LG Optimus 4X

poruka: 1.296
|
čitano: 280.601
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LG Optimus 4X".
12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

da vas jos nekaj pitam..kad apdejtam na JB,da li je potrebno radit factory reset i restore svih podataka ili je to nuzno samo ako se pojavvi kakav bug?i na koji nacin napravim factory reset,da li u mobu postoji ta opcija ili moram na odredeni nacin uc u "skrivene" postavke za reset?(cuo sam da se kod paljenja trebaju drzat neki gumbi te da s time se otvara opcija za reset)

0 0 hvala 0
15 godina
LG Optimus 4X

ja sam skužio da ti to svaku večer imaš popaljeno {#}

eto ja baš opalio root i stavio Titanium i Greeenify....

napokon dočekao DNF i Diablo 3
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: LG Optimus 4X
bruncek kaže...

da vas jos nekaj pitam..kad apdejtam na JB,da li je potrebno radit factory reset i restore svih podataka ili je to nuzno samo ako se pojavvi kakav bug?i na koji nacin napravim factory reset,da li u mobu postoji ta opcija ili moram na odredeni nacin uc u "skrivene" postavke za reset?(cuo sam da se kod paljenja trebaju drzat neki gumbi te da s time se otvara opcija za reset)

u principu ne treba raditi f.reset ,ali se zna desiti da zafrkava recimo Wifi ili kakva aplikacija pa je preporučljivo.

možeš ti slobodno i bez da resetiraš ali znaš što ti je činiti ukoliko te nekaj zafrkava :)

Settings>Backup&Reset> i pred kraj odabereš Factory Data reset (imaš i opciju da formatiraš sd karticu uz f.reset)

12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Moram priznat da je lagg dosta velik..recimo kad sam usao u fotic,uslikao i onda stisnuo onu srednju tipku da se vratim na pocetni zaslon to je bilo jako sporo i prvo nije bilo niti jedne ikone,prognoze nicega i onda se to lagano vratilo..za sad neugodno iznenaden,dosta lagga opcenito..znaci idem settings-backu i reset-reset podataka?ja sam backup napravio preko one stock app na mobu,to ce mi ostat za restore?

0 0 hvala 0
15 godina
bruncek kaže...

Moram priznat da je lagg dosta velik..recimo kad sam usao u fotic,uslikao i onda stisnuo onu srednju tipku da se vratim na pocetni zaslon to je bilo jako sporo i prvo nije bilo niti jedne ikone,prognoze nicega i onda se to lagano vratilo..za sad neugodno iznenaden,dosta lagga opcenito..znaci idem settings-backu i reset-reset podataka?ja sam backup napravio preko one stock app na mobu,to ce mi ostat za restore?

e zato se preporuča reset.ja recimo nisam imao problema sa lagom,ali sam svejedno napravio reset.

naravno ako si siguran da ti možda kakva aplikacija ili program ne usporava mob.

bilokakav backup je dobar, samo pazi da ti file ne ostane na mobitelu/sd kartici,jer ako ga zbrišeš---pa pa backup :)

LG suite taj fajl sprema na komp i s njega povlači nazad.

12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Kako da ja sad taj backup koji sam napravio na mobu prebacim na komp i kako da ga vratim nazad, da li postoji ta opcija?Gdje je spremljen taj backup?

P.S. evo sad mi mob stoji na stolu i sam od sebe pali ekran...{#}

Jel to SBF file? Samo ga kopiram na komp i kasnije zaljepim nazad u Backup folder?

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 19:48 (bruncek).

0 0 hvala 0
15 godina
LG Optimus 4X

iskreno neznam dal backup iz mobitela radi file ili folder , meni na kompu ima jedno 4 foldera od 2 različita backupa.

provjeri u aplikaciji dali piše gdje sprema i od tamo kopiraj na komp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
bruncek kaže...

Pa revo to baš sad gledam..Imo sam 1.9 na c/ i sad sam ga očisto na 3.9 i još uvijek kaže da nemam dovoljno mjesta..Na d/ imam preko 17 gb..Koliko treba imat slobodnog mjesta?

Problem ti je do slobodnog prostora na kompu,i ja sam imao taj problem.mislim da trazi min 3gb free na kompu.

16 godina
LG Optimus 4X

Samo da upozorim one koji će napraviti update da je download update-a ogroman jer mi se već pola sata skida i tek je na 37% (WTF LG). Mogu samo reći da mi nije jasno zašto je update morao biti toliko velik. Inače moja veza je 4Mbit.

EDIT:

Evo inače prošlo je 15 minuta od posta i dalje je na 37%, ako se nešto zatilta, a očito je ja ću poludit {#}

EDIT 2:

Evo morao sam dati cancel na update tj. download update-a na komp pošto se zbloko na 37%, a imam 30 i nešto GB slobodno na disku, katastrofa od LG-a i definitivno shvaćam zašto su ljudi ljuti na LG i najvjerojatnije će i meni to biti prvi i zadnji mob od LG. Naravno sada će mi cancel update-a trajati još pola sata, {#} LG.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 8:36 (MasterOfDisaster).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MasterOfDisaster kaže...

Samo da upozorim one koji će napraviti update da je download update-a ogroman jer mi se već pola sata skida i tek je na 37% (WTF LG). Mogu samo reći da mi nije jasno zašto je update morao biti toliko velik. Inače moja veza je 4Mbit.

EDIT:

Evo inače prošlo je 15 minuta od posta i dalje je na 37%, ako se nešto zatilta, a očito je ja ću poludit {#}

EDIT 2:

Evo morao sam dati cancel na update tj. download update-a na komp pošto se zbloko na 37%, a imam 30 i nešto GB slobodno na disku, katastrofa od LG-a i definitivno shvaćam zašto su ljudi ljuti na LG i najvjerojatnije će i meni to biti prvi i zadnji mob od LG. Naravno sada će mi cancel update-a trajati još pola sata, {#} LG.

meni je normalno skinulo,ne znam u cemu je problem,mozda su LG-evi download softveri preoptereceni jer svi rushaju upgraedati na Jelly Bean

@vrx jesi provjerio koliki ti je battery drain sa WiFi ukljucenim tijekom cijele noci ? meni skine 1-2% nekada nista bez WiFi ukljucenog,sad sam nasao program da naredim da svaka dva sata ukljuci WiFi i provjeri ima li cega novoga :D

e btw.vrx po kojem si postupku rootao kad je Jelly Bean ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 11:26 (doky01akablava).
12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Napravio sam factory reset i restoro sve..Onda se dogodilo sljedeče..Mobitel mi je bio na punjaču a ja sam nekaj prčko po fotiču(opet fotič u igri) i kad sam htjeoizać ekran se zacrnio,ne skroz,vidil se da radi ali nije uopće reagiro.Moro sam izvadit bateriju,,i sve je normalno radilo jedino kod punjenja mi stoji da se sporo puni zbog statičkog elektriciteta(ako se ne varam) kao kad je spojen s kompom preko usb-a.Probo sam ga ištekat iz struje pa ponovo uštekat al to i dalje stoji,sporo punjenje..{#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

updatean na JB sve ok osim jednog problema kad nekoga nazovem,ili bilo tko mene u roku 15-20sec (nekad treba malo duze) mi se mikrofon mutea i druga strana me ne cuje dok ja njih cujem savrseno,skuzio sam da pomaze da upalim "razglas" i onda vratim i opet neko vrijeme radi no ne zadugo...ima li netko jos ovakav problem?

"It is complete. I have created a god. But I have no control over it."
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

molio bih nekog da ako zna da napiše u čemu je kvaka...dakle update-ao sam JB prije par dana i neznam jel to ima veze s tim ali unutarnja memorija mi je na nekih 700 mb free dok mi je ostalo sve zauzeto nemam ništa pretjerano instalirano dvije veće igre od gigu i par manjih, slike serije i muziku sam prebacio sve na memorisku karticu pa mi nije jasno što mi toliko zauzima telefon...nadalje kad ga spojim na komp i uđem u internu memoriju nevidim nigdje gdje se nalaze te instalirane igre :S...pomagajte

"you hit me we hit you"-mafia
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

I kako ste zadovljni s JB-om? Ja moram priznat da sam jako razočaran..2 velika problem:baterija(barem za sada) je puno slabija nego na ICS,pogotov u standby-u a sam mobitel zna zaštekat brutalno što se nije događalo na ICS-u!Također javlja se lag gdje nanovo učitava ikone ali ovaj brejk koji mu se zna dogodit je veliki bug..Stavio sam JB,napravio factory reset i za sada,mob je puno lošiji nego na ICS-u.Na antutu imam 11361 što je manje nego na ICS-u..Razočaran..{#}

0 0 hvala 0
17 godina
bruncek kaže...

I kako ste zadovljni s JB-om? Ja moram priznat da sam jako razočaran..2 velika problem:baterija(barem za sada) je puno slabija nego na ICS,pogotov u standby-u a sam mobitel zna zaštekat brutalno što se nije događalo na ICS-u!Također javlja se lag gdje nanovo učitava ikone ali ovaj brejk koji mu se zna dogodit je veliki bug..Stavio sam JB,napravio factory reset i za sada,mob je puno lošiji nego na ICS-u.Na antutu imam 11361 što je manje nego na ICS-u..Razočaran..{#}

Hm, zanimljivo. Meni se nakon updatea preporodilo sučelje, tj. fluidnost u Nova launcheru koji je prije znao zatrznuti kod scrollanja ekrana. Sad sve radi superfluidno. Imam feel i da nešto malo manje cucla bateriju. Data link non-stop (edge), wifi kad se uključi ekran, sinhronizacija maila, twittera, talka i ostalo uključeno, osvijetljenje ekrana na 24%, nešto malo prčkanja po mobu, bez razgovora, punjen prije točno 28h i 28min, sad je baterija još uvijek na 65% što mi je teško za povjerovati. Naletio sam na tri sitna buga vezana uz ikonu wifia koja mi je u jednom momentu ostala zakočena na dvije crtice iako je uređaj par metara od routera, a link je i dalje bio full kvalitete i brzine. I ostala dva bug-a oko osvijetljenja i vibracije kontrolnih tipaka nakon što sam podesio 5s timeout za svjetlo i da tipke ne vibriraju na dodir. Svjetlo je znalo ostati upaljeno, a ujutro su tipke počele vibrirati same od sebe. Ali su i te gluposti nestale same od sebe. Morao sam mijenjati i program za gašenje ekrana i zaključavanje jer se s onim što sam do sad koristio ekran nakon zaključavanja opet palio. Nisam radio factory reset. Za sad sam jako zadovoljan s učinkom, ali me ne veseli i dalje zaključani bootloader (AHUNBK verzija uređaja iz Tele2).

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.4.2013 15:57 (deckard).
12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Nemrem reć da se stalno događa, ali par puta mi se "smrzo" i moro sam se vračat unatrag i kretat ispočetka(to mi se možda 2 puta dogodilo). A ovo kad napravi lag je kao da osvježava početne stranice,ikone,prognoza sve na trenutak nestane i onda se ponovo vrati..Ovo za bat je možda zato šro je tek prvi ciklus pa se možda unormali,taj deep sleep je glavni problem jer troši bat u standby-u nepotrebno! Kad se to ne događa mob je brz i fluidan ali evo u par navrata mi se to dogodilo i baš me razočaralo..Bumo vidli dal bu se to nastavilo..

Evo ti link na XDA gdje piše kako otvorit bootloader.Kaže da je za europsko tržište moguće ga otvorit.Ja sam isto TELE2 i imam europsku verziju koja se može otvorit..Ja se ne kužim u to tak da nisam ni probavo..{#}

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2224020

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
deckard kaže...
bruncek kaže...

Hm, zanimljivo. Meni se nakon updatea preporodilo sučelje, tj. fluidnost u Nova launcheru koji je prije znao zatrznuti kod scrollanja ekrana. Sad sve radi superfluidno. Imam feel i da nešto malo manje cucla bateriju. Data link non-stop (edge), wifi kad se uključi ekran, sinhronizacija maila, twittera, talka i ostalo uključeno, osvijetljenje ekrana na 24%, nešto malo prčkanja po mobu, bez razgovora, punjen prije točno 28h i 28min, sad je baterija još uvijek na 65% što mi je teško za povjerovati. Naletio sam na tri sitna buga vezana uz ikonu wifia koja mi je u jednom momentu ostala zakočena na dvije crtice iako je uređaj par metara od routera, a link je i dalje bio full kvalitete i brzine. I ostala dva bug-a oko osvijetljenja i vibracije kontrolnih tipaka nakon što sam podesio 5s timeout za svjetlo i da tipke ne vibriraju na dodir. Svjetlo je znalo ostati upaljeno, a ujutro su tipke počele vibrirati same od sebe. Ali su i te gluposti nestale same od sebe. Morao sam mijenjati i program za gašenje ekrana i zaključavanje jer se s onim što sam do sad koristio ekran nakon zaključavanja opet palio. Nisam radio factory reset. Za sad sam jako zadovoljan s učinkom, ali me ne veseli i dalje zaključani bootloader (AHUNBK verzija uređaja iz Tele2).

bootloader se može otkljućat , ja kupio  u tele 2 na produljenje ugovora ahunbk verzija sa euro-xxx  i otkljućo sam bootloader bez ikakvog problema.

Proud driver GOLF 3
12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Jel moguće da dolazi do laga zbog backupa,jer nije"čisti" facctory reset? I pod iskorištenost memorije mi stalno piše da mi je zauzeto 800mb a slobodnp samo 200(plus,minus u megabajtima) makar su mi svi appovi pogašeni?

0 0 hvala 0
15 godina
LG Optimus 4X

oprostite svi koji su mi pisali na pm, odogovorim vam uskoro.

buraz mi se oženio pa nisam  mogao odgovoriti...{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.4.2013 0:27 (vrx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
LG Optimus 4X

Definitivno je ICS radio bolje naspram JB,,nekazem da JB nevalja ali ima pokoji bug koji zna iritirati i nadam se da ce popraviti u buducem update-u.

Primjer kada se pokrece neki zahtijevniji program i kada se vracam na Home stranicu widgeti mi se znaju ponovno ucitavati sto nije bio slucaj kod ICS. Baterija mi je bila bolja na ICS, i ono sto me najvise nervira je bug kod kapacitivnih tipki na dnu ekrana: na ICS kada dotaknem ekran kapacitivne tipke se pale sto mi je odgovaralo,, na JB tek kada pritisnem kapacitivne tipke tek se onda upale (nerade na dodir ekrana), sto nema smisla.

(naravno napravio sam cistu instalaciju Jb factory reset ali nema promjene.)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

E upravo to se i meni događa,ikone mi se učitavaju i mob mi brutalno zašteka i ima lagg nekih par sekundi!A baterija mi je prek noći pala 23%!!! To je na ICS-u bila nemoguća misija!

0 0 hvala 0
17 godina
Robilad kaže...

ono sto me najvise nervira je bug kod kapacitivnih tipki na dnu ekrana: na ICS kada dotaknem ekran kapacitivne tipke se pale sto mi je odgovaralo,, na JB tek kada pritisnem kapacitivne tipke tek se onda upale (nerade na dodir ekrana), sto nema smisla.

S tim su izgleda išli na dodatno šparanje baterije. Meni to i nije loša politika pošto pozicije tipki naučiš napamet u par minuta korištenja moba, a ionako se više radi po ekranu nego po tipkama dolje. Makar moram priznati da je ispočetka i mene to smetalo. BTW da li koristite stock launcher ili ? Ja sam protjerao stock još na ICS-u, i napravio upgrade na JB s aktivnim Nova launcherom, i mob je full fluidan u radu, a baterija će mi sad evo izdurati dva full dana kroz koji sat, s tim da ima još 36% sarme u njoj, što je ludnica (makar sam obavio tek jedan razgovor i nešto malo prtljao po webu preko wifia, syncevi i ostale sitnice). E sad, ja redovito prije gašenja moba okinem Clear all u Task manageru, i još drmnem tu i tamo Fast reboot (isto aplikacija za killanje taskova, s tim da ne killam sistemske i bitne servise). Možda su nešto skršili oko stock launchera ? 

Deckard
17 godina
bruncek kaže...

I pod iskorištenost memorije mi stalno piše da mi je zauzeto 800mb a slobodnp samo 200(plus,minus u megabajtima) makar su mi svi appovi pogašeni?

Kod mene se zauzeće "u leru" nakon killanja tasova kreće oko 750 i kusur MB, uz 200 i kusur free.

Deckard
13 godina
odjavljen
LG Optimus 4X

Ok sto se tice RAM-a normalno da JB zahtijeva vise nego ICS..Sto se tice launchera koristim stock, ali definitvno cu preci na neki custom launcher. A sto se tice ovih kapacitivnih tipki nije da me to pretjerano smeta ali mi nema smisla da zasvijetle tak onda kada ih dodirnem (ako znam di su sta mi imaju svijetliti tek kada ih dotaknem),,tako da sam to opcenito na off stavio. Na lg optimus-u G sa JB kapacitivne tipke rade kao i kod nas na ICS...zasto su sad napravili ovako na O4X,,meni vise djeluje kao bug nego da su isli s ciljem da stede bateriju..

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
deckard kaže...
Robilad kaže...

ono sto me najvise nervira je bug kod kapacitivnih tipki na dnu ekrana: na ICS kada dotaknem ekran kapacitivne tipke se pale sto mi je odgovaralo,, na JB tek kada pritisnem kapacitivne tipke tek se onda upale (nerade na dodir ekrana), sto nema smisla.

S tim su izgleda išli na dodatno šparanje baterije. Meni to i nije loša politika pošto pozicije tipki naučiš napamet u par minuta korištenja moba, a ionako se više radi po ekranu nego po tipkama dolje. Makar moram priznati da je ispočetka i mene to smetalo. BTW da li koristite stock launcher ili ? Ja sam protjerao stock još na ICS-u, i napravio upgrade na JB s aktivnim Nova launcherom, i mob je full fluidan u radu, a baterija će mi sad evo izdurati dva full dana kroz koji sat, s tim da ima još 36% sarme u njoj, što je ludnica (makar sam obavio tek jedan razgovor i nešto malo prtljao po webu preko wifia, syncevi i ostale sitnice). E sad, ja redovito prije gašenja moba okinem Clear all u Task manageru, i još drmnem tu i tamo Fast reboot (isto aplikacija za killanje taskova, s tim da ne killam sistemske i bitne servise). Možda su nešto skršili oko stock launchera ? 

Moždje problem stvarno u stock launcheru,ali užasno me živcira,razmišljam da ponovo napravim factory reset al bez restoranja appova i sličnih piz...Te launchere sam probo na ICS-u i nikak da se snađem u njima..

deckard kaže...
bruncek kaže...

I pod iskorištenost memorije mi stalno piše da mi je zauzeto 800mb a slobodnp samo 200(plus,minus u megabajtima) makar su mi svi appovi pogašeni?

Kod mene se zauzeće "u leru" nakon killanja tasova kreće oko 750 i kusur MB, uz 200 i kusur free.

E kod mene je isto tak,identično..Al pošto mi cucla tak bateriju,čini mi se da neki app radi u pozadini al nemrem skužit koji,uopće nejde u deep sleep..

17 godina
bruncek kaže...

Moždje problem stvarno u stock launcheru,ali užasno me živcira,razmišljam da ponovo napravim factory reset al bez restoranja appova i sličnih piz...Te launchere sam probo na ICS-u i nikak da se snađem u njima..

Probaj instalirati Nova launcher čisto za probu, nije kompliciran, lako vratiš default na stock ako će se sve i dalje jednako ponašati, ionako sve ostane kako ostaviš. 

Deckard
15 godina
LG Optimus 4X

@ bruncek drago mi je da si riješio "problem"

možda je stvar u backupu između ICS i JB pa radi kaos na mobitelu.

doduše,naglašavam, ja nisam imao takvih problema, čak nisam niti restore dirao,ali mi vrag nije dao mira i svejedno sam okinuo f.reset,povukao kontakte a aplikacije nanovo instalirao.

JB root metoda je lagana i gotova za praktički 30 sekundi :)

o4x root

napomena : trebate imati najfriškije LG usb drivere !

-najčešće sami windozi povuku ,prilikom instalacije LG PC softvera i/ili kada mob spajate kao mass storage(ali samo kada je prvi put detektiran mob)

ja sam root proceduru radio na win7 x64

0. skinite zazipani folder te iz njega folder nazvan ROOT prebacite bilo gdje(desktop npr.)

1. dvoklik na adb i pričekajte da se završi instalacija (obično sekundu dvije)
2. ugasite telefon ,nakon toga pritisnite "volume down" i "power" tipke da pokrene boot ,ne puštati "volume down" tipku sve dok se na ekranu ne pojavi mali robot sa crvenim trokutom :)
3 uštekajte usb u mobitel i u komp, te sa  "volume down" tipkom odaberite "Apply update from ADB" te sa  "power button" tipkom potvrdite odabir.
4 dvoklik na ROOT.BAT iz root foldera na kompu i pričekajte da završi (isto par sekundi traje :) )
5. rootanje gotovo , restartajte mobitel.
6. Superuser ikona vam se pojavila na mobitelu/app listi ,upalite data promet ili wifi (za pristup internetu) pokrenite ju ,odaberite da napravi check for updates i pustiti

7. the end....mob je rootan što se može potvrditi tako da sa google play-a skinete root checker

nakon toga preporučam nabaviti

Greenifiy i titanuim backup ili preferiranu aplikaciju :)

rootanje poništava garanciju,ali isto tako se može preko Super usera jednim "klikom" maknuti root :)

@Doky

meni je prek noći sa upaljenim wifi i sync otišlo 5% baterije :)

mislim da na ne-rootanom i podešenom mobu ode i više....

u subotu sam uslikao oko 400tinjak+  slika i potrošio (sa pozivima i cca sat vremena Wifi ) i potrošio oko 65% baterije, što i nije loše :)

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Kako da znam da imam najnovije drivere? Kako da ih instaliram za svaki slučaj da ih nemam? Ja još uvijek koristim XP 32bit,jel postoj ineka razlika u rootanju?

0 0 hvala 0
15 godina
bruncek kaže...

Kako da znam da imam najnovije drivere? Kako da ih instaliram za svaki slučaj da ih nemam? Ja još uvijek koristim XP 32bit,jel postoj ineka razlika u rootanju?

ako nisi siguran koje imaš, skini nove

http://www.lg.com/hr/podrska-mobilni-telefon/lg-Optimus-4X-HD-P880

mislim da ne postoji nekakva razlika što se tiče vindoza ,

ali realno ,nekakve opasnosti po mob ( ili komp) nema , ili se root odradi ili ne.

sam postupak ili metoda ne utječe na brzinu ili funkcionalnost mobitela.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.4.2013 19:47 (vrx).
12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Za drivere skinem ovaj "USB upravljački program"? Znači kad je rootan na njega mogu stavljat razne custom ROm-ove ili je za to potrebno još nešto napravit?

Danas ne stignem ali sutra se bacam u to,nada se uspješno rootanje!{#}

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice