Problem sa spajanjem 2 kompa na internet

poruka: 38
|
čitano: 5.715
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Problem sa spajanjem 2 kompa na internet
ihush kaže...
ivo454 kaže...

Čovjeku ne trebaju objašnjenja, nego konkretno riješiti problem. Kad bi shvatio ovo što si mu napisao, sam bi riješio problem. On ima Bnetov ruter koji je samo žični. U jedan od internet portova je uštekao kabel, koji je spojio ovaj D-link, koji ima bežični mrežu, ako ništa nije podešavao, trebao bi se samo spojiti na D-link bežičnu mrežu i to je to. On se u biti povremeno spaja i ima vezu, koja se prekida u nekim intervalima, da je sukob IP adresa ne bi se nikako mogao spojiti. Smatram da treba resetirati D-link  i ponovo se spojiti bez ikakvih podešavanja.

NHF. - očogledno nabadaš na slijepo, za rješenjem, dok korisnik očigledno nabada po ip adresama... Tako se ne dolazi do rješenja.

Odgovor nemam dok nemam podatke ili pitanje. Previše za nagađati, ili čarobnu kuglu.

Bnet, namjerno, ne želi da juzer spaja više računala, od početka je tako. MAC cloning je jedno od rješenja, još bolje, router s wan portom.

Postoji tema bnet nema potrebe da tipkam ako ne čita.

isključio si sukob ipa? Na temelju čega?

Kao i vrijeme koliko dugo mu radi, npr bez DNSa/DHCPa.. mreža pamti neko vrijeme i tad kad ponovo zatraži, ako ne dobije odgovor, ne radi. To ovisi npr o lease timeu, il itrenutno ipconfig /flusDNS /renew...

Kako znati da nije običan kvar, kabel, loša veza prema ISPu... virus, utils.. milion razloga.

Podešavanje mreže može obaviti početnik s minimalnim znanjem, otklanjanje problema je ipak mrvicu zahtijevnije.

Nacrtana shema, modem 192.168.1.1, router na 192.168.1.2 je po definiciji pogrešna. Router u normalnim mrežama tad mora biti na drugom subnetu, npr 192.168.2.1 ... moće, ali tad ga mora pretvoriti u AP inače ima problem koji može rezultirati jednakim prekidima, tj DNS-DHCP... kolizija i sl.

Također, vrlo važno, (što se također po sjećanju nalazi u Bnetovoj temi, samo treba čitati..) pošto se modem veže na prvu MAC adresu kod paljenja, drugim računalima NE DOZVOLJAVA pristup internetu, potrebno ga je kod spajanja routera resetirati. Tad on routeru dodjeli pristup i to je to... (router se brine za ostala računala). WLAN modem Bneta nema to ograničenje, osim ako nisu nešto promijenili unazad godinu...

Vidim da puno znaš, dok ja baš i nisam potkovan znanjem, nego nekakvim iskustvom po sistemu, ako nije ovo možda je ono, ali kao što kažeš ovdje može biti milijun kombinacija. A li konkretno mislim da nije potrebno nikakvo podešavanje nego samo Dlink ukopčati u ovaj Bnet i spojiti se bežično na Dlink, čini mi se da je to onda AP, ali ne znam zašto je kupio Dlink ruter umjesto AP, ja sam vjerojatno pobrko ruter i AP.

13 godina
neaktivan
ivo454 kaže...
Darkdevill kaže...

a kak onda da popravim to na laptopu

do virusa sigurno nije, a za drivere piše da su svi update-ani

Jesmo li na laptopu napravili "remove network", jeli laptop IPV4 podešen na automatski,  čime si skenirao laptop kad si siguran da nema virusa i sl. Da li je ovako spojeno kao na skici?

mislim da nije spojeno ovak na slici jer je drugačije u uputama:

ak se ne vidi na slici ovak je nacrtano: žica iz modema ide u router(dlink) a onda iz njega u komp, ne onak kak si ti nacrtao

ak sam napravio kak je kod tebe nacrtano onda uopće niš ne radi

a za virus sam siguran jer sam skenirao cijeli uređaj sa avirom i malwarebyteom

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 17:57 (Darkdevill).
13 godina
neaktivan

a daj mi reci kak da provjerim na kojem je ip-u podešen modem, a kak dlink

da možda oni nisu slučajno isti

znam da za dlinkov router upišem njegovu ip adresu da odem ga konfigurirat al ne znam kako za b-netov modem

0 0 hvala 0
16 godina

- teme Bnet: među kojima je i upravo i trenutni user s pitanjem od prije pola godine.. Ako je tad podešeno, ako je radilo, sad ima kvar ili treba postaviti jednako kao i prvi put... ili vidjeti gdje je razlika.

- opet pravila, nemoj nagađati. Uvjek ispadneš 'krivac'.. router je router, nije defaultno AP (kao što je el.motor<=>generator). Ovisno o opcijama možda se može podesiti, ali user ima manual, može pročitati.

ako je oprema ispravna (i nadam se tvorničke postavke routera odgovaraju potrebama...) tad 99% reset mora vratiti mrežu. Predpostavka, do sad mu je radilo, pa je opet predpostavka vjerojatno kvar.

Eliminacija, direktno spajanje modema na PC (i uvjek obavezni reset modema zbog MACa). Ako radi, nije do Bneta.

-idući korak, provjera dlinka i wlana, možda prvo žicom pa poslje wlanom, spojiti se, resetirati.. vidjeti dali puca veza kad nema spoja s modemom. itd.. Ako i to sve (osim interneta radi) tad još samo spojiti naWAN port i resetirati modem. Pinganje i resetiranje ipconfig /renew treba konstantno raditi, kod svake promjene-testa.

Pretpostavke su put u pakao... pa možda sam pogodio.

Darkdevill kaže...

a daj mi reci kak da provjerim na kojem je ip-u podešen modem, a kak dlink

da možda oni nisu slučajno isti

znam da za dlinkov router upišem njegovu ip adresu da odem ga konfigurirat al ne znam kako za b-netov modem

- spoji modem (bnetov) žicom na računalo. Resetiraj ga. Na računalu uključi auto config DHCP.. vidi koju adresu si dobio, vidi gateway-DNS... to je ip routera npr 192.168.0.1, pingaj.

-jednako za dlink, spojiš, vidiš dodjeljeni IP...

btw, reset routera je obično držanjem male tipke-rupe... dok se ne ugasi, ponekad 4-8 sec, ponekad i 15-40sec... čekaj da se ugasi, vjerojatno je to 8 sec.

za bnetov modem je dovoljno ugasiti-upaliti (ako se nije što promijenilo...)

edit: svako gašenje-reset.. može potrajati i do cca 2 minute dok sve proradi. Čekati malo.. i pingati u međuvremenu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 18:08 (ihush).
16 godina
Darkdevill kaže...
ivo454 kaže...
Darkdevill kaže...

mislim da nije spojeno ovak na slici jer je drugačije u uputama:

ak se ne vidi na slici ovak je nacrtano: žica iz modema ide u router(dlink) a onda iz njega u komp, ne onak kak si ti nacrtao

ak sam napravio kak je kod tebe nacrtano onda uopće niš ne radi

a za virus sam siguran jer sam skenirao cijeli uređaj sa avirom i malwarebyteom

Zar Bnet ruter nema dva izlaza za spajanje računala kabelom? Ako ima dva, onda u jedan računalo u drugi dlink, ako nema, onda nije ovako kako govorim. Da li prekida na tom računalu što je žično spojeno?

13 godina
neaktivan

Moj bnetov modem nema dva izlaza il kak se vec zovu

Na kompu koji je zicno spojen uopce nema problema.sve super radi

0 0 hvala 0
16 godina
Darkdevill kaže...

Moj bnetov modem nema dva izlaza il kak se vec zovu

Na kompu koji je zicno spojen uopce nema problema.sve super radi

-radi preko dlink routera? Ako da, tad si sve zakomplicirao nepotrebno, jer uopće nije probem postavka modema-routera. Tad je problem na wlanu... negdje drugdje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

Problem je u laptopu, jer mobitel isto radi bez problema.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice