zzz hvala ti na pomoci ali dosta sam se ishebao , nova grafika i to je to
uskoro izlazi ati 5 serija
aj daj mi neki savjet koju karticu ati-jevu sad da kupim , da rijesim ovaj problem i da mogu igrat igre,samo da ne bude nesto skupo jer sam urpavo ispalio hrpu love :D
ati 4830 ili 4850,4870,4890
trose dosta struje,pa moras imati kvakitetno napajanje
neko brend name od 500w ili vise
aj daj mi neki savjet koju karticu ati-jevu sad da kupim , da rijesim ovaj problem i da mogu igrat igre,samo da ne bude nesto skupo jer sam urpavo ispalio hrpu love :D
ajmo ekipa dalje
otisao kupio karticu ATI hd4850 spojio hdmi kabel opet nema zvuka (mozda radi drivera jer mi je prijatelj dao drivere) , sad nisam postavljapo postavke jer u ATI-ju neznam pa posto ste vi imali ATI kartice dajte savjet sta da radim
ati 4830 ili 4850,4870,4890
trose dosta struje,pa moras imati kvakitetno napajanje
neko brend name od 500w ili vise
kupio sam jucer corsair od 400W hebiga nemogu vise sve pohvatat valjda ce radit kako treba ajmo rijesit vise problem jer sam lagano satraven od ovoga
instaliraj najnoviji driver
pogledaj kakveti opcije daje catalist centar
instaliraj najnoviji driver
pogledaj kakveti opcije daje catalist centar
evo kliknio sam iz catalist centra da uradi update drivera
Kao što je rekao zzz, tvoj HDMI na grafi nosi samo sliku, ne i zvuk. Moraš preko činčeva prebaciti zvuk sa zvučne kartice na TV.
Kao što je rekao zzz, tvoj HDMI na grafi nosi samo sliku, ne i zvuk. Moraš preko činčeva prebaciti zvuk sa zvučne kartice na TV.
zzz
prvi problem gdje naci nove drivere nisam uspio na update driver iz catalist centra , drugi problem kad prebacim film na drugi ekran zacrne se oba dva i moram na silu gasit kompjuter i kad sve to rijesim treba vidit zasto opet nema zvuka??
Aerendyl imam sada novu karticu ati hd4850 kupljena samo da bi hdmi prenosio zvuk al opet nece
ove novije od atijeve nose i zvuk preko hdmi
download
Realtek ATI HDMI Audio Device DriverKao što je rekao zzz, tvoj HDMI na grafi nosi samo sliku, ne i zvuk. Moraš preko činčeva prebaciti zvuk sa zvučne kartice na TV.
zzz
prvi problem gdje naci nove drivere nisam uspio na update driver iz catalist centra , drugi problem kad prebacim film na drugi ekran zacrne se oba dva i moram na silu gasit kompjuter i kad sve to rijesim treba vidit zasto opet nema zvuka??
Aerendyl imam sada novu karticu ati hd4850 kupljena samo da bi hdmi prenosio zvuk al opet nece
ne vidim nigdje za xp Realtek ATI HDMI Audio Device Driverniti vidim svoj model kartice hd4850
meni nema nego jedna tu kartica realtek hd audio output nema kao na tvojoj slici dvije
jesi instalirao najnoviji at driwer i resetirao pc ?
nasao drivere radeon serija hd 4800 skidam ih pa cu instalirat onda mozemo dalje, drugi je problem zasto se zacrni ekran kad prebacim film sa 1 na drugi monitor ili kad klikam audio postavke u filmu isto se zacrni ekran tj. oba dva ekrana
driveri instalirani i to oni veci od 41mb sa novim catalist centrom itdd...
sta dalje
control panel i upali ati zvuk
tamo se nalazi u padajucem izborniku samo jedna kartica koja je bila i maloprije prije novih drivera realtek HD audio output ona je izabrana
jedino na hardweru ima ATI Function driver for high deinition audioATI-AA01
ok upravo instaliram
ok upravo instaliram
sve instalirano ali i dalje ne ide, kad prebacim sliku od filma na drugi ekran sve se zacrni ja mislim da bi trebali napraviti dual monitora prvo rijesiti sliku pa onda zvuk
-u CCC upali Theatar mod, clone. Kasnije ćeš se igrati s opcijama-kombinacijama. Koliko se sjećam, (malo skriveno) opcije dobijaš desnim klikom na sličicu monitora unutar panela za podešavanje.
Jesi li rješio zvuk? trebaš instalirati HDAudio dodatni audio uređaj, ako već nemaš, prije treba MS-UAA.
-u CCC upali Theatar mod, clone. Kasnije ćeš se igrati s opcijama-kombinacijama. Koliko se sjećam, (malo skriveno) opcije dobijaš desnim klikom na sličicu monitora unutar panela za podešavanje.
Jesi li rješio zvuk? trebaš instalirati HDAudio dodatni audio uređaj, ako već nemaš, prije treba MS-UAA.
sređujem sada prvo sliku instalirao sam zadnje drivere , onda za zvuk HDMI_R162.exe i onda taj MS-UAA tj. realtek high definition audio driver r2.30 to je taj MS-UAA
idem vidjeti prvo taj theater mode da nađem
nasao theater mode sta da kliknem ovdje match the source video ili scale to full screen?
ps
nakon pokusaja prebacivanja filma sa monitora na lcd opet cijeli ekran zacrni i moram na silu restart :(
uaa skinuti odavde tak oda je to 100% instalirano
sređujem sada prvo sliku instalirao sam zadnje drivere , onda za zvuk HDMI_R162.exe i onda taj MS-UAA tj. realtek high definition audio driver r2.30 to je taj MS-UAA
realtek je driver za zvučnu (na MBO), mora biti i ATIjev HD-Audio driver. MSov, UAA je u paketu realteka, znači već instaliran.
-ovaj redosljed koji si napisao je naopako, ali recimo da je to rješeno.. ;-)
nasao theater mode sta da kliknem ovdje match the source video ili scale to full screen?
-svejedno, samo vidi kako/dali radi, kad proradi, možeš isprobavati kombinacije..
edit: polako! postoji nešto što se zove HDCP, dakle prvo podesi da uopće radi... neke stvari su namjerno onemogućene. -Dakle, ne pokušavati s filmom...
realtek je driver za zvučnu (na MBO), mora biti i ATIjev HD-Audio driver. MSov, UAA je u paketu realteka, znači već instaliran.
-ovaj redosljed koji si napisao je naopako, ali recimo da je to rješeno.. ;-)
-svejedno, samo vidi kako/dali radi, kad proradi, možeš isprobavati kombinacije..
edit: polako! postoji nešto što se zove HDCP, dakle prvo podesi da uopće radi... neke stvari su namjerno onemogućene. -Dakle, ne pokušavati s filmom...
dobro i kako da onemogucim taj HDCP )
-koliko sam sad zaključio, slika i zvuk rade, normalno vidiš windowse...
-Za HDCP, zamišljen je tako da onemogući 'besplatne' sadržaje. Možda drugi player ili isključivanje akceleracije (ponekad pomaže).
-koliko sam sad zaključio, slika i zvuk rade, normalno vidiš windowse...
-Za HDCP, zamišljen je tako da onemogući 'besplatne' sadržaje. Možda drugi player ili isključivanje akceleracije (ponekad pomaže).
da otvara mi avi fail ali nije htio mkv koji je 1080 rezolucija ima anydvd hd mislim da ce on pomoci, e sada dalje znaci ovara divx u malom monitoru nije full ekran an tv-u odmah otovri lijepo full ekran ali nema titla ni zvuka samo film