Blokiranje torrent prometa u routeru

poruka: 5
|
čitano: 6.272
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Dakle, zanima me kako u svome routeru mogu blokirati torrent promet.. Često se dogodi da se zaguši internet pa router moram resetirati.

Šta postaviti, što ako torrent klijent ne koristi default port nego random?

slika routera:

[IMG]http://i44.tinypic.com/1054qk2.jpg[/IMG]

btw, router ima i opciju QoS ako to šta znači ..

svaka preporuka je dobro došla{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.9.2013 11:23 (buggie).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Blokiranje torrent prometa u routeru

Kratak odgovor -> Nikako.
No, možeš ga jako ograničiti tako da više neće stvarati probleme. Npr. ograničiti maksimalan broj konekcija i propusnost po IP adresi, blokirati pristup torrent stranicama, složiti dobar QoS,... Sve ovisi o opcijama tvojeg rutera. Za takve stvari se koriste Mikrotik ruteri(RouterOS), pfSense i ostali slični uređaji/programi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.9.2013 19:58 (D1001).
14 godina

uspio sam blokirati torrente i stvar se ponavlja..

da stvar bude gora stavio sam drugi router koji se također smrzne par puta tjedno. Što je sljedeće : tlačiti ISP-a, loš napon?

Postoji li neki dobar program kojim mogu pratiti promet na mreži , da mi se neko iz vanka ne spaja??

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Blokiranje torrent prometa u routeru

Updejtaj firmware na zadnju verziju, stavi wpa2 personal(aes) enkripciju sa barem 20 različith znakova, smanji group key renewal na 900s, i bit ćeš siguran(sve dok ne probiju i tu zaštitu). Također u wrt54gl uključi sve postavke u firewallu i isključi Remote Router Access.

Kontaktiraj službu za korisnike. Možda je problem negdje kod njih ili u kućnoj instalaciji. Neka provjere.

Koliko po wrt54gl demo-u vidim, postoji log. Uključi ga.

10 godina
odjavljen

Da ne otvaram novu temu bezveze, zanima me kak odblokirati torrente? Do prekjučer sam već godinama na istom routeru sve skidao bez problema. I jučer stalo. Koristim qbittorrent. Prvo mislio da je u njemu problem, al vidim da nejde ni preko utorrent.

Uopće ne vidi peerove, pod trackeri nešt izbaci al sve piše da ne radi, u prijevodu ne nađe niš pametno. A nije da sam imao i neki update pa da se nešt promijenilo u postavkama firewalla ili antivirusa...

edit: maloprije proradilo samo od sebe...čudno

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2016 10:14 (kbenzema).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice