Sony Ericsson Xperia X8

poruka: 3.109
|
čitano: 1.171.359
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sony Ericsson Xperia X8".
15 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia X8

jel mi moze netko objasnit sta su ti custom romovi i taj Froyobeard i floyo..puno hvala.. :) 

"Who are you to judge the life I live? I know I'm not perfect -and I don't live to be- but before you start pointing fingers... make sure you hands are clean!" — Bob Marley
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Sony Ericsson Xperia X8

custom romovi su ti ROM-ovi koji su upotpunjeni nekim opcijama kojih u STOCK romu nema,da se mene pita,puuno su bolji od STOCK roma(2.1),većinom su Froyo(2.2) ili Gingerbread(2.3)  Androidi na njima.U svim custom romovima imaš 'opciju' app2SD koje nema u stock romu a jaako je korisna jer prebacuje određene aplikacije na SD karticu čime se olakšava sam uređaj . Postoje i 'portani' romovi sa drugih mobitela,ima par portanih HTC romova ali oni nerade u potpunosti.Ako bi slučajno koristio koji custom rom uzmi FroyoBread,po meni najbolji,najduže baterija traje i najviše opcija ima ;)

XPERIA X8 White * 2.2.9 FroyoBread *
16 godina
Sony Ericsson Xperia X8

Ekipa imam Floyo 0.25 (preporucam) i samo jedan mali problem, nemrem nac zoom na kameri... Jel ga uopce ima, ak ne koji je naj program za kameru(Free i onaj koji se trazi na netu :D)?

LoL nick: Strongtoni R.I.P EP
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ako misliš na zoom za kameru a i za fotoaparat,toga nema.. a na marketu probaj nac Videocam ilussion ,mislim da taj ima zoom nisam siguran..

15 godina
neaktivan
Emcho kaže...

custom romovi su ti ROM-ovi koji su upotpunjeni nekim opcijama kojih u STOCK romu nema,da se mene pita,puuno su bolji od STOCK roma(2.1),većinom su Froyo(2.2) ili Gingerbread(2.3)  Androidi na njima.U svim custom romovima imaš 'opciju' app2SD koje nema u stock romu a jaako je korisna jer prebacuje određene aplikacije na SD karticu čime se olakšava sam uređaj . Postoje i 'portani' romovi sa drugih mobitela,ima par portanih HTC romova ali oni nerade u potpunosti.Ako bi slučajno koristio koji custom rom uzmi FroyoBread,po meni najbolji,najduže baterija traje i najviše opcija ima ;)

samo me jos zanima jedna stvar gledo sam na netu malo za FroyoBread i zanima me dali je moguce snimat s kamerom i dal je kamera 100% u funkciji...? 

"Who are you to judge the life I live? I know I'm not perfect -and I don't live to be- but before you start pointing fingers... make sure you hands are clean!" — Bob Marley
15 godina
neaktivan

da,snimat možeš a možeš i slikat,100% funkcionalno ;)

taj bug VGA kamere se nalazi na 2.3.x romovima ,ali 2.2,odlično radi ;)

15 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia X8

aha...okej, a mi mozes dat upute kako da to sredim..i da npr ako mi je mobitel dekodiran dal mi to pokvari sta pa dal moram ponovo jer sam tako radio sa w580i i onda sam moro ponovo dekodirat...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

za šta točno misliš upute? za instaliranje ROMova ? dali već imaš instaliran xRecovery? 

e sad ovo za dekodiranje neznam,nevjerujem da ćeš izgubit dekod ,niko se još nije žalio da je izgubio pa nevjerujem.. ;) W580i nije Android pa može svašt bit ... ;)

16 godina
Emcho kaže...

ako misliš na zoom za kameru a i za fotoaparat,toga nema.. a na marketu probaj nac Videocam ilussion ,mislim da taj ima zoom nisam siguran..

Nope, + to je samo kamera, meni treba oboje...

LoL nick: Strongtoni R.I.P EP
15 godina
neaktivan

na pp sam ti poslao link za download Camera ZOOM FX,isprobano i radi..al čini mi se samo za fotić..možda i ima opcija za snimanje,neznam .. ako pomaže,pomaže :))

15 godina
neaktivan
Emcho kaže...

za šta točno misliš upute? za instaliranje ROMova ? dali već imaš instaliran xRecovery? 

e sad ovo za dekodiranje neznam,nevjerujem da ćeš izgubit dekod ,niko se još nije žalio da je izgubio pa nevjerujem.. ;) W580i nije Android pa može svašt bit ... ;)

nemam nista od toga imam obican stock frimeware...pa me bas zanima...

17 godina
Sony Ericsson Xperia X8

ja sam problem "manjka" memorije na X8 rijesio rootanjem mobitlea i instaliranjem link2sd programa, i super sam zadovoljan, instalirao sam hrpu igara i programa i još uvik iman oko 60MB slobodno...

sto se tice custom rom-a, vidim da svi, vise-manje imaju koji bug i to mi je glavni razlog da ga ne instaliram ... npr toliko hvaljeni floyo nema opciju mute (!?)...

sto se tice FroyoBread-a .. neznam ... molio bih tocan ifo što ne radi (koristim i radio, i kameru i wifi ... :) )

nebih zelio radi malo fluidnijeg rada žrtvovati kakvu korisnu funkciju ....

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia X8

froyobread je funkcionalan u potpunosti. nema bugova. v17. je sada vani.

isprobaj

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1079463

{#}

Proud member of: TorrentHR I GFT I TL I B*N I PTN I BCG I IPT I PTM I RMT I MMA-T I MyAM I Demonoid I
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2011 10:58 (Warrior).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia X8

zani ma samo kako mogu sve aplikacije koje sam skino sa marketa prebacit na SD karticu jer on meni sve sto skinem sprema na mob pa dal je to ikako moguce promjenit? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
atiHD kaže...

zani ma samo kako mogu sve aplikacije koje sam skino sa marketa prebacit na SD karticu jer on meni sve sto skinem sprema na mob pa dal je to ikako moguce promjenit? 

Imas opciju move to SD, ali radi samo na custom rom

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
15 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia X8

mi moze netko dat upute kako sve napravit za instaliravanje custom rooma..znaci ono totanlo od pocetka..hvala puno

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
atiHD kaže...

mi moze netko dat upute kako sve napravit za instaliravanje custom rooma..znaci ono totanlo od pocetka..hvala puno

ja sam objasnio cijeli postupak na 14.stranici,pogledaj tamo.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
14 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia X8

Ja koristim froyobread v16,OverClock729mhz,ax8mt,mddifix,Dual Mode Recovery,Ram Optimization Script

evo linkovi za sve to

froyobread 

overclock 

dual mode recovery 

ax8mt 

Ram Optimization Script 

mddi 

{#}

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
EDIT:Link prepravljen i dodan.
EDIT2:dodano objašnjenje za .zip ROMove
antimadridista kaže...

evo ja cu staviti tutorial za instaliranje ovih romova na mobitel...

prvo sto trebate je rootan mob...mobitel rootate pomocu programa superoneclick kojeg mozete naci ovdje(tu su i sve upute kako ga koristiti):http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=811457

prije nego pocnete sa rootanjem morate izvaditi memorijsku karticu iz mobitela i ukljuciti usb debuging (postavke-aplikacije-razvoj-uklanjanje programskih gresaka)

kad ste rootali mobitel morate skinuti xRecovery koji se nalazi ovdje:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=878426

kada skinete xRecovery u zip formatu sa te stranice,extractajte ih na memorijsku karticu...zatim pokrenite root explorer(kojeg dobijete automatski kad rootate mob) i kopirajte te fileove (mislim da ih je 3) u system/bin na mobitelu,pazite kad uđete u mapu system/bin da ste mapu postavili na r/w sto znaci read/write,kada uđete u tu mapu preko root explorera imati cete u gornjem desnom kutu tu opciju,na pocetku ce vam biti r/o (read-only),vi samo kliknite na to r/o i prebaciti ce vam na r/w (ako ne napravite ovaj korak necete moci kopirati fileove)...kada ste kopirali te fileove instaliran vam je xRecovery...xRecovery pokrenete tako da kada vam se pali mobitel i pise bijelim slovima sony ericsson pritiscete tipku back na mobitelu...

kada uđete u xRecovery prvo napravite backup svoga trenutnog OS-a tako da ga mozete poslije vratiti u stanju kakvom je u tom trenutku...

zatim sa ove stranice http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=849 (Link prepravljen!) skinete rom koji vas zanima i kojeg zelite instalirati,ukljucite mobitel i spojite ga u racunalo i tada extractate rom u mapu xrecovery/backup na memorijskoj kartici...

kada ste extractali rom na memorijsku,ugasite mobitel i pokrenite xRecovery,idite u opciju backup and restore i uđite u restore...tada ce te vidjeti dvije opcije...prva vam je onaj backup koji ste ranije napravili od starog os-a,a druga vam je rom koji ste skinuli sa xda developersa (vidjete ce te po nazivu o kojem romu se radi)...znaci tada samo kliknete na naziv tog roma i krece restore...nemojte gasiti mobitel dok se to ne napravi,na kraju ce vam pisati restore complete i tada samo pritisnete reboot phone u xRecoveryu...

to bi bilo sve od mene,nadam se da ste sve razumjeli,a ako niste slobodno pitajte sto vas zanima!

eto tu je antimadridista ljepo opisao cjeli postupak. ;)

mislim da je sve bez greške,ako budeš zapeo u procesu,viči da pomažemo! :D

inače,preporučam FroyoBread ROM koji je najbolji i najpotpuniji za sad :)) http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1079463

i da,zaboravih,za ROMove koje si skinio a da završavaju na .zip,njih samo ubaciš na SD karticu,bilo gdje i u xRecovery-u odeš na instal custom zip,instal custom zip from SD i nađeš gdje si stavio taj .zip i samo na njeg odeš i pričekaš da sve završi i to je to.. :))

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2011 19:58 (Emcho).
15 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia X8

ja sam zapeo na samom rootanju telefona...kad skinem superoneclick i pokrenem program se totalno zamrzne i izbaci mi eror i to je to...molim pomoc...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
atiHD kaže...

ja sam zapeo na samom rootanju telefona...kad skinem superoneclick i pokrenem program se totalno zamrzne i izbaci mi eror i to je to...molim pomoc...

hmmmm,neznam,meni je radilo bez problema,kao i svima koji su rootali mobitel ovdje.Možda ti je do OS-a? Koji OS koristiš?

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
15 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia X8

na njemu je stock room 2.1 i to je sve..tek sam ga danas dobio a nervira me sta ne mogu plikacije stavit na memorijsku pa ocu to promjenit zato to i radim...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
atiHD kaže...

hmm,probaj sa ovog linka, http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=803682 ,malo pogledaj cjelu temu i vidi koja je zadnja inačnica i dole,totalno na dnu tog posta su ti linkovi za download superoneclick-a! ;)

i to je sve prilično novijeg datuma od onog gore.. :) 

javi ako nejde..

15 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia X8

opet ista stvar program samo stane i pise dont responding i to je to... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Sony Ericsson Xperia X8

problem je do tvog OS-a na kompu čini mi se,zato sam te i pitao koji OS koristiš (mislio sam na PC).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

neznam šta bi to moglo biti,ovo mora radit,ja sam sad isprobao i sve šljaka :S

koji os imaš na kompu(xp,win7...?)

15 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia X8

na kompu imam xp profesional i sad sam malo cito na onoj stranici sta si mi dao link i pise da trebam imat net framework vise od 2.0 sad skidam 4.0 pa cemo vidjet ako ne bude radilo e onda nemam pojma sta cu...{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Sony Ericsson Xperia X8

msilim da ima još programa za rootanje osim superoneclick-a,potraži malo po netu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia X8

da sad sam nasao da je onaj compactibiliti za se x8 E51,a moj je E15 dal ima to kakvu ulogu? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Ericsson Xperia X8
Može li se nekako namjestiti da pozadina bude samo na jednom "ekranu"? Znači želio bi da mi se slika ne dijel(ako razumijete što hoću reći)
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice