Windows XP Problem(i)

poruka: 19
|
čitano: 4.684
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Windows XP Problem(i)

Danas kupio novi laptop Lenovo sa XP-om. I idem instalirati par programa (Avira, Ashampoo Free, GOMPlayer, ...) i svim se pojavi Error.

Za Aviru: ''Cannot open C:/...Desktop odnosno mjesto gdje se nalazi setup'';

Za Ashampoo: ''The system cannot find the file specified'';

GomPlayer: NSIS Error: ''Error launching installer'';

Windows XP Update KB932823 - potreban za IE8: Extraction failed: ''The system cannot find the file specified''

Međutim instaliralo je WinRar i Mozzilu Firefox   uspješno

Gdje je problem???

Sad mi je lokalni guru rekao da trebam instalirati Installshield međutim on nije besplatan ili?

EVERYBODY LIES
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2009 15:41 (Šef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows XP Problem(i)

Sigurno je potrebno instalirati Windows Installer: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=889482FC-5F56-4A38-B838-DE776FD4138C&displaylang=en
Ako je ekstenzija tih fajlova .msi onda koriste windows installer da bi instalirali program.

0100001001101111011010100110000101101110
16 godina
neaktivan
Windows XP Problem(i)

Ne želi čak ni njega instalirat

Isto Error: ''The system cannot find the path specified''

EVERYBODY LIES
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Može biti da je vrsta accounta na xp-u Limited User pa da se ne mogu instalirati programi. Probaj napraviti novi account ili se prijaviti kao administrator onda bi možda trebalo biti sve u redu.

0100001001101111011010100110000101101110
16 godina
neaktivan
Windows XP Problem(i)

Pa jesam administrator

EVERYBODY LIES
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2009 17:55 (Šef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne mora znacit da je softwerska greska, probaj zamjenit RAM, ja sam tako slican problem rijesio

16 godina
neaktivan
Windows XP Problem(i)

Ali to je laptop novi novcati, danas otpakiran

EVERYBODY LIES
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

pa zato imas garanciju, zato jos lakse rijesit problem, a instalacija Xp-a prosla bez greske ?  I dal taj laptop uopce ima drivere za XP, obicno novi laptopi dolaze s driverima samo za vistu

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2009 18:03 (Batista).
16 godina
neaktivan
Windows XP Problem(i)

Pa laptop ima drivere,

a instalacija - pa nisam ja instalirao

EVERYBODY LIES
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

da, velis da nisi ti instalirao, moze bit da je prilikom instalacije xp-a doslo do greske pa je ovaj to ignoriral... a kaj je tak tesko napravit reinstal windowsa ? ne bi trebalo bit kad je nov laptop

16 godina
neaktivan
Windows XP Problem(i)

OK

vidjet ću

EVERYBODY LIES
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

najčešće trebaju net framework i slične aplikacije za rad većine modernih programa. napravi update ,ostavi da sam skenira što mu treba. pogledaj da li su svi driver instalirani...uvijek ponavljam da instalacija windowsa nije 20 minuta. meni treba 6 sati za instal i podešavanjEEEEEEEEEEEEE

Z
17 godina
neaktivan
Windows XP Problem(i)

Znači i particije su tu ...

Mislim da bi ti bilo najbolje instalirati windowse ponovo uz formatiranje particije na kojoj su isti. Tak budeš znal na čemu si.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows XP Problem(i)

Ovi problemi mogu se javiti radi nedostatka NETFRAMEWORKA, a to znaći da moraš napraviti update windoza i instalirati sve netframeworke od verzije 1.0 do 3.5 pa će se onda stvar srediti. Ako ni ovo ne upali napravi frišku instalaciju windoza (formatiraj HDD, kreiraj particije, instaliraj windoze i drivere - prvo maatična i chipset, napravi update i onda kreni instalirati sve potrebne programe)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows XP Problem(i)

Koji service pack?

Ako nije sp3,probaj ga instalirati,ako ne zeli,reinstall windowsa,nemas kaj izgubitiBelji se

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows XP Problem(i)

savjet za korisnika:

nemoj sam pokusavati riješavati probleme jer ti nece garanciju priznati.odi tamo gdje je kupljen ako ti garanciju nezele priznat lijepo ponovi instalaciju windowsa.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows XP Problem(i)

operativni sustav i greške na istom ne ulaze u garanciju.

point ti je u ovim frejmvorkovima...   ako neće niti nakon toga, ili diži vindoze ponovno, ili samo kopiraj instalacijski faj negdje drugdje, pa od tamo pokreni instalaciju.

Silence! I Kill You...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows XP Problem(i)

Evo ovako:

Laptop je trebao doći sa instaliranom Vistom 32bit Bussiness, ali je došao sa XP-om. Međutim dobio sam uz njega i 3 DVD-a sa Vista Recovery-om od Lenova.

Na tim DVDima je Vista i Lenovo programi sa driverima i svime. Tako sam ja danas napravio Recovery Viste koji je potrajao 4-5 sati ali se isplatilo i sad Vista Bussiness radi kao urica.

Tako da je problem riješen

:)

EVERYBODY LIES
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows XP Problem(i)

evo..sada kad sam komp ukljucio odjednom mi nema zvuka...a dole gdje je strat..mi je posovilo..???..juce mi normlano radio

crna muha bijele boje...
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice