Sony Ericsson Xperia X8

poruka: 3.109
|
čitano: 1.171.332
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sony Ericsson Xperia X8".
15 godina
neaktivan
Re: Sony Ericsson Xperia X8

@atiHD- Sony Ericsson XPERIA X8 postoji - E15i , E15a,to za rootanje i superoneclick apsolutno nema veze ! ;) Jesi uspio rootat?

@dv14 - mislim da se to na STOCK romu nemože,nisam siguran ali na custom romovima i različitim launcherima postoji opcija za to... ;)

XPERIA X8 White * 2.2.9 FroyoBread *
15 godina
Sony Ericsson Xperia X8

Treba root-at za staviti custom rom? Kojeg bi preporučio za staviti ,a da mogu napraviti to sa wallpaperom? Android verzija mi je 2.1 (ako je to uopće bitno)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

dv14 kaže...Može li se nekako namjestiti da pozadina bude samo na jednom "ekranu"? Znači želio bi da mi se slika ne dijel(ako razumijete što hoću reći)

Ne znam dal je i na default software-u isto, ali evo na floyo 0,30
Prva, skroz lijeva
fizicka tipka pa preferences pa homescreen settings i prebacis s npr. 3 na 1. Nadam se da na to mislis.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2011 12:02 (raks).
15 godina
neaktivan
Emcho kaže...

@atiHD- Sony Ericsson XPERIA X8 postoji - E15i , E15a,to za rootanje i superoneclick apsolutno nema veze ! ;) Jesi uspio rootat?

@dv14 - mislim da se to na STOCK romu nemože,nisam siguran ali na custom romovima i različitim launcherima postoji opcija za to... ;)

evo probao i na win7 i svejedno mi program za rootanje samo se smrzne i to je to...

"Who are you to judge the life I live? I know I'm not perfect -and I don't live to be- but before you start pointing fingers... make sure you hands are clean!" — Bob Marley
16 godina
neaktivan

Zna li netko dobar program za knvertiranje videa za xperiu x8?

Sada sam na Floyi 0.30 pa me zanima dali mi preporučujete da ostanem na njemu ili da stavim FroyoBread?

15 godina
neaktivan
atiHD kaže...
Emcho kaže...

evo probao i na win7 i svejedno mi program za rootanje samo se smrzne i to je to...

Jel imaš instalirane drivere za mobitel na svome računalu. Dakle, jesi li Sony Ericsson PC Companion instalirao? Prije nego klikneš root, klikni driver check. Isto tako, skini ovaj paket za rootanje, tamo su ti svi programi koji ti trebaju za rootanje, i što je najbitnije, verzije koje su u tom paketu rade, jer sam i ja Win 7, isto imam baseband 15, i nije mi erroe izbacivao. Dakle korak po korak još jednom

1. Skini SE PC Companion-http://www.sonyericsson.com/cws/support/mobilephones/downloads/subject/pccompanion/1.808661?cc=gb&lc=en Instaliraj

2. Skini paket sa http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1046605. Tu ti se nalazi i Superoneclick koji radi, i root explorer .apk i sve što ti treba za root.

3. Uzmi mobitel u ruku, i uđi u sljedeće: Settings -> Applications i omogući Unknown Sources. Zatim idi, Settings -> Applications -> Development i omogući USB debugging.(omogućiti->aktivirati, mora ti biti zelena kvačica kraj ovoga)

4. Spoji mobitel na kompjuter, i kad ti se izbaci na ekranu mobitela Charge phone/connect USB, odaberi Charge phone! Jako važan korak, obavezno napraviti.

5. Napravi driver check u superoneclicku.

6. Ukoliko bude uspješan, pritisni root na Superoneclicku.

7. Kada root bude gotov, Superoneclick će te ti izbaciti pitanje da instaliraš "latest busybox". Obavezno kliknuti NO!

8. Ištekaj USB kabel iz mobitela. Otvori menu tipku. Pogledaj ima li gdje Superuser ikona(mala piratska glava). Ukoliko ima, mobitel ti je uspješno rootan, i možeš nastaviti s procedurom instaliranja Xrecoverya.

17 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia X8

nisam pratil temu dugo,kaj sve trebam da stavim ovaj froyo?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

post iznad tvog ti objašnjava kako da rootaš mob,poslje toga instaliraš xRecovery i onda je lako sa ROMovima;)

sve se ovdje nalazi,samo malo potraži!!

15 godina
neaktivan
al zagorec kaže...

nisam pratil temu dugo,kaj sve trebam da stavim ovaj froyo?

Ovo ti treba: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1046605

17 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia X8

Bok ljudi imam problema sa internetom na ovom mobitelu,točnije mobilnom internetu na 3g mreži.Odem u postavke ili upalim preko widgeta *Podaci su omogućeni* i kada odem u browser ili facebook,twitter aplikaciju piše mi da nema interneta tj veze.Pokušao sam ovo i poslao sam poruku sa sadržajem I dobio sam poruku nazad da ću uskoro primiti poruku sa postavkama i pinom 1234 ali tu poruku nisam dobio već ima 2 dana,poslao sam takih istih poruka više ali uzaludno ne dobijam nikaku poruku sa postavkama {#} Hvala unaprijed.

Froyobread v17

Da nije bilo Nikole Tesle sada bi ste spamali po forumu u mraku!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia X8

Imas negdje u postavkama reset to default i kad vratis radit ce

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
luka_cro kaže...

Hvala.Mozes li malo točnije reći jer ne mogu nac pod Bežično povezivanje i mobilna mreža nema ništa tamo{#}

17 godina
neaktivan
Jebasu123 kaže...
luka_cro kaže...

Hvala.Mozes li malo točnije reći jer ne mogu nac pod Bežično povezivanje i mobilna mreža nema ništa tamo{#}

ja imam floyo 0.30 i meni je pod settings>wireless..>mobile net>access point names> i onda opcije i reset

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
17 godina
neaktivan
luka_cro kaže...
Jebasu123 kaže...
luka_cro kaže...

ja imam floyo 0.30 i meni je pod settings>wireless..>mobile net>access point names> i onda opcije i reset

Hvala ti puno!! radi {#}

15 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia X8

evo samo da kazem da sam i ja uspio rootat mobitel..nakon toliko pokusaja uspjelo je...ako budem trebo jos kakvu pomoc javit cu :D 

"Who are you to judge the life I live? I know I'm not perfect -and I don't live to be- but before you start pointing fingers... make sure you hands are clean!" — Bob Marley
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
atiHD kaže...

evo samo da kazem da sam i ja uspio rootat mobitel..nakon toliko pokusaja uspjelo je...ako budem trebo jos kakvu pomoc javit cu :D 

bravo:) u čemu je bio problem?

naravno,ako nešto trebaš,piši tu ;)

i da,please javi svoj doživljaj mobitela prije i poslje roota!

15 godina
neaktivan

Super. Nadam se da je moj post pomogao. Zapravo kad pogledaš samo rootanje i instaliranje xrecoverya i stavljanje custom romova je jako jednostavno, samo što kad prvi puta to radiš, nekako se bojiš da ne brickaš mob. Ja sam se kasnije čudio čeg me toliko bilo strah:D

Btw, koji ROM planiraš staviti? Preproučam Floyu 0.25 ili 0.30, ok su oba.

15 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia X8

evo ovako sad sam rooto mob..i dobio sam onu ikonicu Superuser i sta bi sad dalje trebo di da stavim xrecovery i kako...i da cuo sam negdje da trebam vadit memorijsku van kad roota a ja to nisam napravio dal je to sta lose ili...znam da sam dosadan al sto se ovog tice totalni sam noob a zelim to naucit i napravit.... :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia X8

Evo i prvi tutorijal za Rootanje i stavljanje Custom Rooma, koji je u obliku Android aplikacije. Više o aplikaciji možete pogleda ovdje: http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/rrtutorialapk-tutorial-root-room/106499.aspx 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
atiHD kaže...

evo ovako sad sam rooto mob..i dobio sam onu ikonicu Superuser i sta bi sad dalje trebo di da stavim xrecovery i kako...i da cuo sam negdje da trebam vadit memorijsku van kad roota a ja to nisam napravio dal je to sta lose ili...znam da sam dosadan al sto se ovog tice totalni sam noob a zelim to naucit i napravit.... :)

Prvi korak je da ovo skineš: http://www.megaupload.com/?d=8AJTKDTQ).

Dalje, skineš root explorer http://www.megaupload.com/?d=LGC110EX).

kopiraš te .apk aplikacije na SD karticu

instaliraš bilo koji File Manager sa marketa(Preporučujem OI File Manager or Astro) i njih koristiš kako bi našao Root Explorer.apk i instalirao ju.

Otvoriš Root Explorer, ideš do xRecovery foldera i kopiraš 3 fajla u /system/bin folder.

xRecovery je instaliran. Kako bi pokrenio xRecovery stiskaš "back" tipku čim se pojavi Sony Ericsson logo. Znači restart mobitel i tipkaš back tipku.

kako bi se kretao u xRecoveryu koristiš volume tipke (gore-dolje)  a kako bi nešto označio koristiš Home tipku(onu u sredini), back tipka ti je za vraćanje. Prvo što ćeš napraviti,to je backup trenutnog systema (budi siguran da imaš više od 300mb slobodnog prostora na SD kartici;) 

naći ćeš taj backup u  xRecovery/backup foldeur. Daš mu ime kako hoćeš,ali bez razmaka.Ako ti smeta na sd kartici,slobodno ga spremiš na komp. :)

....

nadam se da sam pomogao,ovo je prevedeno sa xda foruma...

15 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia X8

jesi i puno ti hvala :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia X8

evo da vam samo javim da sam i ja napokon instalirao froyo 2.2 i puno vam se zahvaljujem i samo me zanima jos nesto....http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1079463 ono v18 je room ili? kako da to stavim i kamo isto kao sta sam i ovo ili? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2011 18:54 (atiHD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

taj što si ti skinuo je ok.

Ali ovaj FroyoBread je po meni najbolji..ima najviše opcija i najbrži je ;)

.......za ROMove koje si skinio a da završavaju na .zip,njih samo ubaciš na SD karticu,bilo gdje i u xRecovery-u odeš na instal custom zip,instal custom zip from SD i nađeš gdje si stavio taj .zip i samo na njeg odeš i pričekaš da sve završi i to je to.. :))........

ovo vrijedi za FroyoBread v018 ,i naravno za  sve FroyoBread-e i za sve koji završavaju na (.zip)

15 godina
neaktivan
Emcho kaže...

taj što si ti skinuo je ok.

Ali ovaj FroyoBread je po meni najbolji..ima najviše opcija i najbrži je ;)

.......za ROMove koje si skinio a da završavaju na .zip,njih samo ubaciš na SD karticu,bilo gdje i u xRecovery-u odeš na instal custom zip,instal custom zip from SD i nađeš gdje si stavio taj .zip i samo na njeg odeš i pričekaš da sve završi i to je to.. :))........

ovo vrijedi za FroyoBread v018 ,i naravno za  sve FroyoBread-e i za sve koji završavaju na (.zip)

Hm, ja razmišljam da stavim v18, ali nekako mi je čudan taj Froyobread, lik radi sebi osobni ROM, ono što ne misli koristiti ne stavlja u njega. Ne znam kako stoji s bugovima(vdim dosta postova na toj temi gdje ljudi prijavljuju dosta bugova), trenutno v0.30 je ok, osim buga na kameri, nisam primjetio neke pretjerane FC-ove i slično. Pratim već jedno 6 mjeseci XDA, mislim da će imati velikih problema portati čisti Gingerbread na X8, čisto zbog hardvera slabog. Ali, toplo se nadam da će uspjeti, i da će to biti čisti, generički 2.3, nešto slično kao Rachtov 0.20 Floyo.

15 godina
neaktivan

hmmm,ja koristim FroyoBread trenutno,prije njega sam koristio xGin 5.0 (2.3.4) i bio sam oduševljen.I ja sam viđao svakakih glupih prijava bugova i slično ali kad sam stavio rom ništa nema od bugova,inače jako brz i čist rom,osobno nemam ni jednu jedinu zamjerku ;) a to da stavlja samo sebi i da po sebi i svojim opcijama kroji rom je samo djelomično točno jer,ako lik nema bluetooth slušalice da ih isproba,da ne ANT+ tehnologiju doma da ju isproba i da nekoristi nikakvo sinkroniziranje a ni radio(koji je popravio) nije ništa čudno..eto ni ja ništa od navedenog nekoristim:)

definitivno odličan rom,trenutno čekam v019 verziju koja će imati brdo novih stvari,samim tim i novi 'pogon' za aplikacije koji je brži i više ap. podržava...

što se tiče 2.3 Androida na X8,on je portan u potpunosti osim buga na kameri koja je ograničena na VGA jer se moraju 'rekompilirat' driveri što je odvratno težak posao i naravno nimalo lak...;)

i imao je problem WEP povezivanja ali kako mi se čini to sad šljaka,sam sam isprobao..

15 godina
neaktivan

Danas je izašao 2.2.5 1.0 verzija Floye od Rachta, sličan kao i Froyobread koliko vidim. Btw, sad me zanima, nisam još mjenjao ROM-ove nikad, već samo radio system update? Kakva je točno procedura i kako da sačuvam sve appove i podatke?

15 godina
neaktivan

vidio sam ali neplaniran promjenit xD :)

on ima .rar romove,znači samo extractas to na SD karicu u mapu xRecovery i u xRecovery odeš na backup&restore i onda restore,nađeš taj rom i restore ga ;)

e sad za aplikacije i podatke nisam siguran,mislim da gubiš sve kad to napraviš,automatski bude full wipe,već dugo nsiam stavljao njegove ROMove pa neznam..

17 godina

znaci ako stavim FroyoBread na X8 onda mi je  snimanje slika osudjeno samo na VGA rezoluciju?

eh da ... molio bi jos jednom provjeru ... npr da li ANGRY BIRDS zapinje (bez overclocka) ili jos tocnije, angry birds rio (taj steka ko lud na stock rom-u)

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 13:11 (BoTiA).
17 godina
neaktivan
BoTiA kaže...

znaci ako stavim FroyoBread na X8 onda mi je  snimanje slika osudjeno samo na VGA rezoluciju?

Ne.Froyobread ima skroz funkcionalnu 3mp kameru.

17 godina
a zasto EMcho kaze da je kamera ogranicena na VGA? ako je rijec o videu onda je to isto kao i na stock-u
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice