Pržilica ne prihvaća Firmware ?

poruka: 54
|
čitano: 4.227
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Pržilica ne prihvaća Firmware ?
phoenix2003 kaže...

U koji SATA port na matičnoj ploči je priključen DVD/CD Drive? Da li je sa strujom koju drive dobija sve u redu? Napravi update UEFI-ja na zadnju verziju  http://www.asrock.com/mb/Intel/H81M-HDS/?cat=Download&os=BIOS . Instaliraj Intel INF driver 9.3.0.1025 http://www.guru3d.com/files-details/intel-chipset-device-installation-download.html

U port 0 ali stavljao sam ja i u druge al isto, šta da ti kažem u svezi struje novo napajanje CORSAIR 430W, CX Series 80+ Bronze .

16 godina

Port 0 je SATA3. Možda to pravi problem. SATA port 2 i 3 su 3 GB/s, uključi drive u njega.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Port 0 je SATA3. Možda to pravi problem. SATA port 2 i 3 su 3 GB/s, uključi drive u njega.

Hvala prijo ali probao sam prije to ,to su mi bile prve opcije ista stvar :(

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 21:16 (Maestro27).
16 godina

Dobro, onda hajde napravi flash UEFI-ja na zadnju verziju.

Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina
Maestro27 kaže...

Ovaj cd rom nemam pojma on je tu od početka !

To ti je od Daemon Toolsa, njegov driver ti vjerojatno ubije pristup DVD čitaču. Jesmo te lijepo pitali jesi li šta instalirao, rekao si da nisi. Ajde deinstaliraj Daemon toolse, vidi imaju li na sajtu kakav odvojeni uninstaller, rebootaj pa probaj onda.

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
12 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
Maestro27 kaže...

Ovaj cd rom nemam pojma on je tu od početka !

To ti je od Daemon Toolsa, njegov driver ti vjerojatno ubije pristup DVD čitaču. Jesmo te lijepo pitali jesi li šta instalirao, rekao si da nisi. Ajde deinstaliraj Daemon toolse, vidi imaju li na sajtu kakav odvojeni uninstaller, rebootaj pa probaj onda.

Možda je taj virtual od deamon toolsa ali on ne pravi problem 100% ,jer sam testirao prije ikakve instalacije i imao sam problem al jbga moram koristit računalo pa ne mogu ga držat bez ikakvih programa ,moram radit na njemu ,pogledaj kad sam pokrenio temu!

16 godina

Vidi sliku i obrati pozornost na oovih 6 driver-a označenih crvenim strelicama. Skini ih i instaliraj ih. Šta je sa flash UEFI-ja?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 21:28 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Dobro, onda hajde napravi flash UEFI-ja na zadnju verziju.

Najprije ću instalirat ove drivere od matične koje si mi dao pa onda testirat jer on meni može pola dana normalno učitavat i onda odjednom stane ,tako da moram terestirat jedno po jedno.ovo je važno ako kome šta znaći on nakon restarta učitava normalno ali nakon npr sat vrimena idem ubacit dvd i on ne jebe.Ko zna možda matična ima neki bug :O

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 21:31 (Maestro27).
12 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Vidi sliku i obrati pozornost na oovih 6 driver-a označenih crvenim strelicama. Skini ih i instaliraj ih. Šta je sa flash UEFI-ja?

Mogu ja ponovit ovo ali valjda je sve ovo na cd od matične ,sve drivere sam uredno instalirao . al ponovit ću pa ko ga jebe ionako me satralo ovo.

16 godina

Jesi li mjenjao SATA kabl? Ako imaš disk za čišćenje lasera ne bi bilo loše da ga ubaciš u drive. Imao sam ja TSST Corp drive i mogu reći da je bila lutrija sa njim nešto spržiti. Kasnije mi je poslužio da se na njemu učim kako poraviti DVD drive.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Jesi li mjenjao SATA kabl? Ako imaš disk za čišćenje lasera ne bi bilo loše da ga ubaciš u drive. Imao sam ja TSST Corp drive i mogu reći da je bila lutrija sa njim nešto spržiti. Kasnije mi je poslužio da se na njemu učim kako poraviti DVD drive.

Jesam mjenjao sam sata kabel i od prijatelja posudio neku lg przilicu noviju  i ista stvar 'znam da je ovo sve čudno al tako je 'nisam probao još 4 stvari 1.probat spojit na istoj grani na srednji utikać ' 2 ubuntu sam stavio na usb al trebam pokrenit i istestirat 3.vidit ako radi na ubunti onda ovi moji winsi imaju bug i onda instalirat x86 ili neke druge 64 bita.4. flashat bios .Večeras sam instalirao opet sve drivere pa ču ga testirat eo suta popodne zasad učitava'al inače učitava ili nakoninstalacije drivera 'firmwarea'restarta ali se kasnije pogubi

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 23:12 (Maestro27).
12 godina
neaktivan

pokrenio/ linux  i u linuxu radi i učitava :0 .linux nije instaliran nego pokrenut kao live.Primjetio sam nešto ni linux nekad ne učita odma svaki put  ali jakliknem na dvd i on ispiše loading i onda ga učita a u windowsima kad kliknem tako onda mi izbaci ladicu s diskom vani.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Flash BIOS-a, reinstalacija OS-a, instaliranje driver-a, pojedinačno - NE sa diska već ih prethodno skini sa web stranice proizvođača matične ploče. Prilikom instalacije driver-a vodi računa da prvo instaliraš Intel INF driver za čipset pa grafički driver pa tek onda Rapid storage i ostale. Ne instaliraj kakve, bez veze, pomoćne programe.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2014 22:18 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Flash BIOS-a, reinstalacija OS-a, instaliranje driver-a, pojedinačno - NE sa diska već ih prethodno skini sa web stranice proizvođača matične ploče. Prilikom instalacije driver-a vodi računa da prvo instaliraš Intel INF driver za čipset pa grafički driver pa tek onda Rapid storage i ostale. Ne instaliraj kakve, bez veze, pomoćne programe.

Oču , sutra ujutro počinjem ,Nije mi jasno kažeš flash biosa ,i inaće ljudi to naprave kad imaju problem ali zar nebi logički trebao podržavat ovu pržilicu a ne da mu treba flash ,ne kužim taj dio ako mi možeš objasnit usput.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2014 22:59 (Maestro27).
16 godina

Ako ne želiš to da radiš i ne moraš jer pržilica ispravno radi pod Linux-om ali čisto preporučuje se imati zadnju verziju BIOS-a. Najbitnije je da driver-e instaliraš redosljedom kojim sam ti napisao i da iza svake instalacije restartuješ računalo a ne da instaliraš sve pa da napraviš jedan restart. To je pogrešno.

Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina
phoenix2003 kaže...

Ako ne želiš to da radiš i ne moraš jer pržilica ispravno radi pod Linux-om ali čisto preporučuje se imati zadnju verziju BIOS-a. Najbitnije je da driver-e instaliraš redosljedom kojim sam ti napisao i da iza svake instalacije restartuješ računalo a ne da instaliraš sve pa da napraviš jedan restart. To je pogrešno.

? kao da slušam vlasnika Windows 95 / Windows 98.

Mada, preporučljivo je prvo instalirati chipset driver pa onda grafičku, no tijekom svih ovih godina rada nisam primjetio nekakav problem ako se instalira kak poželiš.

Postoje uređaji koji zahtijevaju točno određenu proceduru instalacije drivera / softvera, no to je izuzetak koji potvrđuje pravilo - imam jedan label printer koji ima dva drivera + softver, upute na stranicama su jasne, a ako se zezneš, installer provjerava prisutnost potrebnog drivera te upozorava. Navodno su moji kolege našli i jedan uređaj, nekakav konverter, kojem treba par restarta da instalira sve potrebne drivere. Nisam vidio pa ne mogu potvrditi.

Volio bih da mi probleme potvrde ljudi koji su ih imali.

Što se DVDa tiče, otvori ga i počisti leću sa štapićem za uši i kap alkohola, obavezno ju obriši suhom stranom štapića, alkohol voli razmazati masnoću pa kad se osuši, kao da nisi ništa napravio. 

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
16 godina
Father_Dougal kaže...
phoenix2003 kaže...

Što se DVDa tiče, otvori ga i počisti leću sa štapićem za uši i kap alkohola{#}, obavezno ju obriši suhom stranom štapića, alkohol voli razmazati masnoću pa kad se osuši, kao da nisi ništa napravio

Pa ne čisti magnetnu glavu kasetofona! {#}

17 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
phoenix2003 kaže...

Mada, preporučljivo je prvo instalirati chipset driver pa onda grafičku, no tijekom svih ovih godina rada nisam primjetio nekakav problem ako se instalira kak poželiš.

Postoje uređaji koji zahtijevaju točno određenu proceduru instalacije drivera / softvera, no to je izuzetak koji potvrđuje pravilo - imam jedan label printer koji ima dva drivera + softver, upute na stranicama su jasne, a ako se zezneš, installer provjerava prisutnost potrebnog drivera te upozorava. Navodno su moji kolege našli i jedan uređaj, nekakav konverter, kojem treba par restarta da instalira sve potrebne drivere. Nisam vidio pa ne mogu potvrditi.

Što se DVDa tiče, otvori ga i počisti leću sa štapićem za uši i kap alkohola, obavezno ju obriši suhom stranom štapića, alkohol voli razmazati masnoću pa kad se osuši, kao da nisi ništa napravio. 

Driveri za wireless karticu za HP laptop, xy puta restartao, xy puta pokretao istu instalaciju i nakon tog xy puta je proradilo (niš nisam drugo mijenjao/dirao).

@modovi, Sunce se okreće oko Zemlje,ne?
18 godina
phoenix2003 kaže...

Što se DVDa tiče, otvori ga i počisti leću sa štapićem za uši i kap alkohola{#}, obavezno ju obriši suhom stranom štapića, alkohol voli razmazati masnoću pa kad se osuši, kao da nisi ništa napravio

Pa ne čisti magnetnu glavu kasetofona! {#}

Dete (mlađi si od mene {#}), na taj način sam vratio u život barem pedesetak CD i DVD uređaja koje su njihovi vlasnici otpisali. Moja kolekcija ispravnih Plextora broji 15 komada :) a uostalom, to mi je dio posla.
To je najjednostavniji način. Oni CDovi za čišćenje ne rade ništa, samo razmažu prljavštinu, a namijenjeni su cd playerima, ne uređajima u računalu jer se prebrzo zavrte i mogu potrgati mehanizam za kontrolu leće.

18 godina
zerocool12 kaže...
Driveri za wireless karticu za HP laptop, xy puta restartao, xy puta pokretao istu instalaciju i nakon tog xy puta je proradilo (niš nisam drugo mijenjao/dirao).

Oprosti, ali nije odgovor na pitanje - ti si imao problema sa instalacijom drivera za uređaj, ne sa redoslijedom instalacije drivera.

17 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
zerocool12 kaže...

Oprosti, ali nije odgovor na pitanje - ti si imao problema sa instalacijom drivera za uređaj, ne sa redoslijedom instalacije drivera.

Naravno,samo velim da postoje driveri koji vole heb....

@modovi, Sunce se okreće oko Zemlje,ne?
12 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
phoenix2003 kaže...

Ok hvala tebi i svima i ljepo je što želiš pomoći ali govorim ti da je i prijateljeva pržilica isto imala problem ,nije vrag da je i njegova ima prljavu leću a da kod njega radi a kod mene ne !! Sutra ujutro ću naprarvit opet reinstal al stavit ću druge winse, valjda će to radit,pa nije valjda da je moj problem nerješiv .I dalje sam otvoren za prijedloge ,jedino se mislim kad sam spojio ja nisam gledao master slave i te sheme ,hard disk je spojen na jedan kabel na zadnji/krajnji utikać  a ja sam uzeo drugi kabel i spojio dvd pržilicu isto na krajnji utikać utikać jel to u redu,mislim to je sata ..

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.7.2014 0:55 (Maestro27).
16 godina
Father_Dougal kaže...
phoenix2003 kaže...

{#}{#}

Dete (mlađi si od mene {#}),...

Sad mi je jasno zbog čega čistite laser na tradicionalan način! 

NIJE do lasera jer pod Linux-om radi ispravno!

18 godina
phoenix2003 kaže...

Sad mi je jasno zbog čega čistite laser na tradicionalan način! 

NIJE do lasera jer pod Linux-om radi ispravno!

A kak bi ga trebao očistiti? Posebice ak su ljudi pušači :)

Inače...

pokrenio/ linux  i u linuxu radi i učitava :0 .linux nije instaliran nego pokrenut kao live.Primjetio sam nešto ni linux nekad ne učita odma svaki put ali jakliknem na dvd i on ispiše loading i onda ga učita a u windowsima kad kliknem tako onda mi izbaci ladicu s diskom vani.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice