Kao sto rekoh, nije da se ne moze...moze se svasta sa svacim u masu drugih primjera, a ja sam napisao ono sto je preporuka proizvodjaca...U3 gotovo svi navode kao idealno, ali vidim da u specifikacijama moze i U1.
Imam jos jednu obicnu U1 karticu u zeninom S7 i recimo kada spojim mob na comp i trazim fotke ili video za prebaciti u comp ova U3 kartica mojem radi daleko brze i ucitava sav sadrzaj kartice brze, pogotovo kada imas tisuce fotki i videa.
Kada sam kupovao karticu bila je premala razlika u cijeni izmedju ove brze U3 koju imam i sporijih tako da sam uzeo brzu.
A j* ga ti, pa naravno da je brža kartica brža, nitko to ne spori. Ali si gore napisao da je U1 kartica dostatna samo za FHD video, a mogao bi 4K snimati u duplo višem bitrateu od onog na kojem zapisuje S7 i još uvijek bi išlo.
Ja kad sam gledao nedavno je bila prilična razlika, mislim da je ova moja od 64 GB bila 130 kn ili tako nešto, a U3 nije bilo ispod 250. Da sam znao da mi treba brža za Adoptable storage, možda bih je i uzeo, ali nema veze. Budem nekom prilikom možda.
Baš to, ja imam nutra Kingston class 10 od 32gb i bez problema snimam UHD. Na video nema nikakvog štekanja, laganja ili sličnih problema. Mislim da su ovi linkovi s proizvođačevih stranica čisti marketing, da se i te "brže" kartice prodaju.. 
Druga pjesma je traženje/prebcivanje na računalo.. Tu svakak brža kartica daje prednost..
Naravno da je marketing, pa tko bi kupio U3 karticu da ti proizvođač kaže da ti ne treba U3 kartica ni za šta u životu?