Komponente oko i5 2500k procesora

poruka: 64
|
čitano: 4.678
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Preporuka komponenti oko i5 2500k procesora

Uzimam i5 2500k u linksu (i samo linksu) i treba mi preporuka matične ploče (da ima USB3, a možda ću nekada kupiti i drugu HD 6950) te 2x2 DDDR3 RAMa (ove latencije i to meni ništa ne znače, a i čini mi se dam negdje prije pročitao da neke preferiraju Intel, a neke AMD?).

Raspolažem s 4000 kuna. Ni lipu više {#}.

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Preporuka komponenti oko i5 2500k procesora

Šta jel te koči taj CPU u igrama ili?

Ontopic: P-67 ploče su prilično povoljne, a s obzirom na grafiku i sve dovoljne da zadovolje potrebe. Za RAM ako se ne baviš egzotičnim aplikacijama svejedno koja latencija, čak i brzina (iako nebi nikad išao ispod 1333Mhz). Sad nek se netko javi za preporuku konkretno ploče.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan
15 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Naravno da ga koči.

14 godina
ATiGamer kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Naravno da ga koči.

Dualac je zestoki botleneck za 6950 na kojoj god frekvi da radi.

Errare humanum est.Errando discimus.
14 godina

Frend ima GTX 560 i taj E8400 na 4Ghz. Kaže da mu sve radi dobro, tu i tamo koja igra (F1 2010 najviše pati).

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan

1 1 hvala 1
14 godina

0 0 hvala 1
15 godina
PLASMAorLCD kaže...

Uzimam i5 2500k u linksu (i samo linksu) i treba mi preporuka matične ploče (da ima USB3, a možda ću nekada kupiti i drugu HD 6950) te 2x2 DDDR3 RAMa (ove latencije i to meni ništa ne znače, a i čini mi se dam negdje prije pročitao da neke preferiraju Intel, a neke AMD?).

Raspolažem s 4000 kuna. Ni lipu više {#}.

Izvoli:

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05030617&id_artikl=050.306.674

i

http://www.links.hr/index.php?naziv=Memorija+PC-12800%2C+4+GB%2C+CORSAIR+CMZ4GX3M1A1600C9+Vengeance%2C+DDR3+1600MHz&option=artikl&id_kategorija=05121005&id_artikl=051.210.169 (x2)

odlična matična ploča te 2x 4GB vrlo dobro hlađenog RAM-a u Dual-Channelu...

Moja preporuka! 

Sapienti sat.
14 godina
Re: Komponente oko i5 2500k procesora
Ranko Kukumar kaže...

Frend ima GTX 560 i taj E8400 na 4Ghz. Kaže da mu sve radi dobro, tu i tamo koja igra (F1 2010 najviše pati).

Normalno da radi dobro,sjeti se onoga,sta ce dat bolje rezultate?superjak procesor i smece od grafe ili botleneckana jaka grafa uparena sa dual core procom?

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2011 14:03 (zoharbizo).
15 godina
Ranko Kukumar kaže...

ATiGamer kaže...

zoharbizo kaže...

Neka je i koči, što sada, ali je taj proc legendaran...  {#}

On Topic: ASRock Fatal1ty P67 Professional/Gigabyte GA-Z68X-UD4-B3 te 2x 4GB Vengeance RAM-a i super.     {#}

Sapienti sat.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2011 14:13 (Caesar et Brutus).
14 godina

Na 4ghz moze iskoristit maximum  HD 5770 ili gts 450.Sve jace ostale botlenecka.Ranko :P

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2011 14:23 (zoharbizo).

0 5 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Pazi malo, netko će ti i povjerovat.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2011 14:22 (Penryn).
14 godina

Zato ja kažem zašto je PC Ekspert daleko bolji forum... Definitivno više odustajem od pisanja u ovakvim temama, valjda sam 100 puta nešto napisao i očito nikad ne shvatit. Kako bi moj profesor sa matematike II. rekao "Tko će konju objasniti".{#}

15 godina
Penryn kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Ja mu vjerujem.

Sapienti sat.
17 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Zato ja kažem zašto je PC Ekspert daleko bolji forum... Definitivno više odustajem od pisanja u ovakvim temama, valjda sam 100 puta nešto napisao i očito nikad ne shvatit. Kako bi moj profesor sa matematike II. rekao "Tko će konju objasniti".{#}

Ajde umjesto da vrijeđaš dokaži mi.

Tko će, pogotovo tebi, vjerovat na riječ?

14 godina

Stvarno misliš da ću imati živaca objašnjavati nešto što sam potrošio hrpetine vremena, kako na tebe, kako na ostale u ovakvim temama? Sorry, nemam vremena ni volje pisati isto. Treba ti prokletih pola sata googlanja da shvatiš neke stvari.

17 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Stvarno misliš da ću imati živaca objašnjavati nešto što sam potrošio hrpetine vremena, kako na tebe, kako na ostale u ovakvim temama? Sorry, nemam vremena ni volje pisati isto. Treba ti prokletih pola sata googlanja da shvatiš neke stvari.

Nisam ni očekivao.  {#}

15 godina
Ranko Kukumar kaže...

U potpunosti se slažem.

Razlog zašto je to tako je taj što tamo obitavaju većinom po tom pitanju zaista obrazovani (malo stariji) ljudi, s dosta iskustva i stvarnim, pravim znanjem. Dakle, da ih tako nazovem, profesionalci, a ne šmrkavci koji pojma nemaju  i samo dijele dezinformacije od 15 i niže godina (svaka čast izuzecima)...

Jednostavno, PC Ekspert je mnogo bolje specijaliziran (nedostaje mi prava riječ) i profesionalniji forum od ovog.

Sapienti sat.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2011 14:36 (Caesar et Brutus).
14 godina

I još bih nadodao da su najstručniji forumaši (dado8, Wolverine, i ostali) upravo došli sa PC-Ekspert foruma.

15 godina
neaktivan
Penryn kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Ma nije stvar u vjerovanju, (nemam razloga ne vjerovati da mu igre ok rade), već u tome da sigurno 6950 nije iskorištena do kraja. Da je i napola iskorištena, igre bi mu ok radile. Samo ne vidim razloga kupovati takve grafe ako nema koristi od njih, tj. i sa slabijom karticom bi isto radile jer je CPU limitirajući faktor. Dakle ako želi vidjeti 6950 u punom sjaju, quad je nužan.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2011 14:45 (ATiGamer).
17 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Ma nije stvar u vjerovanju, (nemam razloga ne vjerovati da mu igre ok rade), već u tome da sigurno 6950 nije iskorištena do kraja. Da je i napola iskorištena, igre bi mu ok radile. Samo ne vidim razloga kupovati takve grafe ako nema koristi od njih, tj. i sa slabijom karticom bi isto radile jer je CPU limitirajući faktor. Dakle ako želi vidjeti 6950 u punom sjaju, quad je nužan.

Meni je digao živce pa sam ispalio.

Sve što želim je da dokaže sa par benchova i screenshoteva.

Ako to neće onda ne znam na temelju čega da mu vjerujem..

15 godina
zoharbizo kaže...

Na 4ghz moze iskoristit maximum  HD 5770 ili gts 450.Sve jace ostale botlenecka.Ranko :P

Sad će na kraju ispasti da onaj ko ima high-end gpu, nedaj bože dvije ili više, treba minimalno dva xeona x5690 pod ln2...

Dajte se uozbiljite...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Intel&ATI kaže...

Sad će na kraju ispasti da onaj ko ima high-end gpu, nedaj bože dvije ili više, treba minimalno dva xeona x5690 pod ln2...

Dajte se uozbiljite...

Reče nam onaj tko fejka čmarkove...

Ma gle, karikiraj ti do mile molje, ali činjenica je da highend grafika + dualcore nije dobitna kombinacija. Osobno sam provjerio to, a možeš i pitati BMK-a ili Dim-a koji su masu toga izbenchali i došli do zaključka da je overclockan i5 2500k na 4.4GHz dao dvostruko veći minimalni FPS od default takta u kombinaciji sa GTX470. Toliko o tome da CPU nije bitan.

14 godina

Naravno da treba quad core procesor, i da bilo koji stari dual core procesor neiskorištava nove grafe. Ali nemoj se ni truditi objašnjavati kada nekim ljudima nemožeš dokazat ni da crtaš. Ja sam testirao također dual core vs quad core i zaključak je jasan kao dan. Da sam ja jedini dobio takav rezultat, dvojio bih jeli istina  ili nije, ali milijun ljudi je dobilo isti zaključak kao i ja tako da se tu nema šta raspravljat.

15 godina
ATiGamer kaže...
Intel&ATI kaže...

Dajte se uozbiljite...

Reče nam onaj tko fejka čmarkove...

Ma gle, karikiraj ti do mile molje, ali činjenica je da highend grafika + dualcore nije dobitna kombinacija. Osobno sam provjerio to, a možeš i pitati BMK-a ili Dim-a koji su masu toga izbenchali i došli do zaključka da je overclockan i5 2500k na 4.4GHz dao dvostruko veći minimalni FPS od default takta u kombinaciji sa GTX470. Toliko o tome da CPU nije bitan.

Ubuduće malo gledaj na što se moj post odnosi tj. na što sam citirao.

Naravno da high end grafička i dual core nije dobitna kombinacija.

Pa 2500K daje puno veći FPS i  od 4-jezgrenog Phenoma, to je opet priča za sebe

I da kakve veze ima to moje fejkanje sa ovom temom

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan

Hocete li i ovu prokletu temu pretvoriti u spamm! Zato sam je i otvorio jer su SVE druge ispammane!

Hvala pojedincima, da dualac koci pomalo, ali ne mijenjam ga zato nego sam tek sad skupio novce. Mislim i, naravno, dignuti na kojih 3.8-4.0 ovaj i5.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Znači tebi treba samo MBO+RAM za 4000kn?? Zar nije to malo puno?

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ne ne. MBO + CPU + RAM :). Dakle:

i5 2500k - 1700 kuna

RAM - ~350 kuna

MBO - ostatak

Naravno, ovo znaci da imam do 4000 kuna na to potrosit, ne da cu ih potrosit :).

Hvala uglavnom...

EDIT: Inace E8400 me koci u jednoj od igara koje najvise igram, i koje cu sudeci po svemu dosad najvise igrati - BF BC2 i BF3.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2011 16:54 (PLASMAorLCD).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina

Intel Core i5 2500k - 1700kn

Corsair 2x2GB 1600Mhz - 340kn

ASRock P67 Extreme4 - 1259kn

I uzmi neki aftermarket cooler i clockaj to na 4.5 ili više Ghz i uživaj.. Za preporuku coolera nek se javi netko bolje upućenij od mene u to.

14 godina
PLASMAorLCD kaže...

Ne ne. MBO + CPU + RAM :). Dakle:

i5 2500k - 1700 kuna

RAM - ~350 kuna

MBO - ostatak

Naravno, ovo znaci da imam do 4000 kuna na to potrosit, ne da cu ih potrosit :).

Hvala uglavnom...

EDIT: Inace E8400 me koci u jednoj od igara koje najvise igram, i koje cu sudeci po svemu dosad najvise igrati - BF BC2 i BF3.

...

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2011 17:05 (gamer34).
17 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Intel Core i5 2500k - 1700kn

Corsair 2x2GB 1600Mhz - 340kn

ASRock P67 Extreme4 - 1259kn

I uzmi neki aftermarket cooler i clockaj to na 4.5 ili više Ghz i uživaj.. Za preporuku coolera nek se javi netko bolje upućenij od mene u to.

Moj savjet nek se mani ASrocka sa P67 čipsetom, na googleu je pun kufer problema sa njihovim pločama na tom čipsetu, a i na ovom forumu u dva dana su se javila dvojica sa problemima.

Bolje ova: Asus P8P67 (B3)- 1139kn

I'll be back
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice