Zamrzavanje računara

poruka: 7
|
čitano: 1.299
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Zamrzavanje računara

Ovo me ubija u zadnje vrijeme {#}

Računar mi je radio normalno od kupovine to je od prije 2 godine pa sve do prije 3 dana,do tad je znao biti upaljen i po 5 dana nije pokazivao nikakve probleme,ali sad u zadnje vrijeme ekran se zamrzne i ona ikonica od miša posve iznenada,ili kad igram neku igricu,ili čak kad je na računaru upaljen samo koji folder,pa moram gasiti iz utičnice ili na dugme sa kućišta ono na koje se pali.

To se desi skroz iznenada i ništa ne mogu uraditi osim da ga ugasim,ma koliko god da čekam ostaće tako,sinoć mi se to opet ponovilo iznenada i kad sam ga ponovo upalio računar se učitao prošao windows i sve i kad je došao da prikaže skroz deskop ikonice na ekranu tad se odma zamrnuo i ostao pomalo crn ekran morao sam opet gasiti pa paliti,onda je kasnije normalno radilo kao evo i sad.

Skenirao sam računar sa AVG i Malwarebytes Anti-Malware,i nije pronađena nikakva zloćudna napast,navodno je čist računar...

Ne znam do čega je problem,a ne bih da nosim u servis nemam mnogo novca a uvijek me opelješe za pregled i razna sranja,može kakav prijedlog i kako da provjerim šta je riknulo da znam šta da promjenim na računaru?

Unaprijed zahvaljujem

0 0 hvala 0
14 godina
Zamrzavanje računara

Provjeri da nema prašine u kućištu.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act ---- 29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Zamrzavanje računara

ima moguće da je do toga jer da je nešto riknulo drugačije bi bilo

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Zamrzavanje računara

U 75% situacija kada se to desava da sam ja video bila je problem ploca, cak i meni kada se to desilo bila je problem neka stara AMD GIGABYTE ploca.

Ali moze biti bukvalno sve. Od memorije, do softwara i napajanja. Ali najvece sanse za ovo prvo.

Ako ti se u safe modu ne desava onda pre da je resenje lakse. Ako se desava u Safe Modu, BIOSu, e onda je hardware.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2014 17:15 (eVGA-011).
12 godina
Re: Zamrzavanje računara

....ako radi već dvi godine a nije čišćen od prašine , može biti samo do toga...treba otvoriti i očistiti prašinu ispod ventilatora...ako nije dosad nikad nek da nekome ko zna što radi, a usput pregledat spojeve, kondenzatore itd.

15 godina
Zamrzavanje računara

Pozdrav

Komp mi se tokom gledanja youtube jednostavno zamrzne i zvuk takodjer te moram resetirati računalo. Ali primjetio sam da se to dogadja samo jedamput i onda sve radi kako spada.

U igrama sve radi bez problema nema nikakvih pregrijavanja.

Padobranci, mineri i djevice griješe samo jednom
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice