Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.247.172
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Ultimativna antivirus tema - P&O

Novi video:

ZoneAlarm Internet Security 2012 by languy99

EDIT:

Nakon gledanja moram priznat da sam ugodno iznenadjen.

Lijepo izgleda, fora stvar sa Advanced scan-om (pusta da se program instalira u nekom sandboxu pa prati da li ima neki maliciozni djir), koristi Kaspersky AV engine (valjda) i dosta dobri rezultati na kraju.

Veliki {#} za novi ZoneAlarm 2012!

Jednom ću biti toliko bogat da ću otvoriti jogurt i ne polizati poklopac!
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2011 19:58 (djigibao).
17 godina
neaktivan
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
torrente kaže... 

ako drzis do ozbiljnosti, slusas puls svog IT ogranka u korporaciji (a svaka ga ima), te sigurno nitko od sefova "mreza&ostalo" nece upravi savjetovat stavite nesto besplatno.

A kada dodamo i to da svi veliki igraci (ali sasvim malo) ljube dupe proizvodacima maticnih i laptopa eto ti masu $$$$

Tu je Symantec, Kaspersky, Mcafee, Trend

Za ostale nisam siguran da proizvode korporativna resenja. Politika velikih AV igraca je vrlo prosta. Cisti klijenti = cisti serveri

U Makedonskom telekomu Norton se dijeli sakom i kapom kupcima i uposlenicima ali isto tako, koristi se unutar tvrtke.

|_ 4 7_ @ Я U $ |_ Ω |\| G
15 godina
win32 kaže...

Evo za sve koji hoce malo neki free Symantec proizvod:

Norton 360 and Norton Antivirus 2011 free for 90 days – Microsoft promo

Norton Internet Security 2011 free for 90 days

Preuzeto sa TipRadar.

P.S.

Izvinjavam se ako je vec bilo u temi negdje! {#}

Prebaci svoj post OVDJE.

Jel tako-tako je !!!
14 godina
djigibao kaže...

Novi video:

ZoneAlarm Internet Security 2012 by languy99

EDIT:

Nakon gledanja moram priznat da sam ugodno iznenadjen.

Lijepo izgleda, fora stvar sa Advanced scan-om (pusta da se program instalira u nekom sandboxu pa prati da li ima neki maliciozni djir), koristi Kaspersky AV engine (valjda) i dosta dobri rezultati na kraju.

Veliki {#} za novi ZoneAlarm 2012!

Suite je odlican ali firewall je nedaj boze, skracen i ogranicen do bola.

edit: Force Field (behavior blocker sa virtuelizacijom) je zasluzan za sve. Od tih ~250MB oko 200MB su visak.

Izvinjavam se na jezicne pogreske! Makedonaccc
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2011 2:21 (PhD in Security).
17 godina

sto mu gromova, sto mi je ovo sad. pocelo mi na svako malo ovo izbacivat na yt.  kakav mod? 

edit: rijesio. prvi put ovo vidio lol

Eat Da Poo Poo
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2011 2:20 (torrente).
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

sto mu gromova, sto mi je ovo sad. pocelo mi na svako malo ovo izbacivat na yt.  kakav mod? 

edit: rijesio. prvi put ovo vidio lol

Sigurno slučajno

17 godina

yap...klikam klikam i nista mi nije jasno. pa mislim se,nema sanse da k9 ima veze s ovim. nista drugo nije instalirano.

zena spava, nema smisla da joj spominjem drazena zecica koji vjecito cvrlji sa yt-a.   cuce me sutra.

Eat Da Poo Poo
15 godina
(s)izgoreo kaže...
K9 Web Protection vs. WOT

primjeti kako niti jedan link koji vodi na izvršnu wot nije zaustavio niti obavijestio, a to ne radi niti u blocking modu, shame

Zato jer je princip rada WOT-a taj da ljudi glasaju za stranice koje su im o.k. ili sumnjive, a ne za izvršne .exe datoteke.

To je kao da očekuješ da Kerio Firewall zaustavi rat na bliskom istoku.

17 godina
neaktivan

Do ''My Computer Online Scan'' me vodi link na koji me baci slika na Googleu. Nitko to ne zaustavlja, pa čak ni Panda. {#}

Razer_Copperhead
17 godina

Video test novog Kasperskog 2012

Kaspersky Internet Security 2012 - Test and Review by xskydevilx

Kaspersky se nije bas najbolje snasao {#}

BTW: mislim da je ovaj tip (sto je snimao video) iz Hrvatske i da je na ovom forumu, neznam zasto nije u nasoj temi (neka se pridruzi {#})

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2011 10:40 (djigibao).
17 godina

Evo kad si vec tu xsky_devilx, napisi nam malo tvoje iskustvo sa antivirusnim programima i koju zastitu koristis na svom osobnom/poslovnom i ostalim PC-ima (cini mise da si i ti na CIS-u {#} ).

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2011 11:08 (djigibao).
17 godina
neaktivan

Evo ako želite prijavit neku stranicu Pandi. {#}

Razer_Copperhead
17 godina

Jedan interesantan program ala MBAM, SAS...

eScan Antivirus Toolkit Utility (MWAV)

eScan Antivirus Toolkit is another free portable standalone on-demand virus scanner for the Windows operating system that enables you to scan and clean Viruses, Spyware, Adware and any other Malware that may have infected your computer. This free antivirus Toolkit does not require any installation and can be run directly from anywhere, on your computer, USB Drive or from a CD ROM.

The eScan AntiVirus Toolkit Utility is not a replacement for active virus protection on your system, since it doesn’t provide any real-time protection. Its aim is just to provide additional means to run a virus scan on a Windows system, nothing more, nothing less.

The most salient features of the eScan Antivirus Toolkit Utility (MWAV) are :

• Scans & cleans your computer completely and provides reports of any viruses that it finds.
  • Checks and cleans all illegal dialers that are present on your computer.
  • Checks and clears you of any background illegal sniffers or tools like spyware, adware, keyloggers etc. running in the memory of your computer.
  • You can add this utility to the startup list of programs on your computer so that it scans and clean your computer every time you start using it.
  • When you download this utility you will get it with the latest updated list of viruses that can scan and clean your computer for all known viruses.
  • No need to install. Just download and run the eScan Antivirus Toolkit to scan for viruses.

The eScan Antivirus Toolkit also gets updated on a daily basis with the latest updates to detect recently release spyware and adware, plus the engine is constantly being improvised for faster and intelligent detections. This is a big advantage compared to other on-demand virus scanner such as Microsoft Safety Scanner and Dr.Web CureIt, which the whole programs have to be downloaded again to re-run a scan with the latest antimalware definitions.

Download eScan AntiVirus Toolkit Utility (MWAV) For Free: mwav.exe [120 MB]

The eScan Antivirus Toolkit (MWAV) works on Microsoft Windows 2000, XP, Vista, Windows 7 & Windows 2008 (32 & 64 bit OS) and also provides multi-language support.

17 godina

Jeli tko cuo/koristio program HostsMan?

HostsMan is a freeware application that lets you manage your Hosts file with ease. No Spyware! No Adware! No Viruses! 100% Freeware! Clean & simple.

Feature:

• Automatic update of hosts file
  • Enable/Disable hosts file
  • Built-in hosts editor
  • Scan hosts for errors, duplicates and possible hijacks
  • Hosts file backup manager
  • Exclusion list
  • Local HTTP server

Download (Installer version):

Download (Zip version):

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2011 12:33 (djigibao).
15 godina
torrente kaže...

ne. a i da,ako hoces neke fejvorit foldere.  izaberes ono sa slike. cijelu mashinu i sve particije, te ignoriras przenje na dvd i usmjeris na externi disc.

restore je sitnica.  za primjer,kada bi nastradalo sve da nema boota.

ubacis dvd windowsa, ides do opcije repair i usmjeris ga na externi disc, te da ...pazi ovo, formatira sve particije i cijeli image sa externog poslozi nanovo na prijasnje stanje iz backapa.  do zanjeg kukija je sve nazad lol

provjereno.  e da, i svako par dana kada ides radit opet backup,samo nadogradjuje postojeci.

Odlično zvuči. Pretpostavljam da je o Windowsu 7 riječ. Koliko kompresira taj backup sistema, jel 50% ? Sad sam pročitao da je vjerovatno bez kompresije, šteta.

Ja koristim Acronis, backupirao sam sistemsku particiju na acronisovu zaštićenu zonu i također kažu da može napraviti restore u slučaju da se Windowsi ne mogu bootati. To još nisam provjerio jer mi Windows nikad nije bio u tolikom klincu. Inače za ostale restore radi bez greške.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2011 13:05 (ALVIN).
17 godina

@Seneka (i ostali koji koriste ovaj program)

Radi se o programu XP-Antispy 3.97-9 koji sam uplodao na Virus Total i ispada da je to malware!?

Takodjer sam skinuo i zadnju verziju 3.97-11 (ono gore je prosla verzija) i uplodao na VT:

Jel bi to moglo bit false ili...?

16 godina
neaktivan

ma nije,od kud skidaš?

16 godina
neaktivan

@djigi: Falsići...vidiš da to detektiraju samo "divljaci".....{#}

Gledati Lixa dok pjeva hrvatsku himnu...neprocjenjivo!
17 godina

http://www.xp-antispy.org/

Ali i na stranici pise da su to kao false pozitive.

15 godina

Windows XP Pro SP2 :

- Sandboxie s licencom

- Acronis backup sistemske particije

Povremeno proskeniram comp sa Dr.Web cure it! 

---------------------------

Netko je bio pitao za Sandboxie prije par stranica jednog forumaša...

Razlike između besplatne i paid verzije su minimalne i praktično nebitne.

Program ima krdo mogućnosti a ustvari od početnih postavki treba samo 3-4 stvari kliknuti (promijeniti) da postane sigurniji i upotrebljiviji, 5 minuta posla.

1. Staviti kvačicu na enable immediate recovery i na quick recovery dodati particije na koje inače sejvamo stvari. (meni sve osim sistemske)

2. Staviti kvačicu na automatically delete content of sandbox kad se posljednji aktivni program ugasi u njemu.

3. Staviti plus na allow direct access za cijeli Firefox profil. Tu se mrvicu gubi na sigurnosti ali pamti bookmarkse, postavke browsera i slično...mnogi Sandboxie obožavatelji ovo koriste.

4. Ja sam još postavio internet i start/run access restrikcije koje ful pojačavaju sigurnost, ali znaju biti gnjavaža dok se sve ne posloži, i treba 10-ak minuta za postaviti ih.

btw. kad su restrikcije aktivirane onda u tom sandboxu se ne mogu testirati programi, ali to ni ne prakticiram na taj način. Te access restrikcije spriječavaju da se preko browsera pokrene bilo koji program osim onih koje označimo u postavkama (java, playeri...). A internet access spriječava konekciju na internet svim programima pokrenutim u sandboxu osim onih koje označimo u postavkama.

I kao i svaki drugi program treba se malo naviknuti na princip rada, ja ga već koristim skoro 2 godine i ful je jednostavan i praktičan.

Sigurnost da ni ne spominjemo, ipak je to jedan od najomiljenijih sigurnosnih programa među članovima Wilders foruma.

Evo ovdje se malo može klikati po linkovima za upoznavanje: TU

17 godina
Zasto ne stavis SP3?
Nemas aktivan AV?
15 godina
djigibao kaže...
Zasto ne stavis SP3?
Nemas aktivan AV?

Ne volim upgrade raditi, čuo sam da se tu i tamo ne uklope 100% savršeno, a SP2 sam imao slipstreaman na CD-u.

Ne koristim AV, riskiram. Koristim programe iz pouzdanih izvora, pa nisam primjetio neočekivani virus već 4 godine. Ako naletim onda je tu restore.

15 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Evo kad si vec tu xsky_devilx, napisi nam malo tvoje iskustvo sa antivirusnim programima i koju zastitu koristis na svom osobnom/poslovnom i ostalim PC-ima (cini mise da si i ti na CIS-u {#} ).

Evo, već se bavim antivirusnim programima nekoliko godina te sam prije na PC-jevima imao instaliran Kaspersky Internet Security (u doba kad još nije bilo "dobrih" besplatnih antivirusnih programa). Čim je izašao CIS, kao uobičajeno, sam ga testirao i radio je savršeno :D mada treba biti napredan korisnik. Trenutno na PC-ju imam instalirano nekoliko OS-eva (Windows 7, elementaryOS..), ali na Windows-u mi je uvijek CIS, a za povremeni "scan" definitivno koristim MBAM, a za svaki slučaj - ono što me zanima uploadujem na virustotal.com i pregledam rezultate. Što se tiče ostalih sustava, na njima uopće ne koristim antivirusne programe.

17 godina

zaboravio sam vise od silnih brojeva.  kolika je razlika u ramu comodo av i cis.  ima li ikakve razlike.  ako manje troji av onda je dobro rjesenje za one prdavce netbook. mozda budem trebat jako skoro kupit jedan.  a onaj imunitet mi je ultra ogavan. 

sace to win32 onako fino epski napisat jer on tih prdavaca ima punu kariolu.

win32...jesi stavljao comodo sami av na prdavca? 

to bi bilo zgodno zbog sandboxa.

Eat Da Poo Poo
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

zaboravio sam vise od silnih brojeva.  kolika je razlika u ramu comodo av i cis.  ima li ikakve razlike.  ako manje troji av onda je dobro rjesenje za one prdavce netbook. mozda budem trebat jako skoro kupit jedan.  a onaj imunitet mi je ultra ogavan.

sace to win32 onako fino epski napisat jer on tih prdavaca ima punu kariolu.

win32...jesi stavljao comodo sami av na prdavca?

to bi bilo zgodno zbog sandboxa.

Za Kaspersky nisam siguran ali Norton ima netbook edicije IS-ova (i AV-ova)

|_ 4 7_ @ Я U $ |_ Ω |\| G
15 godina
xsky_devilx kaže...
djigibao kaže...

Evo, već se bavim antivirusnim programima nekoliko godina te sam prije na PC-jevima imao instaliran Kaspersky Internet Security (u doba kad još nije bilo "dobrih" besplatnih antivirusnih programa). Čim je izašao CIS, kao uobičajeno, sam ga testirao i radio je savršeno :D mada treba biti napredan korisnik. Trenutno na PC-ju imam instalirano nekoliko OS-eva (Windows 7, elementaryOS..), ali na Windows-u mi je uvijek CIS, a za povremeni "scan" definitivno koristim MBAM, a za svaki slučaj - ono što me zanima uploadujem na virustotal.com i pregledam rezultate. Što se tiče ostalih sustava, na njima uopće ne koristim antivirusne programe.

Dobrodošao na ovu temu, slobodno se razmaši ovdje {#}

Jel tako-tako je !!!
17 godina

windows7 starter dolazi na tom cudu i neki dan sam to vrtio u ruci.   da, ima u sebi neki trajl nortona.  budem vidio kako to fercera.

tu je bitno sacuvat ram kojeg ima 1gb,a proc je 1.5ghz sa megom L2 keša.   

Eat Da Poo Poo
14 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Video test novog Kasperskog 2012

Kaspersky Internet Security 2012 - Test and Review by xskydevilx

Kaspersky se nije bas najbolje snasao {#}

BTW: mislim da je ovaj tip (sto je snimao video) iz Hrvatske i da je na ovom forumu, neznam zasto nije u nasoj temi (neka se pridruzi {#})

Nisam obratio pažnju na ovaj test dok nisam video da se reklamira i na drugim forumima.Tipičan primer reklame za TV,pokrenuo neke linkove,prekinuo snimanje i onda samo prikazao neke rezultate skeniranja nečeg,baš uverljivo {#}

17 godina

pa nije eugenu kasperskom getriba u glavi ko u vw bubi.  ciljano taj program ne radi nikako na virtualkama ili ako radi, radi konfuzno i zbunjujuce.

jedna od stvari koje me iznimno iziritiraju na ovoj temi je:

kad neki tamo zgubidan sa viskom vremena na virtualci svako treci dan nesto "istestira" i  kaze "eto folks,dec it, (valja/nevalja)", i hipnotizirana rulja onako omadjijana siri radosnu vijest po svim forumima, sveti tester iz santa barbare je napravio klipic i vidi se da to nevalja.

da zlo bude vece, posast se siri tolikom brzinom da cu jedan dan zatec zenu kako testira na vb-u neki av...ali ne samo to,kad to odradi uputi se ko jehova i uvaljuje letke...evo" klipica u kojem se vidi.....", vidi se da ne recem sto.

Eat Da Poo Poo
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2011 20:40 (torrente).
15 godina
neaktivan

"Nisam obratio pažnju na ovaj test dok nisam video da se reklamira i na drugim forumima.Tipičan primer reklame za TV,pokrenuo neke linkove,prekinuo snimanje i onda samo prikazao neke rezultate skeniranja nečeg,baš uverljivo {#}"

-----------

Pokrenuo "neke" linkove, prekinuo snimanje i pokazao "neke" rezultate?

Par stvari:

1) Ti "neki" linkovi i rezultati jesu u stvari virusi odnosno malware, koje milijone testera isprobava sa stranica poput malwaredomainlist.com ili malc0de.com/database. Malware pretnja je stvarna. Usput, ako očekuješ da će netko sjediti ispred računala 2 sata, dok gleda testiranje preko 1000 linkova onda si lud.

2) Prekinuo snimanje. Pa naravno, zar bi ti čekao od 10-20 minuta dok se ne završi skeniranje ili da se downloaduje fajl?

3) Pokazao "neke" rezultate... Opet, ako ti se da čekati 20 minuta dok se skenira. I koja je svrha lažirati rezultate ako to uopće nije za reklamu ili neku tvrtku. Najbolje bi bilo da sam skineš proizvod, napraviš virtual machine za testiranje i testiraš koliko hoćeš.

BTW: Gdje se to ovaj review reklamira i otkud ti da je TV reklama? Peace. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice