Zaboravio sam vlastiti password za fajl i trebao bih kreirati riječnik na osnovu riječi i pravila koje inače koristim kada kreiram password.
Ima li neko preporuku čime da generišem moguće passworde?
Zaboravio sam vlastiti password za fajl i trebao bih kreirati riječnik na osnovu riječi i pravila koje inače koristim kada kreiram password.
Ne znam dali sam siguran što u stvari želiš ali probaj izabrati nešto sa ove stranice koja je zbir besplatnih password generatora i recoverya:
http://sourceforge.net/directory/os%3Awindows/freshness%3Arecently-updated/?q=password&page=1
Uf, ovdje milion programa ima.
ako trebaš napraviti word listu s kombinacijama određenih znakova (0-9, A-Ž i sve ostale znakove) onda ti je najbolji program Crunch (nalazi se u BackTrack-u)
s njime jednostavno možeš napraviti listu riječi određene duljine (npr minimalno 3 znaka do maksimalno 5 znakova) i određenu kombinaciju znakova (npr sve kombinacije riječi sa znakovima 0123abc