HTC Desire HD

poruka: 1.689
|
čitano: 434.788
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HTC Desire HD".
16 godina
neaktivan
RE: HTC Desire HD
nsoul kaže...
Ne znam kako vi ali ja ak kupujem mob kupim ono kaj vrijedi i nije mi problem dat 3500 za njega. I ne pada mi na pamet kupit nekaj samo jer košta 900 i jer mislim zaradit ili ustedit. I ne kupujem mob svako malo, dhd mislim imat par godina
A i nisam spominjao desire nego desire hd koji sam imao prilike usporedit s iphone 4 i kupio sam desire hd

Pa dobro to sam i ja rekao i napisao, zar ja ne kupujem dobar mobitel? HD desire, prije toga Desire, jos prije  Nokie, N97, N96, N95, N79...itd..i svaki me kostao brdo love,a govorim da sam otisao na IPhone i da ne mogu reci da je los iako sam smatrao da je smece kao i svi ljubitelji Androida itd...IPhone je klasa za sebe i za vecinu stanovnistva je odlican, sta ce mojoj curi vise od IPhona ...no, novi Iphone kosta 7 tisuca,a to sto smo ga mi platili manje isticem kao pozitivnu stranu jer sam jos i zaradio nakon prodaje HTC Desire HD.... razlika u cijeni nije mala, a razlika u mogucnostima usporedujuci je sa cijenom je jos manja..kuzite me? I ne pada mi na pamet da koristim mobitel duze od jedne godine, lud sam, znam ali tako se ucim i zabavljam, zato i kuzim pola stvari na svakom uredaju..hehehe...

17 godina
Na kraju, postavlja se samo jedno pitanje a to je dal se isplati dati 400 eur vise za iPhone u odnosu na DHD (govorimo o punoj cijeni oba uredjaja) samo zbog imidza koji je nerijetko i negativan. A garantiram da se na Androidu moze vise toga nego na iOS-u, barem po pitanju aplikacija i otvorenosti platforme.
16 godina
neaktivan

Da ali nitko ne uzima Iphone po punoj cijeni, a razlika je prevelika(u cijeni) ali nitko ne usporeduje nokie sa Iphonom,cijene su im skoro iste ili su bile a imaju gadnih problema koje iphone nema..no neka razlika izmedu iphona i hd ponistava se s onim sto hd nema a iphone ima i obratno..

17 godina

Ja sam možda kao vlasnik HTC-a malo subjektivan... ali na stranu to. Ako bi se gledala sama cijena uređaja iPhone ne vrjedti toliko. Možda je i DHD malo precjenjen ali navikli smo da ima mobitela do 5K kuna, ali iPhone je još za 3-3.5K skuplji. Za cjenu iPhonea možeš kupiti odličnu konfiguraciju, ali dobro. Iskreno nikad nebih kupio iPhone zato što mi se ne sviđa njihova politika štancanja modela samo s drugim imenom, a skoro istim karakteristikama... Sada svi vi relano zamislite koja je razlika između 3GS i 4... pa i nije velika. Značajan je skor s 1 na 3 ili 4 generaciju ali ovo s 3 na 4 je gotovo neznačajno, a cijena je opet ogromna...

Vrhunska odlučnost nije u dobivanju svake bitke, nego u poražavanju neprijatelja bez ulaska u boj - Sun Tzu - The Art of War (6th century BC)
16 godina
HTC Desire HD

Pa nije ni toliko velika razlika sa desire-a na desire HD, prije bi rekao da je HD samo ispolirana verzija desire-a kakav je on otpočetka trebao biti, kvalitetnijek touch panela, jačih performansi i tako dalje. A najgore je što je cijena uređaja identična a izašao je sve 4 mjeseca nakon desire-a pa je nas koji smo ga odmah uzeli lijepo zajebali jer bi sada za istu lovu imao 2 puta bolji mobitel. Iphone barem izbacuje na godišnjoj razini a ne ovako kupim sada novi, a za 3 mjeseca za istu lovu imaš noviji...

Ali opet skup je kao uređaj, kao i desireHD i desire, meni je 4,5k kuna za mobitel bez troškova komuniciranja previše...ja ću za svoj desire dati kroz 2 godine ukupno 4,200 kuna ali sa razgovorima internetom i porukama, i opet proći jeftinije nego da sam ga uzeo po punoj cijeni. A iphone je još povoljniji jer za 10 kuna skuplju pretplatu od moje, on dođe 1500kn a desire me došao 2200kn i odmah bi uzeo iphone.

A uostalom, iphone se uvijek da odlično kao rabljen prodati, cijena mu ne pada tako lako...desire danas praktički već za 2000kn možeš naći...

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ParaNO1d kaže...

Ja sam možda kao vlasnik HTC-a malo subjektivan... ali na stranu to. Ako bi se gledala sama cijena uređaja iPhone ne vrjedti toliko. Možda je i DHD malo precjenjen ali navikli smo da ima mobitela do 5K kuna, ali iPhone je još za 3-3.5K skuplji. Za cjenu iPhonea možeš kupiti odličnu konfiguraciju, ali dobro. Iskreno nikad nebih kupio iPhone zato što mi se ne sviđa njihova politika štancanja modela samo s drugim imenom, a skoro istim karakteristikama... Sada svi vi relano zamislite koja je razlika između 3GS i 4... pa i nije velika. Značajan je skor s 1 na 3 ili 4 generaciju ali ovo s 3 na 4 je gotovo neznačajno, a cijena je opet ogromna...

Pa nitko živi ne kupuje iphone 4 otključan!U simpa paketu je 4500kn 16gb zaključan na t-mobile isto kako i košta desire hd 4500kn isto je zaključan na vip!

I i vipu je iphone 4 u tarifi 600 99 kuna dok je desire hd 2000kn skuplji!I tako s svim novim mobitelima tipa htc desire z,ergela windows 7 phona,nokia n8..

Jedino je desire ok cijena ali iphone 4 ima najbolju cijenu kad se sve zbroji i od običnog desire ima 16gb a desire treba još 12gb da iphone dostigne i to je negdje 300-400kn i skoro pa ista cijena a gdje je sve ostalo tipa dizajn,kamera,ekran u kojem je iphone 4 puno bolji.

Iphone izlazi barem svake godine dok htc i ostali android proizvođači samo štancaju mobitele i hd je izašao ni pola godine nakon desirea.

Ima ti dosta velikih razlika između 3gs i iphona 4 u gotovo svim spektrima.

Idemo na oglasnik cijena iphona 4 ti je oko 3000-3500kn dok je desire hd 3500-4000kn.Ako trebaš vip uzmeš iphone 4 na vipu i isto tako  i za t-mobile i rade bonbon i tomato na t-mobile i vip jer su im to mariontetske mreže samo tele 2 ostaje koji ima slabu pokrivenost pa nije ni čudo kaj nisu njega uzeli koa iphone providera.

A kaj je hd donio u odnosu na desire veći ekran koji je loši lcd amoled je bolji i 4.3 je stvarno previše meni je optimalno 3.5-3.8".Uopće dobro se sjedi u džepu.

Evo ti novosti 3gs-4(copy paste).

Ja bih bolje pitao kaj nije novo?Pogledaj si ovu recenziju pa onda komentiraj.

Kao prvo izgled koji je dosta bolji od prethodnog,dosta je čvrsti puno ljepši odličan materijal pogledaj crash testove na netu.Kad sam usporedio 3gs i 4 onda vidiš razliku u dizajnu puno je bolji sređen 30pin,dosta bolji zvučnik ali je samo jedan, + i - gumbi,sleep-wake button je dosta bolji nego kod 3gs.Wifi je dosta bolji bar 1x ima novi n standard koji je dosta brži od prethodnog.Onda ekran koji je neusporediv s 3gs.Ekran je tako oštar i dobar da to nije normalno ima dosta veću rezoluciju i ostale stvari koje su važne za ekran.Vezano uz 3g mrežu ima 10x veću upload brzinu ima novi čip koji je dosta brži po osicilaciji brzine ping manji.Ima dosta bolju kameru koja je među najboljim među mobitelima uz galaxy s i nokiu n8.Trebaš vidjet razliku između slika na 3gs i 4 i tu je još retina display.Led bljeskalica  je ok dosta je jaka ja je koristim i kao lampu kad ne vidim vidi se sve na oko 3-4 metara u sobi kad slikam po mraku sve se vidi u sobi.Onda je tu pravo hd snimanje u 30fps opet najbolje u klasi,3gs se može sakrit.Prednja kamera koja je dosad najbolja dosta je velika rezolucija dobro se vidi ima i video snimanje.Onda je tu gps novi kao i kod ipad 3g koji je dosta brži odmah nađe signal dok se 3gs muči i na otvorenom a 4 nađe u  nekoliko sekunda dosta dobri signal.Onda je tu novi a4 procesor s novom grafičkom,1x više rama.Brži je 15-20% od 3gs u sadašnjim naslovima i aplikacijama a što že bit kad dođu nove igre i aplikacije.Skok s 3g na 3gs je bio ogroman jer su aplikacije trebale snagu mogle su se dosta brže pokretat ali je 3g bio dosta spor pa je doša 3gs koji je te aplikacije dosta ubrzao dok s novim ip4 to nije baš slučaj i zato je tek marginalno brži od 3gs iphone 4.

Onda je tu nova baterija koja je 25% veća ima odličan procesor a4 koji ima odličnu power funkcije i tu je još poboljšana Lithium-Polymer tehnologija

s  kojom je još bolja baterija i dolazimo na 35% razlike.Ja sam skinuo na 3gs i 4 aplikaciju vlc i stavio sam isti film i oba iphona su bili na 100% napunjeni i pustio sam film  i došao za 1 sat vremena 3gs je imao oko 10% zaostatka nad ip4.Tu je i novi gyroscope s kojim možeš ić gore dole,dosta je precizniji ako se ti vrtiš onda se i gyrcsope vrti radi sve kao i čovjek okret,gore dole dok 3gs može samo lijevo-desno.I onda još 20% tanji i dosta bolja crna boja sve je dosta bolje nek na 3gs.

Isto tak i softver ios 4.2 s kojim ide multitasking,folderi,airprint,airplay,game center..dosta je ljepši ima imovie,ibook koji dosta bolje izgleda na ip4 ima bunch aplikacija za sve kaj poželiš.Hdr fotografije,Uploadanje hd videa na yotube uma find my iphone app koji nije podržan na 3gs.

I tu je još dosta bolji zvuk i facetime kojeg google kopira u 2.3 androidu.

Ovo je tek ukratko kaj sam se sjetio.

Pogledaj si na appleovoj stranici što je uloženo u njega onaj video da vidiš kako se radi.

Kaj je bio + na prijelazu s 3g na 3gs bio je 2x brži,neke nove aplikacije kao kompas malo bolja kamera koji nije true 3mpx nek je softverski povećana.Pogledaj gore što znači prijelaz s 3gs na 4 pa onda tek vidiš razliku.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.12.2010 13:07 (jpelko2).
16 godina
jpelko2 kaže...

1.A kaj je hd donio u odnosu na desire veći ekran koji je loši lcd amoled je bolji i 4.3 je stvarno previše meni je optimalno 3.5-3.8".Uopće dobro se sjedi u džepu.

2. facetime kojeg google kopira u 2.3 androidu.

1. Po čemu si to zaključio da je lošiji ekran? Usporedio si jedan kraj drugog?, i nije lcd nego slcd. I po čemu je 4.3 previše? meni je savršen, i legne odlično u đep.

2. a kog boga android kopira???

pa kaj sve apple kopira, prvo taj famozni face time , pa multitasking, pa da ne nabrajam dalje...

17 godina
Lošiji je ekran vidio na forumima i na recenzijama.
Facetime kao tehnologiju nije kopirao nego je videopozive svi appleu zamjeraju kaj mu je trebalo 4 godine da napravi iphone s videopozivom možda je to bilo prije ali je to apple popularizirao i sad odmah poslije svi kopiraju kao google gdje su bili prije?Isto to vrijedi i za touch mobitele,store,multitouch,browsanje na netu lagano poput safaria to kad je nokia bila vodeča bilo je jako sporo,neoptimizirano..
Isto tako i sad za videopozive i za tablete.
16 godina
jpelko2 kaže...
Facetime kao tehnologiju nije kopirao nego je videopozive svi appleu zamjeraju kaj mu je trebalo 4 godine da napravi iphone s videopozivom možda je to bilo prije ali je to apple popularizirao i sad odmah poslije svi kopiraju kao google gdje su bili prije?Isto to vrijedi i za touch mobitele,store,multitouch,browsanje na netu lagano poput safaria to kad je nokia bila vodeča bilo je jako sporo,neoptimizirano..

Vidio po forumima i recenzijama? Pa bravo ti, onda stvarno znaš o čemu pričaš, ja sam ih vidio uživo i znam o čemu pričam.

Da bili su video pozivi prije , sad su i bit će, a apple ih je samo uveo kao "veliku novost".

A kaj google kopira? pa gingerbread je bio u najavi prije iosa4, i već su prije bile najave za video pozive. pa tolko o kopiranju.

A touch mobitela je bilo i prije iphonea, a kakav store? Da si ikad radio u linuxima vidio bi da imaju repozitorij i to je ista stvar ko appstore koji je apple kopirao. Browsanje na netu lagano poput safarija? Pa daj mi molim te onda reci zakaj svi onda instaliraju operu i skyfire na iphone?

I ne kužim kaj to vam ja u glavama da kad vidite temu i androidu, windows mobileu, windows phoneu 7, ili RIM-u, morate tu ugurati j....i apple. pa dajte kupujte ali ostavite nas na miru.

I samo još jedna stvar.

Danas malo bio u zagrebu, i na kavi ( ne znam kak se kafić zove) u dubravi, bila jedna cura koja radi u allianzu, i pričala kako je napravila veliku glupost kad je kupila iphone 4, vidjela reklamu, pa nagovorili ju kao to je iphone i sad žali jer joj dečko ima neki od androida i veli da ona ne može svojim iphoneom pola toga  ko on svojim mobom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.12.2010 17:16 (nsoul).
17 godina
nsoul kaže...
jpelko2 kaže...

Vidio po forumima i recenzijama? Pa bravo ti, onda stvarno znaš o čemu pričaš, ja sam ih vidio uživo i znam o čemu pričam.

Da bili su video pozivi prije , sad su i bit će, a apple ih je samo uveo kao "veliku novost".

A kaj google kopira? pa gingerbread je bio u najavi prije iosa4, i već su prije bile najave za video pozive. pa tolko o kopiranju.

A touch mobitela je bilo i prije iphonea, a kakav store? Da si ikad radio u linuxima vidio bi da imaju repozitorij i to je ista stvar ko appstore koji je apple kopirao. Browsanje na netu lagano poput safarija? Pa daj mi molim te onda reci zakaj svi onda instaliraju operu i skyfire na iphone?

I ne kužim kaj to vam ja u glavama da kad vidite temu i androidu, windows mobileu, windows phoneu 7, ili RIM-u, morate tu ugurati j....i apple. pa dajte kupujte ali ostavite nas na miru.

I samo još jedna stvar.

Danas malo bio u zagrebu, i na kavi ( ne znam kak se kafić zove) u dubravi, bila jedna cura koja radi u allianzu, i pričala kako je napravila veliku glupost kad je kupila iphone 4, vidjela reklamu, pa nagovorili ju kao to je iphone i sad žali jer joj dečko ima neki od androida i veli da ona ne može svojim iphoneom pola toga  ko on svojim mobom.

Pa vidi se to dobro na recenzijama i po user recenzijama da je lošiji po svakom spektru od iphona 4 osim veličnine.

Oni ih nisu prikazali kao veliku novost nego su to popularizirali i onda svi to najedanput koriste.

Nije se znalo što će bit u gingerbeardu prije nego jel ios 4.0 izašao pa tek još nije ni froyo izašao.

Trebaš priznat da je apple sve popularizirao i kakvi bi tek bilo mobiteli da nije bilo iphona.

TOuch mobitela je isto bilo skoro ništa opet je to popularizirao kakvi su bilo mobiteli prije iphona?

Appstore su isto napravili i onda kad je vidio to google opet kopirao.

Safari je donio veliku promjenu u mobilnom surfanju imao je touch ekran koji odlično reagira na dodir ima multitouch koliko je puta bolji bio od nokijinog browsera koji je i danas skoro pa isti.Ja kad sam surfao 2005/2006 na nokii nekakvog to je bilo jako loše iskustvo.

Daj reci kaj se nemože napravit s iphonom 4 a kaj se može s androidom.

16 godina
jpelko2 kaže...

Pa vidi se to dobro na recenzijama i po user recenzijama da je lošiji po svakom spektru od iphona 4 osim veličnine.

Oni ih nisu prikazali kao veliku novost nego su to popularizirali i onda svi to najedanput koriste.

Nije se znalo što će bit u gingerbeardu prije nego jel ios 4.0 izašao pa tek još nije ni froyo izašao.

Trebaš priznat da je apple sve popularizirao i kakvi bi tek bilo mobiteli da nije bilo iphona.

TOuch mobitela je isto bilo skoro ništa opet je to popularizirao kakvi su bilo mobiteli prije iphona?

Appstore su isto napravili i onda kad je vidio to google opet kopirao.

Safari je donio veliku promjenu u mobilnom surfanju imao je touch ekran koji odlično reagira na dodir ima multitouch koliko je puta bolji bio od nokijinog browsera koji je i danas skoro pa isti.Ja kad sam surfao 2005/2006 na nokii nekakvog to je bilo jako loše iskustvo.

Daj reci kaj se nemože napravit s iphonom 4 a kaj se može s androidom.

Kao prvo ti si govorio o ekranu desire i desire hd,a sad odjednom skačeš na iphone. pa dobro i njega sam usporedio, i stvarno bravo ak i dalje sudiš po recenzijama na netu.

Uzmi jedan do drugog pa pogledaj, ja sam ih usporedio i mogu reći da je razlika minimalna. Kaj se tiče boja, i desire hd i iphone su tu negdje, možda iphone prikazuje bolje crnu, i malo je svjetliji ali to je sitnica, onda na suncu, oba dva se vide isto, treće veća rezolucija iphonea 4, e pa da ti velim razlika s ene vidi, zumirao sam tekst skroz do kraja kolko ide i tek se onda na desireu hd vide sitno ali skroz sitno nazubljeni rubovi slova, ali kad se gleda normalno ne vidi se razlika.

Ali ono kaj si ti uspoređivao je amoled na desireu i slcd na desireu hd, i mogu reći da slcd uopće nije loš, čak se bolje vidi na suncu nego amoled na običnom desireu.

A kako s enije znalo kaj bude u gingerbreadu? Pa pojavljivali su se po netu dijelovi koda gingerbreada u kojima se vidjelo da dolazi s podrškom za video pozive.

Da apple je popularizirao touchscreen mobitele, ali samo to, jer nakon njega dolaze bolji.

Kakav appstore, pa velim ti da linuxi imaju repozitorije godinama, to je apple lijepo skopirao, stavio u ios i sad kao  u novi mac osx.

Koju je promjenu safari donio? Promjenu u mobilnom surfanju u kojem mi se pojavljuju plavi kvadratići umjesto flasha?

E pa zato ljudi instaliraju skypire na iphone umjesto savršenog safarija.

Kaj se može napravit a androidom a ne može a iphoneom? hm, daj mi reci kakav ti iphone 4 ima homescreen? pa onda reci kakav homescreen ima iphone 3g, pa ih usporedi?

Ja ne vidim razliku, ali zato vidim razliku u homescreenu na svakom uređaju koji koristi android.

Pogledaj homescreenove HTC-a i SE-a. Pogledaj kolko ima launchera za promjenit, pogledaj kolko ima widgeta za instalirat.

NA androidu imaš sve na oku,a na iphoneu moraš za svaku sitnicu otvarat aplikaciju.

Trebaš prognozu, otvaraj aplikaciju, trebaš vijesti ili novosti, otvaraj aplikaciju, trebaš mail, otvaraj aplikaciju, trebaš slat poruku otvaraj aplikaciju,  trebaš ono , trebaš ovo otvaraj aplikaciju.

Kako isključiš wifi, gps, bluetooth, sinkronizaciju... na iphoneu?

Otvaraš aplikacije. e pa na androidu staviš widgete i jednim pritiskom prsta uključiš ili isključiš.

Kako napišeš status ili poruku na socijalne mreže?

E pa na androidu imaš widget u kojem pišeš jednu poruku u sve mreže, bio to facebook, twitter, myspace...

Možeš na iphoneu organizirat aplikacije u mape? E pa na androidu možeš, mislim da je to ios uveo ko novost, pa eto ko koga kopira.

Kako šalješ mail na iphoneu? pokrečeš aplikaciju.

e pa androidu lijepo odeš na drugi screen i lijepo u widget upišeš mail i pošalješ.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.12.2010 21:38 (nsoul).
16 godina
neaktivan
nsoul kaže...
jpelko2 kaže...

1.A kaj je hd donio u odnosu na desire veći ekran koji je loši lcd amoled je bolji i 4.3 je stvarno previše meni je optimalno 3.5-3.8".Uopće dobro se sjedi u džepu.

2. facetime kojeg google kopira u 2.3 androidu.

1. Po čemu si to zaključio da je lošiji ekran? Usporedio si jedan kraj drugog?, i nije lcd nego slcd. I po čemu je 4.3 previše? meni je savršen, i legne odlično u đep.

2. a kog boga android kopira???

pa kaj sve apple kopira, prvo taj famozni face time , pa multitasking, pa da ne nabrajam dalje...

1. Covjek je u pravu, losiji je ekran, drzao sam oba u ruci mjesec dana i vidio na svoje oci

2. Tko kaze drukcije, laze

3. Moj osobni stav je da se ni amoled se ne moze mjerit sa retinom na iphonu

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.12.2010 10:13 (cronokia).
15 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Svaka roba ima svog kupca.

Nemam namjeru uvjeravati nekoga da je display na DHD-u loš - što zaista i je,ali to je moje

osobno mišljenje i normalno je da netko tko je iskeširao novce za taj telefon to ne želi sebi priznati.

Osim toga bio sam nemalo iznenađen sa baterijom od 1230mAh na ekran od 4,3"?

Ono što je pohvalno je izrada (kućište kao na HTC Legend-u),kao i kamera od 8MP.

Donedavno sam htio kupiti taj uređaj,ali nakon usporedbe sa ostalim uređajima na tržištu sam odustao.

Razlog? Najviše baterija i ekran.

0 0 hvala 0
16 godina
cronokia kaže...

1. Covjek je u pravu, losiji je ekran, drzao sam oba u ruci mjesec dana i vidio na svoje oci

2. Tko kaze drukcije, laze

3. Moj osobni stav je da se ni amoled se ne moze mjerit sa retinom na iphonu

Spiky kaže...

Svaka roba ima svog kupca.

Nemam namjeru uvjeravati nekoga da je display na DHD-u loš - što zaista i je,ali to je moje

osobno mišljenje i normalno je da netko tko je iskeširao novce za taj telefon to ne želi sebi priznati.

Osim toga bio sam nemalo iznenađen sa baterijom od 1230mAh na ekran od 4,3"?

Ono što je pohvalno je izrada (kućište kao na HTC Legend-u),kao i kamera od 8MP.

Donedavno sam htio kupiti taj uređaj,ali nakon usporedbe sa ostalim uređajima na tržištu sam odustao.

Razlog? Najviše baterija i ekran.

Vi stvarno vjerujete u to kaj pišete?

PA kakav lošiji display?? PA j****m mu razlike su sitnice. 

Imao sam u rukama i desire, i desire hd, i iphone 4 i galaxy s... i znam o čemu govorim. 

Da ja priznajem da jedino kaj je lošije na desireu hd je to kaj su stavili slabiju bateriju, ali ona mi izdrži cijeli dan, pa kolko bi izdržala da je od 1500mAh ko na EVU?

Nije valjda da se iphone 4 kupuje samo zbog tog retina displaya?

Pa ljudi , ljudsko oko ne vidi razliku na tako malim ekranima, između retininih 326dpi i ostalih modela s manjim rezolucijama.

A ja sam desire hd imao vani , u podne, na suncu, s 90% osvjetljenja i odlično se vidi.

TAko da ekran ne bi smio biti presudan kod kupnje. jer slcd, ili AMOLED ili retina, ma j***e mi se sve dok se vidi kako treba.

A isto tako ljudi nebi trebali kupovati po recenzijama na netu, nego uzeti uređaje u ruke i probati.

15 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Da, ja zaista vjerujem o ovo što pišem,evo zašto:

Uzeo u ruke i isprobao HTC Legend -> kupljen. (AMOLED)
Uzeo u ruke i isprobao Samsung Galaxy S -> kupljen. (Super AMOLED) -> osvjetljenje je stalno namješteno na 10%
Uzeo u ruke i isprobao iPhone 4 -> kupljen. (famozna RETINA)
Uzeo u ruke i isprobao DHD -> ne isplati se dati >2k kuna koliko je u VIP-u u naskupljoj tarifi,zato sam i uzeo iPhone za 99 kuna.

Sva sreća na svakom uglu smartphone čeka da ga isprobam,pa ne moram čitati recenzije!

Btw. Ja znam zašto sam kupio gorenavedene uređaje - osim što su me svi zajedno koštali 117 kn.

Nisam čitao ovaj thread od početka,ali da li bi možda mogao objasniti zašto si iskeširao lovu baš za ovaj smartphone?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Spiky kaže...
Nisam čitao ovaj thread od početka,ali da li bi možda mogao objasniti zašto si iskeširao lovu baš za ovaj smartphone?

Očito su svi uz pomoć vašeg raspravljanja zaključili mane i/ili prednosti ova dva uređaja. Iako tema nema veze s usporedbom ta dva mobitela.

Jedan je kupio iPhone4 zbog ekrana, drugi je kupio dHD zbog korisničkog sučelja i veličine ekrana.

To su ukratko prednosti jednog i drugog uredaja. U ostalim segmentima svaki ima svoje adute i zadovoljavaju potrebe svojih korisnika. Niti jedan nije bolji od drugog. Bitno je sto kome treba i vise odgovara i o tom se ne raspravlja.

Tko je koga kopirao nije bitno. Glavno je da postoji konkurencija, ako je zdrava. Jer tako mi kao krajnji korisnici imamo najvise koristi.

O cijeni se isto tako ne isplati raspravljati, onda to povlaci i pitanje o trajanju garancije sto nekome odgovara jer mjenja mobitel na godisnjoj razini a drugi ce ga koristiti duze vrijeme. I tako u nedogled...

Pozdrav

15 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Bok :).

Ima li tko ovdje iz Dubrave,a da ima taj mobitel,da mu se malo skrpam na kojih 10min i da me rijesi dileme :D?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
BMK kaže...

Bok :).

Ima li tko ovdje iz Dubrave,a da ima taj mobitel,da mu se malo skrpam na kojih 10min i da me rijesi dileme :D?

Joj 2 dana prekasno, u ponedeljak sam bio u dubravi i da sam znao mogli smo se naći i nebi bilo dileme više :)

16 godina
Spiky kaže...

Da, ja zaista vjerujem o ovo što pišem,evo zašto:

Uzeo u ruke i isprobao HTC Legend -> kupljen. (AMOLED)
Uzeo u ruke i isprobao Samsung Galaxy S -> kupljen. (Super AMOLED) -> osvjetljenje je stalno namješteno na 10%
Uzeo u ruke i isprobao iPhone 4 -> kupljen. (famozna RETINA)
Uzeo u ruke i isprobao DHD -> ne isplati se dati >2k kuna koliko je u VIP-u u naskupljoj tarifi,zato sam i uzeo iPhone za 99 kuna.

Sva sreća na svakom uglu smartphone čeka da ga isprobam,pa ne moram čitati recenzije!

Btw. Ja znam zašto sam kupio gorenavedene uređaje - osim što su me svi zajedno koštali 117 kn.

imao sam ih i ja u rukama sve osim legenda i nije me se baš dojmio famozni retina display, i možda i jest malo bolji ali nebi samo zato kupio iphone 4.

A zašto sam dao 3500 za desire hd?

PA zbog korisničkog sučelja, zbog velikog ekrana ( dobrog ekrana kako god vi pljuvali po slcdu), hd snimanja, i novog htc sensa. Zbog mogućnosti prilagodbe, da prilagodim mobitel sebi a ne da se ja moram prilagođavat mobitelu.

cipa88 kaže...
Spiky kaže...

Očito su svi uz pomoć vašeg raspravljanja zaključili mane i/ili prednosti ova dva uređaja. Iako tema nema veze s usporedbom ta dva mobitela.

Jedan je kupio iPhone4 zbog ekrana, drugi je kupio dHD zbog korisničkog sučelja i veličine ekrana.

To su ukratko prednosti jednog i drugog uredaja. U ostalim segmentima svaki ima svoje adute i zadovoljavaju potrebe svojih korisnika. Niti jedan nije bolji od drugog. Bitno je sto kome treba i vise odgovara i o tom se ne raspravlja.

Tko je koga kopirao nije bitno. Glavno je da postoji konkurencija, ako je zdrava. Jer tako mi kao krajnji korisnici imamo najvise koristi.

O cijeni se isto tako ne isplati raspravljati, onda to povlaci i pitanje o trajanju garancije sto nekome odgovara jer mjenja mobitel na godisnjoj razini a drugi ce ga koristiti duze vrijeme. I tako u nedogled...

Pozdrav

Pa hvala bogu da se našao netko da veli ono kaj sam ja davno govorio da svako ima svoj izbor, svakom nekaj odgovara i svatko kupuje kaj hoće. ali nakon svakog takvog posta su se javili appleovci i opet se počeli pres***avati s iphoneima.

Prvi homescreen Prvi homescreen
Homescreen s widgetima za uključivanje i isključivanje wifi-a, gps-a i ostalog. Homescreen s widgetima za uključivanje i isključivanje wifi-a, gps-a i ostalog.
Friend stream Friend stream
Mape Mape
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 13:09 (nsoul).
16 godina
HTC Desire HD

Nije vezano za desire hd nego za sve androide:

*#*#4636#*#*

kod koji prikazuje malo detaljniji info o bateriji.

od zadnjeg punjenja, od prvog uključivanja, wifi korištenje, cpu...

0 0 hvala 2
17 godina
HTC Desire HD

Molio bih ekipu koja se raspravlja je li bolji Desire HD ili iPhone4 da se preseli u neki zasebni thread i ne zatrpava ovaj glupostima.

Svatko ima pravo na svoje misljenje i vjerojatno su svi na svoj nacin u pravu, no pustite ljude koje zanima ili imaju Desire HD da u ovoj temi raspravljaju iskljucivo o ovom modelu.

Isto tako se nadam da ce moderatori brisati ubuduce ovakve postove iz ove i slicnih tema.

BTW, da li je itko instalirao update OS-a putem najnovijeg OTA update-a?

Navodno dize Android na v2.2.1 i mob radi puno bolje, brze i trosi manje struje, no problem je sto se nakon toga uredjaj ne moze rootati zbog nove zastite koju donosi. :(

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 20:27 (passmaslom).
Moj PC  
3 1 hvala 1
16 godina
passmaslom kaže...

Molio bih ekipu koja se raspravlja je li bolji Desire HD ili iPhone4 da se preseli u neki zasebni thread i ne zatrpava ovaj glupostima.

Svatko ima pravo na svoje misljenje i vjerojatno su svi na svoj nacin u pravu, no pustite ljude koje zanima ili imaju Desire HD da u ovoj temi raspravljaju iskljucivo o ovom modelu.

Isto tako se nadam da ce moderatori brisati ubuduce ovakve postove iz ove i slicnih tema.

Navodno dize Android na v2.2.1 i mob radi puno bolje, brze i trosi manje struje, no problem je sto se nakon toga uredjaj ne moze rootati zbog nove zastite koju donosi. :(

Pa jel ovo tema o desireu hd?

o čemu se je pisalo? pa o desireu hd. a to kaj su u ovu temu gurali iphone 4 to nije moja stvar.

Da ja sam instalirao update , ima nekih 40-50 mega.

Da sad je na 2.2.1. A kaj donosi novog? pa mogu reći da mi kamera puno bolje radi, brži je, a dal troši manje struje, ne znam, meni baterija isto traje.

Probao sam temproot s Visionary ali ne radi.

17 godina
nsoul kaže...
passmaslom kaže...

Pa jel ovo tema o desireu hd?

o čemu se je pisalo? pa o desireu hd. a to kaj su u ovu temu gurali iphone 4 to nije moja stvar.

Da ja sam instalirao update , ima nekih 40-50 mega.

Da sad je na 2.2.1. A kaj donosi novog? pa mogu reći da mi kamera puno bolje radi, brži je, a dal troši manje struje, ne znam, meni baterija isto traje.

Probao sam temproot s Visionary ali ne radi.

Maloprije sam pronasao da postoji nacin za update-ati ROM na Android 2.2.1 bez gubitka roota.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=885996

Probao sam opisano i mogu reci da radi, tako da jos uvijek imam rootan mob, Eng S-Off i Radio S-Off (Super CID).

Plus, instalirao sam najnoviji dostupni radio ROM: 12.35a.60.140f_26.04.03.30_M

[happy]

Za sada sve radi kako treba, al' ako bude problema, javim.

Nazalost po one koji su update-ali mob sluzbenim putem, oni nece moci rootati mob sve dok se ne nadje neki novi propust koji bi se mogao iskoristiti za dobivanje root ovlasti. Zbilja steta sto HTC ne dozvoljava userima da si na osobnu odgovornost rootaju mob i uporno krpa sve propuste za rootanje. Tako i tako oni koji to rade gube garanciju ako to ucine, pa ne znam sto to toliko smeta HTC.

16 godina
HTC Desire HD
Ma ionako nema potrebe za rootanjem. Napravio sam temp root da mogu radit screenshotove, ali ima nacina da se rade bez rootanja.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Ehem{#}

jedna molba za one koji imaju DHD kao i moja malenkost...budite tako prokleto...erm, predivno ljubazni{#}pa mi recite da li vam šljaka ona fora sa HTC Sense gdje se ( kao) može napraviti preko kompa da mob počne tuliti ako ga, npr. ne možete naći doma, pa remote wipe i sl:? Ja probavam, i probavam...i probavam....probavam....probavam...sam već napomenuo da sam probao?:PPPP i ne šljaka mi:(

Ne znam dal nešto radim krivo ili wtf, ali jednostavno ne mogu napraviti niti da mob zazvoni kad idem preko HTC sense sučelja na kompu, niti da ga vidim na mapi, niti remote lock, ništa...Poslao mail supportu HTC-a i rekli mi da napravim sve ono što sam već napravio enivej...dakle, da odem u Home>Menu>Settings>Location i da upalim sve 4 kvaćice...što sam već bio napravio...pa mi rekli da odem u Applications>Locations i da mvidim dal mogu naći svoju lokaciju na mapi...pa, kao, ako to sve ne šljaka da reinstaliram Locvationas ma mobu, što sam već napravio prije no što sam ih kontaktirao...pa da ščekiram dal se mogu pronaći an google mapama itd...jedino od sveg tog više nisam ziher dals am se našao na google mapama ( mislim da je tu bio neki truch kada sam probao, ali više se niti sam en sjećam...)...pa mi reki da provjerim da li imam vezu an net, preko wi fi ili prek moba...što sam već napravio, i stvar ne šljaka...

uzgred rečeno, ako je ejdna od funkcija da se može napraviti remote lock ili wipe, ili pak pratiti mob na mapi, a pod pretpostavkom da je ukraden, lagano mi je glupo da stvar funkcionira samo ako su iščekirane sve 4 kvaćkice u Location, pa onda još ona jedna ( više niti sam ne znam gdje je ta ali znam da je upaljena, op.a.) gdje piše ...e da, to ej ejdna od te 4 , sad pogledao, ona u location kraj Phone finder...mislim, ispada da bi lopovu bilo dovoljno maknuti tu kvaćicu i da već time onemogući traženje moba na mapi...i mosh se slikati...imao sam aplikaciju na Nokii 5800 koja je isto omogućavala remote lock, wipe, nalaženje na mapi itd., ali tu aplikaciju niste mogli isključiti samo tako, nego jedino uz lozinku, a ako bi probali izvaditi karticu iz moba mob bi se odmah zajključao i nema šljakanja bez te lozinke...prodavao sad kolegi s posla Nokiu kad sam ubo DHD prije 2 tjedna, pa me ufatila panika kad sam skopčao da se nemrem sjetiti lozinke za tu aplikaciju:):)

no, da ne duljim, pls recite da li vama to sve šljaka, i ako da, što radim krivo?

btw, ako mi netko zna reći kako pobrisati tražene pojmove na Android marketu, bio BiH zahvalan...naime, što god ukucam ko pojam ostane zabilježeno, ali ne kopčam kako to pobrisati...

P.S. da tko ne shvati da grintam na fon, preprepredobar je, i ne bi ga menjal nit za 2 svinjske polovice i pet litri škropeca:D

0 0 hvala 0
16 godina
willy the bush coyote kaže...

Ehem{#}

jedna molba za one koji imaju DHD kao i moja malenkost...budite tako prokleto...erm, predivno ljubazni{#}pa mi recite da li vam šljaka ona fora sa HTC Sense gdje se ( kao) može napraviti preko kompa da mob počne tuliti ako ga, npr. ne možete naći doma, pa remote wipe i sl:? Ja probavam, i probavam...i probavam....probavam....probavam...sam već napomenuo da sam probao?:PPPP i ne šljaka mi:(

Ne znam dal nešto radim krivo ili wtf, ali jednostavno ne mogu napraviti niti da mob zazvoni kad idem preko HTC sense sučelja na kompu, niti da ga vidim na mapi, niti remote lock, ništa...Poslao mail supportu HTC-a i rekli mi da napravim sve ono što sam već napravio enivej...dakle, da odem u Home>Menu>Settings>Location i da upalim sve 4 kvaćice...što sam već bio napravio...pa mi rekli da odem u Applications>Locations i da mvidim dal mogu naći svoju lokaciju na mapi...pa, kao, ako to sve ne šljaka da reinstaliram Locvationas ma mobu, što sam već napravio prije no što sam ih kontaktirao...pa da ščekiram dal se mogu pronaći an google mapama itd...jedino od sveg tog više nisam ziher dals am se našao na google mapama ( mislim da je tu bio neki truch kada sam probao, ali više se niti sam en sjećam...)...pa mi reki da provjerim da li imam vezu an net, preko wi fi ili prek moba...što sam već napravio, i stvar ne šljaka...

uzgred rečeno, ako je ejdna od funkcija da se može napraviti remote lock ili wipe, ili pak pratiti mob na mapi, a pod pretpostavkom da je ukraden, lagano mi je glupo da stvar funkcionira samo ako su iščekirane sve 4 kvaćkice u Location, pa onda još ona jedna ( više niti sam ne znam gdje je ta ali znam da je upaljena, op.a.) gdje piše ...e da, to ej ejdna od te 4 , sad pogledao, ona u location kraj Phone finder...mislim, ispada da bi lopovu bilo dovoljno maknuti tu kvaćicu i da već time onemogući traženje moba na mapi...i mosh se slikati...imao sam aplikaciju na Nokii 5800 koja je isto omogućavala remote lock, wipe, nalaženje na mapi itd., ali tu aplikaciju niste mogli isključiti samo tako, nego jedino uz lozinku, a ako bi probali izvaditi karticu iz moba mob bi se odmah zajključao i nema šljakanja bez te lozinke...prodavao sad kolegi s posla Nokiu kad sam ubo DHD prije 2 tjedna, pa me ufatila panika kad sam skopčao da se nemrem sjetiti lozinke za tu aplikaciju:):)

no, da ne duljim, pls recite da li vama to sve šljaka, i ako da, što radim krivo?

btw, ako mi netko zna reći kako pobrisati tražene pojmove na Android marketu, bio BiH zahvalan...naime, što god ukucam ko pojam ostane zabilježeno, ali ne kopčam kako to pobrisati...

P.S. da tko ne shvati da grintam na fon, preprepredobar je, i ne bi ga menjal nit za 2 svinjske polovice i pet litri škropeca:D

Meni radi. Kliknem Ring i mob zvoni, a na ekranu se pojavi popup poruka kao  HTC sense, vlasnik traži svoj mobitel, otprilike.

15 godina
neaktivan

Na nekoliko različitih foruma ekipa je postala odgovre HTC službe za korisnike glede HTCsense.com servisa...ono što piše je da servis još uvijek ne radi kako treba tj. ne rede sve funkcije svima...e da i ovaj komentar za nove korisnike

"new user accounts [...] will have access only to core features"...meni osobno radi i lokacija telefona i preusmjeravanje poziva/poruka i zvonjava,ne radi mi sync poruke/kontakti...da su malo prerano izbacili taj servis bez previše testiranja to je istina, ali naravno da je kao marktinški trik upalilo...svako malo naletim na komentar da je ljudima to bio prvi razlog kupnje...uglavnom nadam se da će uskoro to proradtiti kako treba do tada ne opterećuj se previše što ti ne radi jer većina ima isti problem.

Glede brisanja pojmova na marketu...odi pod MENU/SETTING/APPLICATIONS/MANAGE APPLICATIONS pronadji Market i napravi Clear data...i to je to.

17 godina
HTC Desire HD

Remote lock i ring mi radi. Lociranje ponekad prikaze, ponekad ne, a remote wipe nisam htio ni isprobavati jer mi se nije dalo vracati podatke iz backupa.

BTW, sto koristite za backup?

Ja sam si namjestio Sprite backup za kontakte, poruke, mailove, ... (svaki dan u 06:00), a za aplikacije mi to radi Titanium backup (svaku nedjelju u 03:00).

Uz to, prije nego krenem nesto cackati po ROM-u, napravim kompletni Nandroid backup cijelog moba (osim SD kartice) pomocu Clockwork moda u slucaju da userem nesto da se mogu vratiti u prethodno stanje.

I naravno, povremeno te sve podatke prebacim s SD kartice na komp kako bih imao kopiju na jos jednom mjestu.

Kontakti se uz to jos sinkroniziraju s Outlookom 2003 (na poslu). Kod kuce to ne mogu jer imam Outlook 2010 x64, a za 64-bitni Outlook HTC Sync jos uvijek ne radi (shame on you HTC).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Meni to nije uopce radilo kad sam ukljucio, ne znam zasto...bilo je apsolutno beskorisno, btw ja sam zapoceo o Iphonu pa isprika svima,samo sam nadodao da sam prodao HD Desire i da mi je Iphone bolji, valjda iz navike..nisam mislio da ce se ekipa prepucavat..

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 13:09 (cronokia).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Glede Iphone Vs HTC Desire (HD) rasprava, ima ih gotovo na svakom forumu mobilne tematike, tako da ništa novoga (svaki cigo svoga konja hvali)...Iskreno i HTC i Apple su po meni napravili dobar posao,samo ja stvar što kome paše...moja bolja polovica je preko firme dobila jefitno iPhone 4 ja sam si priuštio Desire HD i oboje smo zadovoljni,svaki je telefon u nečemu bolji ali nadmetat se ono po muški "čiji je veći" nema smisla...na kraju krajeva buditi sretni ako ste ponosni vlasnik ili jednog ili drugog uređaja jer većina Hrvata si to danas ne može priuštiti.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice