Hdd rack

poruka: 5
|
čitano: 1.729
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Hdd rack

Pozdrav,

Ovako htio bi napraviti kučište za hdd tako da mogu interne hdd pretvorit u eksterne. Kutiju koju bi uredio za takvo nešto imam te također imam i one 3 hot swap ladice za diskove, pa me zanima dali mogu nabaviti neki obićan psu od kompjutera i koristit ga kao napon za pokretanje diskova te na koji naćin bi se to moglo napraviti s time da nebi imao matičnu niti ostale komponente. Dali bi funkcioniralo da se koristi onaj jumper za pokretanje psu sa crnom i zelenom žicom da se spoje? Hoće li to utjecat na psu ili bi trebalo sve normalno radit?

LP

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Hdd rack
dostepan kaže...

..imam i one 3 hot swap ladice..

-ne. Kontroler mora podržavati hotswap ili preko USBa. (ovo bi bilo jednako kao da na živo spojiš žicu).

-struja je najmanji problem, spojiš, upališ...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

-ne. Kontroler mora podržavati hotswap ili preko USBa. (ovo bi bilo jednako kao da na živo spojiš žicu).

-struja je najmanji problem, spojiš, upališ...

mislio sam na ovu ladicu

http://www.links.hr/?naziv=ladica-za-hdd-lc-power-lc-ada-525-35-swap-3-5-hot-swap-crna&option=artikl&id_artikl=052.650.224

a to mi je palo na pamet jer sam to vidio na netu (konkretno slika ispod) i čini mi se da je na taj način rađeno samo bez hotswap ladica

http://nfolamp.files.wordpress.com/2010/05/img_1693_p1.jpg

14 godina
neaktivan
Hdd rack
jer nije mi cilj vadit van hdd tokom rada nego samo čisto toliko da ne moram otvarat kutiju nego kad je sve ugašeno da imam brži pristup hdd umjesto da otvaram cijelu kutiju i odspajam kablove pa azto mislio ladicu

0 0 hvala 0
16 godina

- gašenjem PCa može (ladica samo olakšava ugradnju)

- ako ti kontroler (ploča-BIOS) podržava hotswap, to se obično može podesiti u BIOSu. Novije MBO s tom opcijom čak nude podešavanje za pojedine SATA portove (jer je besmisleno za OS disk).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice