Poštovana Hrvatska net nacijo! Hitno mi treba pomoć kod slaganja konfiguracije za računalo oko 3000kn jer sam jako blizu otvaranju pc igraonice na svu opću radost moje škvadre pa i šire! Evo ovako baka umrla pod sumljivim okolnostima i ostavila nešto šuške pa eto da se nešto pokrene. He-he šalim se. Nego evo pravne stvari vezano uz otvaranje obrta sam riješio ( čitaj pravnik bliži rod i tetka u općini) tako da mi treba jedna solidna konfiguracija ekipa je zadovoljna sa DotA-om i još par naslova koje za početak mogu nabaviti CoD2, WoW orginale naravno za početak kasnije ćemo vidjeti.
Poštovana Hrvatska net nacijo! Hitno mi treba pomoć kod slaganja konfiguracije za računalo oko 3000kn jer sam jako blizu otvaranju pc igraonice na svu opću radost moje škvadre pa i šire! Evo ovako baka umrla pod sumljivim okolnostima i ostavila nešto šuške pa eto da se nešto pokrene. He-he šalim se. Nego evo pravne stvari vezano uz otvaranje obrta sam riješio ( čitaj pravnik bliži rod i tetka u općini) tako da mi treba jedna solidna konfiguracija ekipa je zadovoljna sa DotA-om i još par naslova koje za početak mogu nabaviti CoD2, WoW orginale naravno za početak kasnije ćemo vidjeti.
Oces iz jednog ducana ili kombinirano?
Po mogućnosti jedan dućan (čitaj Vemil) jer tako ostvarim dobar popust jer plaćam kešovinom. Periferija također. ništa extra, izdžljivost se cijeni ode..he he
s tim kompom za do 3200 kn.. igrat cete vi i DoTu i COD5 i COD4 ;) Sve što srce želi ;)
Može se složit dobar komp.. Potrudite se..
Oces li OC-at nes ili?
konfiguracija za 3k-kn, predpostavljam s monitorom i pratećim glodavcima, zvuk.... -to može za uredski komp, za igraonicu, neka grfa u rangu 500kn pa naviše i sad sve to (puta) x nekoliko komada, jer jedan PC nije za igranje (multiplayer).. sama riječ multi.... objašnjava što želim reći. -Dakle svaki normalan trgovac mora imati osnovni komp za 1.399kn (Celeron, DDR2-1GB, HDD-160GB,DVDRW),dodaj monitor 800, tipk+miš+zvuk... i VGA?.., to je recimo 3.000kn. Ali .. x koliko komada?
edit: -od popusta na 'cjenkanje' u velikim trgovinama nema koristi.. to se radi s malima ili direktno u nabavu.
Power Supply FORTRON 400W, HQ, PFC, 2 x 12V, 12cm fan
Intel Pentium Dual Core E5200 BOX, 2×2.5GHz, 800MHz, 775-pin, 2MB
MB Gigabyte EP35-DS3, s775, iP35, DDR II, SATA II, GLAN
DDR2 4GB (2x2GB kit) PC6400 (800MHz) OCZ, gold XTC, Vista Performance, DC kit
HDD Seagate ST3320613AS, 320 GB 16MB, S-ATA300, NCQ3, 7200.11
DVD+RW/-RW Pioneer DVR-216DBK, SATA, Dual Layer, 20x, black, bulk
Gigabyte Radeon HD4670, 512MB DDR3, VGA, DVI, HDMI
3110Kn+kućište po izboru
3200 kn bez monitora to zasebno riješavam 8 računala kupujem za prvu ruku plaćam kešovinom..što se tiče cjenkanja mislim kad kupujem 8 komada sa kešom poslat će mi ponudu kroz par dana iz vemila...
Prvo se raspitaj gdje možeš dobit popust na količinu, vjerojatno uzimaš 10 ili više komada... moj frend ima igraonu i gore je 12 kompova, svi su athloni 6000+ s radeonkama 4670. I vrti se sve na njima, s defoltnim napajanjem i bez nekih fensi hlađenja...
300 Kn 2 x DDR2 2048Mb (2Gb) PC6400 Kingmax, 800MHz, CL5
350 Kn HDD WD 250 GB, WD2500AAKS, SATA II, 16MB cache, 7200rpm
560 Kn Gigabyte MA770-DS3 rev 2.0, AMD 770, S. AM2, 6xSATA RAID, DDR2 1 (makar ima matičnih i po 400 kn)
500 Kn Procesor AMD Athlon 64 X2 6000+ , socket AM2, BOX ! , 65nm, 1Mb - povoljno a dobro
570 Kn Sapphire Radeon HD 4670 512MB DDR3,128bit, DVI-I / D-sub / HDMI - povoljno a dobro
150 Kn DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R (ili najjeftinij, možda dobiš gotova kućišta)
280 Kn Napajanje FORTRON 400W, PNF serija, PFC, Super Silent, 12cm vent (ili kaj već dobiš s kućištem ti bi trebalo biti u redu)
to je oko 2500 pa imaš lufta za ostalo...
onak, od oka, cijene iz adm-a, bez kućišta i slušalica i periferije, koje uzmi što jeftinije jel ti se bude sve strgalo... sve ovisi kakve dobiš ponude i od koga, za gaming gdi ti budu dolazili svakakvi klinci pa ti rasturali kompove, ovo je mislim ok konfa, čak i prejaka. inače iz iskustva znam da ti se slušalice najbrže trgaju, pa čisto uzmi najjeftinije jel ih budeš često morao mijenjati.
Prvo se raspitaj gdje možeš dobit popust na količinu, vjerojatno uzimaš 10 ili više komada... moj frend ima igraonu i gore je 12 kompova, svi su athloni 6000+ s radeonkama 4670. I vrti se sve na njima, s defoltnim napajanjem i bez nekih fensi hlađenja...
300 Kn 2 x DDR2 2048Mb (2Gb) PC6400 Kingmax, 800MHz, CL5
350 Kn HDD WD 250 GB, WD2500AAKS, SATA II, 16MB cache, 7200rpm
560 Kn Gigabyte MA770-DS3 rev 2.0, AMD 770, S. AM2, 6xSATA RAID, DDR2 1 (makar ima matičnih i po 400 kn)
500 Kn Procesor AMD Athlon 64 X2 6000+ , socket AM2, BOX ! , 65nm, 1Mb - povoljno a dobro
570 Kn Sapphire Radeon HD 4670 512MB DDR3,128bit, DVI-I / D-sub / HDMI - povoljno a dobro
150 Kn DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R (ili najjeftinij, možda dobiš gotova kućišta)
280 Kn Napajanje FORTRON 400W, PNF serija, PFC, Super Silent, 12cm vent (ili kaj već dobiš s kućištem ti bi trebalo biti u redu)
onak, od oka, cijene iz adm-a, bez kućišta i slušalica i periferije, koje uzmi što jeftinije jel ti se bude sve strgalo... sve ovisi kakve dobiš ponude i od koga, za gaming gdi ti budu dolazili svakakvi klinci pa ti rasturali kompove, ovo je mislim ok konfa, čak i prejaka. inače iz iskustva znam da ti se slušalice najbrže trgaju, pa čisto uzmi najjeftinije jel ih budeš često morao mijenjati.
Intel Pentium Dual Core E5200 BOX, 2×2.5GHz, 800MHz, 775-pin, 2MB
MB Gigabyte EP35-DS3, s775, iP35, DDR II, SATA II, GLAN
DDR2 4GB (2x2GB kit) PC6400 (800MHz) OCZ, gold XTC, Vista Performance, DC kit
HDD Seagate ST3320613AS, 320 GB 16MB, S-ATA300, NCQ3, 7200.11
DVD+RW/-RW Pioneer DVR-216DBK, SATA, Dual Layer, 20x, black, bulk
Gigabyte Radeon HD4670, 512MB DDR3, VGA, DVI, HDMI
3110Kn+kućište po izboru
ma ja sam imao već složeno iz adm-a, al princip je isti, nemoraju bit točno ti modeli svi, a ni cijene nisu puno različite
Radio sam u dvije igraonice tako da potpuno znam kako ide ali škvadra ode nnjih 20 tak non stop igra + armija klinaca iz škole a najbliža igraonica cca 30 km. 3200 kn konfa max . Par mi je frendova savjetovalo Amd prije intela iskreno nepratim trendove iako od 4-tog razreda visim na kompjuterima više photoshop nego sve ostalo...
Radio sam u dvije igraonice tako da potpuno znam kako ide ali škvadra ode nnjih 20 tak non stop igra + armija klinaca iz škole a najbliža igraonica cca 30 km. 3200 kn konfa max . Par mi je frendova savjetovalo Amd prije intela iskreno nepratim trendove iako od 4-tog razreda visim na kompjuterima više photoshop nego sve ostalo...
ee usput ako tko zna vez7ano uz OS koji ću morati legalizirati naravno ali ne prvi mjesec dana jer imaš neki probni rok mjesec dva kad te inspektori ne pilaju tako da u prva dva mjeseca što se zaradi probat windows nabaviti..prepostavljam XP? Vista? Kako se kreću cijene?
ee usput ako tko zna vez7ano uz OS koji ću morati legalizirati naravno ali ne prvi mjesec dana jer imaš neki probni rok mjesec dva kad te inspektori ne pilaju tako da u prva dva mjeseca što se zaradi probat windows nabaviti..prepostavljam XP? Vista? Kako se kreću cijene?
...windowsi uz kupljeno računao- tako da ili traži 'mali dućan' ili nekog kuma u vemilu, jer na računu mora biti i komp i OS.. a inspektor to zna.
Što ne bi bilo jeftiniji uzet jedan eksterni optički nego 8 internih?
molio bih link ako ima gdje to ode kupiti?
Također se dvoumim koji monitor kupiti! Ustvari ne dvoumim se nego nemam blage koji monitor kupiti cca 800kn max!
Ces da ti slozim dobru amd konfiguraciju
bio bih zahvalan
evo ti monitori 800 kn:
Malo OT,ali pošto sam i sam imao igraonicu da te pitam nešto.Znaš li da za svaki komp trebaš imati orginal igru s R1 računom (dakle ako imaš 12 pc-a trebaš imati i 12 orginalnih Call Of Duty-a 4) na ime tvog obrta ?
Također i orginalna kopija windowsa s jasno naljepljenjim serijskim brojem na svakom računalu ?
U protivnom ti prijeti prekršajna i kaznena prijava,zapljena računala do završetka suđenja te moguća sudksa parnica, za eventualno nelegalno posjedovanje i vremenski period korištenja piratskog softwera.
besla ti je lijepo sve složio, još ti je i linkove stavio. Ne vidim u čem' je problem?
Evo super konfa
Procesor-http://ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1060012 - 609kn
Maticna-http://ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010774 - 569kn
Graficka-http://ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010593 - 849kn
HDD-http://ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1080090 - 377kn
Kuciste-http://ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=752-325kn
Opticki uredjaj-http://ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1160059 - 149kn
RAM - http://ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1120058 - 165kn
Za ovu konfu ti je dosta napajanje koje dobijes sa kucistem.
PLUS uz svaku graficku dobijes igricu Far Cry 2
UKUPNO-3043kn