ASUS K73TA USB driveri

poruka: 12
|
čitano: 2.816
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
ASUS K73TA USB driveri

Pozz,

na jednom navedenom laptopu sam instalirao Win 7 x64. Sa kompom je došao DVD sa driverima ali prilikom instalacije javi grešku da su driveri pronađeni ali ih nemože instalirati jer nemože otvoriti path... Iz tog razloga mi samo jedan (lijevi) USB port radi. Preostala dva s desne strane i lijevi USB 3.0 ne funkcioniraju. Tražio sam posebno drivere na webu i na ASUSovim stranicama ali ne nalazim... ili ja neznam {#}

Ako tko zna gdje skinuti drivere ili na koji drugi način riješiti problem bio bih jako zahvalan.

T

0 0 hvala 0
17 godina
ASUS K73TA USB driveri

Evo OVDJE možeš naći sve drivere za svoj laptop. Samo izaberi OS Win 7 64bit.

Instaliraj prvo drivere za Chipset, pa provjeri da li je sve OK.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 8:51 (Matozan).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: ASUS K73TA USB driveri
Matozan kaže...

Evo OVDJE možeš naći sve drivere za svoj laptop. Samo izaberi OS Win 7 64bit.

Instaliraj prvo drivere za Chipset, pa provjeri da li je sve OK.

Kaj znači prvo instalirati drviere za Chipset... ovo nisam znao da treba. Znači skinem drivere i pokrenem njihovu instalaciju, jer nih u Device Manageru nema... ili?

T

17 godina
ASUS K73TA USB driveri

Instaliraš driver za chipset.

A onda dalje redom što ti treba na računalu (ako ti Win 7 nije već instalirao generičke drivere):

Audio

LAN

Card reader

Touchpad

USB - ovo ti je da možeš puniti USB uređaje (mobitel i sl.) dok je laptop u stand-by-u,

a i daje jaču struju nego inače, pa može brže napuniti baterije (mobitela, i sl.).

Wireless

Bluetooth

Utilities - ovi programi ti i nisu nužni, ako nisi neki geek/power user.

Da li su ti proradili USB-ovi?

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 9:54 (Matozan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Matozan kaže...
Da li su ti proradili USB-ovi?

Evo skinuo s ASUSove stranice AMD Chipset Driver (V8.903.0.0000), pokrenuo setup i pokrenula se Catalyst instalacija. Nisam ništa mijenjao i dao nek sve instalira. Nanovo mi je instalirao grafičke drivere i tako dalje... Jedan USB (normalni) s desne strane proradio, drugi i dalje mrtav. Lijevi koji je USB 3.0 isto i dalje mrtav. U Device Manageru i dalje usključnik. Probao Update Driver iz Device Managera i javlja ovu grešku (vidi sliku), isto kao i kad sam probao instalirati driver s DVDa...

OK, bolje je jer sad mogu barem normalno koristit laptop, s desne piknut miš (kratki je kabel na mišu - prije je bio s lijeve strane uštekan a dešnjak sam ;) ) a na jednom lijevom mogu dodati stik kad mi zatreba.

Naravno, ako bi uspio sve osposobiti bilo bi još bolje. Samo napomena, prije sam na taj laptop instalirao Ubuntu 12.04 i sve radilo normalno...

Matozan, hvala na dosadašnjoj pomoći. Ako znaš dalje...

T

Device Manager poruka Device Manager poruka
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 10:57 (tfrlin).
17 godina
ASUS K73TA USB driveri

Probaj pokrenuti instalaciju sa Administratorskim ovlastima.

Da li imaš koj koji uskličnik u Device Manager-u?

Instaliraj Everest pa pogledaj čiji je USB kontroler, jer ASUS nekada zna postaviti

pogrešne drivere na svoju stranicu, pa ćemo onda tražiti drivere direktno od tog proizvođača.

Ne pada mi više ništa na pamet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

instalacija je bila pokrenuta sa admin računa, kao običan korisnik ni nemogu mijenjati stvari u Device Manageru... za Everest sada nemam vremena, to če morati pričekati danas navečer ili sutra jer trenutno nemam vremena za brljati po laptopu...

Hvala, čujemo se...

T

16 godina
neaktivan

Evo mene nazad. Nažalost jučer nisma imao vremena, pa tek sad kad sam došao s posla...

U prilogu su dva capturea Everesta, nije sve stalo u gornji pane pa sam napravio dva. Sad neznam da li to pomaže, jer tu ne vidim nikakve informacije o proizvođaču...

17 godina
ASUS K73TA USB driveri

Stisni Win+R i probaj ukucati "winmsd" kod Win XP ili "msinfo32.exe" kod Win 7 (bez navodnika naravno),

pa ćeš tamo dobiti podatke o USB-u/chipsetu i ostalom.

Probaj deinstalirati drivere, odspoji sve uređaje sa USB portova, pa onda ih opet instalirati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Matozan kaže...

Stisni Win+R i probaj ukucati "winmsd" kod Win XP ili "msinfo32.exe" kod Win 7 (bez navodnika naravno),

pa ćeš tamo dobiti podatke o USB-u/chipsetu i ostalom.

Probaj deinstalirati drivere, odspoji sve uređaje sa USB portova, pa onda ih opet instalirati.

Evo kaj msinfo32 veli... nažalost to meni malo šta znači :(

Budem kasnije probal ovo s deinstalacijom, ali kako si prije vidio neke od uređaja neću moći otpojiti (webcam je spojen preko USBa koliko sam skužio iz Everestovog reporta...)

Javim kasnije kaj se desilo.

msinfo32 msinfo32
17 godina
ASUS K73TA USB driveri

Probaj ODAVDE skinuti driver za AMD: PCI\VEN_1022&DEV_7807 i AMD: PCI\VEN_1022&DEV_7808,

možda čak najbolje "Download whole installation pack".

Morati ćeš na žalost instalirati "DriverPack Solution" kako bi skinuo drivere, nisam ga nikad koristio,

ali mi je u WOT-u zelen, tako da ne bi trebalo biti problema.

Ili u krajnjem slučaju skinuti sve DRIVER-e sa ASUS-ova support-a i na novo instalirati Windowse,

pa instalirati skinute drivere.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

evo da javim da sam reinstalirao win, nanovo chipset drivere i sad je sa USB portovima sve OK.  Isto tako i ostalo... Nisam sklon da instaliram nekakve programe samo da bi skinuo drivere koje drugdje bez ičega normalno mogu skinuti. Uglavnom sad je sve OK.

Svejedno veliko hvala na pomoći!

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 19:27 (tfrlin).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice