Vanjski hard disk problem

poruka: 8
|
čitano: 3.092
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozz svima!

Imam problem sa ovim vanjskim diskom koji se spaja preko USB-a sto sam ga dobio od t-coma kako sam produzio ugovor na max-adsl.

Dalje... besprijekorno je radio godinu dana... i dok jednom ustekao kao u komp.. sve ok ocitao ga je komp... oden u my computer i onaj removable disk, kliknem na to 2 puta i pise Please insert disk into drive (tako nesto...)

Naime takav sl. problem sam imao sa obicnim usb stickom sto sam lako sredio... samo ga ponovo osposobio i format... dok sa ovim diskom to nemogu...

Sta sam ja radio... nesto sam svrljao po computer managment pokusavao itd.. i nesto sam upro (neznam sta xD ) i neznam vratit a to je da kada oden u my computer sada mi uopce nema ikonice one od "Removeable disk"

Disk je u odlicnom stanju, otvaro sam ga i gledao, nista nije pregorilo, i osjeca se kako radi... Do OS-a nije jer sam provjeravao u 2 frenda, i isto nece da ga ocitaje, ja znam sta treba napravit, ista stvar koja je i sa usb-stickom meni bila... ali jednostavno nece....

Zna li itko sta je problem, kako ga osposobit opet i vratit pogon?

Zahvaljujen unaprijed :)

EDIT: koristin Windows XP SP3

roX!
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2009 17:24 (Joky).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja isto imam problema s tim hdd godinu dana je dobro radio i onda je počeo ispuštat čudan zvuk nakon toga sam ga morao iskljčit pa ponovno uštekat a nekad kod pisanja javlja greške to je t-com dao neke stare i neispravne hdd. Znam još troje ljudi koji imaju problema s tim hdd! Tako da ocito nevalja!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Frend je nekidan reklamirao svog. Malo mu ga je prepoznao komp malo ne. Odnesao ga je u Makro-mikro (valjda T-sljam ima s njima nekakav ugovor) u Rijeci i najvjerojatnije ce dobit drugog samo su mu rekli da ce cekat do mjesec dana.

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo taj disk sam sada stavio u laptop (jer su to laptop diskovi) i pokreno linux preko CD-a i u linuxu ga ocitaje i sve stvari koje su na njemu... al' ne moze biti da je do OS-a jer ako je prije radio, zasto ne bi i sada...

Mozda u kucistu od toga diska, taj dio u koji se spaja taj "usb" kabel, taj dio je ustekan isto u disk, amo reci isto kao IDE kabel za diskove u kompovima... i taj dio je kao neka mala plocica (mogu je usporedit sa kupljenom, obicnom, mrezenom karticom), mozda je to riknilo...

hmmm...

roX!
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2009 17:49 (Joky).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Disk ko disk je vjerojatno ispravan ali elektronika u externom kucistu mozda zeza.

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Vanjski hard disk problem

Pa to govorim, taj dio u kucistu mali koji se spaja u disk... ta plocica... mozda je ona osla.. :s

Arrrr zasto se vise diskova nemoze stavit u laptop (bar u ovaj moj) !! xD

roX!
17 godina
neaktivan
Joky kaže...

Pa to govorim, taj dio u kucistu mali koji se spaja u disk... ta plocica... mozda je ona osla.. :s

Arrrr zasto se vise diskova nemoze stavit u laptop (bar u ovaj moj) !! xD

Ima na ebayu neki adapter da ubacis drugi hard umjesto optickog pogona pa pogledaj malo.

17 godina
neaktivan

Nema sanse, ovo cu im vratit... ili cu morat opet bojat zid... :D

roX!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice