pozdrav ljudi.
dakle, cilj mi je složit dobru konfu kroz narednih 2 miseca. praktički mi triba sve osim diska i kučišta.
Sad mi od vas treba nekoliko prijedloga za to-adm/protis/links.
I ja ću sastavljat svoje pa ću uspoređivat.
fala lipa, živili!
pozdrav ljudi.
dakle, cilj mi je složit dobru konfu kroz narednih 2 miseca. praktički mi triba sve osim diska i kučišta.
Sad mi od vas treba nekoliko prijedloga za to-adm/protis/links.
I ja ću sastavljat svoje pa ću uspoređivat.
fala lipa, živili!
Reci ljudima za pocetak kolko para je u igri i za sta ce konfa bit namjenjena...
zaboravio si najvažnije - budget. ;)
nu ga...
1. koliko para
2. za sta ce ti
3. s periferijom ili bez
EDIT: poceo sam pisat prije nego su ona dva gore napisala :P
nu ga...
1. koliko para
2. za sta ce ti
3. s periferijom ili bez
EDIT: poceo sam pisat prije nego su ona dva gore napisala :P
Onda si stvarno brz 
Imam isto pitanje kao i autor ovog topica. Treba mi solidni komp za oko 1500-2000 kuna. Svu periferiju imam (monitor, zvučnici...) Računalo ću koristiti za osnovne stvari; surfanje netom, pregled slika, slušanje glazbe...Ništa posebno. Bitno mi je jedino da bude kvalitetan i tih...koliko to može biti u okviru raspoloživog budžeta.
Puno hvala!
Matična ploča ASROCK 880GM-LE, AMD 880G/SB710, DDR3
Procesor AMD Athlon II X3 450 BOX, s. AM3, 3.2GHz, 1.5MB cache, Triple Core
Memorija PC-10600, 4 GB, G.SKILL, F3-10600CL9S-4GBNT, DDR3 1333
DVD?RW LG GH22NS70, 22x, SATA, Dual layer, crna, bulk
Kućište LC POWER Pro-933B, MIDI, crno, 600W ATX
1.683,82 kn Portio
HDD SATA III 500 GB WD Caviar Blue, 3,5", 7200 rpm
474,00 kn Protis
ukupno:2157,82kn
1.683,82 kn Portio
474,00 kn Protis
Vepar pa ti si nenormalan lik (u dobrom smislu) 
Ja krenuo slozit nes iz zahebancije i zavrsio na Phenomu X2, neam pojima kakvom plocom (znam samo da je bila jeftina do bola:), nekom uber jeftinom diskretnom grafom, kucistem sa 400w psu i sa samo 2gb rama jer je bilo prenategnuto za 4 = 2100kn, a onda sam shvatio da mi jos fali disk i optika pa sam odustal 
ovako ekipa, žurilo mi se i sad vidin da se nisan do kraja izjasnija
kroz 2 miseca ću kupovat komponentu po komponentu. sad mi je prioritet nabavit matičnu i procesor i krpit se sa svojom trenutnom club3d hd4850,4gb ddr2.
nakon toga,grafa i ddr3.
znači tribaju mi:
-matična
-procesor
-napajanje
-grafika
-rami
Pitanje-amd ili intel? ovo mi je teći komp i sve šta san dosad ekipi slaga je bilo na intelu. je li došlo vrime da odaberen amd? Neka ovo bude mid tier s dobrim omjerom uloženog dobivenog.Nakon godinu dana vjerovatno ide overclock, nakon garancije 100% ide.
Grafička kartica-dosad san uvik bira amd/ati...promjena? Isto ka i sa procesorom, mid tier.
@Sale_ds
ma i ovo je preskupo.hard diskovi su bolesno poskupili pa je i ovo moralo iznad iznosa....bolje je preko njuskala ili na Bug oglasniku....
@Sale_ds
ma i ovo je preskupo.hard diskovi su bolesno poskupili pa je i ovo moralo iznad iznosa....bolje je preko njuskala ili na Bug oglasniku....
Skocili su u nebesa, a nisam se ni okrenuo. Ja sam piknuo novi komp prije nekih mj dana i mislio sam disk naknadno ali sam odustao od kupnje dok se ovo malo ne smiri.
Na ekupi je F3 bio nekih 430kn, znas i sam izmedu ostalog. Pogledam neki dan kad ono 700 i nesto :/ a trenutno ih uopce nemaju u ponudi. Pazi, m-san nema diskova u ponudi... niti jednog.
Dobro ajd, ima neka dva kolko sam skuzio u kombinaciji sa grafama?! 1600kn i 2000kn
Jel to meni ne cita dobro site il je stvarno tak?
sry na OT
1.683,82 kn Portio
474,00 kn Protis
hvala na brzom odgovoru. Mozete li mi nešto slićno složiti u LINKSU pa da odmah u ponedjeljak odem po komp. Živim u jednom manjem grada gdje je links jedini specijalizirani dućan za inf.opremu tako da mi je to najbrže i najjednostavnije.
amo reć da mogu za grafu dat 1500kn
za procesor isto tako al' se mislin između amd i intel...
i5 2500k + 6950
Ako imaš para, Intel i5 2500K is the way to go for you.
Grafu uzmi HD6950 1GB, najjeftiniju na nabavi.
EDIT: Sale, bio si brži. Potpis. 
EDIT: Sale, bio si brži. Potpis. 
Kolko sam jos "hvala" duzan za slaganje moje konfe 
btw radi ko vurica :)
znači nema alternativa na amd i gforce?
The best way to be boring is to leave nothing out.
Naslov tvoje teme se uopče ne slaže, s onim kaj misliš kupit proc za 1500kn pa za grafu još 1500kn to je i više nego dobar komp ali nije jeftin nikako več skup bez greške.
Da se kupuje neki AMD X4 proc za 700kn, i grafa za 1000kn onda je to dobar i prilično jeftin komp s kojim se može sve ugodno radit igrice itd i to je to.

znači nema alternativa na amd i gforce?
Ima, AMD Phenom II X4 960T + GeForce GTX560Ti. Ne isplati se pored SB-a, kada već imaš tu svotu novaca.
Naslov tvoje teme se uopče ne slaže, s onim kaj misliš kupit proc za 1500kn pa za grafu još 1500kn to je i više nego dobar komp ali nije jeftin nikako več skup bez greške.
Da se kupuje neki AMD X4 proc za 700kn, i grafa za 1000kn onda je to dobar i prilično jeftin komp s kojim se može sve ugodno radit igrice itd i to je to.

a brate pogledaj cijene i7 i 6950 sa 4gb... u usporedbi s njima ovo je jeftino