FER (iskustva, vježbe) izdvojena tema

poruka: 512
|
čitano: 312.914
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
FER (iskustva, vježbe)

E sad kad smo upisali, imam par pitanja, ovo AAl@EduHr, dal je to meni ime.prezime@skole.hr i sifra koju sam do sad imao ili nesto drugo? Kako da se prijavim i kad ce se moci dobiti mail @fer.hr ?

Nije mi jasno cemu imam pristup od doma, a cemu na racunalima fakulteta, sta s tom matematikom sta smo dobili za 9. mjesec ? Dal me uopce te sve informacije trebaju zanimati ili ce se u 9. mjesecu tek to polagano rjesavati?

Mislim na onom papiru sta smo dobili pise da treba te sifre mijenjat, jel mi je za sve to korisnicko ime ujedno i JMBAG?

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.7.2017 15:20 (SMA Solar).
14 godina
Re: FER (iskustva, vježbe)
SMA Solar kaže...

E sad kad smo upisali, imam par pitanja, ovo AAl@EduHr, dal je to meni ime.prezime@skole.hr i sifra koju sam do sad imao ili nesto drugo? Kako da se prijavim i kad ce se moci dobiti mail @fer.hr ?

Nije mi jasno cemu imam pristup od doma, a cemu na racunalima fakulteta, sta s tom matematikom sta smo dobili za 9. mjesec ? Dal me uopce te sve informacije trebaju zanimati ili ce se u 9. mjesecu tek to polagano rjesavati?

Mislim na onom papiru sta smo dobili pise da treba te sifre mijenjat, jel mi je za sve to korisnicko ime ujedno i JMBAG?

Od sada ces koristit email: inicijali + 5 brojeva (prvih 5 brojeva iz jmbaga nakon 0036) @fer.hr (npr ip42189@fer.hr).

Ako mislis na studomat, razlika je sta potvrde ne mozes printat doma, nego samo na fakultetu. Ostalo mislim da je isto, ionako se taj studomat ne koristi previše šta se tice upisa predmeta jer sve ide preko ferweba.

Inicijali + 5 brojeva ti je također i korisničko ime za ferweb i za http://outlook.com/owa/fer.hr.

Kad se ulogiras na mail tamo ce ti stajat poruka dobrodošlice i par informacija vezano za elementarnu matematiku (barem je tako bilo pretprosle godine).

Taj mail također koristiš za registraciju na fer2.net. Kad se registriras klikni na "Predmetne pretplate" i odaberi sve predmete prvog semestra... i "Parlaonicu" ako volis vrijeme provodit po forumima.

Na fer2 imas hrpu informacija. (Opcenito, vezanih za faks i vezano za svaki predmet pojedinacno)

Dobrodošao :) 

http://25.media.tumblr.com/tumblr_makcziBKrN1ryi1myo1_500.gif
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.7.2017 15:38 (KiCo77).
9 godina
neaktivan
FER (iskustva, vježbe)

Hvala ti, uspio sam se ulogirati i skuzio ta korisnicka imena, nesto su nam neki studenti rekli da ionako dobivamo novu sifru u 9. mjesecu, jel to istina ili ne mora biti? Jos cu se snaci, ne kuzim bas kako gdje se tocno prati to sve vezano za ispite i predavanja i opcenito vazne informacije, studomat ili to nesto od fera (ima svasta haha), ali o tom po tom.

16 godina
SMA Solar kaže...

Hvala ti, uspio sam se ulogirati i skuzio ta korisnicka imena, nesto su nam neki studenti rekli da ionako dobivamo novu sifru u 9. mjesecu, jel to istina ili ne mora biti? Jos cu se snaci, ne kuzim bas kako gdje se tocno prati to sve vezano za ispite i predavanja i opcenito vazne informacije, studomat ili to nesto od fera (ima svasta haha), ali o tom po tom.

Kad sam se upisivao prije 2 godine nismo dobivali novu šifru, ostala je ona koju smo dobili na papiru na upisima. Kalendar i sve službene obavjesti pratiš na FERwebu(FER stranica, kad se prijaviš možeš pristupiti intranetu), a dolaze i na mail, tako da je pametno postaviti ga da dobivaš obavjesti na mobitelu. Za sva pitanja se prebaci na fer2.net, tamo je sve odgovoreno, a ako nije pitaj, dobit ćeš bolje odgovore.

Na fer2 materijali postoji neka skripta za brucoše s hrpom informacija, nije baš nešto, ali možda nekome pomogne.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.7.2017 22:12 (power_user).
9 godina
neaktivan
FER (iskustva, vježbe)

Još od utorka me ne žele prihvatiti na fer2net, to će tek u 9. mjesecu ili kad?

14 godina
SMA Solar kaže...

Još od utorka me ne žele prihvatiti na fer2net, to će tek u 9. mjesecu ili kad?

Mislim da bi odmah trebali, provjeri jesi li za mail stavio ime.prezime@fer.hr

12 godina
neaktivan
Diplomirani pješak kaže...

Jer bi onda vjv 651 morali upisati, pa radije nece niti jednog od zadnje dvojice.

Bilo je trenutaka da su dvojica zadnjih s istim brojem bodova bili 649. i imali pravo upisa i obojici je pisalo DA. Kvota je ove godine bila 649. Dakle, ako dvojica dijele to 649. mjesto, upisali bi ga obojica.

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.
8 godina
neaktivan
Jel se na FER-u dijeli tek u 2. Godini, na racunalstvo itd. I jel se polaze kakav prijamni na upisu i kad se opredjeljuje za tipa racunalstvo, bas me zanima jer za FESB se odmah upisuje racunalstvo itd..
10 godina
neaktivan
FER (iskustva, vježbe)

Na FERu ne postoji smjer "racunalstvo".

Izmedju elektrotehnike i racunarstva biras nakon prve godine.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.7.2017 22:39 (ks95hr).
8 godina
neaktivan
Stvarno , nisam bas upucen u FER, mozes li molim te pojasnit kako na FER-u to ide nikad se nisam previse zanima
14 godina
Mr.ddevil kaže...
Jel se na FER-u dijeli tek u 2. Godini, na racunalstvo itd. I jel se polaze kakav prijamni na upisu i kad se opredjeljuje za tipa racunalstvo, bas me zanima jer za FESB se odmah upisuje racunalstvo itd..

Nema prijemnog.

Prva godina je svima ista, na drugoj godini se bira elektrotehnika ili računarstvo, a na 3. godini biraš modul. Svaki smjer (E i R) ima 5 modula. Više na https://www.fer.unizg.hr/studiji/preddiplomski_studij

8 godina
neaktivan
Hvala na odgovoru, i informacijama, FER mi se kao faks ne cini tezak i mislim da je sve do pojedinaca, ja sam samouki programer tako da mi se sve cini lagano ☺
15 godina
neaktivan

Mozes li molim te objasniti kakve veze FER ima sa samoukim programiranjem?

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
8 godina
neaktivan
Ma kad san naucija sam programirat i nije bilo nimalo tesko, vjv mi ni FER ne bi bio tezak, govorim za smjer racunarstvo, vidija san na njihovim stranicama sta se uci itd...
8 godina
neaktivan
Pozdrav, zna li tko kako se i do kada prijavljuje Elementarna matematika u 9. mj? I što je s onim njihovim webom? Piše da bi se kod njih trebala promijeniti zaporka, kad se to treba obaviti?
14 godina
neaktivan
FER (iskustva, vježbe)

To i mene zanima za matematiku, ove sifre koje nisu za studomat ne moras mijenjati jos, a i nemas kako koliko sam ja skuzio, jel netko probao od brucosa prijaviti se na fer2net? Jer me vec 5 dana ne prihvacaju, nije meni hitno al me zanima gdje je zapelo.

EDIT: sad vidim, nece nas do 1.9. prihvatit pise obavijest

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2017.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.7.2017 15:16 (Diplomirani pješak).
8 godina
neaktivan
Znači li to da se na sve ovo drugo (webmail, ono na stranici FER-a, Moodle, itd.) možemo ulogirati koliko puta hoćemo ili samo pet puta? Zbunjuje me ono što piše na papiru koji su nam dali pri upisu, da možemo kao pet puta koristiti onu privremenu zaporku...
14 godina
neaktivan
FER (iskustva, vježbe)

Da, barem sam se ja vec svugdje s tim ulogirao i nije problema bilo. Pise da treba promjeniti AAI@Edu lozinku, a to je za studomat, a ovu od fera pise promjenite, ali ne do kad.

8 godina
neaktivan
A super onda, hvala! :)
Mene je bilo strah da ako pet puta ispucam zaporku, da se onda neću moći prijaviti za matematiku u 9. mjesecu. Valjda će nam onda kad krene faks dati nove lozinke.
9 godina
neaktivan
FER (iskustva, vježbe)

Fer2net se updejta, tako da ćete biti prva generacija nakon dugog niza godina koja će imati potpuno novi forum :)

14 godina
neaktivan
FER (iskustva, vježbe)

Ima još netko da se ne može prijaviti na moodle? Ako sam prijavljeni na stranicu fera onda mi na moodleu piše "Error in authentication process of ab01234", a ako idem u anonimnom ili u drugom pregledniku na "log in" onda mi piše "Object not found/saml-return", to je neko obnavljanje stranice u tijeku ili? Do kad se možemo prijaviti na tu elementarnu matematiku?

14 godina

Ima još netko da se ne može prijaviti na moodle? Ako sam prijavljeni na stranicu fera onda mi na moodleu piše "Error in authentication process of ab01234", a ako idem u anonimnom ili u drugom pregledniku na "log in" onda mi piše "Object not found/saml-return", to je neko obnavljanje stranice u tijeku ili? Do kad se možemo prijaviti na tu elementarnu matematiku?

Probaj se prijavit na ferweb i onda klikni lijevo dole na moodle https://www.fer.unizg.hr/predmet/elemat

Meni u anonimnom ne radi direktno, ali preko ferweba ide. Ako ne radi ni tako, onda ne znam u cemu je problem, obrati se stuslu@fer.hr

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2017 18:37 (KiCo77).
8 godina
neaktivan

Imam isti problem. Jesi se sada uspio prijaviti?

16 godina
A1B2C3D4F6 kaže...

Imam isti problem. Jesi se sada uspio prijaviti?

Jesi li pročitao post iznad svoga? Moraš ići na FERweb, prijaviti se i kliknuti link na moodle (ELEMAT, na dnu sidebara s lijeve strane)

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
14 godina
neaktivan
FER (iskustva, vježbe)

Ne mozemo se mi jos prijaviti, ja sam mislio da se za onu matematiku moramo prijaviti pa me moodle zanimao, nije problem u podacima.

16 godina

Ne mozemo se mi jos prijaviti, ja sam mislio da se za onu matematiku moramo prijaviti pa me moodle zanimao, nije problem u podacima.

Jesi siguran? Prije 2 godine je radilo od prvog dana, prilično je glupo ako sad ne radi. Koliko ja znam, to je jedini način za prijavu na moodle, direktno nikada nisam uspio (login page uopće ne radi na moodle.fer.hr)

EDIT: krivo sam pročitao, sorry. Ali sad sam otvorio stranicu od predmeta, dobiti će te pristup do kraja mjeseca.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.8.2017 20:28 (power_user).
7 godina
neaktivan
Sada sam 4. razred Opce gimnazije i htjela bih upisati FER. Izmedu ostalog, najvise me zanima jedna stvar: mogu li ja kao vrlo dobar matematicar uopce gledati taj fakultet? Trebam li biti bas lumen da bih ga mogla zavrsiti?
16 godina
Annaana kaže...
Sada sam 4. razred Opce gimnazije i htjela bih upisati FER. Izmedu ostalog, najvise me zanima jedna stvar: mogu li ja kao vrlo dobar matematicar uopce gledati taj fakultet? Trebam li biti bas lumen da bih ga mogla zavrsiti?

Ne moraš biti lumen, ali moraš imati smisla za matematiku i biti spremna učiti, puno.

12 godina
neaktivan
Annaana kaže...

Pogledaj moj post na prethodnoj stranici (bodovi zadnjeg na listi). Probaj rjesit mature od te godine da vidis na cemu si.

11 godina

@Luule

Misliš od tehničkih?

Pa, ona uvriježeno: PMF-Matematika, FOI, FESB.

Inače, onako: Medicina, Pravo, Kemija, Glumačka Akademija....

Al' gledaj ono kaj voliš, te kaj si u stanju završiti. Gledanje, završiti nešto "najbolje", a ne pronalaziš se u tome. Hm, nije dobro rješenje na duge staze.

BTW, nisam završio ništa od gore navedenog, nego Promet, al' eto danas radim većinom sa Ferovcima.

A, moji studentski kolege su većinom van struke, ako nisu imali sreću na neki drugi način doći do posla(veza, plaćeno radno mjesto, stranka....), osim onog prirodnog(vlastitim trudom).

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.Matija.Leaving or dead, always ahead...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice