Sumnja na krađu wirelessa

poruka: 33
|
čitano: 14.738
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Sumnja na krađu wirelessa
Mrgud Veliki kaže...
wifi kaže...

jedini je problem sto to bas i nebi trajalo 15-30min, a osim radi "vecih ciljeva" od same kradje neta, ne vidim razloga zasto bi se netko usputno odlucia na probijanje wpa, kad u okolici ima ili slobodnih ili wep mreza...mislim, to je ista logika kao i kod kradji auta, ako imas dva identicna auta, jedno bez i jedno sa zastitom, mislim da ce ipak odabrat ovog bez ikakve ili slabom zastitom... naravno, ako se bas na nesto namire, onda nema te zastite koja ce sprijecit lopova da ukrade...

Pa poanta i lezi u 'visim ciljevima'. Zasto bi ne'ko isao probijati wep, kada okolo postoje 'pametnjakovici' koji misle da su 'neprobojni' sa wpa...

Meni su jos jaci oni koji sakriju ssid i misle da su nesto posebno postigli... Generalno, ako postoji cak i obicna wep zastita i nadje se 'pametnjakovic' tu moze ici kaznena prijava koja se moze pokrenuti (nije tesko pronaci onoga koji se ilegalno spaja), a onda mu je tako svejedno jer 'razbijao' wep ili wpa. Otvorene mreze su druga prica...

Najjači mi je susjed.Maknuo je je SSID i nikakva enkripcija i misli si da je siguran! Međutim SSID mreže se otkrio jako lako.On se spojio na ruter i ako je netko u tom trenutku pogledao konekcije eto mu SSID otkriven(kad onaj tko se spaja inicira spajanje šalje ACK pakete u kojima piše tko je i koga treba(ime rutera i još neki info). Druga stvar je bila kad je stavio WEP i počeo se žično spajat. Ja sam reda radi otvorio Backtrack 4 RC1 i u MDK3 pokrenuo brute force reveal SSID-a.Za 11 znakova lowercase letters trebalo je oko 20 minuta pri 45 paketa po sekundi(tu se treba igrat s postavkama da airodump-ng uhvati pravilno svaki.) ostatak je trivijalan...Naravno to samo pokazuje da treba osvjestiti korisnike da koriste WPA2 sa PSK i 64 znaka password tipa FdXR9_;%'\|HzzGk@|fQZ=$Z"Ih#&VhI)N{b7dMU%EIxwJQ%14tGPxcW(DC;|\<.  Bruteforce kažeš? Može Uposli 6 jezgri i 8 gb rama i opet će ti trajat nekoliko godina.

Da nebude OT: Preporučam svima WPA2 sa PSK enkripcijom  a password generirajte ovdje: http://www.kurtm.net/wpa-pskgen/. Ako možete provjerite ime računala koje je spojeno na vaš ruter(prema imenu računala često se može zaključiti tko bi vas mogao potkradati[imena tipa marko-pc i sl.).Svaki ruter je drukčiji pa se konzultirajte sa manualom ili google-om.Najsigurnije je spojiti sve žicom. Jeftinije je uzet 10 ili više metara LAN kabla nego kupit wireless karticu(osim ako nije notebook ili nešto s ugrađenim  WLAN-om).Eto toliko od mene!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 / - / beta.bassfeverfm.com - / http://www.universe-hosting.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.12.2011 5:11 (dj_renny).
17 godina
neaktivan
xZero kaže...
Miki Liki kaže...

WEP je banana i može se probiti u roku od 3-5 min

WPA je već teže ali isto ide

Najbolje bi ti bilo postaviti WPA+PSK i još MAC filter tako da samo računalo za koje si upisao MAC adresu može pristupiti WLAN-u

Napokon netko ko ne uzdize WPA i ne govori da se WPA nemoze probiti

WEP - probijanje za 3-5 mi kako si napisao

WPA - probijanje za dulje vrijeme 15-30min zbog jake enkripcije

Jos jedan koji ne zna razliku izmedju probijanja enkripcije (AES-CCMP) i samog kljuca (sifra koju za WiFi koju korisnik postavlja)...

All I need is a simple excuse
17 godina
Alkaline kaže...

@kemal_r: Advanced IP scanner. Besplatan je.

Što se tiće OP-a znam da je stari thread ali postoji aplikacija za Android zvana Penetrate koja koristi propust u thomsonima

i daje key u roku od par sekundi bez obzira jel WEP ili WPA.

hvala, ovo je ono što je meni trebalo...

Svaka čast

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice