Procesor i RAM,kako ustelati? zaključana tema

poruka: 4
|
čitano: 1.766
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Procesor i RAM,kako ustelati?

pozdrav svima,duze sam vec na ovom forumu samo nisam aktivan,imam neki osrednji stariji komp za igranje nekih stvari povremeno,tipa gta 4,tdu2 itd

pa me sada zanimaju neke stvari posto nisam neki znalac bas,mozda mi moze netko pomoci u vezi toga

konfa je bila athlon64 x2 4200

kingmax ddr2 800mhz 4x1gb(s tim da su sve iste,ali opet razlicite(kupljene u drugo vrijeme pa su na njima drugaciji bankovi, pa nemogu raditi na dual kanalu)

maticna : asus m3a78-cm

graficku sam uzeo nedavno radeon 6670 1gb ddr5

napajanje xfx pro 450w

i hard je seagate 1000gb,64mb cache

procesor je radio prema profilu u bios na 11 posto overclocka, tako da sam u krajnjem cpu ID programu dobio to da ga ucitava kao 4600,i rame na 830mhz je drzalo,i to je sve super funkcioniralo,windows 7 je dao 5.3 ocjenu procesoru,5.4 na rame

i sada sam ja uzeo athlona64 x2 5000+,ocjena se digla na 5.6 za proc i rame,ali ne radi nis bolje komp,gta 4 je poceo cak malo stekucati

a neznam kako ga overclokati,skuzio sam jedino da mogu HT na manual stavit,i dic ga svako malo za par mhz,tako sam ga dobio na 2.70 da radi,ali nekuzim zasto RAM radi na 667mhz,kako njih ponovo dobiti na 800? i kako taj procesor malo bolje overclokati? molim savjete

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

gledao sam to,ali mi nikak nije jasno,kako su ramovi pali sa 800 na 667...jer ja ih nemogu nikako vise podici u biosu nazad

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice