Logo za novine iz informatike

poruka: 6
|
čitano: 2.064
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Logo za novine iz informatike (photoshop)

Pozdrav,

Imamo neki zadatak iz informatike da napravimo novine sa temom po izboru.

Ja sam naravno odabrao računala. Belji se

Odabrao sam ime Procesor, ali ono što mi treba je da se od te riječi napravi nekakav logo. Izgled loga je jedna od navažnijih o kojima ovisi ocijena ( znam, malo čudno) a ja sam totalni njub u tome.

Znam da tu ima puno Photoshop entuzijasta, pa ako netko ima 20 min vremena da napravi mi taj logo, uopće netreba biti nešto posebno, bilo bi zgodno da maalo liči ovom logu od BUGA-a, po tome se vodite- tak da je izdužen preko cijele dužine stranice, i da je malo veći.

trebalo bi mi to do sutra navečer

pomagajte!! :)

My mom thinks I'm special!
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2009 10:55 (SPAWNK4MPER ti mama).
16 godina
neaktivan
RE: Logo za novine iz informatike (photoshop)
SPAWNK4MPER ti mama kaže...

Pozdrav,

Odabrao sam ime Procesor, ali ono što mi treba je da se od te riječi napravi nekakav logo. Izgled loga je jedna od navažnijih o kojima ovisi ocijena ( znam, malo čudno) a ja sam totalni njub u tome.

Znam da tu ima puno Photoshop entuzijasta, pa ako netko ima 20 min vremena da napravi mi taj logo, uopće netreba biti nešto posebno, bilo bi zgodno da maalo liči ovom logu od BUGA-a, po tome se vodite- tak da je izdužen preko cijele dužine stranice, i da je malo veći.

a to bi bilo kao neke novine u PDF-u ili bi iskopirao ?

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah .............Slažem se!!!
17 godina
neaktivan

to moram isprintat i predat u ponedjeljak.

i radimo u wordu

16 godina
neaktivan
Logo za novine iz informatike

Pozz evo nesto u 5 min nisam nikakav pro u tome

:S :S
Moja graficka je 100% pamuk!!
17 godina
neaktivan
RE: Logo za novine iz informatike
Jebasu123 kaže...

Pozz evo nesto u 5 min nisam nikakav pro u tome

jako cijenim tvoj pokušaj i hvala, zaboravio sam reći da pozadina bude bijela, jer onda cijeloj strani moram staviti nekakvu pozadinu, a onda trošim puno boje XD

16 godina
SPAWNK4MPER ti mama kaže...

Pozdrav,

-Jesi li se zapitao zašto je izgled loga važan za ocjenu? Idući korak, samo ime-naziv tj. potencionalni 'THE BRAND'...? Već u tom izboru 'kiksaš', jer je procesor generički naziv, 'javno' slobodan, tl. -nemože se brandirati (zaštiti). To je važno u businessu. Npr. Apple (izuzetak od pravila je već njihov naziv i glazbena kuća), ali su zato svoj servis nazvali iTunes, iPod, postoji puno naziva i-nešto, e-nešto... -s razlogom.

(jedan predloženi design, ukrasni font na plavoj podlozi..) -isprika autoru, samo koristim kao primjer za objašnjenje-primjer. Za svaku temu postoje određena 'nepisana pravila', kao što za dječije stvari idu nježne boje, za banke se traži 'granit' -rock solid.. za heavymetal band se koriste tamne boje i kosturi-lubanje -kao suprotan od dječje-vrtičkog templatea. itd.... -to je uvod u objašnjenje sasvim pogrešno odabranog fonta, ukrasni font je primjeren pozivnici na vjenčanje, fashion i sl. temama. Primjetio si i plavu podlogu... Dakle (što želim reči), sam naziv i logo su stvari o kojima moraš razmišljati danima, 'svađati' se s ekipom suradnika, designera, pravnika, čak i tokara jer će on možda izraditi 3D model. -Zato dobro razmisli o nazivu, obliku, boji .. nije to tako beznačajno. font može biti neki iz grupe LCD, metal, technical... dakle logičnije je s 'oštrim' rubovima, jer je i sama tehnologija 'cutting edge'. Pogledaj logo intela, AMDa, Mercedesa, WoklsVagena, BMW, Croatia Osiguranja... Usporedi s Dorina čokoladom, Coca-Colom itd.

-Razmisli malo, pokaži to razmišljanje profesoru i nadaj se odličnoj ocjeni, za sve suprotno, kao što si zapravo započeo, jer tražiš šalabahter, tuđe rješenje.. -za to bi trebao dobiti nedovoljan.

hint: obavezno googlaj prije odabira imena, jer postoji šansa da je ime već zauzeto. -npr eXe-Procesor kao extreme (već intelov) ili axe=sjekira itd. mogući su i mješani nazivi hrv-eng kao processor, processors, procesor-i itd. i 'iskrivljenice' jer je izbor naziva oslobođen svih gramatičkih pravila. Možeš korisiti mađarsku notaciju, kao 'eProc'. Samo razmisli kako će se svako od slova u nazivu ponašati u nekoj drugoj boji, na drugoj podlozi, tipu fonta, .. čak kao privjesak za ključeve.

-kad sam već spomenuo axe, sigurno znaš za deo-spray.. -pošto nije iz iste branše to je dozvoljeno, jer ne izaziva 'zbunjivanje' korisnika.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice