Problem oko defragmentacije

poruka: 6
|
čitano: 1.182
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Dobra vecer. Koristim program Defraggler, naravno za defragmentaciju hard diska. Primjetio sam da nakon odradjene defragmentacije, postotak bude veci nego prije, sto bi znacilo da je kontraproduktivno i ukupan slobodni prostor na HDD se smanji. Zbog cega se to desava i kako to rijesiti? Hvala. Lp
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Problem oko defragmentacije

Imaš Windows 7? Ugrađeni defragmenter je sasvim dovoljan i po mnogo toga bolji. Naravno ,ako ti je bitno da sistem radi.

Ali ,ako ti se gledaju šarene kockice ,uživaj i dalje.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
protjeran

da win 7...prije kad sma rabio XP, bilo mi je preporuceno od strane jednog prijatelja da instaliram Defraggler posto izvorna defragmentacija windowsa nije bila bas pouzdana, i tako je ostalo, pa sam i na sedmici stavio taj program. sada cu bas pokusati sa izvornim. normalno da mi nije bitno kakva je grafika nego da obavi svoj posao.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.1.2013 17:47 (Matijasever).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Problem oko defragmentacije
Matijasever kaže...

da win 7...prije kad sma rabio XP, bilo mi je preporuceno od strane jednog prijatelja da instaliram Defraggler posto izvorna defragmentacija windowsa nije bila bas pouzdana, i tako je ostalo, pa sam i na sedmici stavio taj program. sada cu bas pokusati sa izvornim. normalno da mi nije bitno kakva je grafika nego da obavi svoj posao.

XP i Sedmica - nebo i zemlja.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina

I Auslogic Disk Defrag je dobar, možeš probat i s njim.

Valentin

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja koristim Defraggler i nemam taj problem , meni cak nakon defragmentacije poveca prostor na disku ..

Windows defragmenter ne valja , brzo defragmentira a to je slabo , vise volim sacekati koji sat sa defragglerom al odradi kako treba sve

Edit: Izvinjavam se ,pogresno sam te razumio , naime , tebi se fragmentacija poveca, ja mislio da ti se smanji prostor na disku , meni se poveca prostor .. 

jesi probavo s kojim drugim defragmentatorom xd

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.1.2013 21:20 (Deep).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice