Zamrzavanje na welcome screenu (ponekad)??!!

poruka: 10
|
čitano: 2.109
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Bok, imam slican problem kao i kolega forumas u postu ispod. Kad upalim pc cuju se 4 kratka beepa na razmaku od neke 2 sek,

a zatim onaj klasicni beep da se bios ucitao. Potom bios na ekranu izlista cpu, ram, hdd, dvd... I pocme ucitavati windowse tj.

pojavi se logo na ekranu i tako on ucitava i odjednom lampica hdd-a prestane blinkati i ekran sa windows logom se zamrzne

(ponekad stigne do welcome screena i tu zamrzne). Sve bi to meni bilo jasno da se to uvijek dogada, ali jednostavno pc ponekad upali iz prve,

a ponekad iz 101-e, jer da nikad ne pali onda bi bio problem u driverima ili sl. Ova pjesmica od 4 + 1 beepa svira uvijek i kad se pali iz prve i kad nije.

Neki pokusaji uklanjanja problema koje sam probao:

-Update BIOS-a

-Downgrade BIOS-a

-Testiranje ram-a na drugom racunalu (radi)

-Kompletno rastavljanje i ponovno sastavljanje pc-a

-Promjena termalnih pasti na Cpu, gpu i chipsetu

-Update svih driver-a

-Vadenje i ponovno stavljanje Vbat

E sad sam totalno zbunjen i nemam pojma sto da ucinim, kad se pc upali radi bez ikakvog problema i temperature su ok.

Ako je tko imao slican problem, a rjesio ga je, nek pomogne. Garancija za mb je istekla, dali da ju odnesem na servis ili kupim novu,

i dali je uopce u njoj problem?

Hvala Lp

FREE PALESTINA, ISRAEL DOESN'T EXIST!
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 13:31 (ARAP).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Zamrzavanje na welcome screenu (ponekad)??!!
ARAP kaže...

Ova pjesmica od 4 + 1 beepa svira uvijek i kad se pali iz prve i kad nije.

Vidi u papirima od MB što znače ti beepovi.

Ne odgovaram na pp: Kako dobiti više fps-a, u cod-u, cs-u, kako igrati gta online itd.. :P
15 godina
neaktivan

Pogledao sam u knjizici maticne, ali ne pise. Trazio sam i na net-u beep kodove za Award BIOS ali je svugdje malo podataka o tome i opcenito su awardovi kodovi malo retardirani.

13 godina
neaktivan

smrzne se na welcome screenu.. znas sta ces ... prije nego sto ga upalis samo izvadi cooler sa procesora i upali ga al bez collera ali sa time da cooler radi.. i kad dode na welcome screen i ako se ne smrzne znaci da je maticna osla...ako se opet smrzne onda bi trebo bit procesor banana ( pitas zasto imo sam problem da mi je proc radio na pola tj radio sve normalno a kad bi iso radit windows samo bi se ugasio pri bootanju ) 

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

aha, hvala ti na savjetu, probat cu pa napisem, ipak se onda nadam da je mb a ne cpu, jer je to skuplja solucija,

evo i temp nakon ~5h rada racunala, slika je iz everest-a

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 23:15 (ARAP).
13 godina
neaktivan

sve su temp u redu ..btw sjetio sam se kakav sam problem imo isti takav komp se smrzne pri bootu sry tek se sad sjetio..skini graficku i pogledaj kondezator mogu se kladit da je neki oso tako je i sa mojim bilo ...

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Aha znaci nista ovo skidanje hladnjaka od procesora, nego prigledat graficku, tj. njene kondenzatore,

ako je koji otisa to je promjenjivo, jel? Bar se meni ne cini problem promjenit kondenzator jer sam to radio na liniji,

satelitskom prijamniku... I isto tako mi se vise isplati nego kupovati novu graficku.

Ali ako je to problem rade cu odnijeti na servis promijeniti to.

15 godina
neaktivan

Provjerio sam kondenzatore i svi su uredni, graficka nema nikakvih ostecenja na sebi, sto sad?

13 godina
neaktivan

ajoj neznam ako imas integriranu na svojoj spoji jer meni je bilo do grafe 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo par novosti:

Windows-i sa svim driverima su uredu i hdd je cist

Preostaje provjerit:

-gpu

-cpu

-mb

-ram (iako sam ga vec provjeravao imam neki osjecaj da je ipak problem u njemu)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice