Slaganje komponenti u kućište!(hitno)

poruka: 16
|
čitano: 2.506
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ovako taman su mi došle nove komponente i kućište:

Gigabyte EP45-DS3, s775, intel P45+ICH10, FSB 1600OC
Procesor Intel Core 2 Duo E8400 , 3GHz, socket 775, 6Mb cache

DDR2 2048Mb ( 2Gb ) PC6400 Kingmax MARS , 800MHz, CL5

HDD WD 640Gb, WD6400AAKS, SATA II, Buffer 16Mb, 3Gb/s, 7.200 rpm

Napajanje CORSAIR 450W, VX Series CMPSU-450VXEU, 12cm vent.,ATX2

Antec Three Hundred - EU, Midi tower, ATX, 5,25" vanjski utor 3
Ati Radeon HD 4670, 512Mb GDDR3, Dual DVI, PCI- E,Sapphire

I sad trebam pomoć, stavio sam matičnu, zašarafio je za kućište, pa san stavio procesor i ubacio hard disk.
Pa san počeo napajanje, i da tu je problem, neznam kako sad sve lipo stavit i još neznam gdje se uključi žiza za paljenje(plava i bijela ili zelena i bijela) i gašenje, pa ako može netko screenshoot koji bacit i sl. di se šta ušteka jer ja za pola neznam.
Hard disk san uključio onu Sata (na L) i neku iz napajanja, ali ovo je novije sve imam vrlo stari komp pa nisan ovo novije radio.

Stavit su slike, za par minuta od toga kako san ja sastavo(loše, smotano stavio)

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2009 17:52 (markoal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Slaganje komponenti u kućište!(hitno)

ne mogu t pomoc - samo se meni cini malo smijesno stavit hd4670 na tu konfu - bolje bi bilo da si uzeo 4850 ili tako nesto

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
17 godina
neaktivan
nema veze akko ih okrenes(za paljenje) vazno je da stavis samo iznad di ti pise SW POWER ili slicno!
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
neaktivan

Samo čitaj upute. Mislim da bi ti u uputama za napajanje sve trebalo pisati.

Stan: Mr. Garrison, haven't you noticed that Timmy is retarded? Mr. Garrison: Don't call people names Stan!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pogledaj u manualu od matične. Tamo ti je šema za  Front  Panel i nemnoš fulat. A piše šema i na samoj ploči

PW+ PW- > Power Switch

RES- RES+ > Reset Switch

HD+HD- > HD Active LED

SPEAK+ SPEAK- > Speaker Connector

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Hvala stavio san sve, vidio san upute, nije se tio upalit jer nešto nisam uključio a i poredao sam to, sve je uredu.
HD4670, nisam ni planirao uzimat tu graficku, nego mi je otac kupio!
Imam još jedan problem, imam sad 2 kompjutora, ali u ovom starom su IDE, a tio sam sppojit stari pa snimit vistu, zapravo spržit vistu na dvd ali dvd stari mi je isto kao i hard disk, a nemaju 2 utora, a još nece da očita, da pripozna Hard disk stari, oće u bios ali kad pokreće onda neće.

Sad san mislio ovako, snimim XP, nekako prebacim vistu usb-ima na ovaj drugi i snimin Vistu, neznan kako bi drugačije moga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Uh, sto muka sa ovim, dakle trebam pomoć.
Stavio ja da se instalirava XP, instaliralo se ono iza formatiranja, i kad je tribalo učitati neku datoteku nakraju dXreg.inf (nesto tako, X- nepoznato)
Ovo mi piše:

pci.sys - Address F748E0BF base F7487000, DateStamp 3b7d855c

Malo san bio i googla, i jos googlam, ako netko naiđe da zna ne pomaga, trebam još večeras to sredit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dali su ti XP-i sa SP2 ili  bez SP?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

bez

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

90% ljudi spominje taj problem koji su išli stavljati XP bez SP-a. Navodi se da je to zbog novog hardware-a koji XP-i bez SP uopće ne registriraju. Većinom su svi riješili problem instalacijom XP-a sa SP2 na sebi, pa probaj.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2009 21:13 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Uh sorry, isključio tipkovnicu i monitor u novi kmp. pa vratio ali tipkovnica uobičajno neće, pa san tražio slova i kopirava.
Ovako, ja imam 3 Win XP cd-a, bez SP, sa SP2, i sa SP3, i samo, samo mi boota obični bez SP, i ja kad boota ubacim sa SP3 ili 2 i opet neće, a prije bi tako moglo, a neznan na torrentin ili bilo di teško cu naći da valja XP sa SP2 jer san već pokuša.

A mogu spojit hard disk sa novog kompa na stari komp., ali neznam kako bi tako moga  snimit, sad neznan sta da uradim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

mozda da probas ako imas vistu?

Q6600 @ 3.0 GHZ, 1.39V 2x2 GB Redline Mushkin 1000 mhz (5-5-5@15) Gainward HD 4870 512 MB Western Digital Caviar 640 GB Fortron 650w Spire Fourier IV

0 0 hvala 0
17 godina

Nabavi bootabilni XP sa SP2 ili SP3 ili još bolje VISTU i nebi trebalo biti problema, a to pokrenut boot sa jednim cd-om i tada ubacit drugi je nula bodova.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2009 21:26 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
doktor1 kaže...

Nabavi bootabilni XP sa SP2 ili SP3 ili još bolje VISTU i nebi trebalo biti problema, a to pokrenut boot sa jednim cd-om i tada ubacit drugi je nula bodova.

Ha uspjelo je tako sa laptopom, sad problem ej sto moj DVD-RW nece da prži DVD-e(već dvije pržilice za redom) i nije do njega nego ja msilin do tog starog kompa, a nemogu vistu nikako stavit na dvd bez dvd pržilice, samo Xp sad skidam jedan to**ent(brzo skida 180kb/s), nadam se da ce valjat taj XP (SP2) većinom su pohvale u komentarima, a kako je počelo sad mi je samo važno da valja!

17 godina

Pa zašto nisi uzeo i novu DVD pržilicu sa novim kompom??!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ha da sam imao malo vise para uzeo bi, zato nisam ni mislio uzimat ni graficku, ali eto nisam je ja nakraju platio, a mislio sam da ce mi na novom raditi pržilica, možda i oce samo sad nemogu isprobat, sad ako neuspije morat cu nekako kupit novu dvd pržilicu ito sto prije.
Sad mi se skida valjda ce valjat(XP,ma mora valjat).

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2009 21:48 (markoal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice