Problem.....računalo se samo gasi

poruka: 19
|
čitano: 4.980
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Vjerujem da je ovakvih problema već bilo....ali ja sam doista sve pokušao i nikako da to sredim pa vas molim za pomoć.

Ovaj mi se problem počeo javljati tek sad po većim temperaturama pa sam odmah posumnjao na pregrijavanje i nabavio Everest...temperatura 1. jezgre procesora je oko 60 stupnjeva a samog CPU-a oko 40....nisam siguran je li to dobro....procesor je DualCore AMD Athlon 64 X2 2.7 GHz 5200 +.....grafička je ATI Radeon HD 3870 512 MB, 4 GB RAM-a, u početku mi se počeo gasiti kada bi neko vrijeme igrao neke igrice....prije se nije gasio ni nakon više sati CoD-a 4, Crysis-a ili Fallout-a 3 a sada se gasi na puno ''lakše'' igre. Pomislio sam da se možda radi o virusu koji nešto radi procesoru koji je često uz 3 ili 4 aplikacije bio na 100% zauzeća. AVG mi je skenirao cijeli komp i ništa....danas mi se ugasio i kada je Everest pokazivao jedva 53 stupnja CPU-a.....neznam o čemu se radi, kučište sam probao otvoriti ali nisam uspio....ima li itko bilo kakav savjet?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem.....računalo se samo gasi

probaj skenirat s avirom

evo to link za skinut  link

16 godina
neaktivan

Hvala! Samo da odmah pitam trebam li uninstallirati AVG ili ne smetaju 2 antivirusna softvera?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
cvele kaže...

Hvala! Samo da odmah pitam trebam li uninstallirati AVG ili ne smetaju 2 antivirusna softvera?

moraš deinstalirati avg, pa instalirati aviru. i onda se više ne vraćaj na avg!

Bubamara na steroidima.
17 godina
neaktivan

AVG je sranje od antivirusa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sumnjam da je kvar softverske prirode.

Probaj zamijeniti napajanje.

Uđe Bruce Willis u HGSpot i kaže: Daj Hard...od 500MB
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2009 1:17 (Quark).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako ti se komp ugasi sam od sebe bez obavjesti o bilo kakvom erroru od strane Windows(BSOD),onda je problem hardverski.Najvjerojatnije ti se pregrijava neka komponenta kao što si i sam zaključio.Pogledaj temperature svih komponenti,uz to može biti da ti je memorija neispravna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Očisti svaki dio kompa i kontakte od prašine???

Prijatelju mi je to isto bilo nije mogao pokrenuti ni najslabiju igricu???

I

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

mojem frendu se znao gasit kompjuter... isto tak dok je igrao igre.. najprije neke zahtjevnije, pa s vremenom i one "light"

onda je očistio kompjuter od prašine.. kaže da je samo crni oblak prašine izletio van xD

i odkad ga je pročistio, sve mu opet normalno ide Smijeh

Gimme a bag of donuts, and no one gets hurt :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Tako je, očisti si komp od prašine, pogotovo sve ventilatore, nakon toga provjeri je li sve dobro priključeno - da slučajno nije olabavio neki od kabela...ako se i dalje gasi onda skini Memtest i provjeri memoriju od grešaka. Ukoliko ih ima - zamijeni RAM, ukoliko ih nema - idemo dalje. Onda provjeri napajanje...probaj s nekim drugim...

javi rezultate

Pušenje skraćuje cigaretu. Ja pijem da te duplo vidim.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...
cvele kaže...

moraš deinstalirati avg, pa instalirati aviru. i onda se više ne vraćaj na avg!

- AVG i Avira se ne podnose ?

- Mora da je pregrijavanje- proc ili grafulja

Listen very carefully, I shall say this only once
16 godina
neaktivan
Master Tino kaže...

ma ne da se samo oni ne podnose, nego bilo koja dva ili više antivirusa. zato je preporučljivo imati samo jedan instaliran antivirus

Bubamara na steroidima.
16 godina
neaktivan

Znam za to da nije dobro imat 2 AV, ali imaju neki AV koji se više ne podnose nego drugi.

16 godina
neaktivan
jurluk kaže...
Master Tino kaže...

ma ne da se samo oni ne podnose, nego bilo koja dva ili više antivirusa. zato je preporučljivo imati samo jedan instaliran antivirus

Zeznuo sam HDD tako. Stoga, 2 AV-a NIKAKO!!

16 godina
neaktivan

A da ?

Šta baš HDD ošo?

16 godina
neaktivan

Da. Morao novi kupiti :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koju matičnu imaš ? Ja sam imao MSI K9N Ultra 2F koja je imala isti problem - komp se samo gasio kao da je nestalo struje (HW problem sa cijelom serijom)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i meni se to počelo dešavati prošli tjedan, imao sam neko napajanje od 400W staro 5 godina koje je tjeralo athlon xp 2600+, dva harda segata barakude, dva gb ram pc3200, ati radeon 9250, sve to na asrocku k7nf2 i riješio sam problem zamjenom napajanja, sad sam stavio ms 550W (platio 250 kn i nadam se da če izdržati godinu dana ,za bolje nije bilo love), tak da ti je moja preporuka iz iskustva od prije par dana  zamjeni napajanje i naravno očisti  i hladnjak procesora i po mogučnosti stavi novu termalnu postu

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2009 0:55 (struić).
16 godina
struić kaže...

i meni se to počelo dešavati prošli tjedan, imao sam neko napajanje od 400W staro 5 godina koje je tjeralo athlon xp 2600+, dva harda segata barakude, dva gb ram pc3200, ati radeon 9250, sve to na asrocku k7nf2 i riješio sam problem zamjenom napajanja, sad sam stavio ms 550W (platio 250 kn i nadam se da če izdržati godinu dana ,za bolje nije bilo love), tak da ti je moja preporuka iz iskustva od prije par dana  zamjeni napajanje i naravno očisti  i hladnjak procesora i po mogučnosti stavi novu termalnu postu

ma napajanje je i njemu, jer da je do meme, teško bi se i diga windows ista stvar bi bila i s hdd-om...

soga snažnije napajanje.....

Najbolji osjećaj je upala mišića........
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice