Windows 7 5.1 sound problem

poruka: 16
|
čitano: 6.962
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozz, da li mi neko moze pomoci oko ovog problema, naime nedavno sam presao sa XP-a na Win7 32 bit i imam problem oko zvuka.

Imam genius-ov 5.1 zvucni sistem, koji ispravno radi, i radio je kada sam imao XP, ali mi sada na win7 samo rade "front speakers", bez woofera.

Zanima me kako omoguciti da rade i ostali zvucnici, jer sam sve spojio ispravno.

Moram napomenuti da sam tamo u control panel - sound... odabrao 5.1 channel,isprobavao milion opcija,

pojacao svaki satelit pojedinacno do kraja, i u windowsu i u soundmax driverima.

"Odvrtim" i ono "cycle sound to each speaker" i u winowsu, i u driverima, te se opet uvjerim da sve radi i da je ispravno spojeno,

ali opet onda imam 2.0 zvuk, tj. samo rade prednja dva zvucnika, i u igrama, i u winampu i sl.

Zanima me da li je to do drivera, iako sam skinuo za ASUS P5E zadnje sa njihove stranice,

ili je to neka greska do windowsa posto sam vec vidio dosta ovakvih tema ali nisam uspio naci neko rjesenje ili razlog,a ne vraca mi se ponovo na XP radi toga.

Hvala

Nemam potpisa :D

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

skini realtek hd audio manager (naravno ,ako imas realtek zvucnu)

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Windows 7 5.1 sound problem

Imam ovakvu zvucnu http://forum.ge/uploads/post-54-1273997800.jpg , sto mi je dosla uz maticnu plocu, "Supreme FX", ali ne znam da li ce ti driveri ispravno raditi,

jer sam prije,a i sada imam instalirane SoundMAX drivere

14 godina
protjeran

Da, taj problem svi ama baš svi imaju, ako oš da ti se čuje i na druge zvulnike Speaker Fill u sound postavkama ili onaj dll koji omogućava to

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nemam tu opciju tamo uopste,.. ne znam sad da li je to sto imam soundmax drivere ili,.. ma hebo ja taj win7 :D , odoh ja nazad na xp, ionako mi je draza muzika od pc igrica i sl.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 13:17 (Denaylo).
15 godina

5.1 sistem ce ti raditi samo u igrama i filmovima koji podrzavaju 5.1

muzika je u stereo modu

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Probaj u BIOSU isključiti zvučnu na matičnoj i onda probaj preko"Supreme FX"(instaliraj drivere od "Supreme FX")

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Znam da je muzika u stereo modu,a filmovi i igre postoje tj. imaju visekanalni zvuk, ali uz sve moguce opcije koje sam "iscackao", ni u igrama, ni u filmovima nemam 5.1,iako su te opcije ukljucene u postavci od igre,i sl., dok sam to na xp-u imao...da makar imam woofer, a ovako samo imam 2.0 channel :).

Al hajd, ako stvarno nema pomoci :D , da ne smaramo se više po forumu, da sam znao da svi imaju ovaj problem ne bih ni instalirao win7, al valjda ce doskora izaci kakav fix ili SP i sl.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 13:27 (Denaylo).
15 godina

preostaje ti da izbrises drivere i ponovo instaliras

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
probao sam vec i ne pomaze
15 godina
neaktivan

Ja isto imam SoundMax driver i speaker fill opcija stvarno ne postoji ni u driveru ni u Windowsima, ali ja sam omogućio one sound effects u control panelu od drivera. Imaš tamo efekte nešto kao voice, bass, .... to sam složio dok sam slušao pjesmu i ostavio kako mi odgovara i onda sam dobio zvuk na svim zvučnicima.

To je zapravo stereo zvuk pomoću efekta proširen na sve zvučnike.

Kad igram igru ili stavim DVD film, odmah čujem razliku da mi se sve prebaci na normalan 5.1 zvuk bez onih zvučnih efekata.

Ti efekti samo popunjavaju stereo zvuk. Eto, ja sam rekao što je meni pomoglo, pa možda pomogne i tebi.

Pozdrav!

P.S. Za slušanje glazbe koristim najnoviji Winamp koji mora u opcijama imati označeno Enable Surround inače neće niti tada pustiti na sve zvučnike. Windows Media Player, recimo, ne pušta glazbu na sve zvučnike bez obzira na one efekte u driverima. Dakle i program preko kojeg slušaš mora znati iskoristiti sve zvučnike. Govorim, naravno, o glazbi, tj. stereo zvuku.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 14:41 (diskDEfragmenter).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ako ti radi kada isprobaš svaki zvučnik zasebno, onda je to to, jer 5.1 će raditi samo u programima/filmovima koji to podržavaju, mislim da svam uzika ide u STEREO.

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovo je nastavak mog gornjeg posta da pokažem i sa slikama kako sam ja dobio zvuk na svim zvučnicima za glazbu. Možda pomogne.

Winamp Winamp
SoundMax SoundMax
dr. Watson
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
diskDEfragmenter kaže...

Ovo je nastavak mog gornjeg posta da pokažem i sa slikama kako sam ja dobio zvuk na svim zvučnicima za glazbu. Možda pomogne.

Hvala, mnogo...Ali jbg vratio se na XP, btw imam u arhivi ako zatreba :) Hvala puno

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 3:06 (Denaylo).
16 godina
neaktivan

Stavi u Sound options pod Configure speakers da ti zvučnici nisu full-range, onda bi trebao preusmjeravati bas na subwoofer. Nemam kako provjeriti funkcionira li, ali moralo bi.

14 godina
neaktivan

imo 5.1 10 godina i na kraju preso na 2.1 jel je to totalni bullshit.. eto u kratkim crtama..

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice