Stekanje i trzanje zvuka

poruka: 7
|
čitano: 1.604
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Stekanje i trzanje zvuka

Pozdrav!

Imam mali slucaj za IT doctora Housea...

Dakle racunalo u neko neodredeno vrijeme neovisno sto ja radim zasteka,nista se nemoze raditi i zvuk trza ovisno koji je zadnji zvuk reproduciran taj trza. Nakon toga komp se neda upaliti dobrih pola sata,sto bi indiciralo na to dok se on ne ohladi...i simptomi su za pregrijavanje...ali po slikama toplina nije nesto velika,znala je biti puuno veca.

Komp je cuvan od svakakvih nepotrebnih programa i instalirano je samo osnovno. Komponente su u moj pc...proc je davno bio clockan samo za isprobavanje al to prije godinu dana...do nedavno je sve radilo super.

Guglao sam i meni se cini da toplina nije problem...pa mi dajte neku preporuku sto da napravim pa cu ici po redu.

Mijenjanje windowsa bi dolazilo zadnje jer imam puno togra za spasavanje pa ponovno vracanje,skidanje...itd.

Slike su snimljene za vrijeme igranja world of tanksa...inace zasteka u prvih 15min sada je izdrzao pola sata..al se to dogada i kad surfam na netu il radim u excelu....

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Stekanje i trzanje zvuka

Jesi li pregledao šta piše u Event Viewer?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stekanje i trzanje zvuka

Po ovome sto si rekao mozda je ram ili hdd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Stekanje i trzanje zvuka

Imao sam sličan problem ali samo u igrama, na starom računalu. Znao bi se loopat jedan segment zvuka kad je zaštekalo i onad vrti tako 15 sekundi, slika stoji ista i samo nastavi sa radom. Užasno me živciralo dok sam igro aktivnije mobe. Na kraju se ispostavilo da je samo HDD mode u biosu trebalo poštelat. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Stekanje i trzanje zvuka

Taj event je u hw monitoru il?

Bas cu pogledat u postavkama,al niko nista nije dirao,samo jednog dana krenulo i ne staje....

Kojim programima da provjerm ram i hdd?

EDIT: Update; Jucer se tako zagasio i ja ga ostavio,sada se vise neda palit stalno je u reboot loopu,nemogu ni u bios uc...

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2015 22:11 (izvone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Stekanje i trzanje zvuka

Otkači sve hard diskove osim sistemskog pa pokušaj. Event viewer je u Control panel/Administrative tools pa idi na Aministrative events. Googlaj critical error koju nađeš tamo i trebao bi ti reći šta je problem.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Stekanje i trzanje zvuka

Nisam imao vremena se s njime muciti pa kasnim s updateima.

Dakle u eventu nema nista,izvadio sam rame jedan po jedan i izgleda da je jedan ram kritican sada sam sve vratio i sve radi normalno. Idem probati s memtestom sve i jedan po jedan,al izgleda da je jedan keksic zezal...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice