Spajanje LCD TV + monitor na PC?

poruka: 100
|
čitano: 32.597
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Spajanje lCD + Monitor pomoc

http://www.ixbt.com/video3/images/g84-2/palit-8600gt-scan-front-with-cooler.jpg

evo slike graficke i sami vidite da se tu nema di ubost taj kabelcic

16 godina
neaktivan
zzz kaže...

u tvom slucaju hdmi nosi samo sliku ,ne i zvuk

zvuk moras posebnim kabelom dovest sa zvucne kartice(u trvom slucaju zvuk na maticnoj) na tv

to sam i pokusao , znaci kupio razdjeljnik sa 2 zenske banane u jednu ustekao kabel od malih zvucnika ispred kompjutera i na njima se cuje zvuk, u drugi zenski ulaz sam ustekao bananu na drugom kraju cinchevi i zvuk se ne cuje, sad jedino ostaje da umjesto tog kabela pokusam ustekati kabela sa dvije banane jednu u zvucnu drugi kraj u lcd-e ako mi to sutra ne upali neznam sta cu

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.9.2009 23:12 (S0nic3).
16 godina
Spajanje lCD + Monitor pomoc

nemogu ovu sliku otvoriti,ali nema veze

popkusaj sutra sa novim kabelom pa javi,a ja odo spavat

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ok zzz hvala svima na pomoci sutra nastavljamo :D

16 godina
S0nic3 kaže...

da , imam taj mali kabelčić predpostavio sam da je to to , znači još njega moram spojiti za zvuk..

-izgleda da tvoja kartica ipak to ne podržava.. vidi ovdje...

-dakle ostaje ti jedino preko zvučne kartice, analogno ili ako imaš digital (optical/coax) izlaz i naravno odgovarajući ulaz na TVu.

-to obično ne radi, pa moraš zvuk slati na nezavisno pojačalo (kućno kino ili liniju), ne na TV.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
S0nic3 kaže...

da , imam taj mali kabelčić predpostavio sam da je to to , znači još njega moram spojiti za zvuk..

-izgleda da tvoja kartica ipak to ne podržava.. vidi ovdje...

-dakle ostaje ti jedino preko zvučne kartice, analogno ili ako imaš digital (optical/coax) izlaz i naravno odgovarajući ulaz na TVu.

-to obično ne radi, pa moraš zvuk slati na nezavisno pojačalo (kućno kino ili liniju), ne na TV.

znaci posto ne radi banana + chinch sutra cu probat banana + banana i imam zada na kompu coax i optical imam i na tv-u vjerojatno coax pa bi i to mogao probat a sta se tice recivera imam i njega ali ocu prvo spojiti zvuk na tv-a pa cu onda ici na reciver

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.9.2009 23:32 (S0nic3).
16 godina
neaktivan

satraven sam više, kupio banana kabel na obe strane spojio iz zvucne u lcd i naravno ne radi ...plus sve to stalno mi se jedan prozor mozille pebacuje u drugi lcd nakon sta sam namjestao hot key-se , iako sam u hotkeys stavio remove all i opet namjestio da prebacuje samo program za gledanje filma on i dalje prebacuje jedan prozor mozille a ostale prozore od mozille drzi na prvom monitoru .. neznam kako da dobijem zvuk na lcd ne pada mi vise nista napamet osim mozda kakvih postavki u audio driverima

16 godina

pogledaj sve ulaze na tv(av1,av2,hdmi1,hdmi2,..),mozda ima zvuka

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zzz kaže...

kad gledam sa dvd-a na av1 normalno ima zvuka , kad spojim hdmi i spojim ovaj kabel sa bananama onda nema , znaci idem iz zvucne sa razdjeljnikom na njega spojim male kompjuter zvucnike na njima ima zvuka a sa drugim kabel iz razdjeljnika sa zvucne idem u TV i onda nema zvuka  , uključivao sam bananu na sve zivo na tv-u i ne cuje se nista, mozda ima neka opcija u tv-u ili u driverima od audia neznam vise

16 godina
S0nic3 kaže...
zzz kaže...

kad gledam sa dvd-a na av1 normalno ima zvuka , kad spojim hdmi i spojim ovaj kabel sa bananama onda nema , znaci idem iz zvucne sa razdjeljnikom na njega spojim male kompjuter zvucnike na njima ima zvuka a sa drugim kabel iz razdjeljnika sa zvucne idem u TV i onda nema zvuka  , uključivao sam bananu na sve zivo na tv-u i ne cuje se nista, mozda ima neka opcija u tv-u ili u driverima od audia neznam vise

-audio driveri na PCu nemaju veze s tim, problem je što čim prebaciš TV na HDMI on uz sliku prebacuje i audio na taj ulaz (HDMI) i u tom trenutku gasi ostale ulaze tako da nema koristi (osim da je to predviđeno u samom TVu kao kod pojačala da je auodio/video neovisan).

-Jedino novija VGA rješava problem ili nezavisno pojačalo-zvučnici (u tom slučaju je samo slika naTVu), kao da koristiš zvuk s PCa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

pokusaj bez razdjelnika i malih zvucnika za pc,

tj. spoji samo zvuk pc na tv

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zzz kaže...

pokusaj bez razdjelnika i malih zvucnika za pc,

tj. spoji samo zvuk pc na tv

probao danas odmah cim sa kupio ove banane , meni smrdi da je do neki postavki mozda u tv-u

16 godina
neaktivan
ihush kaže...
S0nic3 kaže...
zzz kaže...

-audio driveri na PCu nemaju veze s tim, problem je što čim prebaciš TV na HDMI on uz sliku prebacuje i audio na taj ulaz (HDMI) i u tom trenutku gasi ostale ulaze tako da nema koristi (osim da je to predviđeno u samom TVu kao kod pojačala da je auodio/video neovisan).

-Jedino novija VGA rješava problem ili nezavisno pojačalo-zvučnici (u tom slučaju je samo slika naTVu), kao da koristiš zvuk s PCa.

jasno mi je to postalo dolazi mi reciever sa servisa za koji dan pa cu onda sve spojit na njega dok ne uzmem bolju grafiku

16 godina

oznaceno brojem 5 (d-sub) ispod d-sub nalazise banana jack -za zvuk sa racunala

1 1
1 1
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zzz kaže...

oznaceno brojem 5 (d-sub) ispod d-sub nalazise banana jack -za zvuk sa racunala

je ima pc in ulaz slican kao od kabela za monitor i tocno ispod njega ima i mali ulaz za bananu ali sumnjam da ce upalit jer sam vec tu probao ukljucit a ihush je gore objasnio zasto nema zvuka al evo js cu jednom probat

evo ukljuci i nema zvuka :(

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2009 16:50 (S0nic3).
16 godina
neaktivan

otvori mi se gigabyte realteak postavke da postavim za sta sluzi koji izlaz na kartici mozda se tu da ne sto kemijat

16 godina

toje taj banana jack 100 posto

na maticnoj druga banana mora biti spojena u zeleni banana jack(prednji lijevi i desni)

spoji,resetiraj pc

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
S0nic3 kaže...

otvori mi se gigabyte realteak postavke da postavim za sta sluzi koji izlaz na kartici mozda se tu da ne sto kemijat

toje to

16 godina
neaktivan
zzz kaže...
S0nic3 kaže...

toje to

e pa spojio sam bananu ispod ovoga pc in pod brojem 5 na slici koju si poslao , i namjestio sam na gigabyte realtek postavku da je zeleni out od kompjutera i stavio 2CH Speaker,  po toj logici bi se trebao cuti zvuk, al ne cuje se,  izgasio sam hdmi jer sam mislio da on gasi izlaze na tv-u kako je ihush rekao i onda bi trebao dobijati samo zvuk jel tako, ali ni onda nema zvuka (((

16 godina
neaktivan

evo do tv-a je 100 % sad sam spojio slusalice na onaj drugi razdjeljnik na zvucnoj i slusalice dobijaju zvuka sa kompa, znaci hebe na tv-u nesto a sta to neznam , jer zvuka bi trebalo biti ako ugasim sliku sa hdmi-a

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2009 17:06 (S0nic3).
16 godina

hdmi nesmate banana jack za zvuk

tobi sad trebalo biti ispravno spojeno,jos sano postavke od zvucne kartice namjesti

resetiraj pc

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Spajanje LCD TV + monitor na PC?
zzz kaže...

hdmi nesmate banana jack za zvuk

tobi sad trebalo biti ispravno spojeno,jos sano postavke od zvucne kartice namjesti

resetiraj pc

postavke su sigurno dobre jer inace se nebi cuo zvuk u slusalicama evo restartat cu komp

ps

stalno mi stoji ona sjena na lcd-u hdmi1 koja se inace makne nakon par sekundi meni nece da se ugasi?

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2009 17:14 (S0nic3).
16 godina

upali RGB-pc ulaz na tv

mozdase kod tebe drugacije zove(provjeri sve av ulaze)tj inpute,mozda na nekom drugom ima zvuka

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

restartao komp i dalje nema zvuka osim sjene od hdmi1 koja stalno gori pokaze mi se i obavijest:

unsupported audio signal

check your audio device

?

16 godina
neaktivan

kako se pali taj rgp ulaz?

16 godina

dalinskim od tv

16 godina
neaktivan
S0nic3 kaže...

kako se pali taj rgp ulaz?

evo gaaa kliknio na pc na extrenal links i dobio zvuk al nema slike sada :D jer se tu oznacava hdmi1 nemogu oba bit u isto vrijeme hmm i tv se gasi nakon 20etak sekudi bez slike ???

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2009 17:24 (S0nic3).
16 godina

kupi d-sub za sliku

na tv d-sub na pc dvi ili stovec imas na grafi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zzz kaže...

kupi d-sub za sliku

na tv d-sub na pc dvi ili stovec imas na grafi

d-sub na hdmi konverter koji stavim na hdmi kabel ili? i dali ce mi sa njim kvaliteta slike biti ista kao i sa hdmi

ps

ako slika nije ista nema sanse da kupujem, uzet cu radje novu graficku

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2009 17:36 (S0nic3).
16 godina

razlika je neznatna(barem kod mene)

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice