Računalo se zaledi !

poruka: 31
|
čitano: 25.062
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Računalo se zaledi !

Pozdrav.Novi sam na forumu al čitam ga jako dugo.Uspio sam riješiti mnoge probleme sa računalom uz pomoć foruma al ovaj ne mogu nikako.Naime dešava mi se da mi se računalo u zadnje vrijeme zaledi i ne mogu ništa stisnuti moram ići na restart,pa prilikom ponovnog paljenja zna se desiti da zaledi na windows 7 logo-u.Pa kada ga ostavim 1 do 2 h ponovno mogu upaliti ali ubrzo zaledi(možda ne isti dan al za par dana da).Mislio sam da je do virusa pa sam skenirao al nije ništa našao(imam Avast),skidao sam i NOD al nije ni on ništa našao.Napokon sam se odlučio na pononvnu instalaciju windowsa al sve je radilo par dana i onda sve isto.Skenirao sam RAM ,hard disk sa hdTune također sve uredu.Mislio sam da je možda do pregrijavanja jer sam malo overclockirao CPU pa sam izvadi CMOS bateriju i vratio sve na default i temepratura je 25 C(i sa overclockiranim procesorom nije bila znatno viša).Moje pitanje je da li je možda do napajanja jer imam nekakvo no name napajanje,al do sada je sve bilo u redu.Unaprijed hvala!

Moja konfiguracija je:

AMD Sempron 3200+ 1 core 1.8Ghz

Gpu ATI RADEON HD4550

RAM 2GB

HDD western digital 80GB

i napajanje no name

OS Windows 7 SP1 32 bit i Windows XP 32 bit

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2012 23:36 (Josyp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Računalo se zaledi !

Jesi probao dignut Windowse u safe mode?Windowsi nece dignuti drivere u safe modeu mozda je do njih.Takoder nisi naveo koju maticnu koristis,moze biti da ti je nesto otislo na njoj poput kondezatora.

14 godina
neaktivan

Matična ploča je asrock alivenf6g-vsta, a što se tiče dizanja u safe modu evo ovakva je situacija:

Instaliram xp prvi put normalno ulazi(bez safe moda),onda instaliram windows 7 sve u redu također radi normalno(skoro cijelo vrijeme koristim windows 7,a xp mi koristi zbog printera windows 7 nema drivere za njega).Kada  mi počne lediti sliku nakon par dana idem vidjeti jel isti problem i u  xp-u, prvi put dođem do desktopa nešto malo radim i zaledi,drugi put kada palim slika zaledi na "welcome" znaku, treći put samo stoji onaj logo od xp-a i ona pokretna traka cijelo se vrijeme kreće al ne ulazi do desktopa.Probam ući kroz safe mode par puta uđe pa onda zaledi na onome kada isčitava prije samog ulaza u safe mode.A na windows 7 mi je do sada ulazilo samo preko safe moda al u njemu nije blokiralo (doduše nisam u njemu puno vremena provodio jer sam išao dignuti ponovno windowse).Instalirao sam prije par dana sve ponovno i sve do danas je radilo normalno i onda ponovno zaledilo, ništa nisam mogao jedino je direktno gašenje pomoglo.Ostavim ga pola sata i ponovno uplaim i sada je sve u redu!Da napomenem skenirao sam i boot sektor sa Kaspersky Rescue Disk 10.0.

14 godina
neaktivan

Nakon svjeze instalacije i javljanja istih problema u safe modeu prilicno je ocito da je problem u hardwareu a ne u sofweru.Imas prilicno staru plocu i procesor tako da bi ja rekao da nesto nije u redu s plocom mozda ce netko drugi imati drugaciju ideju.Jesi li mozda otvarao racunalo i dirao po ploci ili ju premjestao?

14 godina
neaktivan

Evo izvadio sam grafičku ATI RadeonHD4550(i stavio na integriranu) i odmah sam ušao bez ikakvih problema,sada me zanima jel to znači da je grafička oštećena pa zbog toga mi ledi sliku ili je pak do napajanja koje ne može isporučiti dovoljno snage? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.2.2012 18:40 (Josyp).
15 godina
Josyp kaže...

Evo izvadio sam grafičku ATI RadeonHD4550 i odmah sam ušao bez ikakvih problema,sada me zanima jel to znači da je grafička oštećena pa zbog toga mi ledi sliku ili je pak do napajanja koje ne može isporučiti dovoljno snage? 

Posudiš od nekoga drugu grafičku pa probaš s njom, pa ako ne pomogne posudiš i napajanje pa opet probaš.

Valentin
16 godina
neaktivan
Josyp kaže...

Evo izvadio sam grafičku ATI RadeonHD4550 i odmah sam ušao bez ikakvih problema,sada me zanima jel to znači da je grafička oštećena pa zbog toga mi ledi sliku ili je pak do napajanja koje ne može isporučiti dovoljno snage?

To su najgori problemi jer može biti do svega.

Vidi ako ikako možeš nabaviti (posuditi) drugo napajanje jer kada je meni blokirao tako kompjuter onda je bilo do napajanja.

Kadir beneath Mo Moteh
14 godina
neaktivan
blacko kaže...
Josyp kaže...

To su najgori problemi jer može biti do svega.

Vidi ako ikako možeš nabaviti (posuditi) drugo napajanje jer kada je meni blokirao tako kompjuter onda je bilo do napajanja.

Probat ću najprije sa napajanjem jer mi zaglavi pri "običnom radu " surfanje itd,a grafička bi mi bila razumljiva kao problem kad bi mi kod igara ledilo sliku,al kao što kažete može biti do svega,a i ovo napajanje je neko no name.U svakom slučaju hvala svima na savjetima!!!!!!! 

15 godina
Računalo se zaledi !

Lako je moguće da je napajanje, pogotovo ako je neko levo, a dobro to se lako provjeri s drugim napajanjem.

Valentin

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Računalo se zaledi !

Cekaj malo, HD 4550 trosi 25 W, nisam siguran ali pretpotstavljam da se napaja jedino s PCI-e slota. A za to mu je bilo kakvo no name napajanje dovoljno.

0 0 hvala 0
15 godina
Tyberius_Prime kaže...

Cekaj malo, HD 4550 trosi 25 W, nisam siguran ali pretpotstavljam da se napaja jedino s PCI-e slota. A za to mu je bilo kakvo no name napajanje dovoljno.

A trebalo bi bit ako je ispravno, a kako je no name može bit da je u k...

Valentin
14 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
Tyberius_Prime kaže...

Gle ako mu je napajanje sfureno do te mjere da ne moze tjerat lowest end imaginable grafu onda mu nece sigurno nista drugo raditi u tom kompu.

Pa procesor mu  sam vuce 60 W, ako moze upalit komp bez grafe i sve ostalo radi onda je najvjerovatnije grafa otisla a ne napajanje.

15 godina
Tyberius_Prime kaže...
Valentin17 kaže...
Tyberius_Prime kaže...

Gle ako mu je napajanje sfureno do te mjere da ne moze tjerat lowest end imaginable grafu onda mu nece sigurno nista drugo raditi u tom kompu.

Pa procesor mu  sam vuce 60 W, ako moze upalit komp bez grafe i sve ostalo radi onda je najvjerovatnije grafa otisla a ne napajanje.

A moguće, možemo se mi sada raspravljat do sutra, treba probat s drugim napajanjem pa onda i s drugom grafičkom, pa bude vidil.

Valentin
14 godina
neaktivan

Sad zasad je sve u redu,al dok nisam izvadio grafiču u windows 7 bi mi odmah nakon što upalim i dođem do desktopa nakon dvije-tri minute prikazalo BSOD,a u safe mode od windows 7 sam mogao ući bez problema.U xp kao što sam gore i naveo nisam ni na koji način mogao ući.Nakon instalacije xp instalirao sam drivere od grafičke ATI RadeonHD4550 koji su došli uz nju na CD-u.A u windows 7 su mi se sami automatski instalirali nisam ih instalirao sa cd-a, pa zna li itko možda išta o ovom BSOD-u tj. je li povezan možda sa driverima.(napomonjem sada je sve u redu,al me zanima da možda nije povezan sa drverima).Grafičku sam kupio prije 1 godinu i dosada je sve bilo u redu.

http://imageshack.us/f/828/dsc00038ui.jpg/

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 15:59 (Josyp).
16 godina
neaktivan
Josyp kaže...

Sad zasad je sve u redu,al dok nisam izvadio grafiču u windows 7 bi mi odmah nakon što upalim i dođem do desktopa nakon dvije-tri minute prikazalo BSOD,a u safe mode od windows 7 sam mogao ući bez problema.U xp kao što sam gore i naveo nisam ni na koji način mogao ući.Nakon instalacije xp instalirao sam drivere od grafičke ATI RadeonHD4550 koji su došli uz nju na CD-u.A u windows 7 su mi se sami automatski instalirali nisam ih instalirao sa cd-a, pa zna li itko možda išta o ovom BSOD-u tj. je li povezan možda sa driverima.(napomonjem sada je sve u redu,al me zanima da možda nije povezan sa drverima).Grafičku sam kupio prije 1 godinu i dosada je sve bilo u redu.

http://imageshack.us/f/828/dsc00038ui.jpg/

meni je baš taj eror bacalo na jednom kompu kad sam ga overklokal malo žešče...mislim da ti nema veze taj eror s grafom....

Bahrija
14 godina
neaktivan

E hvala.I ja sam svoj overclockirao sa 1.8GHz na 2.1GHz al sam to radio još prije nego sam dobio grafičku i do sada je bilo sve u redu.Uglavnom izvadio sam CMOS bateriju i sve postavke vratio na default,jučer sam također ponovno vratio grafičku(izvadio sam je prije par dana) i sad za sada je sve uredu!!! 

14 godina
neaktivan

Evo ponovno se pojavio isti problem počelo malo zastajkivati i ja ponovno izvadim grafičku(danas oko18 h) i sve do sada normalno radilo kad idem na restart, da uđem nešto u xp kad samo ide ona pokretna traka od logo-a od xp i ne može ući do desktopa,a windows 7 radi normalno.Jedino ću probat sa drugim napajanjem, ne vidim šta bi drugo moglo biti!

Evo slika od mog napajanja:

http://imageupload.org/en/file/192458/dsc00041.jpg.html

http://imageupload.org/en/file/192463/dsc00043.jpg.html

(Ova druga se ne vidi baš najbolje pokušao sam uslikati ovaj naziv COLORS......)

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 21:47 (Josyp).
14 godina
protjeran
Računalo se zaledi !

kako si radio particijie za xp i sedmicu ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Early Bud kaže...

kako si radio particijie za xp i sedmicu ?

Ubacio sam cd bootabilni od xp 32 bit i napravio tri partcije,prvu od 12 GB (namjenjenu za xp),drugu od 30GB(namjenjenu za windows 7) i treću ostatak prostora.Zatim sam na prvu instalirao xp, i kada je sve završilo išao sam bootati windows 7 i instalirao ga na praticiju broj dva.Kad sam ga instalirao formatirao sam u my computeru i ovu treću praznu (prilikom prve upotrebe) i na njoj držim filmove i ostalo.

EDIT: Ne mogu više prostora dodati particiji na kojoj je xp jer mi je disk malen!

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 21:57 (Josyp).
14 godina
protjeran
Računalo se zaledi !

jer ako ti sedmica radi a xp ne nije napajanje, pa crklo bi već da tolko šteka

možda ovo ili ovo

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Early Bud kaže...

jer ako ti sedmica radi a xp ne nije napajanje, pa crklo bi već da tolko šteka

možda ovo ili ovo

Bad sector nije ako je vjerovati HDTune-u sa kojim sam skenirao,a ovaj drugi software je li on besplatan jer piše pri dnu stranice free until June 30 2010

14 godina
neaktivan

Evo stavio sam neko No Name napajanje od 300W iz Pentium III, i odmah je sve proradilo,al uze bih neko drugo pa može preporuka za neko napajanje koje će držat moju konfiguraciju (nije baš neka) i eventualno dodavanje i HDD i pržilice u budućnosti!!!

14 godina
neaktivan
Računalo se zaledi !

Uzmi si LC GP3 460W.

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
WrongType kaže...

Uzmi si LC GP3 460W.

Jel može link iz neke trgovine iz Zagreba, ja sam gledao u Protisu nisam ga našao, il ako može da mi preporučiš neko koje imaju u Protisu do 300kn.I da jesu li dimenzije napajanja uglavnom iste jer ovo "staro" što sam sad ubacio mi je nekak manje, tj. dimenzije su mu baš knapovale sa onim mjestima za šarafe, dok je ovo što mi se pokvarilo bilo nešto veće?

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 11:59 (Josyp).
14 godina
neaktivan
Računalo se zaledi !

Uzmi ovo http://www.protis.hr/products/details/napajanje-480w-xilence-redwing-edition/14992. Dimenzije su ti sve iste samo što jedino može biti duže i krače.Al možda če ti šerafi biti na knap zavisi kakvo kučište imaš. 

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

E  raja ja sam ovdje novi , onaj ja imam laptop ASUS X550c i kupio sam ga prije nekoliko dana. Onaj kada ja hocu da refresujem na ekranu mi  ostane ona opcija za refresh i nikako nemogu da je iskljucim...... MOLIM VAS DA MI POMOGNETE :D : D:; D:D  

dsefed
17 godina
HAMOOO123 kaže...

E  raja ja sam ovdje novi , onaj ja imam laptop ASUS X550c i kupio sam ga prije nekoliko dana. Onaj kada ja hocu da refresujem na ekranu mi  ostane ona opcija za refresh i nikako nemogu da je iskljucim...... MOLIM VAS DA MI POMOGNETE :D : D:; D:D  

Daj više podataka, jer ovako samo možemo nagađati što si uopće mislio pitati i u čemu je problem.

Koji Windows-i - original ili {#}?

Što refresh-uješ?

Od kojeg programa?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Računalo se zaledi !

Takav problem isti sam i ja imao i to u 2 slučaja i u oba slučaja je problem bio SATA kabel. Tj. loš konektor, klimav. Jednom sam to riješio izolirkom i fiksirao konektor, a doma kod sebe sam imao slučajno drugi SATA kabel koji ima klapnu na konektoru i stvar riješena. 

http://www.youtube.com/user/Bambytalica
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Onaj Windows  nije orginalan 

Npr kad hocu da kopiram neku sliku ja idem desni klik i opciju kopi onda pritisnem copy i onda onaj kopi ostane na ekranu latopa ? ? 

dsefed
15 godina
neaktivan
HAMOOO123 kaže...

Onaj Windows  nije orginalan 

Npr kad hocu da kopiram neku sliku ja idem desni klik i opciju kopi onda pritisnem copy i onda onaj kopi ostane na ekranu latopa ? ? 

mjenjaj windowse brate :D

http://www.youtube.com/user/Bambytalica
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice