WiFi kornjača

poruka: 25
|
čitano: 5.389
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
WiFi kornjača

Pozdrav svima!

Molim savjet kako da natjeram ovu svoju kornjaču od WiFi-a da brže radi?

Imam Siemens SX763 T-com koji je do sad bio spojen na 3 PC-a kablovima i sve je radilo ok. Željela bih dodati i četvrti PC ali njega je nemoguće spojiti kablovima bez bušenja cijele kuće. Pa sam "inteligentno" kupila mrežnu karticu TP-link TL-WN851ND spojila ju i tu počinju problemi. Signal je 7-15% (jedna crtica) eventualno dvije(22%) kad je WiFi dobre volje.  Router se nalazi u podrumu i nemoguće ga je pomicati, dok je komp na drugom katu što znači da signal mora prejahati 2 noseća zida i jednu deku prije nego dođe do kartice, naravno u zidovima ima armature više nego u cijelom skladištu željezare Sisak.

Da skratim zanima me kog vraga da još kupim da se kornjača udostoji dati pristojni signal?? Ne treba biti pun signal. Samo nekih 60-70% da mogu normalno koristiti internet bez potrebe odlaska na kavicu između učitavanja dviju stranica.

Googlala sam i iskreno pogubila se u svim tim Routerima, Repeaterima, Access pointima i Range Extenderima. Šta mi od svega toga treba da dobijem jači signal? Da napomenem da "to nešto" nemože nikako biti spojeno sa Lan kablima,znači samo WiFi i struja.

Zbunjeno zahvaljujem {#}

"Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck."

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
WiFi kornjača

Makar mi je "strucnost" u polju komunikacija jednaka suncanim danima u Britaniji, ja mislim da postoji uredjaj koji hvata WiFi signal i nanovo ga odasilje.

Pricekaj da netko iskusniji i upuceniji kaze svoje misljenje, ali mislim da moj prijatelj ima tako nesto i da radi sasvim OK.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
WiFi kornjača

uređaj koji prima pa odašilje taj isti signal je repeater ali žična veza je ipak najbolje moguce te najtrajnije rješenje

1 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: WiFi kornjača

ok ak sam dobro skontala meni treba repeater. Hoće dovoljno bit kupit bilo koji router koji ima funkciju repeatera ili treba bit neko posebno čudo s obzirom na količinu armature i udaljenost?

Inače jučer sam nakon ručnog namještanja (TCP/IP-a) i mjenjanja kanala na routeru uspjela dobit stabilnu vezu. Još je uvijek 7-15% al sad bar puca svakih sat vremena a ne svakih par minuta {#}

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
15 godina
WiFi kornjača

Moja topla preporuka da ti netko gore umjesto firmwarea od SIEMENS-a stavi gore DD-WRT. Ja to imam tako već nekih 2 god. i mogu reći da sam se preporodio. Naime, ja uzimam da nešto radi dobro kada ja za to zaboravim, doslovno. Inače, domet Rx\Tx, kada sam stavio gore DD-WRT se povećao skoro duplo, a također s tim i stabilnost signala. Eto. Sada, budući da vidim da nisi baš na TI sa svom tom IT skalamerijom, možda bolje da zamoliš nekoga da ti to napravi. Eto. Moja topla preporuka, a i uštediti ćeš na kupovanju extendera, repetera il kako god već, a i biti će manje kablova :-) Srdačan pozdrav i uspješno riješavanje problema želim!

0 0 hvala 0
17 godina
WiFi kornjača

Jedna od opcija koja mi pada na pamet je da na Njuškalu uzmeš još jedan Siemens SX763 i onda oba spojiš u repeater mode.

Tada ćeš moći imati samo WEP, a ne WPA/WPA2 ili u najgorem slučaju otvorenu mrežu na koju ti se onda mogu susjedi nakačiti i trošiti bandwidth.

Ovog kupljenog staviš u prizemlje ili na 1. kat da pojača signal iz podruma.

Druga malo skuplja opcija (250-550 kn) je preko Power-line adapter-a, koristi električnu instalaciju kao mrežni kabel,

koliko je to dobro/kvalitetno ne znam, jer nisam imao priliko koristiti.

Pogotovu mi je malo sumnjivo kako to radi, ako u kući imaš trofaznu struju,

a recimo podrum i 2. kat su ti na različitim fazama - nisam nikada istraživao princip rada takvog uređaja.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Matozan kaže...

Jedna od opcija koja mi pada na pamet je da na Njuškalu uzmeš još jedan Siemens SX763 i onda oba spojiš u repeater mode.

Tada ćeš moći imati samo WEP, a ne WPA/WPA2 ili u najgorem slučaju otvorenu mrežu na koju ti se onda mogu susjedi nakačiti i trošiti bandwidth.

Druga malo skuplja opcija (250-550 kn) je preko Power-line adapter-a, koristi električnu instalaciju kao mrežni kabel,

a recimo podrum i 2. kat su ti na različitim fazama - nisam nikada istraživao princip rada takvog uređaja.

Koliko ja znam power-line adapteri moraju bit spojeni na istu fazu da bi radili, tako da je ovo malo teže za ostvarit pošto su 2 kata razlike pa vjerovatno i druga faza..

12 godina
neaktivan
MarioVk kaže...
Matozan kaže...

Koliko ja znam power-line adapteri moraju bit spojeni na istu fazu da bi radili, tako da je ovo malo teže za ostvarit pošto su 2 kata razlike pa vjerovatno i druga faza..

U kući je trofazna struja i iskreno nemam blage veze gdje je koja faza jer nije složeno po katovima već po sobama. Uglavnom čini mi se da su na različitim fazama. 

Otvorenu mrežu imam i sad {#} jer nema potrebe da ju zaključavam. Živim "in the middle of nowhere" a ak se nekom bas sjedi u šumi da bi surfao nek uživa ionako imam Flat {#}

Jel može neki drugi router?Gledala sam po njuškalu i siemens je oko 300kn. A ako već dajem toliko onda bi radije nešt novo s garancijom(ak krkne koji grom) {#}

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
17 godina
WiFi kornjača

Problem je što je bolje uparivati iste proizvođače/modele routera nego miješati ih,

jer bi tada trebalo biti manje komplikacija prilikom namiještanja i upogonjavanja repeater moda,

nego ako se dva proizvođača ili modela iz nekog razloga ne budu voljeli i ne budu htjeli surađivati onako kako se od njih očekuje.

A dati 50-100 kn za polovni Siemens SX763 i nije neki veliki izdatak, ako ga slučajno dotuče visoki napon radi udara munje u blizini kuće.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 11:44 (Matozan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Airlive WL-5460AP, prima, odalsilje signal, bas sta tebi treba za pojacavanje dometa, i ima dva lan izlaza. Po meni najbolja opcija, spojis se s njim bzicno na taj svoj Sx763, Airlive ce dalje signal slat i bezicno ili se jednostavno spojis na njega kablom i eto, sve radi. Ima opcija primanje signala i slanje + izlaz za lan ili samo primanje i slanje preko wifi-a bezicno. Istrazi pa sretno!

12 godina
neaktivan

Airlive naručen, stiže valjda sutra...ako bude problema s njim onda cu nabavit negdje polovni Siemens(a ovoga prodat) {#} A ak ni tak neće bit bolje onda ću natakarit antenu veličine satelitske na komp pa će valjda bit zadovoljan {#}

Hvala svima na pomoći {#}

17 godina
neaktivan

Nebi trebalo bit problema, iz mog iskustva koliko sam ga imo par dana kod sebe, sve pohvale... Ak zapnes javi.

12 godina
neaktivan

Ok došao AirLive (tek danas). Probala sam spojit kao repeater ali nemogu uć u AP web manager. Ne prima IP adresu. 

Svejedno snašla sam se. Uguzila sam ga kraj PC-a na prvom katu uštekala LAN kabel u AP, drugi LAN iz AP-a u PC. Signal za računalo na drugom katu primam preko Wifi-a. Sad je signal na računalu na 98% {#}

Al svejedno nije mi jasno zašto me ne pusti u web manager. Ne prima adresu 192.168.100.252, resetiranje ne radi, nadogradnja firmwarea ne prima( nemogu otvorit 192.168.1.6 da nadogradim). Ima netko još koju ideju da uđem u web manager, internet radi al nemogu baš bit bez mogućnosti ulaza u AP.

17 godina
ddarknessfairyy kaže...

Ok došao AirLive (tek danas). Probala sam spojit kao repeater ali nemogu uć u AP web manager. Ne prima IP adresu. 

Svejedno snašla sam se. Uguzila sam ga kraj PC-a na prvom katu uštekala LAN kabel u AP, drugi LAN iz AP-a u PC. Signal za računalo na drugom katu primam preko Wifi-a. Sad je signal na računalu na 98% {#}

Al svejedno nije mi jasno zašto me ne pusti u web manager. Ne prima adresu 192.168.100.252, resetiranje ne radi, nadogradnja firmwarea ne prima( nemogu otvorit 192.168.1.6 da nadogradim). Ima netko još koju ideju da uđem u web manager, internet radi al nemogu baš bit bez mogućnosti ulaza u AP.

Kako znaš na koji IP ti se AP odziva (kad već spominješ dvije IP adrese) da mu pristupiš preko web managera?

Je si li pogledao u manual-u/uputama sa kojom adresom mu možeš pristupiti?

15 godina

otvori cmd i upisi ipconfig/all
pogledaj koji je IP dodjeljen za default gateway i to bi ti trebao biti ulaz za web manager (ako ga uopcje ima)

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2013 15:53 (sisko93).
12 godina
neaktivan
Matozan kaže...
ddarknessfairyy kaže...

Kako znaš na koji IP ti se AP odziva (kad već spominješ dvije IP adrese) da mu pristupiš preko web managera?

Je si li pogledao u manual-u/uputama sa kojom adresom mu možeš pristupiti?

to su adrese koje su napisane u uputama. 

12 godina
neaktivan
sisko93 kaže...

otvori cmd i upisi ipconfig/all
pogledaj koji je IP dodjeljen za default gateway i to bi ti trebao biti ulaz za web manager (ako ga uopcje ima)

Piše da je gateway 192.168.100.100 al ne reagira ni na tu adresu. Mora imat web manager jer su u uputstvima opisane sve postavke al nemogu uć u njega na nijedan od načina koje su napisali. 

15 godina
neaktivan

Pročitaj ovu temu. Sadrži dosta korisnih informacija koje bi ti mogle pomoći.

14 godina
odjavljen
WiFi kornjača

Probaj 192.168.1.1 ili 192.168.1.2

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Probaj 192.168.1.1 ili 192.168.1.2

192.168.1.1 mi otvara sx763 {#}

14 godina
odjavljen
WiFi kornjača

Onda je 192.168.1.254

0 0 hvala 0
13 godina
WiFi kornjača

pokreni ovo i vidi koju je ip

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...

Ako zelis uc u web sucelje,na racunalu s kojeg pokusavas pristupit airliveu tribas rucno postavit ip adresu oblika 192.168.100.x, gdje je x npr. 100. Za gateway stavis 100.252. Onda ides u browser pa kucas http://192.168.100.252. Ukoliko nece dok je citava mreza spojena, radit ce kad ti ostanu airlive i pc s kojeg konfiguriras...

12 godina
neaktivan

Hvala...rješeno {#} Morala sam sva ostala računala iskopčat da bi ušla.

17 godina
neaktivan

Eto, nek te sluzi dao bog barem 10 godina bez problema i sa full signalom. {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice