Izrada kosilice od motora veš mašine

poruka: 11
|
čitano: 17.871
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ovako ...vec sam negdje čitao savjete da se od tog motora napravi kosilica ....

Sto se tice djela s elektronike ja sam to uredno spojio i motor radi na brzini centrifuge ..cca 1490 okr min(malo manje od sinkrone brzine),naravno govorim o praznom hodu..

Sad me zaniam mehanički dio ..naime ,ja sam samo čitao da ljudi rade kosilice ..koje kakve neznam ..pa me zaniam vase misljenje ...meni bi trebao trimer dakel za neravne terene ..pa sto mislite da li bih mogao na rotor učvrstiti kakvu sajlu staviti neku ručku i sve priključiti preko ejdnog tastera te tako kositi travu ..?

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Izrada kosilice od motora veš mašine

mislim da ti to neće bit dobro, zbog :

- preslab motor ( niti 1kw).   moju kosilicu pogoni trofazni motor, koji je u problemima kad uletim u veću i gušću travu. kosilica je sa nožem, na 4 kola

- pretežak motor za izradu kosilice tipa "trimer", ima da ti ruke odpadnu ako taj motor namontiraš na onaj kraj "štapa" sa kojim misliš kosit. jedino ako ne planiraš namontirat motor na drugi     kraj štapa, pa radit prenos do "glave" za košenje, kako su napravljeni ozbiljniji profesionalni trimeri. onda ti se više isplati kupit jedan takav...

- "glava" kosilice, na koju se namotava nit koja reže travu. mora postojat. ne možeš samo "zakačit" neku sajlu i tako kosit. ta sajla bi ti se omotala oko svake grančice na tlu, ili bi se omotavala oko samog rotora(onoga na šta je zakačena) a da ne govorim o kamenčićima koji bi uokolo letjeli ko šrapneli. sve to se događa i kad kosiš sa pvc niti. ali pvc nit je kruta i lakše puca, troši se. ne moraš svake dvije minute stajat i odpetljavat nit sa rotora ili grančice ...

to je samo moje mišljenje. pozz

grga
16 godina

A da pogledas na oglasniku malo dal ima kakv trimer kojemu je otisao motor pa samo stavis gore ovaj svoj i nek vrti

:D
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dobra ideja ... hmm idemo vidjeti

Edit ..bojim se ništa od toga

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.5.2013 19:39 (ante5656).
13 godina
neaktivan

Trofazni motor ? kolko si ti produžni platio onda ? Kolka je snaga motora ?

12 godina
Gigabyte091 kaže...

Trofazni motor ? kolko si ti produžni platio onda ? Kolka je snaga motora ?

snaga je   cca 1.5 - 2 kw ne mogu točno reć, nema one pločice sa specifikacijama na njemu. kosilica je napravljena krajem prošlog stoljeća. kako je stari radio u velikoj firmi,   robnom razmjenom, nije bio problem doć do motora ni kabela...

grga
14 godina
neaktivan

Današnje minijaturne(40cm) kosilice imaju motore snage 900W ..tako ad i ovaj od veš mašine ne bi bio loš jer je i njemu snaga tu negdje

13 godina
protjeran

Premali je to broj okretaja za trimer kosilicu.Dok bi za obicnu kosilicu sa nozevima bilo dovoljno.

The world is just illusion

0 0 hvala 0
16 godina
T-55 kaže...

Premali je to broj okretaja za trimer kosilicu.Dok bi za obicnu kosilicu sa nozevima bilo dovoljno.

Nije tolki problem napraviti prijenos....

:D
15 godina

mani se coravog posla.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Odustao sam ja od toga nego sam samo ovu zadnju poruku napisao radi snage...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice