Diljenje adsl veze između pc-a i laptopa?

poruka: 4
|
čitano: 2.384
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Diljenje adsl veze između pc-a i laptopa....?

Evo ovako stvari stoje; doma iman komp s kojin san se spaja na net (maxadsl) priko d-linkovog dsl-584t adsl2+ routera. Nedavno san nabavija laptop i namjera mi je spomenutu vezu dilit između kompa i laptopa... U tu svrhu san nabavija d-linkov di-524 wireless router. Namjera je dakle bila desktop pc-em na net se spajat lan kabelom, a laptopom priko w-lana, međutim tu počinju problemi. Kada je jedan spojen na net, drugi se jednostavno ne može spojit (opcija za shareanje veze označena).... Btw na desktopu je instaliran Winxp home sp1 a na laptopu vista home premium, ako to išta znači.... Što mi je činit...? Unaprid hvala...

0 0 hvala 0
17 godina

Ne vidim razlog za dijeljenje konekcije, to je nepotrebno. Jednostavno trebas kod properties-a wlan mrezne kartice utipkat pravilnu IP adresu i ostale parametre. I samo bih te nesto zamolio,a to je da se izrazavas knjizevno koliko je moguce jer je tesko citat cakavstinu (onima koji se ne sluze s njom).

Audi R8 - born of powerful ideas

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo ovako problem je djelomično rješen... Naime uspio sam podjelit vezu ali samo priko lana.... Međutim s obzirom da je drugi komp ipak laptop, ne znan koliko bi bilo praktično i isplativo razvlačit nekoliko metara kabela od routera do laptopa, pa bi mi ipak bilo puno draže sredit to priko wlana... Dakle cilj je podijelit vezu na način da se desktop pc spaja priko lana, a laptop priko wlana, pa ako tko ima kakvu ideju, bija bih vrlo zahvalan...

Btw sorry na eventualnoj nerazumljivosti u prethodnoj poruci.... Osmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ajde da i ja nekom pomognem. To ti bar nije problem. Jedan ti je žičano lan, a drugi - laptop hoćeš wlan na taj router. Ako ti laptop ima bežičnu opciju - svi noviji imaju - to radiš na laptopu, dakle praviš bežičnu mrežu. Klikneš na ikonu interneta - veze, pa na centar za mreže. U centru za mreže kreiraš svoju wlan mrežu koja može biti privatna i javna. Pazi na zaštitu da ti se neki susjed ne bi okačio. Uglavnom laptop ćete sam voditi, tako je u Visti, a mislim i u W XP. Napravi tu mrežu nekoliko puta dok se ne naučiš, a onda pomozi drugima.

joso

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice