Kolko ga neki forumaši nahvale čovjek bi pomislio da je ASRock No.1....
Kolko ga neki forumaši nahvale čovjek bi pomislio da je ASRock No.1....
Yeah Wright. Samo u nečijim ludim snovima i na policama iShopa kod gospona DonKihoty-a.
Ne ne. MBO + CPU + RAM :). Dakle:
i5 2500k - 1700 kuna
RAM - ~350 kuna
MBO - ostatak
Naravno, ovo znaci da imam do 4000 kuna na to potrosit, ne da cu ih potrosit :).
Izvoli:
1x 4GB Vengeance (kasnije kupiš još jednu pločicu od 4GB te dodaš u Dual-Channel)
3.566kn, Links
Moja preporuka!
Pa 2500K daje puno veći FPS i od 4-jezgrenog Phenoma, to je opet priča za sebe
Nebih rekao, dokazano je da nema razlike između i5 @4GHz i PhenomaII @4GHz. Sumnjam da bi sa i5 2500k bilo puno drugačije zbog činjenice da su ti procesori dovoljni da GPU poput 6950/6970 bude 100% u upotrebi u većini naslova.
Bolje ova: Asus P8P67 (B3)- 1139kn
Rekao je da nužno kupuje u Linksu (na rate valjda pa zato), a tamo nema te matične.
1x 4GB Vengeance (kasnije kupiš još jednu pločicu od 4GB te dodaš u Dual-Channel)
3.566kn, Links
Moja preporuka!
Da jer upravo EX4 I Fatal1ty se najčešće spominju da ne rade u dual channel-u..
Eto ti Link na GOOGLE
Ukratko kupuje polufunkcionalnu ploču.
Pa 2500K daje puno veći FPS i od 4-jezgrenog Phenoma, to je opet priča za sebe
Nebih rekao, dokazano je da nema razlike između i5 @4GHz i PhenomaII @4GHz. Sumnjam da bi sa i5 2500k bilo puno drugačije zbog činjenice da su ti procesori dovoljni da GPU poput 6950/6970 bude 100% u upotrebi u većini naslova.
Sandy Bridge ima puno efikasniju arhtiekturu za gaming, ali se to izgubi na 1920x1080 + AA jer je gpu puno više zatrpan informacijama.
A da ima efikasniju arhitekturu imaš i potvrdu u zadnjem BUG-u gdje su mislim testirali na niskim rezolucijama (1024x768 i sl.) i detaljima gdje je i5 2500k bio gotovo 100% brži od 1100T.
Taj ti kuler ne paše na socket 1155 za 2500K. To je stariji model. Klik

Ide, ide.
http://www.bttech.com.au/xigmatek-s1283-scorpion-cooler-7751156-p-78255.html
Podržava skoro sve sockete.
Eto ti Link na GOOGLE
A pogle ovo:
http://www.google.hr/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ahr%3Aofficial&channel=s&hl=hr&source=hp&biw=1280&bih=831&q=asus+p67+problem&meta=&btnG=Google+pretra%C5%BEivanje
Svaki proizvođač ima svojih problema i ne možeš izdvajati samo one koji tebi pašu. Da ASRockove ploče ne valjaju ne bi se toliko kupovale već bi se proširio glas internetom o njihovoj ne-funkcionalnosti.

Ide, ide.
Tu je pak neka revizija 2 koja podržava još samo i s. 1156 za i7:S I jeli to isti kuler?
Eto ti Link na GOOGLE
P8P67 LE je malo lošija od P8P67.
Đizus, koliko ima tih matičnih ploča. 
Kuler imam, ne kupujem na rate, nego cashom.
Hvala, pa ću pregledat malo te sve matične što ste dali.
Svaki proizvođač ima svojih problema i ne možeš izdvajati samo one koji tebi pašu. Da ASRockove ploče ne valjaju ne bi se toliko kupovale već bi se proširio glas internetom o njihovoj ne-funkcionalnosti.
Dakle ja govorim o izričito jednom problemu sa memorijom i takozvanom greškom code45. Imaš toga na TomasHardware-u i na Overclock NET-u Ukratko prošireno je
Komentar:there are some circuit around one hole used by the backplate
Komentar za Asusa- Im having a stupid problem where i can't close the CPU socket after placing the CPU in.LOL

Ide, ide.
Tu je pak neka revizija 2 koja podržava još samo i s. 1156 za i7:S I jeli to isti kuler?
Jest, to je isti cooler.
Ponavaljam, bez problema ide na socket 1155...
Ovu ne preporučam ni pod razno, barem ako misli clockat.
Imao sam ju i jako loše je održavala napon na procesoru, da ne govorim kad sam išao clockat.
Neka pogleda i po reviewima po web-u, istu stvar govore o njoj.
Dobra je ona ploča, stabilna, kvalitetna, ali nema dovoljno jaku regulaciju napona da bi se išlo u žešći clock sa njom.
Imao sam je i jako loše je održavala napon na procesoru, da ne govorim kad sam išao clockat.
Dobra je ona ploča, stabilna, kvalitetna, ali nema dovoljno jaku regulaciju napona da bi se išlo u žešći clock sa njom.
svaka pa čak i one za 800kn furaju bez beda procesor na kakvij 4-4,4Ghz, jer na tim brzinama kod SB-a gotovo ni nije potrebno povečati napon.
Naravno za 5+ treba barem 1500kn izdvojiti
Dakle ja govorim o izričito jednom problemu sa memorijom i takozvanom greškom code45. Imaš toga na TomasHardware-u i na Overclock NET-u Ukratko prošireno je
Komentar:there are some circuit around one hole used by the backplate
Komentar za Asusa- Im having a stupid problem where i can't close the CPU socket after placing the CPU in.LOL
Da ali hoću ti reći da i drugi proizvođači imaju određenih problema, ne samo ASRock. Neda mi se sad čitat o kakvom problemu se radi no sigurno nije par stranica na googleu samo o problemu sa stavljanjem CPU-a u socket.
Imao sam je i jako loše je održavala napon na procesoru, da ne govorim kad sam išao clockat.
U Bugu pise da nema ni podrske za povećanje napona u BIOSu.
4.2 GHz uvrh glave, na 4.0 ću vjerojatno držati.
PS: Imam Mugen 3, tj. imat ću.
Ma nije stvar u vjerovanju, (nemam razloga ne vjerovati da mu igre ok rade), već u tome da sigurno 6950 nije iskorištena do kraja. Da je i napola iskorištena, igre bi mu ok radile. Samo ne vidim razloga kupovati takve grafe ako nema koristi od njih, tj. i sa slabijom karticom bi isto radile jer je CPU limitirajući faktor. Dakle ako želi vidjeti 6950 u punom sjaju, quad je nužan.
Meni je digao živce pa sam ispalio.
Sve što želim je da dokaže sa par benchova i screenshoteva.
Ako to neće onda ne znam na temelju čega da mu vjerujem..
Evo i kako ovo objasnit tebi Ranko.Nikako.Ti tupis po svome.Najbolje bi ti bilo da nabavis neki dual gpu i uparis ga sa p4 i igras.Islo bi to solidno.-.-
Evo i kako ovo objasnit tebi Ranko.Nikako.Ti tupis po svome.Najbolje bi ti bilo da nabavis neki dual gpu i uparis ga sa p4 i igras.Islo bi to solidno.-.-
To nije dio ove teme i ja nisam dužan informirati nekoga osim ako to želim, jednako kao što ni nisam dužan davati kakve slike svoga računala i validacije, iako sam ih davao nekim forumašima. Dakle, držite se teme i sudjelujte u temi i pomozite otvaraču iste.
U Bugu pise da nema ni podrske za povećanje napona u BIOSu.
Točno, nema fiksno namještanje napona, samo offset + i -, tj. dodavanje ili oduzimanje određene količine napona od one koju će ploča, mislim automatski, dati procesoru.
Da ali hoću ti reći da i drugi proizvođači imaju određenih problema, ne samo ASRock. Neda mi se sad čitat o kakvom problemu se radi no sigurno nije par stranica na googleu samo o problemu sa stavljanjem CPU-a u socket.
Svakako, al jedno je imati ne serijski problem, a ovo kod ASrocka je očito serijski problem i doista je malo smješno da treba biti određen BackPlate ispod. Eto koliko vidim večina ThermalRight-ova se nesmiju stavljat. Zanimljivo....
4.2 GHz uvrh glave, na 4.0 ću vjerojatno držati.
PS: Imam Mugen 3, tj. imat ću.
Uzmi ovu ploču: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=9648 jer se još najviše isplati za te novce. Dakle, ADM, 1139kn.
Nećemo više spammati.
Vidis sta se dogodi kad ja odem spavat,ispamate sve bez mene.
Vidis sta se dogodi kad ja odem spavat,ispamate sve bez mene.
Mogao si ih povesti sa sobom.
Intel Core i5 2500K @ 3.3GHz (1699Kn)
ASUS P8Z68 - V PRO (1569Kn)
4GB (2x2) RAM DDR3 CORSAIR 1600MHz - PC12800 (589Kn)
Total: 3857Kn
links.hr
Ti što se tiče igranja igara na 1080p i sa visokim postavkama nemaš ama baš ni jedan razloga da clokaš taj CPU imalo sa stock vrijednosti. Znam da je to K procesor i da se lagano cloka, ali nećeš imati nikakv napredak u FPS-u jel taj CPU iskoristi bilo koju grafu (osim možda HD 6990 ili GTX 590 i ostalih jakih dual gpu sustava) u potpunosti. Baš bih volio da napravi netko od ovih što imaju taj procesor bencheve sa stock taktom CPU-a i pri recimo 4.5ghz sa postavkama u igrama sa maximalnim postavkama na 1080p rezi. Dakle u rezi u kojoj igraju svi koji imaju takve sustave. Kladim se da neće biti manje više nikakvih pomaka u FPS-u. Inače ti imaš 4000kn na raspolaganju što je i više nego dovoljno da kupiš to što želiš. CPU je oko 1500 kn, uzmi neku Asus ploču od oko 1200 kn, 4Gb 1866 Mhz rama, i to neće preći 4000 kn sigurno.
dubl post i dont know
Ti što se tiče igranja igara na 1080p i sa visokim postavkama nemaš ama baš ni jedan razloga da clokaš taj CPU imalo sa stock vrijednosti. Znam da je to K procesor i da se lagano cloka, ali nećeš imati nikakv napredak u FPS-u jel taj CPU iskoristi bilo koju grafu (osim HD 6990 ili GTX 590 i ostalih jakih dual gpu sustava) u potpunsti. Baš bih volio da napravi netko od ovih što imaju taj procesor bencheve sa stock taktom CPU-a i pri recimo 4.5ghz sa postavkama u igrama na maximalne postavke u 1080P rezi. Dakle u rezi u kojoj igraju svi koji imaju takve sustave. Kladim se da neće biti manj više nikakvih pomaka u FPS-u. Inače ti imaš 4000kn na raspolaganju što je i više nego dovoljno da kupiš to što želiš. CPU je oko 1500 kn, uzmi neku Asus ploču od oko 1200 kn, 4Gb 1866 Mhz rama i hladnjak dobar i to neće preći 4000 kn sigurno.
Nisam ni mislio clockati u nebesa, nego na nekih 3,8-4,0 kad već tako lagano ide, kuler već imam, šteta ne uraditi to.. A nekada, za par godina (jer kupujem PC da mi toliko potraje, kao i prošli) ću ga malo više dignuti, ubaciti joše jednu grafičku i slično.