Konfa za 6.500kn

poruka: 69
|
čitano: 4.054
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Konfa za 6.500kn
itomic009 kaže...
puls4R kaže...
itomic009 kaže...
puls4R kaže...

Ljudi hvala vam na savjetima. Sto se tice Crossfire konfe mislim da ce ic na nju, samo sta sam ubacia bolji procesor i 4GB rama, sve u budzetu. Procesor ce kloknit do 4.0 vjerojatno jer nema hladnjak, a kad ga uzme mozda i vise. Napajanje je valjda dovoljno jako za obe kartice.

Ovo bi bila konacna odluka i za par dana ce narucit konfu.

Napajanje će držat bez ikakvih problema. Ako si ubacio 970 umjesto 955 Phenoma onda bezveze bacaš novce jel ti je to identičan procesor sa tovrnički podignutim taktom,a ob a se otprilike clockaju isto ! Što si spomenio clockanje. Bez kupnje hladnjaka nemoj clockat nimalo, a obavezno nek kupi hladnjaka htio clockat ili ne, jel je stock prebučan.

ok onda nece ni clockat, pa sam uzeo bolji svejedno. ionako misli potrosit svih 6500kn pa bolje da iskoristi na procesoru vec kad ima

Bolje mu je onda ako već ide potrošit uzet Phenoma X6 1055T !!

Gledam review x6 serije od amd-a i u igrama su opcenito losiji nego x4 i i5. A posto ce on komp koristit uglavnom za igranje onda sam se odlucio na x4.

14 godina
puls4R kaže...
itomic009 kaže...
puls4R kaže...
itomic009 kaže...
puls4R kaže...

Ljudi hvala vam na savjetima. Sto se tice Crossfire konfe mislim da ce ic na nju, samo sta sam ubacia bolji procesor i 4GB rama, sve u budzetu. Procesor ce kloknit do 4.0 vjerojatno jer nema hladnjak, a kad ga uzme mozda i vise. Napajanje je valjda dovoljno jako za obe kartice.

Napajanje će držat bez ikakvih problema. Ako si ubacio 970 umjesto 955 Phenoma onda bezveze bacaš novce jel ti je to identičan procesor sa tovrnički podignutim taktom,a ob a se otprilike clockaju isto ! Što si spomenio clockanje. Bez kupnje hladnjaka nemoj clockat nimalo, a obavezno nek kupi hladnjaka htio clockat ili ne, jel je stock prebučan.

ok onda nece ni clockat, pa sam uzeo bolji svejedno. ionako misli potrosit svih 6500kn pa bolje da iskoristi na procesoru vec kad ima

Gledam review x6 serije od amd-a i u igrama su opcenito losiji nego x4 i i5. A posto ce on komp koristit uglavnom za igranje onda sam se odlucio na x4.

Hm, pogrešno tumačiš. Nemože biti X6 lošiji od X4 ako su na istom taktu. Druga stvar što ti reviewovi nisu možda baš updateani i što će igre sve više imat koristi od više jezgara. Po meni nema razloga neuzet X6 pored X4 kad su cijene slične. Isto tako što ti sad govoriš da X6 nije brži od X4 , tako  se pričalo prije 2 godine da X4 nije brži od X2 pa znamo kako stvari stoje danas.

16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
puls4R kaže...
itomic009 kaže...
puls4R kaže...
itomic009 kaže...
puls4R kaže...

Hm, pogrešno tumačiš. Nemože biti X6 lošiji od X4 ako su na istom taktu. Druga stvar što ti reviewovi nisu možda baš updateani i što će igre sve više imat koristi od više jezgara. Po meni nema razloga neuzet X6 pored X4 kad su cijene slične. Isto tako što ti sad govoriš da X6 nije brži od X4 , tako  se pričalo prije 2 godine da X4 nije brži od X2 pa znamo kako stvari stoje danas.

Koliko ja znam bitna je arhitektura procesora a ne takt.. x6 je tu vec dosta vremena i stvari se nisu pomaknule puno, tako da ostajem pri x4. Ako bude uzimao x6 cekat ce buldozera, al posto odma uzima komp onda ce ipak uzet x4.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2011 10:54 (puls4R).
15 godina
neaktivan
Konfa za 6.500kn

Moj prijedlog iz dvije trgovine.

Uzmeš ovo sa slike u MagazinRS-u i u ADM-u uzmeš ovako:

1. Za grafičku uzmeš: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=8543

2. Za grafičku uzmeš: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=9775

3. Za grafičku uzmeš: 2 x http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=9846

Ugl ova matična ti je odlična jer ima UEFI bios, podržava Buldozera i CF.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Konfa za 6.500kn

Tu se bez problema ide na Intel, a svejedno ćeš sve vrtit na high.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
puls4R kaže...

Ja bih ipak ovo:

sry na OT ako je tema lockedXD

you want commitment put on your best suit put your arms around me now were going DOWN!
15 godina
puls4R kaže...

Kakav Božji 970 pored 500kn jeftnijeg 955-ice?! 100 puta bolje mu je onda uzeti Phenoma 1090T, koji je 25kn jeftiniji od 975-ice... Ipak je tu 6 jezgri...

Moj prijedlog imas na slici. 

Na prvoj slici je matična ukoliko ne planira ici na bulldozera u buducnosti te zeli vise - manje punu propusnost drugoga slota za CF (x8), a druga opcija je s matičnom s podrskom za bulldozera te UEFI BIOS-om, ali malom propusnoscu drugoga slota za CF, tj. x4, što nikako nije najsretnije.

Osobno bih isao ipak na drugu opcijuzbog AM3+ podrške.

Ako želiš, možeš si još samo ubaciti XFX Core80 750 napajanje koje je 80-tak kn skuplje.

Moja preporuka!

1. opcija 1. opcija
2. opcija 2. opcija
15 godina
neaktivan
Konfa za 6.500kn

naravno, slozeno po mojim preporukama, a nitko ni TU ili hvala {#} 970 je malo skupa, ali svakako su 955/65 bolji izbor od 1055-ice....a sad ako zeli 970 nek uzme....ali ja bi radije tih par stotina kunica ulozio u kuciste ili dodatni disk pa stavio u raid0.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SpyGi kaže...
BR1cK kaže...

Ja bi ustedio na kucistu,te kupio jacu graficku karticu:

Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155 (1497.99Kn)

ASUS P8H67, 1155, Intel H67, DDR3, Broj utora 4, 1333 MHz (954.01Kn)

PointOfView GTX570 1280MB GDDR5 320 bit, DVX 2x, mini HDMI (2250Kn)

HDD WD 500GB, 5000AAKX, SATA 3, Buffer 16MB, 7.200 rpm , 8,9 ms (290Kn)

DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, CMZ4GX3M2A Blue (380Kn)

CoolerMaster HAF 912 Plus, Midi tower bez napajanja, crno (629Kn)

ASUS DRW-24B3LT/B+W/G/AS SATA Retail LS SATA 22x  (200Kn)

Napajanje XFX Core Edition 80+ 650W PSU - EasyRail technology (600Kn)

Cijena : 6801Kn

http://www.adm.hr/index.php

nadam se da nije problem +300Kn ;)

@Br1cK 

ne bi da vrijedjam,znam da si na gamersu bio najbolji od najboljih u slaganju konfi ali ovde si duboko ispod prosjeka,H67 na i5 2500k ??? Ne bi islo,sad ces vidjeti sta je pravi BUG meister :)

Na ovo bacis HD5870 umjesto nvidie i imas OOTB hackintosh.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice