Slabo učinjen recovery USB-sticka

poruka: 4
|
čitano: 3.075
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dobar dan svim ljudima dobre volje!

Ovako:

Verbatimov stick od 8 Gb (ime firme ne navodim da bih ju popljuvao, nego čisto radi informacije drugima) je zatajio na nekoliko računala - nisu ga mogli prepoznati.

Odnesen je na "recovery" u InfoLab u Zagrebu i "spašeno" je oko 50 % podataka koji su bili na sticku. No, gotovo da se polovica (možda i više, još nisu svi provjereni)

"spašenih" podataka ne može otvoriti. Zanimaju me ove stvari:

• Da li je moguće neku metodu ili softverski postupak (skinuti neki trial ili nešto) pokrenuti doma:

a) nad USB stickom, ili

b) nad "spašenim" podacima kako bih ih mogao popraviti da ih mogu otvoriti (riječ je o doc, xls, PDF, PPT, RAR, ZIP itd...)

• Da li je baš posve OK to što sam platio "spašavanje" podataka u smislu da samo imam datoteke od kojih pola ne mogu otvoriti? (čekao sam 10 dana na to sve)

(Tek sam sad vidio da postoje 2 termina na cjeniku: data recovery i data repair)

Istina, nisam tako puno platio kako možda vani drapaju(??) - 600 kuna za oko 4 GB (dijagnostika uključena), no nisu mi vraćeni oni najbitniji podaci.

Hvala!

Lenovo SL500: Intel Core 2 Duo T5670 (1.8GHz), 15.4" WXGA, RAM 4GB DDR2, HDD 320GB SATA, DVD+-RW DL, nVidia GeForce 9300
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Toliko love za polovicno posao uradjen...pa na sticku si i sam to mogao da odradis ...google majka.....

Kucaj usb stick recovery i naci ces odma nesto.....

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: "What is it?" * Me: "An operating system." * Friend: "Like Firefox?"
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Slabo učinjen recovery USB-sticka

Imaš jedan recovery alat sa kojim možeš birati koje fajlove želiš spasiti, ali u besplatnoj verziji vraća samo 1 GB podataka. Neznam sad kako se točno zove, proguglaj malo. :D

EDIT: Evo, sad sam sjeo za komp i pronašao ga.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.7.2010 20:37 (deadman).
17 godina
neaktivan

Hvala na linku!

Drugi put ću se malo bolje informirati oko ovih stvari....

Lenovo SL500: Intel Core 2 Duo T5670 (1.8GHz), 15.4" WXGA, RAM 4GB DDR2, HDD 320GB SATA, DVD+-RW DL, nVidia GeForce 9300
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice