LG Optimus 4X

poruka: 1.296
|
čitano: 280.351
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LG Optimus 4X".
15 godina
LG Optimus 4X

update isto napravljen :)

nebum još ništa previše pisao osim prvih utisaka

-update preko LG PC suite nije ništa izbrisao,

ali sam svejedno napravio backup i nakon update-a okinuo factory reset

- overall sve pozitivno

"brže" sučelje i nekako fluidnije ,

a možda je i placebo jer nisam ni sa ICS imao problema,

al ne sumnjam da je brže, JB ipak malo pametniji u korištenju hardwarea

- za vas koji patite na free mem - oko 300-400 je slobodno :)

- dodani novi fontovi,wallpaperi, ljepše ikone (šteta kaj nisu još koju temu dodali,al ajd :) )

- volume postavke novo grupirane

- sve što sam koristio na ICS (aplikacije) naravno da uredno radi

- primjetno i podosta brže očitavanje SD kartice !!

za trajanje baterije i igre još neznam :) to testiranje tek slijedi.

sljedeće je root i unlock bootladera jer imam euroxxx  :D

ukoliko još niste, slobodno napravite update{#}

napokon dočekao DNF i Diablo 3
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
LG Optimus 4X

Fala na brzim odgovorima. E to me je zanimalo, jer je netko spomenuo da mu trza poslije update-a, pa sa tim baš ne bi bio sretan, ali ako kažete da je ok, onda ću i ja danas napraviti update. Inače koliko dugo traje update?

LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

evo i ja da javim dojmove svoje , sama nadogradnja je sasvim uredu prošla sve radi fluidno izmjenjeni su, lockscreen ikone , media player widget wremenske prognoze, novi wallpaperi ....i ima malo nove šminke na UI
novi je kernel tu (3.1.10)  tako da nema povratka na ics (bar za sad ,ispravite me ako griješim) i mobitel radi sasvim brzo i fluidno, ALI nakon nadogradnje nakon 10-20 minuta nakon korištenja pojavila mi se vertikalna tamnom plava linija na desnoj strani ekrana tanka je kao jedan pixel (sad će mnogi mislit iako je tanka zašto mi smeta ,evo odmah objašnjenje, smeta mi zato što je mobitel star tri dana i već se sj**o)...  i nemrda odatle, tako da neznam jel to od update-a ili mi je ekran riknio, jel ima netko da zna o ćemu se radi da ga ne nosim u tele 2 đabe ako se može popravit softverski? hvala unaprijed {#}

Proud driver GOLF 3
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: LG Optimus 4X
JOZA-SB kaže...

evo i ja da javim dojmove svoje , sama nadogradnja je sasvim uredu prošla sve radi fluidno izmjenjeni su, lockscreen ikone , media player widget wremenske prognoze, novi wallpaperi ....i ima malo nove šminke na UI
novi je kernel tu (3.1.10)  tako da nema povratka na ics (bar za sad ,ispravite me ako griješim) i mobitel radi sasvim brzo i fluidno, ALI nakon nadogradnje nakon 10-20 minuta nakon korištenja pojavila mi se vertikalna tamnom plava linija na desnoj strani ekrana tanka je kao jedan pixel (sad će mnogi mislit iako je tanka zašto mi smeta ,evo odmah objašnjenje, smeta mi zato što je mobitel star tri dana i već se sj**o)...  i nemrda odatle, tako da neznam jel to od update-a ili mi je ekran riknio, jel ima netko da zna o ćemu se radi da ga ne nosim u tele 2 đabe ako se može popravit softverski? hvala unaprijed {#}

Cini mi se da nije softverski problem..

17 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

a ništa mi onda ne preostaje nego ga nosit na servis, hvala na odgovoru

Proud driver GOLF 3
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
LG Optimus 4X

Baterija u standby modu je puno losija nego na ICS...

Testirao sam igricu gta vice city i puno vise mi trza nego na ics

0 0 hvala 0
16 godina
Robilad kaže...

Koliko slabija??? I kak misliš u standby-u, meni se znalo par puta desit da mi nešto od procesa pojede bateriju od punih 100% u roku od 3 sata, a mob bio u stanby načinu, ali kad sam ga ugasio i upali sve je bilo ok i više ništa mi nije žderalo bateriju.

12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Evo krećem stavit JB.I planiram za svaki slučaj napravit backup(zlu netrebalo). Znači odem na backup/izrada arhive? A kad flešam onda backuo/obnavljanje?

0 0 hvala 0
15 godina
Robilad kaže...

mislim da ti nešto ne dopušta standby/deep sleep jer meni radi uredno,a vidim da se na xda ne žale na takve stvari.

cijelu noć je potrošio možda 1ili2 % u standby-u.

u vezi lagga , dal si napravio factory reset?

ukoliko nisi ,napravi i nanovo instaliraj igru.

bruncek kaže...

Evo krećem stavit JB.I planiram za svaki slučaj napravit backup(zlu netrebalo). Znači odem na backup/izrada arhive? A kad flešam onda backuo/obnavljanje?

tako je, napravi backup , stavi v20a .

u slučaju problema ili kakvih bugova , savjet isti ko i gore - fact.reset.

nakon tog lako vratiš sve. ali sim i sd karticu van prije toga :)

16 godina
LG Optimus 4X

@vrx moze link na taj KDZ flash updater ili kako vec da napravim backup svega na mobu i onda da napravim factory reset da bude svjeze za Jelly Bean ? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
LG Optimus 4X

kdz updater je za flashanje :) custom ili beta romova

ukoliko nemaš rootan mob ili custom rom nego je sve stock,

uštekaj mob u usb,na mobu odaberi da se spaja na PC Suite ,

pokreni LG PC suite na kompu, nađi tab Backup/Restore i odaberi kaj bi spremio,

imaš par opcija:

-kontakti,kalendar..itd

-backup svega (stvara file težak oko 1gb,ovisno kaj imaš sve instalirano na mobu)

nakon toga ,opet preko LG PC ,

napravi update na JB, i kod prvog normalnog boota napravi factory reset :

Settings->Backup&Reset-> odabereš Factory Data Reset (briše sve sa moba!)

kad si to obavio, napraviš restore onoga kaj si odabrao i to je to... :)

ja sam restorao samo kontakte ,

sve ostalo mi povlači google preko accounta ,a aplikacije sam na novo instalirao.

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Kad stisnem provjeri nadogradnju on mi kaže da nemam dovoljno prostora za spremanje nadogradnje,da oslobodim prostor pa probam  ponovo..a imam preko 7 gb slobodno..

0 0 hvala 0
16 godina
bruncek kaže...

Kad stisnem provjeri nadogradnju on mi kaže da nemam dovoljno prostora za spremanje nadogradnje,da oslobodim prostor pa probam  ponovo..a imam preko 7 gb slobodno..

Imaš slobodno 7GB na uređaju ili na SD kartici?

12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Na uređaju,SD karticu uopće nemam...

0 0 hvala 0
16 godina
bruncek kaže...

Na uređaju,SD karticu uopće nemam...

E onda nemam pojma zašto te zeza. Možda u Postavkama moraš u Povezivanje pod Vrsta USB veze odabrati LG softver. Makar mislim da to ne bi trebalo imati veze.

LP

13 godina
odjavljen
vrx kaže...

imaš par opcija:

-kontakti,kalendar..itd

-backup svega (stvara file težak oko 1gb,ovisno kaj imaš sve instalirano na mobu)

sve ostalo mi povlači google preko accounta ,a aplikacije sam na novo instalirao.

kdz flasher nije za flashanje custom romova,,,,preko kdz flashara se instaliraju iskljucivo orginalni stock rom-ovi u .kdz formatu, a

custom romovi se flashaju preko custom recoverya 

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 14:41 (Robilad).
12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

A i stavljeno mi je tako..{#} Ne vidim razloga nikakvog...

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
vrx kaže...
Robilad kaže...

mislim da ti nešto ne dopušta standby/deep sleep jer meni radi uredno,a vidim da se na xda ne žale na takve stvari.

cijelu noć je potrošio možda 1ili2 % u standby-u.

u vezi lagga , dal si napravio factory reset?

ukoliko nisi ,napravi i nanovo instaliraj igru.

bruncek kaže...

tako je, napravi backup , stavi v20a .

u slučaju problema ili kakvih bugova , savjet isti ko i gore - fact.reset.

nakon tog lako vratiš sve. ali sim i sd karticu van prije toga :)

Sto se tice baterije u standby kod mene je upaljen wi-fi, mobile data,gps, sinkronizacije, i tako bude preko noci,,,baterija sa 100 posto pala na 40 u roku 10 sati...na ics sa istim postavkama mi potrosi u tom vremenskom periodu max 20 posto baterije.

sto se igre tice samo sam je probao,,napravio sam factory reset ali nisam ponovno instalirao igru,,,trenutno se zamaram sa bl unlockom

13 godina
odjavljen
bruncek kaže...

A i stavljeno mi je tako..{#} Ne vidim razloga nikakvog...

preko cega radis update na jb?

12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

LG PC Suite..Spojim ga kabelom,odem na provjera nadogradnje i kaže mi da nemam mjesta..Napravio sam backup na telefonu pa jel moguće da to zauzima mjesto makar ne piše da je zauzeto?Imam 4,43 od 12.3(tako negdje) popunjeno,tako piše u LG PC Suite-u..

0 0 hvala 0
16 godina
Robilad kaže...

Sto se tice baterije u standby kod mene je upaljen wi-fi, mobile data,gps, sinkronizacije, i tako bude preko noci,,,baterija sa 100 posto pala na 40 u roku 10 sati...na ics sa istim postavkama mi potrosi u tom vremenskom periodu max 20 posto baterije.

sto se igre tice samo sam je probao,,napravio sam factory reset ali nisam ponovno instalirao igru,,,trenutno se zamaram sa bl unlockom

Pa to je katastrofa, pa tebi je preko noći u standby modu sa svime upaljenim pojelo 60% baterije {#}

Pa za poludit, taman se odlučim stavit JB, pa sad ti sa tom informacijom, a najbitnije mi je trajanje baterije.

{#}{#}{#}

16 godina
LG Optimus 4X

e a vrx ti kazes da ti preko noci skida mozda 1-2 % baterije ? meni nista ne skine,ali kad mi je wifi i data network iskljuceno ?

jel tebi wifi ukljucen tijekom noci ili podatkovna mreza ili iskljuceno sve ? 

meni kad je wifi ukljucen tijekom noci skide 20-25 % baterije,evo bas sinoc mi je sa 75% i ujutro nakon 10 sati 55%

trazim samo neku opciju,program da mi periodicno upali wifi na minut-dva da provjeri jel ima cega novoga i onda opet ugasi,sumnjam da ima ista ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 15:09 (doky01akablava).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
MasterOfDisaster kaže...
Robilad kaže...

Pa to je katastrofa, pa tebi je preko noći u standby modu sa svime upaljenim pojelo 60% baterije {#}

Pa za poludit, taman se odlučim stavit JB, pa sad ti sa tom informacijom, a najbitnije mi je trajanje baterije.

{#}{#}{#}

Puno baterije ode na sinkronizacije..ovo mi je bilo preko noci nisam nista gasio na mobu da bi stedilo bateriju,, ali svejedno mi je dosta pojelo baterije naspram ics.

Google now navodno trosi dosta baterije pa cu probati u postavkama onemogucit pa javit dojmove..

ali svakako ti preporucujem update na JB..sve ostalo na njemu nemam zamjerke.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 15:28 (Robilad).
13 godina
odjavljen
bruncek kaže...

LG PC Suite..Spojim ga kabelom,odem na provjera nadogradnje i kaže mi da nemam mjesta..Napravio sam backup na telefonu pa jel moguće da to zauzima mjesto makar ne piše da je zauzeto?Imam 4,43 od 12.3(tako negdje) popunjeno,tako piše u LG PC Suite-u..

A da mozda nemas mjesta na disku od kompa???? jer rom mora prvo skinuti na komp

12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Pa revo to baš sad gledam..Imo sam 1.9 na c/ i sad sam ga očisto na 3.9 i još uvijek kaže da nemam dovoljno mjesta..Na d/ imam preko 17 gb..Koliko treba imat slobodnog mjesta?

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
bruncek kaže...

Pa revo to baš sad gledam..Imo sam 1.9 na c/ i sad sam ga očisto na 3.9 i još uvijek kaže da nemam dovoljno mjesta..Na d/ imam preko 17 gb..Koliko treba imat slobodnog mjesta?

tamo gdje ti je instaliran pc suit tamo bi trebao imati mjesta...ali nevjerujem da treba vise od 1 gb s obzirom da je rom 500-600mb.. probaj uninstalat pc suit pa ponovno instal restart kompa pa probaj ponovo..

Ali ja da se ne zezas s time---ja sam update radio preko lg mobile support toola, jednostavno je i nemozes sta pogrijesiti (naravno sve je officijalno) evo poprati ovdje.. skini i instalaj update bez problema 

http://downloadpcsuite.com/lg/lg-mobile-support-tool-free-download/

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 16:07 (Robilad).
12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Ne kužim u ćem je caka..bum probo reinstalirat ako ni onda nebude radilo idem nanačin ko i ti i mirna bosna..

Niti nakon reinstalacije ne radi..Idem peko toosa..Kada ga otvorim,moram inst drivere ali nema ponuđeno tele2 pod tarifama..

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 16:28 (bruncek).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Ma netrebaju ti od tele 2 samo skini drivere od p880 instaliras ih mob se spoji i odma ce ti ponudit azuriranje
15 godina
Robilad kaže...
vrx kaže...

imaš par opcija:

-kontakti,kalendar..itd

kdz flasher nije za flashanje custom romova,,,,preko kdz flashara se instaliraju iskljucivo orginalni stock rom-ovi u .kdz formatu, a

custom romovi se flashaju preko custom recoverya 

jep, krivo sam napisao, već sam lud od svih tih mobilnih pyzdarija :D

kako god bilo, najbezbolnija solucija je upravo LG PC Suite...

Robilad kaže...

ajme isuse , pa čemu sve to popaljeno?

ajd ok za wifi ali data?gps dok spavaš?lol

sinkronizacije? stvarno krajnje bespotrebno trošenje baterije....

ništa u životu nije toliko hitno ili bitno da ne može biti sinkronizirano ujutro...uz kavu{#}

spavaš li ti po noći ili trzaš na svaku notifikaciju?{#}

i zato ti mob vjerojatno niti ne ulazi pošteno u deep slep/suspend jer je stalno nešto aktivno.

doky01akablava kaže...

e a vrx ti kazes da ti preko noci skida mozda 1-2 % baterije ? meni nista ne skine,ali kad mi je wifi i data network iskljuceno ?

jel tebi wifi ukljucen tijekom noci ili podatkovna mreza ili iskljuceno sve ? 

meni kad je wifi ukljucen tijekom noci skide 20-25 % baterije,evo bas sinoc mi je sa 75% i ujutro nakon 10 sati 55%

trazim samo neku opciju,program da mi periodicno upali wifi na minut-dva da provjeri jel ima cega novoga i onda opet ugasi,sumnjam da ima ista ?

tako je, zvuk se gasi automatski u 22h,dosta mi je zvonjave telefona nakon cijelog radnog dana.

eventualno ostane koji put wifi ,ako zaboravim ugasiti ili zaspim sa klincem.

sve ostalo pogašeno kad imam komp...

mobitel mene služi a ne ja njega :D

mislim da mi wifi nikad u ovih pol godine nije pojeo više od par posto baterije.

doduše ovo govorim napamet ,ali budem večeras ostavio upaljeno pa da vidim kako bu bilo ujutro.

mislim da postoje aplikacije koje rade povremeni sync ali nikaj bez rootanja vjerojatno...

p.s. čemu upaljen data promet ako si spojen na wifi?

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 17:22 (vrx).
13 godina
odjavljen
LG Optimus 4X

ma lol vrx :D nije inace sve pogasim ali sam to namjerno napravio da bi testirao razliku izmedju ics i jb..

Sad sam upravo otkljucao bootloader i instalao custom recovery..malo sam imao problema sa fastboot driverima ali ok sredjeno.. 

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice