Instalacija Windowsa

poruka: 21
|
čitano: 2.963
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Instalacija Windowsa

Pozdrav. Imam problem sa instalacijom Windowsa na laptop Dell Inspiron 5520, prva instalacija je prošla u redu, ali kad sam instalirao sve drivere i sve potrebne programe, nakon restarta se više ne želi pokrenuti. Slika zastane poslije Dellovog logoa, i bijela crtica blinka u lijevom gornjem kutu. Nakon toga sam formatirao ostale particije i pokušao ponovo, ali ista stvar... Sada mi dođe do odabira Safe Modova, i kada odaberem bilokoji, očitavanje krene ali kada dođe do kraja, na milisekundu bude BSOD i nakon toga se restarta i ne mogu ništa. Pomoć molim pošto je hitno.

EDIT: Sada mi u instalaciji Windowsa kada dođe do odabira Hard Diskova ne pokazuje ništa. o.O U BIOSu je sve normalno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 19:13 (.: R32LowRider).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Instalacija Windowsa

Koji Windowsi? XP? Vista? Sedmica? Osmica?

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
neaktivan

Windows 7, 64bit.

EDIT: BSOD je 0x000007b... što bi to trebalo značiti? Na Googlu ima par rješenja...

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 19:57 (.: R32LowRider).
17 godina
neaktivan
.: R32LowRider kaže...

Windows 7, 64bit.

EDIT: BSOD je 0x000007b... što bi to trebalo značiti? Na Googlu ima par rješenja...

Idi u C:\Windows\Minidump ,kopiraj .dmp fileove i uploadaj ih na neki fileshare i postaj linkove u ovoj temi.

Da vidimo onda o čemu se radi.

16 godina
neaktivan

Problem je u tome što ne mogu ući u Windowse...

17 godina
neaktivan

Problem je u tome što ne mogu ući u Windowse...

BSOD 0x000007b je preopćenito za bilo kakvu pomoć! Uzroka može biti mali milion. Sada bi ti najbolje došao Linux liveCD ,bootat PC s njega i provjerit iapravnost diska ,grafičke i svega ostalog u PC-u.

Skini kod nekoga (ili s PC-a s kojeg sada pišeš) Ubuntu ili Mint ,sprži na CD ,bootaj PC s njega i onda možeš i ''pokupiti'' .dmp fileove iz Windows\Minidump foldera.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 20:21 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

Evo skida se Ubuntu, pa javim dumpove... Hvala za sada. U cmd-u sam vidio da je Disk 0 (primarni i jedini disk) offline, nakon toga sam upisao online i navodno je trebalo raditi, ali one najveće particije od nekih 430GB (disk ima 490GB cca.) nema... ima samo od 30GB, neka od 3GB, i jedna od 1GB... I ne znam kako da natrag dobijem tu od 430GB.

16 godina
neaktivan

Nema Minidump foldera... Što sada?

17 godina
neaktivan

Evo skida se Ubuntu, pa javim dumpove... Hvala za sada. U cmd-u sam vidio da je Disk 0 (primarni i jedini disk) offline, nakon toga sam upisao online i navodno je trebalo raditi, ali one najveće particije od nekih 430GB (disk ima 490GB cca.) nema... ima samo od 30GB, neka od 3GB, i jedna od 1GB... I ne znam kako da natrag dobijem tu od 430GB.

Ako si u Diskpart upisao list disk ,izlistava ti samo cijele diskove i njihovo stanje (On ili Offline) ,ne particije.

Upiši Select disk 0 i nakon toga list partition. Onda ćeš vidjeti pravo stanje.
Ako ti tu fali bilo koja partiticija ,znači da je izbrisana i da je sad to Unalocated space..

To ćeš sve najbolje vidjeti s Uuntu LiveCD-a.

Edit: u samom Windows folderu vidi ima li kakav file sa nastavkom .dmp. To je ono kaj trebamo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 21:48 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

Imam jedan jedini disk, Disk 0... I on je offline. I izlistao sam particije, i particije su one koje sam naveo... Evo, na ubuntuu sam i sad ću prebaciti .dmp-ove ako ih ima.

EDIT: No, nema ih...

Da izbrišem ove particije koje ne rade, pa da napravim 2 primarne?

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 21:38 (.: R32LowRider).
17 godina
neaktivan

EDIT: No, nema ih...

Da izbrišem ove particije koje ne rade, pa da napravim 2 primarne?

Da ,najbolje.

16 godina
neaktivan

Kada sam išao brisati javio se error ali nije pisalo koji... I kada idem raditi particiju ne mogu odabrati NTFS tip, ili da ostavim Unformated?

17 godina
neaktivan

Kada sam išao brisati javio se error ali nije pisalo koji... I kada idem raditi particiju ne mogu odabrati NTFS tip, ili da ostavim Unformated?

U čemu to sad radiš? U Windows instalaciji? Ili u Linuxu?

16 godina
neaktivan

Ubuntu.

17 godina
neaktivan

Ubuntu.

U Ubuntu-u niti ne možeš formatirati u NTFS (ne sa LiveCD-a) ,možeš iz instaliranog OS-a ,s ''jednim'' programom.

Napravi dvije particije i formatiraj ih u FAT32.

Kad završiš ,ugasi PC i prebaci se na Windows instalaciju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 23:49 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

Evo instalirava se Ubuntu... Našo sam način kako koruptirane hardove ponovo formatirati pa ću onda preko toga. Hvala ti!

16 godina
neaktivan

Windows 7, 64bit.

BSOD je 0x000007b sa velikom sigurnošću znači da Windows nema potreban driver za hard disk kontroler ili taj driver nije pravilno registriran u registrima.

Probaj u BIOS-u promjeniti pristup disku sa AHCI ili RAID na normalan ATA pristup.

16 godina
neaktivan

Aha, ali ovaj Dellov BIOS je neki retardirani i ne mogu naći to... Ali mislim da je već u ATA formatu, jer mi je kod instalacije Ubuntu-a to tražilo...

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 22:37 (.: R32LowRider).
15 godina
neaktivan
Instalacija Windowsa

Poštovanje, prilikom instalacije windows 7 kad dodjem do podjele particija kaže mi: Windows cannot be instaklleto the disk

Onda kaže: The disk may fail soon.If other hard disk are availiable, install windows to another location {#}

Ljudi neznam do cega je molim vas pomozite,,,,,samo se nadam da hard nije otiso k vragu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mira88 kaže...

Onda kaže: The disk may fail soon.If other hard disk are availiable, install windows to another location{#}

Lijepo ti je sve rečeno: Disk bi uskoro mogao otkazati. Ako imate  dostupan drugi hard disk ,instalirajte Windows na drugu lokaciju (disk).

15 godina
neaktivan
Instalacija Windowsa

Riješio, kupio novi hard, sad me pak muči to da sam podijelio particije onda onaj korak iza toga dakle sama instalacija windowsa, e tu mi monitor ode u power saving mode i ne mogu ga vratiti nikako (konkretno lg je monitor), znači tijek je instalacije i komp bi se trebao sam restartati, hoće onda izaći iz tog power saving moda? Ima li netko konkretan način kako se to gasi na tom šugavom LG-u

Grafička je xfx 5770, ona radi, vrti ventilator, ali je hladna, mozda je do grafe ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2012 18:42 (mira88).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice