Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.292.304
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O

Od to sto sam trazio, nema neki dobar video za ESET.

Ima nesto na YouTube ali nije to to. (kao video za Kaspersky)

Izvinjavam se na jezicne pogreske! Makedonaccc
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2011 19:35 (PhD in Security).
14 godina
Ultimativna antivirus tema - P&O

Dali ste znali za ovo:

PCTools firewall uses the Look N Stop engine and has a HIPS component in addition.

15 godina
PhD in Security kaže...

Radno okruzenje a{#}

Priznaj cije je bolje{#}

Eh, koliko se malware-a ovdje svaki dan "nastanca". {#}

Inace, radno okruzenje je 5+. {#}

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
...a jucer bio attack na Racunalo.com (azerbedjanci LOL).
Cim se prica o pristupu EU odmah attack na Hrv! ;-)
Jednom ću biti toliko bogat da ću otvoriti jogurt i ne polizati poklopac!
15 godina
djigibao kaže...
Jel ovo ima neke veze samnom ili...?
Mislim da sam objasnio sta sam htio reci tj. sta je ON trebao reci.
...a to je da mu je BROWSER zaustavio (a to ima svaki) odlazak na malware stranicu, a ne GOOGLE!

Da, to je browserova ( Chromium ) zaštita a on je od Googla ali kužim kaj veliš!!!

Priznajem da nisam to trebao trpati u isti koš kao i DNS filtere ali nisam to tada znao, mislio sam da kada se surfa preko Googla on filtrira URL adrese kojima želimo pristupiti kao DNS filter ali daljnjim proučavanjem sam skužio da to nije tako jer kad sam probao preko IE-a( sa isključenim Smart Screen Filterom ) doć na malware stranicu, nije ju blokirao ali čim uključim Smart Screen Filter u IE-u tada je opasna stranica blokirana od Microsofta tj. IE-Browsera!

Znači sada imam nekoliko layera zaštite: 

1.Browserov ( Google/Microsoft/Mozilla ) filter

2.Pandin URL filter ( instaliran servis )

3.Nortonov DNS filter ( router i local area connection )

4.CIS

Trebam naljepit na komp naljepnicu "Fort Knox" {#}

Jel tako-tako je !!!
15 godina
djigibao kaže...
...a jucer bio attack na Racunalo.com (azerbedjanci LOL).
Cim se prica o pristupu EU odmah attack na Hrv! ;-)

Ima u tome nešto, ima,ima...{#}

Jel tako-tako je !!!
17 godina
djigibao kaže...
 tvrtke na nekima

Nakupili su se oni para bogami {#}(ili to samo tako meni izgleda) u  cca 20tak godina ili manje.

pa povise sam ti objasnio kako i zasto.

80% prihoda ide od vlada,tvrtki i vecih korporacija. cuo si i eugena,kada je bio na grckoj granici, ako ima carinik na prijelazu kasperskog,znaci da ga ima cijela grcka carina. pa sad broji koliko je to racunala.

sto mislis. kada se radi analiza troskova i raspodjela resursa u mega korporaciji tipa british airways, da analiticar u upravi kaze:

"ljudi, citao sam na av comparatis da je comodo zakon i da je free,hajmo raskinut sa kasperskym i to stavit na 18000 kompjutera"

ako drzis do ozbiljnosti, slusas puls svog IT ogranka u korporaciji (a svaka ga ima), te sigurno nitko od sefova "mreza&ostalo" nece upravi savjetovat stavite nesto besplatno.

primjer je i hrvatska. sva ministarstva i drzavne tvrtke imaju ugovore sa poznatim av tvrtkama.

zamisli da je andi.cro savjetnik za racunalnu sigurnost vlade i kaze jadranki... cuj,a da stavimo comodo u sva ministarstva.  pa da čobi iz poljoprivrede vise vremena izgubi sa geekbuddyem nego sa seljacima.

Eat Da Poo Poo
17 godina
Ovi nasi neka predju na Linux i ustede vise koju kunu...da im se mamice naj***!
17 godina
djigibao kaže...
Ovi nasi neka predju na Linux i ustede vise koju kunu...da im se mamice naj***!

hehehe. nemaju ti oni pojma ni sto je windows.  sve je to stvar struke i profesionalaca.  ako je nesto kompleksno i u kompleksnoj mrezi, neznam bas da bi preko linuxa sve islo glatko...pa do zadnje bizarnosti kada na prezentaciji ustekas projektor i iznosis neke gospodarske analize.

potezes sa servera u zagrebu,pa u rijeci, pa strimas to cudo u powerpointu u toj dvorani sl.  a svaka susa se u tome snalazi.  nebitno kako,ali dobro sam upoznat sa radom tehnike na hrt radiu,a posebno televiziji.  nepojmljivo da gomila pro softwera bude na linuxu.

dosta se provlace nebuloze da je cijela americka vojska na linuxu.  od apacija  do abrams tenka,sve se vrte windowsi.

Eat Da Poo Poo
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2011 9:47 (torrente).
15 godina

evo jedan od symantecovih ureda (Culver City)

Njihov proizvod mi nikada nije bio baš nešto... sad vidim i zasto - nemaju lijepe i umirujuće urede gdje se mogu koncentrirati na rad {#}

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2011 10:03 (sisko93).
16 godina
neaktivan

Evo malo copy/paste sa wildersa;

Folks, I am the guy behind the termination of ClearCloud. I am the former CEO of Sunbelt and now the general manager of GFI's security division. So blame me if you're upset, not GFI. I also am the person behind the decision to discontinue the Sunbelt Personal Firewall and CounterSpy. There is a separate thread on this where I explain why I did this.

ClearCloud cost an arm and a leg to keep going and during the beta, I was never able to figure out how to monetize it. I didn't want to do redirects to a high-paying search engine (instead, I did fairly soft redirects to Google on nxdomains), and any other model, like a heavy ad model or a toolbar, would have just made it uninteresting for customers and for me.

Someone made the comment that this costs a lot to run. It does. Norton DNS is a probably a fine solution and you should look at using that. Whatever service you use, go to a site like malwaredomainlist.com (in a virtual machine as you can get infected) and make sure it's blocking the malware sites on that page. Not all DNS services may do the job of blocking malware.

The practical reality is that DNS has its limitations. It will probably get about 70%-80% of malicious sites, as it can only work on the domain level, not the URI/URL level (which is what you need a web filter for). Don't rely on a DNS product as your total protection against malware and phishing sites.

It was a grand experiment, and I'm sorry if I've inconvenienced anyone. I am now looking to repurpose the ClearCloud infrastructure into something else that we can use.

I've seen some comments about GFI's acquisition of GFI. Let me state for the record, as the guy who ran Sunbelt for eight years, that GFI has been a great partner, and they have given me the resources to continue to build great technologies and products. Our development staff has grown significantly, and as a company with deep pockets, they have expended great amounts of capital resources to continue to grow the business.

Email me off-line directly anytime if you're ever concerned. I don't post often on forums, but I do lurk and I do get the feedback.

Alex Eckelberry
General Manager, GFI Security
alexe (at) gfi.com

Ja bih samo nadodao (družeći se par dana sa tim dienesovima) da ako želite antimalware žaštitu onda Sendori ili Norton DNS, a ako bi preferirali antiphishing tu je Open DNS... (u jednom drugom postu i sam Alex to sugerira)

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.9.2011 0:43 (brixy).
14 godina
neaktivan

Bilo je već par puta ali nije loše ponoviti ponekad uvek neko nešto propusti 

17 godina

Jeli tko isprobao/koristi neki od ova 2 web filtera (ili kako se vec zovu):

BitDefender TrafficLight

BitDefender TrafficLight Key functions:

• Advanced Phishing Filter – prevents you from accessing websites used for phishing attacks.
  • Antivirus web filter – blocks any malware you come in contact with while browsing the Internet.
  • Search result analyzer – provides advance warning of risky websites within your search results
  • URL Shortening – shrink and check links for viruses and spyware using saf.li.
  • Antifraud filter – not functioning at the moment.

BitDefender TrafficLight Key Features:

• Cross – Browser: Unlinke G Data CloudSecurity and many other anti-phishing tools by third-parties that are available only for Windows and selected browsers, TrafficLight works across all major Operating systems – Windows, Linux, Mac OS X, and all major browsers – Internet Explorer, Firefox, Chrome and Safari.
  • Proactive: TrafficLight intercepts and scans web traffic before it even reaches the browser, effectively blocking disguised or stealth attacks before it’s too late.
  • Real Time: TrafficLight scans the pages you visit for malware and phishing attempts each and every time you access them to avoid the threat of legitimate but recently compromised websites.
  • Precise: TrafficLight won’t block an entire website if just some pages within are malicious. Only the potentially harmful elements are blocked, leaving you free to view the rest of the site if you so choose.
  • Search and Social-safe: TrafficLight relies on intelligence provided by BitDefender Cloud services to flag malware and phishing attempts in search results from Google or Bing. Not only that, but it also checks links in popular social network platforms and blocks them if they are suspect.
  • Unintrusive: TrafficLight does not add a toolbar to your already-cluttered browser interface. Its interface remains invisible until your input is needed or it’s called up with a simple mouse gesture.

The TrafficLight extensions work with any operating system (Windows, Linux, Mac OS X), but are somewhat restricted in functionality and (of course) choice of browser (Despite the cross-browser claim, TrafficLight fails to work properly with Opera):

G Data Cloud Security

Key Features:

• Compatible with all other security products
  • Prevents access to malware and phishing websites
  • Install once – no updates required
  • PC performance remains unaffected
  • Ideal supplement for free AV programs
  • Not causing your computer slow or reduce your internet speed

G Data CloudSecurity supports all current browser versions of Microsoft Internet Explorer and Mozilla Firefox, including the new Firefox 4.0 and Internet Explorer 9. Doesn’t support Google Chrome web browser yet.

17 godina

jesmo pricali smo. blackfoot o đi dati,a ja o tom govnetu bitdef.

sto je sad to...ali je proradilo na ff 4?  nije valjalo do pruje 7 dana.

Eat Da Poo Poo
17 godina
torrente kaže...

jesmo pricali smo. blackfoot o đi dati,a ja o tom govnetu bitdef.

sto je sad to...ali je proradilo na ff 4?  nije valjalo do pruje 7 dana.

Jel to nesto kao Panda toolbar ili sta?

--------------------------------------------------------

Nova verzija:

Windows Firewall Control 2.9.7

17 godina

nista od tog bitdefendera. naporan je i sere po browseru...sve izviriva i odvlaci paznju.  koda su nadrogirani u bukurestu.  od njih mi je zadnje jedino super bitdefender na mobitelu.

ova g-data je evo proradila. a nije bio podrzan ff 4 do prije tjedan dana.

Eat Da Poo Poo
17 godina

evo nije mi dao vrag mira. tocno 16 brzinskih linkova udarim na MDL.

12 hvata panda. 3 mozilla blokira i jedan prolijece,ali ga comodo hvata i brise.

g-data ili je posla na pice ili nemoze doci na red.  ovaj panda url_filter je pun pogodak.  ocito netko tamo marljivo svaki dan kupi ove linkove i ubaciva.

------------------------------------

andi.cro stavi ti sve pa nam javi jel ista usporava

gdata

panda filter

wot

bitdefender filter

k9

comodo

norton dns

open dns

Eat Da Poo Poo
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2011 14:08 (torrente).
15 godina
torrente kaže...
zamisli da je andi.cro savjetnik za racunalnu sigurnost vlade i kaze jadranki... cuj,a da stavimo comodo u sva ministarstva.  pa da čobi iz poljoprivrede vise vremena izgubi sa geekbuddyem nego sa seljacima.

{#}

Možda bi seljacima bilo bolje da se Čobi posveti nekim drugim stvarima!!!

Riješena misterija lošeg stanja u poljoprivredi:

Čobi ima loš AV program pa mu neki hakeri cuclaju lovu namjenjenu seljacima ( vjerojatno mu se neki Keylogger ugnjezdio na kompu )

Da stavi CIS, riješio bi se svih problema a Geekbudy mu uvijek može pomoći dobrim savjetom, pa makar i poljoprivrednim{#}

Jel tako-tako je !!!
15 godina
torrente kaže...

andi.cro stavi ti sve pa nam javi jel ista usporava

gdata

panda filter

wot

bitdefender filter

k9

comodo

norton dns

open dns

E ovo su sad već provokacije{#}

Reći ću ti samo...pročitaj si svoj potpis!!!

Jel tako-tako je !!!
17 godina

WOT u Blocking Mode ne dopušta ovom Gdata blokatoru, loših stranica da baš ništ radi ak su zajedno u poslu WOT iskoci puno prije pa se samo on i vidi a Gdata nema nigdje nit za lijek.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2011 14:15 (rambox).
17 godina

ne drzim nikada wot u blocking modu.  kako mi avira na desktopu izadje zajedno sa wotom. e, sad bi trebalo maknut wot pa opet ponovit.

idem rucat,jer to je iscrpljujuce ;)

------------------------

potpis {#}

kako se u ugandi neupucenima tumaci homosexualnost

Eat Da Poo Poo
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2011 14:24 (torrente).
16 godina
neaktivan

G Data cloud vs. K9

prvih 20 linkova na malc0de database

2 zaustavio firefox, ignore

K9 web Protection - 19/20 (jedan propušteni link je mrtav pa ga je možda i zato propustio, a jedan je stavio pod sumnjivi i pustio download)

G Data CloudSecurity - 2/20 (upravo ova dva koja je i browser zaustavio, ignore i pojavi se G Data... a na jednom od ta dva mu je pobjegao download)

17 godina
brixy kaže...

dobro si to sve skontao zadnjih dana.  bome,ova dvojica kad pocnu blokirat...teeeesko da ce koja domena biti dostupna.

za sada po mome, pun pogodak.

Eat Da Poo Poo
14 godina

torre da te pitam nesto.

Ova panda cloud mi usporava pokretanje Windowsa i programa.

Daj posoci neki Antivirus koji je lak na resursi (najlaksi).

Imam licence za Antivir Premium, NOD32, Norton AV.

Moze i neki drugi, nije problem.

To sve uz mamutu i look'n'stop.

17 godina

avira ne utice na perfomanse,premda trosi rama koliko i comodo.  uz nju mamutu provjereno radi. o nodu nista neznam. a ako imas nortona koji je u cijeloj prici najlaksi i najbrzi,kada se njegovom sonaru pridruzi mamutu = milina ;)

nisam pobornik immunet i slicnih,ako vec imas nesto konkretno.

Eat Da Poo Poo
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2011 16:57 (torrente).
17 godina
PhD in Security kaže...

torre da te pitam nesto.

Ova panda cloud mi usporava pokretanje Windowsa i programa.

Daj posoci neki Antivirus koji je lak na resursi (najlaksi).

Imam licence za Antivir Premium, NOD32, Norton AV.

Moze i neki drugi, nije problem.

To sve uz mamutu i look'n'stop.

Mozda nije do Pande nego do Mamuta {#}.

Probaj ga disejblat pa vidi kako ti je bez njega.

Imao sam i ja jedno vrijeme Mamutu i osjetilo se usporenje kompa, kad sam ga maknuo komp je zivnuo (stavio sam Immunet, Win XP - laptop).

Moja preporuka bi isto bila da probas sa Nortonom ali bez Mamuta (mislim da je Norton dovoljan uz taj Firewall) {#} .

15 godina
neaktivan

Pitanje oko GeSwalla: kada mi preuzeti program dobije ovo slovo G, hoće li se normalno instalirati ili će cijela instalacija na neki način biti virtualna?

17 godina
Iskreno nisam nikad isao instalirat sa tim slovom na njemu (uvijek bi stavio file pod trusted).
Spremam se to napravit na virtualcu ali nikako, bas da vidim kako bi se ponasao program (i komp).

To je neki program koji ti je poznat ili bi nesto testirala?
15 godina
neaktivan

HJ split, nikakvo testiranje.

17 godina
Onda samo desna tipka misa na taj file i stavi Trusted.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice