Ventilator prespor!?

poruka: 9
|
čitano: 4.779
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ventilator prespor!? i ostali ven. probl.

1. Kupio sam ventilator za HDD za 50 kn i ventilator je tolko spor da jedva malo hladi, znaci to je komad zeljeza na kojem imaju 2 manja ventilatora (reko bi covjek oko 5 cm) i oni jedva hlade, e sad ima li program s kojim bi mogao ubrzati te male ventilatore, samo mi nemojte preporucit onaj speedfan jer se ne znam snac u njemu koji su to ventilatori ili da mi od vas neko objasni?

2. Imam kuciste Antec Twelve Hundred i kak se zna da ima 6 ventilatora i mjesto na bocnoj strani za jos jedan ventilator, e sad mene zanima di ja mogu kupit isti ali bas isti ventilator ko sto su ti, onak iste dimenzije, i da na njemu pise Antec 3 Speed i da ima plave ledice? PS: kuciste sam kupio u Linksu...

pozz

zasto su smajlici zuti? Hmm...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ventilator prespor!?

Gle sto ja napravio: uzeo vent. iz starog kompa iz napajanja, spojio ga preko molex-a i stavio naprijed na kuciste

samo da se pohvalim i za ljetnih vrucina hard je zagrijan na za njega vrlo ugodnih 24-27 stupnjeva, za razliku od 44

kad nije bilo tog vent. Smijeh a ovo ubrzavanje hmm pa neznam. Ako ti se tvoj vent. spaja na molex mislim da ne mozes povecati brzinu vrtnje kad ne mozes ni povecati napon, jednostavno. Sad ako sam u krivu neka me ispravi neko, ali mislim da je tako.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2009 22:24 (KIKIC).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ventilator prespor!?

probaj sam speedfanom....

bubamara.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ventilator prespor!?

Pa nisi nam napisal kakve ventilatore si kupil.

Ako se oni mogu spajati samo na molex,i nemaju drugih priključaka onda rade već na maksimalnoj brzini koju mogu imati od tih 12 volti preko molexa.

PA svaki ventilator ti se vrti najmanje sa 1000 RPM tak da bi ti to trebalo biti dosta.Kakve uopće imaš hard diskove ak ti se tak griju.Meni moj nema nikakvog hlađenja pa temperatura po ljeti ne prelazi 33°C,makar se grafička grije do 80°C,i procesor 55°C pod opterečenjem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Ventilator prespor!?

Cek, taj ventilator za HDD je za neki vanjski HDD ili "normalni HDD" koji je u kucistu?

Jer ako je za disk u kucistu onda ti nikakav hladnjak nije potreban jer Antec Twelve Hundered ima one intake ventilatore naprijed koji pusu preko bayeva za diskove.

Da li tvoje kuciste ima ovakve bayeve za diskove kod prednjih ventilatora?

http://www.extremetech.com/image_popup/0,,iid=207267&aID=227482&sID=27879,00.asp

Ti ventilatori (kojima se BTW moze regulirati brzina) ohlade diskove vise nego odlicno i nikakav hladnjak za HDD ti nije potreban.

16 godina
Ventilator prespor!?

Koliko sam vidio da tebi uopce netreba dodatni ventilator jer ovo kuciste ima 3  ventilatora pa mos hard diskova nahladit i to dost dobro..meni hard dolazi do 40 a imam samo 2 ispusna codegenova venta od 80 mm i sad planiram od 120mm

It's peanut butter jelly time!!! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

ja imam kuciste od SP powera staro je 5 godina i otvorio sam jednu stranu i na tu stranu gdje sam otvorio kuciste sam stavil sobni ventilator..tak da mi hladi..nisam  kupoval vent za 100,1500,200,250 kn,nego za 50 kn..

RAM:3 gb kingmax,GPU:GeForce 9600 gt 1 gb sonic,CPU:amd athlon 5000+ 2.6 ghz,MONITOR:samsung 2032 bw,OS:vista ultimate 32 bit,HDD:wd caviar 500 gb i maxtor 60 gb,MIŠ:razer death adder
17 godina
protjeran
imbra kaže...

ja imam kuciste od SP powera staro je 5 godina i otvorio sam jednu stranu i na tu stranu gdje sam otvorio kuciste sam stavil sobni ventilator..tak da mi hladi..nisam  kupoval vent za 100,1500,200,250 kn,nego za 50 kn..

Bravo, kak si ti pametan, nikad se toga nebi sjetio.

16 godina
neaktivan
Ventilator prespor!?

kao prvo taj mi je HDD u drugom kompu a ne u kucistu Antec 1200, btw ven. se spaja na molex konektor, HDD mi nije vanjski nego unutar kucista

zasto su smajlici zuti? Hmm...
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 15:43 (Fićo_CoD 5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice