Problem s WiFi-em

poruka: 12
|
čitano: 2.636
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem s WiFi-em

Ovako, već par godina imam PC koji je spojen preko kablova s ruterom i tako se povezujem na net. Sestra se na laptopu povezuje preko WiFi-a . E sad problem je što želim premjestiti PC u sobu koja je u dvoristu,a kabal od rutera je prekratak pa me zanima kako da se ja s kompa spojim na WiFi od tog rutera ?

EDIT: matična ploča je ASrock B75M R2.0 ako to pomaže .

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 14:09 (Fuhrer).

0 0 hvala 0
13 godina
Problem s WiFi-em

kupiš wifi karticu (usb ili još bolje-pci varijantu), instaliraš drivere i spojiš se na svoju mrežu

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Re: Problem s WiFi-em
Fuhrer kaže...

Ovako, već par godina imam PC koji je spojen preko kablova s ruterom i tako se povezujem na net. Sestra se na laptopu povezuje preko WiFi-a . E sad problem je što želim premjestiti PC u sobu koja je u dvoristu,a kabal od rutera je prekratak pa me zanima kako da se ja s kompa spojim na WiFi od tog rutera ?

EDIT: matična ploča je ASrock B75M R2.0 ako to pomaže .

Imas tolko varijatni za spajanje... Mozes kupit karticu ili usb ili dugacak kabl, u HG spotu ti 20m kable dojde valjda 50kn a kolko ce te onda samo doc sa ebay-a. {#}

14 godina
neaktivan
Problem s WiFi-em

Kupio sam danas USB AirLive WIN-301USB i instalirao software i drivere sa cd-a ali se ne mogu spojiti na wifi . Nađem ga , upisem pass i stisnem "Connect" onda dobije status spajanja i odjednom piše "Disconnected" i nestane s popisa . Zna možda netko u čemu je problem ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ovako na prvi balun,reka bi los signal... koliko crtica imas kad se pokusas spojit?
Druga mogucnost su losi driveri... probaj s novijom ili starijom verzijom...
14 godina
neaktivan
Problem s WiFi-em

Signal je pun . Mislim da je problem u tome što ne želi kompjuter prepoznati taj usb iako sam instalirao drivere s CD-a koji sam dobio uz taj usb .

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.8.2013 13:52 (Fuhrer).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem s WiFi-em

Prvi puta moraš upisati wifi kod koji je na Routeru ili od kutije rutera za spajanje na mrežu.

Poželjno je stisnuti HVALA
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Fuhrer kaže...

Signal je pun . Mislim da je problem u tome što ne želi kompjuter prepoznati taj usb iako sam instalirao drivere s CD-a koji sam dobio uz taj usb .

Ma daj kako komp neće prepoznat usb kad si probao se spojiti na mrežu i ona je nestala. Spajaj se sa preko Wifi managera od usb-a valjda je instalao kakav program za spajanje.

Poželjno je stisnuti HVALA
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.8.2013 14:05 (Fero).
17 godina
neaktivan
Fuhrer kaže...

onda imas problem s driverima... skini s neta nove drivere pa pokusaj s njima... 

13 godina
neaktivan
Problem s WiFi-em

Da ne otvaram novu temu pitat ću ovdje. Nadam se da mi neće zamjeriti forumaš koji je otvorio ovu temu. Frend koji živi u susjednoj zgradi bi samnom djelio internet. Ja bi mu plaćao 100 kuna za internet,a on svoj telefon i maxtv. Ima flat i 4mbps brzinu. Več mi je dao lozinku, ali problem je što ima slab signal pa to ne hvatam. Tek na mobitelu kad dođem ispred njegove zgrade. Ustvari na pc ni ne znam potražiti signal. Probao sam samo na androidu. On bi uštedio 100 kuna, a ja 140 za račune. Hvatam od susjeda iz svoje zgrade, ali to me ne zanima več želim ako je moguće sve u dogovoru sa frendom. Ja ne skidam gotovo ništa,a ni on pa valjda ne bi trebala biti spora veza ako uspijemo pojačati njegov signal. Ima li rješenja za to? Ponavljam, sve radimo u dogovoru, a lozinku več imam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Problem s WiFi-em

daj više podataka: udaljenost routera i tvog laptopa, broj prepreka/zidova između routera i laptopa...

0 0 hvala 0
15 godina
Problem s WiFi-em

@marcus1950 > treba ti Wifi antena, najbolje neka koju možeš montirati na fasadu. Nešto od ovoga: http://www.protis.hr/products/index/antene/52?page=2 Ali moraš imat mogučnost skidanja postojeće antene sa USB ili PCI wifi kartice.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 0:02 (dastefan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice