Windows 7 ne prepoznaje novi hardver

poruka: 4
|
čitano: 2.878
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Windows 7 ne prepoznaje novi hardver

Imam jedan racunar, na kojem je integrisana mrezna kartica nastradala. Pokusao sam da ugradim novu mreznu kartu (njih par) i jednu vajrles kartu i kada ih dodam u pci slot i na novo upalim komp,  iste windows 7 ne prepoznaje. Uopste mi ne pokazuje da je ubacen novi hardware ugradjen. Kada odem na add new hardware i dodatne opcije trazenja isti ne moze da prepozna, nadje. Pokusao sam i sa mjerom da instaliram drivere istih dok su iste u slotu, medjutim kada dodje do toga da treba da detektuje taj hardware, isti mi kaze da na novo ubacim doticnu kartu. 

Sad me zanima, postoji li kakva caka. Nije mi prvi put da ugradjujem novi hardver u kompjuter, medjutim prvi put nailazim na ovakav slozen problem. Vec sam probao par navodnih rijesenja sa stranih foruma, ali nisu se pokazali kao kvalitetnim. Jos nastojim da rijesim pomenuti problem. 

Da li se neko vec susreo sa ovim problemom u svojoj serviserskoj praksi? Pomoc mi je rado dobro dosla. 

john doe
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 21:35 (shalaedin).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 7 ne prepoznaje novi hardver

-isključi (disable) NIC/LAN u BIOSu. Ovisi o 'veličini' kvara, možda pomogne.

-ako je mrežna kartica (chip) slična staroj, ponekad windows uzme pogrešan driver. Instaliraj driver.

-provjeri ostatak opreme, kabel, MBO.. jer kvar ne mora biti samo na mrežnoj kartici.

-qucktest, bootaj neki livelinux ili minipe medij, ako radi -radi, ako ne radi, pronađi što je još neispravno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

Isprobao sam par mreznih kartica. Sada sam uzeo tp link wn350gd vajrles karticu, ugradjena je u pci slot i windows 7 je ni kao druge ne detektuje. Isto kao da je nisam ugradio se ponasa. Drivere za pomenute kartice imam. Isljucio sam NIC/LAN u Biosu. Kada krenem da instaliram drajvere, pise mi da istu windows ne detektuje, te da je ubacim ponovo. Zaobidjem to i instaliram. Medjutim promjena nema. Isto kao da kartice nema unutra. Software je tu, ali hardwera nema. Pojela ga maca iako je ugradjen. 

Sto se tice mreznih i kablova uredu su. Imam laptop pored ove masine, pa sam ih istestirao. 

Jedino nisam izveo test sa livelinuxom ili minipe medijom. 

Pokusao sam rijesenje naci na stranim forumima, medjutim tu ima svakakvih prijedloga, jedan je i da uradim upgrade biosa. 

john doe
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 0:07 (shalaedin).
12 godina

Čudno...ja sam primjetio da mi win7 za razliku od XP ne prikaže novi hardver u većini slučajeva ali sam dosad to rješavao u "Device menager" kliknem na rescan i pojavi se hardver , i odmah sam sustav traži driver na net-u za instalirat....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice