LG Optimus 4X

poruka: 1.296
|
čitano: 280.424
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LG Optimus 4X".
15 godina
LG Optimus 4X

probao sam par popularnih launchera (nova,apex,GO...) i vratio se na stock :)

izuzev par "korisnih" funkcija u takvim launcherima, sve ostalo mi je "lakše" podešavati na stock LG UI.

jest da možda fali koja tema ili da se folderima može mijenjat ikona ,ali ostalo je manje više skoro isti vrag.

neku konkretu razliku u korištenju,što se brzine sučelja tiče, nisam primjetio. možda mi na prvu apex izgleda da je brži.

nažalost nisam dugo koristio pa ne komentiram o potrošnji baterije, al je vjerojatno viša potrošnja, čim su 3d điđemiđe/ekstra slideri,grafika, itd.  u igri :D

jedino pod korisno od svega priznam SidebarPRO , vrlo jednostavan, lagan po memoriju/bateriju i zahtjevnost, a praktički sve pod prstom.

pošto nemam više od 3 screen taba, jedan glavni, jedan sa alatima i jedan za mutimediju i igre,

Sidebar mi baš odgovara.

napokon dočekao DNF i Diablo 3
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.4.2013 18:34 (vrx).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Ja sam probo tu "novu" stavit al mi je nekak komplicirano naspram sotck-a! Iskreno,stvarno ima dosta mogučnosti koje nema stock(čak sam na xda naletio da sa određenim launcherom,možda čak i novom, možeš uć u skrivene postavke mobitela koje ne vidiš dok si na stocku. Recimo led notifikacije pomoću kapacitativnih tipki... I još brdo stvari...Barem tako kažu..{#})

A daj mi reci kak si namjestio samo 3 ekrana? Ja imam 5 a ne znam gdje mogu to smanjit...

Kažeš slidebar funckionalan? Tamo pretpostavljam možeš stavit appove i widgete koji ti pašu?

1 0 hvala 0
15 godina
Re: LG Optimus 4X
bruncek kaže...

Ja sam probo tu "novu" stavit al mi je nekak komplicirano naspram sotck-a! Iskreno,stvarno ima dosta mogučnosti koje nema stock(čak sam na xda naletio da sa određenim launcherom,možda čak i novom, možeš uć u skrivene postavke mobitela koje ne vidiš dok si na stocku. Recimo led notifikacije pomoću kapacitativnih tipki... I još brdo stvari...Barem tako kažu..{#})

A daj mi reci kak si namjestio samo 3 ekrana? Ja imam 5 a ne znam gdje mogu to smanjit...

Kažeš slidebar funckionalan? Tamo pretpostavljam možeš stavit appove i widgete koji ti pašu?

ma naravno da ti launcheri imaju hrpu stvari koje stock UI nema, ali pošto mi takve "funkcije" ne trebaju, vratio sam se na stock.

onak, izuzev kakvog grafičkog efekta, skoro sve se da izvuć na screen ili potrpat u folder.

u stock UI-u ionak možeš mijenjat ikone, a widgete svakako stavljaš na screen u bilo kojem launcheru.

jesu ljepše teme i izgled ,al me za sad to ne dira... :)

da bi dodao/maknuo screenove ,samo sa dva prsta povuci po ekranu ,kao da "štipaš" (ako se ne varam,to se zove pinch ili tako nekako),

dobiješ pregled svih aktivnh screenova te one koje želiš maknuti  dotakneš i držiš ,te povučeš gore na Remove.

(sve kaj ti je na ekranu koji brišeš se izbriše s njim )

na znaku + dodaješ novi prazni screen, do maksimalnih 7.

u sidebar stavljaš appove ili shortcute od postavki tipa WIFI, lockaš tako da ti se slučajno ne poremeti raspored, možeš mjenjat boju, veličinu ikona,itd...

defintivno uz Airdroid i Greenify,must have.... :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.4.2013 19:07 (vrx).
15 godina
LG Optimus 4X

izvolite jedan jako koristan program za P880

[Tool][All-In-One] Root , Unlock Bootloaders , Flash Recoveries...

sve radi manje više automatski :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

I kaj stvarno ima sve one funkcije jednim klikom? Root,bootloader,CWm recovery..??

0 0 hvala 0
15 godina
LG Optimus 4X

čuj, pa i ako nije doslovno 1 klik,vjerojatno je poprilično pojednostavljeno.

i najbitnije, sve skupljeno na jedno mjesto!

pokrenuo sam i prvo pokušava napravit update adb drivera  i nakon tog izbaci popis svega kaj možeš napraviti...

s obzirom da je recimo root skoro pa za bedake :) ,

ovo ti uštedi par sati čitanja dok uopće skužiš kaj moraš imati (skinuti) i koristiti za npr. flash ...

naravno, prvo budem malo sačekao feedback od ekipe prije nego što počnem koristiti :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.4.2013 23:12 (vrx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Sviđa mi se app definitivno al kak si reko,treba pričekat neki feedback jer je tek danas postavljeno!{#}

1 0 hvala 0
16 godina
LG Optimus 4X

Samo pricekati nekog iskusnijeg na xda da kaze sto misli o tom programu,tj.da isproba jer ne valja bas s time prckati ako nije provjereno kao sto kolega @vrx kaze :)
Nego,vrx taj Greenify,ja kada odaberem 10 appova i stisnem onu kvacicu i izbaci Greenified recimo Facebook to znaci da je freezao tj.suspendirao app do daljnjega ?
Ili kao je stavio na whitelistu da moze biti stalno ukljucen ?

I kako neki app vratiti da ne bude vise suspendiran,ja taj app slabo kuzim iako se cini prejednostavan ...

I jel moguce koristiti Google karte bez podatkovnog prometa,tj. A GPS kako vec ?
Znaci da samo GPS koristim,bez 3G/EDGE ? 

I ovaj Gorilla Glass nabijem na k.,izgleda vec imam sicusnu ogrebotinu,sta ga koji k.reklamiraju kao scratch resistant aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.4.2013 23:58 (doky01akablava).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
doky01akablava kaže...

Samo pricekati nekog iskusnijeg na xda da kaze sto misli o tom programu,tj.da isproba jer ne valja bas s time prckati ako nije provjereno kao sto kolega @vrx kaze :)
1. Nego,vrx taj Greenify,ja kada odaberem 10 appova i stisnem onu kvacicu i izbaci Greenified recimo Facebook to znaci da je freezao tj.suspendirao app do daljnjega ?
Ili kao je stavio na whitelistu da moze biti stalno ukljucen ?

2. I kako neki app vratiti da ne bude vise suspendiran,ja taj app slabo kuzim iako se cini prejednostavan ...

3. I jel moguce koristiti Google karte bez podatkovnog prometa,tj. A GPS kako vec ?
Znaci da samo GPS koristim,bez 3G/EDGE ? 

1.tako je, ubaci ih u hibernate,tako da je aplikacija potpuno funkcionalna ali bez notifikacija i pozadinskih procesa (uvjetno rečeno- kompletno ugašena)

2. da bi ih maknuo s liste , otvori greenify , nađi pod popisom "Hibernated" aplikaciju koju želiš maknuti , stisneš na nju i dole ti se pojavi ili3 ili 4 ikonice

znak "X", znak za refresh, znak play(odnosno pokreni app) i  znak "+"

X -> odabrani app makneš iz liste

refresh -> osvježava listu hiberniranih app-ova

play -> pokreni app (ovu opciju nemaš svaki put,ovisi o odabranoj aplikaciji)

+  -> dodaj novi app na listu

3. nebih znao ,ne koristim nit navigaciju,niti gugl mape :)

ali bi možda moglo raditi na GPS... to moraš malo proguglati...

ma kako si samo uspio zgrebati? :)

ja mogu pohvaliti da je već 2-3puta završio sa buntom ključeva u đepu i niti crtica ....

hehe...zasada....

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.4.2013 0:16 (vrx).
15 godina
LG Optimus 4X

evo još nešto korisno :)

već par dana koristim Camera Zoom FX ,jest da je bedasto ime :) ali mogu preporučiti u zamjenu za nelošu! stock kameru.

nisam profić ,al bi rekao da su slike i video mrvičak kvalitetnije u odnosu na stock,

a i ako me oko slučajno vara pa nisu, bar ima podosta više opcija i mogučnosti.

za one sa umjetničkom dušom i fotografskom notom , svakako isprobajte.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.4.2013 0:43 (vrx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

da li je netko od vas u zagrebačkoj banci,a da je kupovo titanium na google play-u pošto mi se čini da je ne moguće  ?

"you hit me we hit you"-mafia
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
bruncek kaže...

Jel koristike kakve launchere za 4X? Da li se s njima mob bolje ponaša?

Probao sam sve i svašta i zadržao se na Nova launheru. Radi dobro. Nikakvih problema za sad. Imao sam ga i na ICS-u, ali tamo je bio malo trzav. Sad je full fluidan pod JB-om. Osim Nove drugi izbor bi mi bio stock, jedino što mi je ružnjikav s ponuđenim temama, i nema svih tih mogućnosti uštimavanja svega i svačega ko Nova.

Deckard
16 godina
neaktivan
Robilad kaže...

Upravo sam flashao Lockscreen od LG optimus G na O4X,,,odlicno izgleda i radi super. preporuka

jel još neko osim njega ovo napravio i jel ima neki step by step toutorial kak se to radi jer i meni izgleda fora :) ?

12 godina
neaktivan

1 0 hvala 2
13 godina
odjavljen
debs kaže...
Robilad kaže...

Upravo sam flashao Lockscreen od LG optimus G na O4X,,,odlicno izgleda i radi super. preporuka

jel još neko osim njega ovo napravio i jel ima neki step by step toutorial kak se to radi jer i meni izgleda fora :) ?

Ili jos laksa metoda koja je izasla--jos dodano qslide od lg optimusa g.. ovdje http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2231472

Znaci mozes s obicnim root-om uraditi sve to. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.4.2013 19:32 (Robilad).
12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Ovaj JB je fakat smiješan.. Riješio sam wakelock audioout_2 za koji je bio zaslužan viber. A noćas mi je pojeo 34% baterija na osnovu baseband_xmm_power wakelocka! Jel zna neko kako da to riješim??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

jel se itko od vas probao spojt sa kompom preko wifi-a pošto ja pokušavam već pola sata, napravim sve kako piše ali nišse ne događa..dali neka freezana stavka s onog popisa možda to bloka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bruncek kaže...

Ovaj JB je fakat smiješan.. Riješio sam wakelock audioout_2 za koji je bio zaslužan viber. A noćas mi je pojeo 34% baterija na osnovu baseband_xmm_power wakelocka! Jel zna neko kako da to riješim??

probaj riješiti problem, ili barem manjiti tako da u postavkama mreže sa automatski staviš na manual i odabereš koju mrežu koristiš (tele2,tkom,vip...)

malo više infoa tu

15 godina
debs kaže...

jel se itko od vas probao spojt sa kompom preko wifi-a pošto ja pokušavam već pola sata, napravim sve kako piše ali nišse ne događa..dali neka freezana stavka s onog popisa možda to bloka?

pogledaj da si nisi freezao LG PC suite preko kojeg se inače spaja, bilo, usb-om, bilo wifi...

16 godina
neaktivan
vrx kaže...
debs kaže...

pogledaj da si nisi freezao LG PC suite preko kojeg se inače spaja, bilo, usb-om, bilo wifi...

Gledo sam al nisam on nije diran :/

12 godina
neaktivan
vrx kaže...
bruncek kaže...

probaj riješiti problem, ili barem manjiti tako da u postavkama mreže sa automatski staviš na manual i odabereš koju mrežu koristiš (tele2,tkom,vip...)

malo više infoa tu

A vidio sam da ljudima to pomaže..Ali ne kužim zašto bi traženje mreže meni radilo problem kad i wifi i 3G zgasim navečer..

15 godina
debs kaže...

Gledo sam al nisam on nije diran :/

a dal ti se spaja uredno preko Airdroida i usb-a?

bruncek kaže...
vrx kaže...
bruncek kaže...

malo više infoa tu

A vidio sam da ljudima to pomaže..Ali ne kužim zašto bi traženje mreže meni radilo problem kad i wifi i 3G zgasim navečer..

ovak na prvu, možda te hebe (ne)kvaliteta signala, pa stalno traži ,

možda ti neki apk (tipa gugl store!, gugl maps,viber,whatsapp itd...) pokušava "dignut" data za update/sync?

može biti (nažalost) milijun razloga,al IMHO, ja sumnjam u neku aplikaciju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.4.2013 16:11 (vrx).
12 godina
neaktivan
debs kaže...

Odi u postavke/PC veze/vrsta USB veze/LG softver i također  stisni kvačicu na PC suite("primanje zahtjeva za wifi povezivanje od PC suita")

vrx kaže...

ovak na prvu, možda te hebe (ne)kvaliteta signala, pa stalno traži ,

možda ti neki apk (tipa gugl maps,viber,whatsapp itd...) pokušava "dignut" data za update/sync?

može biti (nažalost) milijun razloga,al IMHO, ja sumnjam u neku aplikaciju.

Gugl maps sam recimo onemogućio odmah je sam čuo da s ona zna prouzročit probleme..

A glupo mi je napravit freez ili grenify vibera i whatsupa jer onda ne dobivam poruke..Al kad sm restarto mob ujutro nakon što mi je pojeo bateriju pa evo skroz do sad nije se uopće više to pojavilo i normalno ide u deep sleep.. To me najviše živcira,kaj se pojavi i nestane u sekundi tak da ni nemrem otkrit uzrok..{#}

15 godina
LG Optimus 4X

viš bedaka, nisam se ni sjetio da možda nije podesio u postavkama za spajanje :)

ja nit ne koristim viber ili whatsapp ,a i čitam da je viber pogotovo "problematična" aplikacija.

imam gtalk, fejzbuk :/ , tapatalk i gmail... meni dosta :) ionak više zovem nego kaj pišem ...

edit: i skype, koji upalim rijetko..

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.4.2013 16:21 (vrx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
LG Optimus 4X

Evo nakon par dana korištenja JB mogu reći da je mob debelo bolje radio na ICS-u. Mob sad papa puno više memorije, što ga zna zatrzat čak u menijima (WTF), a što JB voli papat bateriju pa to je živo čudo (znači napuni mi se mob na 100%, skinem ga sa punjača, upalim wlan surfam max 10 minuta, a on meni fino popapa 3-4% baterije {#} (ovo je za sjest i plakat) - znači sve postavke i sve iste aplikacije kao što sam imao na ICS-u - ubijem ja nevažne procese sa aplikacijom, ali to uopće nije bitno). Stvarno mogu sve preživjeti, ali još slabije trajanje baterije me izrazito živcira, nadam se skorom update-u JB, u suprotnom su mob ajmo tako reći "unakazili" i unazadili.

Znam da ćete odmah reći da napravim root i da će sve raditi kako treba, ali me to ne zanima i to nikada nisam radio niti na jednom mobitelu, a žalosno je što proizvođači svoje top uređaje neznaju software-ski iskoristiti (stvarno žalosno).

Trenutačno nisam zadovoljan JB jer je pre malo toga novoga donio što bi bilo korisno, a dosta toga što je radilo odlično na ICS sada više baš i ne radi na JB. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MasterOfDisaster kaže...

Evo nakon par dana korištenja JB mogu reći da je mob debelo bolje radio na ICS-u. Mob sad papa puno više memorije, što ga zna zatrzat čak u menijima (WTF), a što JB voli papat bateriju pa to je živo čudo (znači napuni mi se mob na 100%, skinem ga sa punjača, upalim wlan surfam max 10 minuta, a on meni fino popapa 3-4% baterije {#} (ovo je za sjest i plakat) - znači sve postavke i sve iste aplikacije kao što sam imao na ICS-u - ubijem ja nevažne procese sa aplikacijom, ali to uopće nije bitno). Stvarno mogu sve preživjeti, ali još slabije trajanje baterije me izrazito živcira, nadam se skorom update-u JB, u suprotnom su mob ajmo tako reći "unakazili" i unazadili.

Znam da ćete odmah reći da napravim root i da će sve raditi kako treba, ali me to ne zanima i to nikada nisam radio niti na jednom mobitelu, a žalosno je što proizvođači svoje top uređaje neznaju software-ski iskoristiti (stvarno žalosno).

Trenutačno nisam zadovoljan JB jer je pre malo toga novoga donio što bi bilo korisno, a dosta toga što je radilo odlično na ICS sada više baš i ne radi na JB. {#}

khm... pa i nije baš tako strašno kako ti izgleda...

mob je i na ICS imao oko 4h sufranja na stock stoga ne vidim di je problem , jer po tvojoj potrošnji ispada oko 20% na 1h = skoro 5h!

što je i neloše {#}

+ s obzirom da nije rootan i "poštelan" , tko zna koliko još imaš pozadinskih procesa koji papaju bateriju uz WIfi i surfanje...

12 godina
neaktivan
vrx kaže...

viš bedaka, nisam se ni sjetio da možda nije podesio u postavkama za spajanje :)

ja nit ne koristim viber ili whatsapp ,a i čitam da je viber pogotovo "problematična" aplikacija.

imam gtalk, fejzbuk :/ , tapatalk i gmail... meni dosta :) ionak više zovem nego kaj pišem ...

edit: i skype, koji upalim rijetko..

Događa se i najboljim!{#}

Ma znam al ja stvarno koristim taj viber i whatsup tak da ih ne želim baš micat.. Al i tapatalk i fejzbuk i gtalk rade na istom principu,"skupljaju" podatke s interneta i daju ti povratne informacije...Bumo vidli dal bu se javilo opet! Ak se pojavi,imam jedan kvalitetan zid u stanu koji bi mogao pružit dobar otpor mobu!{#}

MasterOfDisaster kaže...

BAš to kaj vrx kaže,nije to uopče loša baterija,dapače. Ne znam dal si napravio factory reset al meni je prije reseta isto trzo mob a nakon toga maksimalno fluidan.

Kad ti mob ne koristi RAm onda znači da appovi i funkcije nisu u standby-u nego u nekoj vrsti hibernacije. Tako da ti se tu stvara trzanje jer mob uvijek mora "budit" aplikaciju. RAM memorija je tu da bude korištena a ne da zjapi prazna!{#}

16 godina
bruncek kaže...

MasterOfDisaster kaže...

BAš to kaj vrx kaže,nije to uopče loša baterija,dapače. Ne znam dal si napravio factory reset al meni je prije reseta isto trzo mob a nakon toga maksimalno fluidan.

Kad ti mob ne koristi RAm onda znači da appovi i funkcije nisu u standby-u nego u nekoj vrsti hibernacije. Tako da ti se tu stvara trzanje jer mob uvijek mora "budit" aplikaciju. RAM memorija je tu da bude korištena a ne da zjapi prazna!{#}

Pa nemam pojma, prije mi je baterija na ICS-u znala uz umjerenu uporabu izdržat 2 dana, sad ak izdrži 1 i pol dan jednake upotrebe ja sretan ko mala beba. Ma za slobodni RAM me nije toliko briga, baterija je prvo i primarno. Nije mi se radio factory reset jer bi morao ponovo instalirati 120 aplikacija, a za to nemam jednostavno vremena ni živaca.

15 godina
MasterOfDisaster kaže...

Pa nemam pojma, prije mi je baterija na ICS-u znala uz umjerenu uporabu izdržat 2 dana, sad ak izdrži 1 i pol dan jednake upotrebe ja sretan ko mala beba. Ma za slobodni RAM me nije toliko briga, baterija je prvo i primarno. Nije mi se radio factory reset jer bi morao ponovo instalirati 120 aplikacija, a za to nemam jednostavno vremena ni živaca.

u tom grmu možda leži zec :)

probaj barem izvadit bateriju van na koju minutu dve, vidim da je to kao svojevrsni "reset".

prije da ti se na oko čini da se brže troši, pogotovo kada vidiš da postotci klize dole :) a u globalu potrošnja nije tako strašna..

+ ovisi i o svjetlini našeg raskošnog ekrana :) ,što surfaš i koji preglednik koristiš, kvaliteta,jačina signala....

doduše ,tvoje brojke i znače nešto...

IMHO, vjerojatno u štedljivijem "načinu" (rootan i podešen) mob bi mogao bez problema navući i do dva sata više od deklariranog.

a i ne sumnjam da onih 120-tak aplikacija uzima svoje od baterije :)

kladim se da ih bar 10-20 ima još barem toliko pozadinskih procesa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.4.2013 18:31 (vrx).
16 godina
vrx kaže...
MasterOfDisaster kaže...

u tom grmu možda leži zec :)

probaj barem izvadit bateriju van na koju minutu dve, vidim da je to kao svojevrsni "reset".

prije da ti se na oko čini da se brže troši, pogotovo kada vidiš da postotci klize dole :) a u globalu potrošnja nije tako strašna..

+ ovisi i o svjetlini našeg raskošnog ekrana :) ,što surfaš i koji preglednik koristiš, kvaliteta,jačina signala....

doduše ,tvoje brojke i znače nešto...

IMHO, vjerojatno u štedljivijem "načinu" (rootan i podešen) mob bi mogao bez problema navući i do dva sata više od deklariranog.

a i ne sumnjam da onih 120-tak aplikacija uzima svoje od baterije :)

kladim se da ih bar 10-20 ima još barem toliko pozadinskih procesa.

Vidit ću sa vađenjem baterije, inače osvjetljenje mi je na 45%, sve ostalo mi je ugašeno (Wlan, gps, bluetooth, net, i sve ostale điđe) koje palim prema potrebi, preglednik koristim od androida, ne chrome, imam T-mobile - signal mi je stalno full. Surfam dnevno max 20 min. i 10 min po marketu, 20 min razgovora, a igranje ovisi od dana do dana. Mislim da bi mi sa tim postavkama baterija trebala dosta trajati, naravno ovisno od igranja jer znam da to najviše pije bateriju.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice