LG Optimus 4X

poruka: 1.296
|
čitano: 280.423
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LG Optimus 4X".
13 godina
odjavljen
LG Optimus 4X

Upravo sam flashao Lockscreen od LG optimus G na O4X,,,odlicno izgleda i radi super. preporuka

1 0 hvala 1
13 godina
odjavljen
Re: LG Optimus 4X
bruncek kaže...

Za drivere skinem ovaj "USB upravljački program"? Znači kad je rootan na njega mogu stavljat razne custom ROm-ove ili je za to potrebno još nešto napravit?

Danas ne stignem ali sutra se bacam u to,nada se uspješno rootanje!{#}

Driveri su ti skinuti ako si mobitel spajao sa LG PCsuit-om..kad ga rootas imas pristup systemskim datotekama (kao na windowsu administrator) ali nemozes instalirati custom ROM-ove, za to moras imati otkljucani Bootloader i custom recovery.

16 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Da li se nekome baterija brzo prazni nakon update-a na jellybean. Meni se brzo prazni. kada mi je mobitel npr. ujutro na 100% do navecer do 8 je vec na 40%. Prije update-a mi nije bilo tako.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 10:19 (ctodorov).

0 0 hvala 0
17 godina
ctodorov kaže...

Da li se nekome baterija brzo prazni nakon update-a na jellybean. Meni se brzo prazni. kada mi je mobitel npr. ujutro na 100% do navecer do 8 je vec na 40%. Prije update-a mi nije bilo tako.

Nešto se bilo pisalo oko pražnjenja baterije na leakanom JB-u na XDA dev. forumu, a koliko se sjećam spominjale su se i neke zakrpe za to. Ja sam jučer navečer na silu trošio bateriju na svojem nakon što je izdržala 2 dana i 12 sati uz cca pola sata razgovora, edge data link stalno + wifi kad je ekran otključan, 24% osvijetljenja ekrana, 10-15 minuta igranja angry birdsa, instalacije par programa te nešto malo prčkanja po netu i google playu. Još je bilo 16% safta u njoj, a onda sam zakurio ekran do najge i forsirao pražnjenje do 4% da ga mogu mirne duše staviti na noćno punjenje. E sad, u čemu je stvar da na nekim primjercima ne drži kak spada, nemam pojma. Kao što već napisah, ne koristim stock launcher nego Nova launcher, al neznam dal ima veze.

Deckard
12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Meni isto guta bateriju prebrzo..Deep sleep kao da mu ne postoji..Jučer sam ga napunio,skinjuo u 10 s punjača,malo sam se igro oko navigacije i pao je na 94%.Onda sam sve isklučio,fast reboot-o i odložio ga i evo prije pol sata sam ga prvi put pipnuo i bio je n 63%!!To je jednostavno nenormalno..U CPU Spy-u mi kaže samo 4 sata deep sleepa a 11 sati da radi na 54MHz tako da očito nekaj u pozadini gura bateriju a ja ne znam kaj..{#}

0 0 hvala 0
15 godina
bruncek kaže...

Meni isto guta bateriju prebrzo..Deep sleep kao da mu ne postoji..Jučer sam ga napunio,skinjuo u 10 s punjača,malo sam se igro oko navigacije i pao je na 94%.Onda sam sve isklučio,fast reboot-o i odložio ga i evo prije pol sata sam ga prvi put pipnuo i bio je n 63%!!To je jednostavno nenormalno..U CPU Spy-u mi kaže samo 4 sata deep sleepa a 11 sati da radi na 54MHz tako da očito nekaj u pozadini gura bateriju a ja ne znam kaj..{#}

onda ti je moj savjet da definitivno rootaš mob i sa greenify suspendiraš sve kritičnije aplikacije tako da se ne "dižu" i troše resurse/memoriju/bateriju nepotrebno.

čak ima lista stvari na XDA koje se mogu slobodno maknuti ili smrznuti (preko Titanium backup ili sličnih aplikacija),a bez bojazni da se išta poremeti sa android OS-om.

IMHO ,potrošite sat dva , malo pročitajte XDA, i poštelajte svoj mob kak vama paše :D

mogu si zamisliti kako je tek onima koji se takvim stvarima ne žele/ne znaju pozabaviti, koliko frustracija imaju koristeći stock mobitele,

jer realno, svaki smartphone ima takvih boljki ,nije tu samo LG u igri.

kad čitam htc ili samsung forume, samo se smijem i čudim , jer ispada da je LG (kakav god bio!)  još mila majka naspram drugih....

minus sporiji update tempo naravno :)

napokon dočekao DNF i Diablo 3
12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Kako da ja koristim taj greenify? Da blokiram te appove koji mi gutaju bat? Zujim po XDa al nisam naletio na to..

Reko si da ti imaš rootan i uređen mob i da ti je bat dobra..Evo meni je rootan(hvala ti na pomoći{#}) a sad kako da ga sredim?

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 16:07 (bruncek).

0 0 hvala 0
16 godina
LG Optimus 4X

ICS je meni "jeo" prije baterije dok nisam wifi preko noci iskljucio i appove koji u pozadini zakucaju procesor,i preko noci mi ode max 1% baterije,u 12 ga ostavim na 100% i probudim se u 9-10 i 100% stoji

dok na JB sve isto,ostavim na 100% probudim se 82 % baterije,od cega,kako ne znam

cisto me strah rootati,sta ako ode mobitel ili nesto krivo napravim,treba da garanciju zeznem ? :/

jer nasi ne prihvacaju rootane mobitele

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bruncek kaže...

Kako da ja koristim taj greenify? Da blokiram te appove koji mi gutaju bat? Zujim po XDa al nisam naletio na to..

Reko si da ti imaš rootan i uređen mob i da ti je bat dobra..Evo meni je rootan(hvala ti na pomoći{#}) a sad kako da ga sredim?

sad instaliraj Greenify

dozvoli mu pristup (automatski te traži kd ga prvi puta pokreneš!) i odaberi sve aplikacije koje želiš da suspendira.

nakon to ga možeš normalno koristiti bilo koju aplikaciju samo što ti ju greenify automatski gasi nakon kaj izađeš van iz nje ,odnosno stavlja u suspend mod,tako da ne troši cache memoriju.

ne "gasi" ju odmah nego nakon što mob ode u standby.

to vrijedi za skoro sve osim za neke sistemske aplikacije.

nakon toga da desktop stavi greenify widget ,kojim "ubijaš" dodatno procese nakon korištenja neke aplikacije...

jednostavno je , samo stisneš i on ti prijavi što je ugasio.

ukoliko želiš dodatnu kontrolu, odnosno da smrzneš ili izbrišeš nešto s moba, stavi Titanium backup ,dozvoli mu root pristup(isto te pita automatski)i dodatno poštelaj sve kaj te zanima :)

sve što smrzneš se može vratiti nazad u slučaju problema,

ali ako izbrišeš, bez backupa ili .apk fajla ,ne možeš vratiti stoga pazi kaj brišeš :D

15 godina
doky01akablava kaže...

ICS je meni "jeo" prije baterije dok nisam wifi preko noci iskljucio i appove koji u pozadini zakucaju procesor,i preko noci mi ode max 1% baterije,u 12 ga ostavim na 100% i probudim se u 9-10 i 100% stoji

dok na JB sve isto,ostavim na 100% probudim se 82 % baterije,od cega,kako ne znam

cisto me strah rootati,sta ako ode mobitel ili nesto krivo napravim,treba da garanciju zeznem ? :/

svaki root se da maknuti, pa čak i privremeno, tako da nemaš nekakvog velikog straha :)

root ne utječe na išta osim da dobiješ pristup sistemskim fajlovima , nema gubitka/dobitka preformansi ili slično...

dokle god se mobitel može upaliti i/ili spojiti na komp ,root se da maknuti...a i sve ostalo :D

sad mi je sljedeće na tapeti - otključavanje bootloadera

tako da budem spreman kad navale sa custom romovima :D

a i mogao bi napravit video za procedure roota i bootladera na  O4X ,samo to bude pričekalo :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 17:00 (vrx).
16 godina
vrx kaže...
doky01akablava kaže...

svaki root se da maknuti, pa čak i privremeno, tako da nemaš nekakvog velikog straha :)

root ne utječe na išta osim da dobiješ pristup sistemskim fajlovima , nema gubitka/dobitka preformansi ili slično...

dokle god se mobitel može upaliti i/ili spojiti na komp ,root se da maknuti...a i sve ostalo :D

sad mi je sljedeće na tapeti - otključavanje bootloadera

tako da budem spreman kad navale sa custom romovima :D

a i mogao bi napravit video za procedure roota i bootladera na  O4X ,samo to bude pričekalo :)

e to bi stvarno pomoglo,ma objasnio si ti meni vec sto je root,nego me brine u slucaju navodne reklamacije i kvara da nece priznati radi roota,a posto vidim da se to lako makne,onda sam miran

objasio si sve kako rootati,ali ako ti nije bed da dades link sa XDA po kojem si ti tocno rootao LG 4X,ali na JB ili se tebi root prenijeo sa ICS ? :)

15 godina
doky01akablava kaže...

e to bi stvarno pomoglo,ma objasnio si ti meni vec sto je root,nego me brine u slucaju navodne reklamacije i kvara da nece priznati radi roota,a posto vidim da se to lako makne,onda sam miran

objasio si sve kako rootati,ali ako ti nije bed da dades link sa XDA po kojem si ti tocno rootao LG 4X,ali na JB ili se tebi root prenijeo sa ICS ? :)

root mi se nije prenio sa ICS na JB pa sam ponovo napravio root po ovoj metodi,

samo sam preveo na hrvatski da bude malo razumljivije,

jer je originalni poster to izgleda provukao kroz google translate pa je dobio kupusaru od teksta :D

(copy paste par postova prije)

JB root metoda je lagana i gotova za praktički 30 sekundi :)

o4x root    <------klikni tu za originalni XDA link

napomena : trebate imati najfriškije LG usb drivere<--klik za originalne sa LG stranice !

-najčešće sami windozi povuku ,prilikom instalacije LG PC softvera i/ili kada mob spajate kao mass storage(ali samo kada je prvi put detektiran mob)

ja sam root proceduru radio na win7 x64

0. skinite zazipani folder te iz njega folder nazvan ROOT prebacite bilo gdje(desktop npr.)

1. dvoklik na adb i pričekajte da se završi instalacija (obično sekundu dvije)
2. ugasite telefon ,nakon toga pritisnite "volume down" i "power" tipke da pokrene boot ,ne puštati "volume down" tipku sve dok se na ekranu ne pojavi mali robot sa crvenim trokutom :)
3 uštekajte usb u mobitel i u komp, te sa  "volume down" tipkom odaberite "Apply update from ADB" te sa  "power button" tipkom potvrdite odabir.
4 dvoklik na ROOT.BAT iz root foldera na kompu i pričekajte da završi (isto par sekundi traje :) )
5. rootanje gotovo , restartajte mobitel.
6. Superuser ikona vam se pojavila na mobitelu/app listi ,upalite data promet ili wifi (za pristup internetu) pokrenite ju ,odaberite da napravi check for updates i pustiti

7. the end....mob je rootan što se može potvrditi tako da sa google play-a skinete root checker

15 godina
LG Optimus 4X

a eto i par korisnih linkova za vas koji su odradili root ,

malo se pozabavite sa gašenjem "nepotrebnih" stvari :)

JellyBean-improve battery life   

JB(leak v20A) frozen APK i service list

generalno,to su dvije identične liste al nije na odmet da se prouče obje

napomena 1. : NE BRISATI/smrzavati com.lge.internal jer vam zyebe home screen i widgete

napomena 2. : ne morate dirati takt jezgri jer vam ionak jako rijetko mob ima upogonjene sve 4 jezgre na max taktu,to radite na svoj rizik

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 23:10 (vrx).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
LG Optimus 4X

Uuu hvala na ovome,vrx bacam se uskoro na rootanje pa cemo vidjeti ucinak preko noci.
Nego,imas PP ;) 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
vrx kaže...

ukoliko želiš dodatnu kontrolu, odnosno da smrzneš ili izbrišeš nešto s moba, stavi Titanium backup ,dozvoli mu root pristup(isto te pita automatski)i dodatno poštelaj sve kaj te zanima :)

sve što smrzneš se može vratiti nazad u slučaju problema,

ali ako izbrišeš, bez backupa ili .apk fajla ,ne možeš vratiti stoga pazi kaj brišeš :D

Gledam ovaj titanium backup nema mogučnost freezanja aplikacija,samo titanium prokoji se naplačuje?!?!{#}

16 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

možda glupo pitanje ali me zanima kad a se root-a mob, hoću li u budućnosti moći normalno raditi update firmvare-a i official update-a ?

&amp;amp;amp;amp;quot;you hit me we hit you&amp;amp;amp;amp;quot;-mafia
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
LG Optimus 4X

Evo uspjesno rootano,set cpu namjesteno na max 1200 mhz,no bloat maknuto sve na listi,ali mi je weather widget otisao u k.
Ne radi vise,trazi neki upgrade kad dodam,nisam dirao lge.internal,zasto ne radi ?
I tamo sam preko Greenify stavio 95 % appova,i pise samo pending,jel to znaci da je stavio sve na freeze ili ?

Recimo ako sam freezao fejsbuk i tapatalk to znaci da vise necu dobivati notifikacije prilikom neke poruke itd. ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
debs kaže...

možda glupo pitanje ali me zanima kad a se root-a mob, hoću li u budućnosti moći normalno raditi update firmvare-a i official update-a ?

ne postoji glupo pitanje,samo glup odgovor{#}

da,radit će update potpuno normalno.čak i ako otključaš bootloader,

jedino ako staviš kakav custom rom ,ne budeš dobio official update jer nemaš official rom.

dok si na stock romu, nemaš brige kaj god napravio.

doky01akablava kaže...

Evo uspjesno rootano,set cpu namjesteno na max 1200 mhz,no bloat maknuto sve na listi,ali mi je weather widget otisao u k.
Ne radi vise,trazi neki upgrade kad dodam,nisam dirao lge.internal,zasto ne radi ?
I tamo sam preko Greenify stavio 95 % appova,i pise samo pending,jel to znaci da je stavio sve na freeze ili ?

Recimo ako sam freezao fejsbuk i tapatalk to znaci da vise necu dobivati notifikacije prilikom neke poruke itd. ? 

set cpu vrati na stock jer ionako mob rijetko iskorištava sve jezgre na max frekvama.

weather widget ti je otišao zato jer si ga freezao/maknuo{#}

unfreezaj ga i trebao bi raditi normalno.

greenify ih suspendira nakon nekog vremena, pa ti se u kategoriji Pending makne stavka tog app-a.

znači ,nakon svakog pokretanja i gašenja, app još malo radi u pozadini, ako si možda krivo ugasio , da ne kešira i pokreče procese ponovo.

nakon minut dva  ,ukoliko nije aplikacija ponovno pokrenuta ,ide u kompletni suspend.(ili kad ugasiš screen i mob ode u standby)

točno, kad preko greenify suspendiraš aplikacije, ne dobivaš notifikaciju jer aplikacija nije aktivna, odnosno, sustav ne dopušta da se pali i sinkronizira.

ja sam ostavio na miru gmail i tapatalk,ostalo je sve freezano :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 23:14 (vrx).
16 godina
vrx kaže...
debs kaže...

ne postoji glupo pitanje,samo glup odgovor{#}

da,radit će update potpuno normalno.čak i ako otključaš bootloader,

jedino ako staviš kakav custom rom ,ne budeš dobio official update jer nemaš official rom.

dok si na stock romu, nemaš brige kaj god napravio.

doky01akablava kaže...

set cpu vrati na stock jer ionako mob rijetko iskorištava sve jezgre na max frekvama.

weather widget ti je otišao zato jer si ga freezao/maknuo{#}

unfreezaj ga i trebao bi raditi normalno.

greenify ih suspendira nakon nekog vremena, pa ti se u kategoriji Pending makne stavka tog app-a.

znači ,nakon svakog pokretanja i gašenja, app još malo radi u pozadini, ako si možda krivo ugasio , da ne kešira i pokreče procese ponovo.

nakon minut dva  ,ukoliko nije aplikacija ponovno pokrenuta ,ide u kompletni suspend.(ili kad ugasiš screen i mob ode u standby)

točno, kad preko greenify suspendiraš aplikacije, ne dobivaš notifikaciju jer aplikacija nije aktivna, odnosno, sustav ne dopušta da se pali i sinkronizira.

ja sam ostavio na miru gmail i tapatalk,ostalo je sve freezano :)

Sto se tice CPU,mogao bi staviti maksimalnu frenkvenciju na 1000mhz,sto mislis jel bi se trajanje baterije popravilo ?
evo budem sada kopao po Greenify da ga vratim medju "zive " :)

meni je najbitniji gmail,tapatalk i facebook pa cu njih vratiti iako fejsbuk cucla bateriju preko noci sa svojim glupostima...

i kakav ti se cini Optimus G lockscreen ? :)
dolazi li sa kakvim dodatnim mogucnostima ? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 23:28 (doky01akablava).
15 godina
doky01akablava kaže...

Sto se tice CPU,mogao bi staviti maksimalnu frenkvenciju na 1000mhz,sto mislis jel bi se trajanje baterije popravilo ?
evo budem sada kopao po Greenify da ga vratim medju "zive " :)

meni je najbitniji gmail,tapatalk i facebook pa cu njih vratiti iako fejsbuk cucla bateriju preko noci sa svojim glupostima 

da se iskopiram i PM-a maloprije :

korist u slučaju OC je da bi aplikacije/igre trebale brže raditi, samo tu je još jedan faktor u priči - sama aplikacija

,tj. ukoliko aplikacija nezna/ne prepoznaje/nema koristi od bržeg takta procesora, dobitak performansi je nikakav a mob se (nepotrebno) više grije i brže se troši baterija.
za sam OS i nema tolike razlike, kad JB radi i na duplo slabijim mobitelima :)
jedino di je poveća razlika je u (naravno) sintetičnim benčmarcima od kojih i nema neke koristi za svakodnevno korištenje.
nešto ala PC princip, samo si tu ovisan o bateriji i kodiranju pojedine aplikacije , a nemaš AKTIVNO hlađenje...

downclock može pomoći u štednji baterije, ali samo do neke razine ,jer ako ti je mob recimo ,70-80% vremena na 1 do 2 jezgre @ 800/1000mhz prilikom prosječnog korištenja, čemu spuštati ?

radi par % unutar jednog dana?

ionako je većinu vremena aktivna ona peta,pomoćna,jezgra, koliko sam shvatio.

ostalih 4 se pale po potrebi.

IMHO ,bolje da ima "šusa" kad zatreba . ako me razmeš :D

nisam probao još taj lock screen, moram se i s tim pozabaviti.

toliko puno stvari za napraviti a toliko malo vremena :D

moram priznat da je android platforma stvarno "zabavna"...

nisam ovoliko prčkao po mobu tamo od WM6 i SE X1 :) prije par godina ,

a još je LG dosta ograničen sa custom romovima zasada

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 23:37 (vrx).
16 godina
LG Optimus 4X

thx vrx,totalno sam zaboravio da LG ima petu jezgru za nezahtjevne appove i idle koristenje ;)

ma ostaviti cu onda na 1200 mhz,treba mi sa Vice City i Dead Trigger :D

e,da bas kao sto kazes,jos sam vidio preinake status bara,morati cu si to staviti kao i G-ev lockscreen ...

sta bi da kao SGSII imamo tone kernela,ROM-ova,mi bi te mobove flashali do iznemoglosti :P

dodje netko kupiti iskusniji i pogleda flash counter i samo nam da mobitel u ruke i ode hehe

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
LG Optimus 4X

naravno ,vrati na default i uživaj , da ima neke realne i velike koristi od toga, svi bi to radili.

OC je koristan ako želiš izvuć maksimum od igara/sintetike na mobitelu(!!)

ali na uštrb zagrijavanja i veće potrošnje baterije, koja je i onako danas trn u oku svakog korisnika smartphona,

nebitno kojeg modela.

downclock je opet  ,IMHO ,glupost,jer onda rađe u startu kupi slabiji mob (i jeftiniji),
ako misliš ograničavati postojeću "zvijer" :)

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

ljudi neki dan sam isto pitao slično pitanje al evo sad mi je stvarno potrebna pomoć pa stoga moj problem je sljedeći kad spojim svoj optimus sa usb-om ne vidim dosta foldera koji su i u unutarnjoj

memoriji i koji su na sd kartici...probao sam naravno podesiti i u folder options na windowsima sve moguće al i dalje se ne vide...probao sam čak i maknuti aplikaciju zArhiver preko koje i vidim sve te

foldere i skinute stvari ali ni od toga ništa...da li netko od vas ima sličan provblem? da li je moguće da je to zbog jally bean-a jer neznam kak mi je prije bilo na ICS-u?...sad sam već stvarno očajan i zato se

obraćam vama u nadi da znate šta mi blokira pristup tim folderima/podatcima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Meni nikako nije jasno zašto ne ubacuju 2 gige Rama u flagship mobitele... Koliki postotak ljudi bi bio zadovoljniji Androidom i manje razmišljao o root-anju, custom romu itd. Glavno da se puca 100+ jezgri na milijun gigaherca...
15 godina
debs kaže...

ljudi neki dan sam isto pitao slično pitanje al evo sad mi je stvarno potrebna pomoć pa stoga moj problem je sljedeći kad spojim svoj optimus sa usb-om ne vidim dosta foldera koji su i u unutarnjoj

memoriji i koji su na sd kartici...probao sam naravno podesiti i u folder options na windowsima sve moguće al i dalje se ne vide...probao sam čak i maknuti aplikaciju zArhiver preko koje i vidim sve te

foldere i skinute stvari ali ni od toga ništa...da li netko od vas ima sličan provblem? da li je moguće da je to zbog jally bean-a jer neznam kak mi je prije bilo na ICS-u?...sad sam već stvarno očajan i zato se

dal si siguran da su folderi na mobitelu/sd kartici?da nisi slučajno pobrisao?

dal si napravio update na JB i factory reset ,a da nisi napravio backup?

jer ako preko kompa ne vidiš, mislim da ih nema!?

koliko ti pokazuje zauzeće interne memorije i SD kartice?

ajd probaj instalirati ES File Explorer , pokreni ga,  stisini tipku za menu/opcije (skroz desna "fizička" tipka na mobitelu),

odaberi Settings,

podesi po želji pod kategorijama  FILE SETINGS (stavi da vidi skrivene foldere i foldere koji počinju sa "." ) I ROOT SETTINGS ,

u Root Settings stavi kvačicu na Up to Root i Root explorer(za ovo drugo možeš samo ako imaš rootan mob!)

pa prošvrljaj malo po folderima...

Android kaže...
Meni nikako nije jasno zašto ne ubacuju 2 gige Rama u flagship mobitele... Koliki postotak ljudi bi bio zadovoljniji Androidom i manje razmišljao o root-anju, custom romu itd. Glavno da se puca 100+ jezgri na milijun gigaherca...

O4X je prošlogodišnji model, kad su skoro svi flagship mobovi imali 1gb ..

2 gige većinu naprednijih korisnika ne bude spriječilo da roota ili stavlja cust.romove jer to ima svojih prednosti,

ukoliko je rom dobro složen može biti samo bolji ,ispeglaniji,skoro pa bugfree OS, manje bloatware-a,više korisnih aplikacija u startu, bolje/ljepše/konfigurabilnije sučelje,

brži rad...itd... u usporedbi sa raznim stock/brendiranim OS.

a za jezgre...

pa IMHO, nebitno mi je koliko ih je, može i jedna ako sve radi kako spada , ali generalno ,izuzev minornih razlika, nešto "uz dizajn i velke ekrane" mora prodavati flagshipe...

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.4.2013 15:41 (vrx).
15 godina
neaktivan
Ma sve 5, ne bi ni mene spriječilo da rootam i peglam po svom, samo želim naglasiti važnost količine rama kao stavku čak bitniju od snage procesora...
16 godina
neaktivan
vrx kaže...
debs kaže...

dal si siguran da su folderi na mobitelu/sd kartici?da nisi slučajno pobrisao?

dal si napravio update na JB i factory reset ,a da nisi napravio backup?

jer ako preko kompa ne vidiš, mislim da ih nema!?

koliko ti pokazuje zauzeće interne memorije i SD kartice?

ajd probaj instalirati ES File Explorer , pokreni ga,  stisini tipku za menu/opcije (skroz desna "fizička" tipka na mobitelu),

odaberi Settings,

podesi po želji pod kategorijama  FILE SETINGS (stavi da vidi skrivene foldere i foldere koji počinju sa "." ) I ROOT SETTINGS ,

u Root Settings stavi kvačicu na Up to Root i Root explorer(za ovo drugo možeš samo ako imaš rootan mob!)

pa prošvrljaj malo po folderima...

Dakle probao sam sad napraviti factory reset i ista stvar također sam instalirao i ovaj ES File Explorer i normalno vidim te folder i filove koje koje nevidim kad se spojim prek usb-a...Uzet ću za primjer folder sa cijelom sezonom jedne serije, znači ja normalno mogu gledat seriju na telefonu i njena putanja počine od foldera STORAGE i normalno vidim taj folder preko ES File Explorer-a , a kad ga spojim preko usb-a i tračim preko kompa nema ga nigdje...fakat sam zbunjen :S....jel možeš ti spojit telefon sa kompom i pokušat nać taj folder STORAGE jer ja sam više lud {#}

15 godina
debs kaže...

Dakle probao sam sad napraviti factory reset i ista stvar također sam instalirao i ovaj ES File Explorer i normalno vidim te folder i filove koje koje nevidim kad se spojim prek usb-a...Uzet ću za primjer folder sa cijelom sezonom jedne serije, znači ja normalno mogu gledat seriju na telefonu i njena putanja počine od foldera STORAGE i normalno vidim taj folder preko ES File Explorer-a , a kad ga spojim preko usb-a i tračim preko kompa nema ga nigdje...fakat sam zbunjen :S....jel možeš ti spojit telefon sa kompom i pokušat nać taj folder STORAGE jer ja sam više lud {#}

vjerojatno ti komp ne vidi root folder na kartici !?(ako sam dobro shvatio)

vidim da i JB ima malo drugačiju strukturu foldera u odnosu na ICS.ali to je nešto na što ne možeš utjecati pošto je do OS-a.

probaj ovak,jest da je je flaster efekt...

iskopiraj/prebaci (unutar mobitela) taj folder(e) u neku lokaciju unutar mobitela koja se vidi na kompu,

pa povuci na komp i isformatiraj karticu,uredi na njoj foldere i vrati nazad.

16 godina
neaktivan

evo ak će netko imat sličan problem da zna za ubuduće..očito je problem kako si i ti rekao u strukturi prikazovanja root foldera mobitela i kartice...svoj problem sam rješio da sve što ubuduće budem skiadao kopirao itd. da mi se sprema na putanju storage/external_sd/downloads te se onda bez problema sve vidi i na kompu...hvala i tebi @vrx što si davao ideje ;)

12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Jel koristike kakve launchere za 4X? Da li se s njima mob bolje ponaša?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice