Komponente sa ekupi

poruka: 4
|
čitano: 2.304
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
ekupi (savjet oko odabira)

Vec sam se bio raspitivao oko komponenti u jednoj temi ali posto se priblizio datum moguce realizacije reko da otvorim svoju i upitam ovaj napaceni narod sto misli o mojem odabiru :)

Dakle, kao jedina opcija mi se nudi ekupi. Znam da ponuda nije bajna i da se u ostalim ducanima nudi puno vise ali sta je tu je, imam nekih razloga zbog kojih mi je najbolje uzeti iz navedenog ducana.

Budet sa kojim raspolazem je maksimalno 2000kn, a kupujem MBO-CPU-RAM i eventualno hladnjak.

Procesor bi bio Phenom x4 955, a rami bi bili ovi, no ono sto me muci je odabir ploce, Asus M5A97 ili Asus M5A88-V EVO? (Naravno gledam na eventualnu nadogradnju kada buldozeri izadu)

Ukoliko mi predlozeno nece prelaziti budet dali da idem na 8Gb rama ili da ostanem na 4 pa da mozda piknem neki hladnjak, razmisljao sam o ovom - Thermaltake SpinQ VT ili da zaboravim dodatne rame i hladnjak i odem na skuplju varijantu ploce (do 1000kn)!?

Svaki savjet, kritika ili komentar je dobrodosao...znate kak je, usparas malo para pa zelis izvuc max iz toga.

Najvise sto me muci su maticne jer im izbor i nije bas nesto, a i u njih se bas i ne kuzim (nebi bilo na odmet da postoji mogucnost x8 cf'a ali nije obavezno, tj. ni sam neznam kakva je tocno razlika izmedu x4 i x8 slotova za gpu ali predpostavljam da je x8 vjerovatno bolji {#}). 

Eto ekipa, hvala unaprijed na odgovorima i pomoci.

The best way to be boring is to leave nothing out.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Komponente sa ekupi

Što se matične ploče tiče, ako ne misliš ikada clockati, idi na jeftiniju. Ako misliš, pogledaj koliko faza (phaze) ima EVO matična jer na asusovim stranicama nisam ništa našao. Za ovu prvu piše 4+1 što i nije puno ako bi clockao.

Za hladnjak ne znam kakav je, iako mi ne izgleda kao nešto posebno. (Ne vidim nigdje ventove?). Thermaltake ISGC-200 mi izgleda bolje, sad malo pogledaj po netu recenzije hladnjaka pa uzmi koji bolje hladi i koji je tiši. Iako izbor hladnjaka nije neki, niti jedan ne bi uzeo od ponuđenih, ali pošto si ograničen samo za tu stranicu pogledaj po netu recenzije svakog pa izaberi najbolji.

Rami ne znam kakvu su ADATA, nikad nisam čuo za njih tako da ne znam što bi ti preporučio. Ja imam Kingston HyperX koji su jeftiniji od ovih koje si ti izabrao (213 novaca), tako da bi ja odabrao te, ali opet pogle po netu kakvi su ti ADATA pa ako su bolji, uzmi njih.

Proc je ok, jak i solidno se clocka.

Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kad ju ponovite.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Komponente sa ekupi

Pero fala na odgovoru..

Pojavila se Asus M5A97 PRO na stanju, a ona ima 6+2 ako sam dobro skuzio?

Mislim oc'at ali "vjerovatno" bez dizanja voltaze pa kolko su onda bitne te faze?

Sto se coolera tice on ima neki ventilator u sebi, a malo sam googlo (u prijevodu pogledao jedan review {#}) i ugl za ISGC-200 vele da je banana..manje bitno, moze se i bez njega za pocetak.

E sad, kakva je shema sa crossfireom na x4 ili x8 pcie slotovima.

Kolko sam ja skuzio ako imas jedan x16 i drugi x8 onda ce ti cf radit na 2x8=16 ili 2x4=8 u slucaju da je drugi slot x4? To sam ja onak laicki sebi u glavi tak slozio i nebi se cudio da je krivo jer sam se poveo time da dvije plocice rama (jedna na 1066 i jedna na 800) rade na 800. Takoder nebitno..moje kalkulacije :p

Uglavnom, jel ima negdje neka stranica ili nesto da vidim kolki je pad performansi na x4 naspram x8 ili mozda netko ima dovoljno zivaca da mi objasni to malo? {#}

A sto se rama tice tebi su cijene ocito drugacije prikazane nego meni jer ja ulogiran na stranicu imam na sve cijene vec uracunat popust pa su ti ADATA rami 208kn dok su Kingstoni 213 kao sto si i rekao. Razlika nikakva..

Ako kazes Kingston onda ce tak i bit, one sam ionako izabrao zato kaj su nesto jeftiniji, a i boja mi se vise svida {#}

The best way to be boring is to leave nothing out.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Komponente sa ekupi

Da, ta ima 6+2 što je mislim dovoljno za solidno clockanje AMD procesora, imam Intela pa ne bi znao {#}

Što se tiče crossa, ova radi u cross modu 16x/4x koliko sam skužio sa asusovih stranica što i nije nešto, po testovima na netu je to dosta sporije nego da rade obje na 16x. Iako bi se možda moglo namjestiti da rade u 8x/8x modu što je prihvatljivo i brže nego 16/4, to pogledaj u priručniku od matične koji se može s neta skinuti.

A rame odaberi koje god, sve je to više manje isto. Pogle testise po netu pa ćeš vidjeti da i nema prevelike razlike između rama iste frekvencija, dok je razlika između 2000 i 1600 mala.

Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kad ju ponovite.
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice