Može molim Vas mala pomoc. Kupio sam 4gb (2x2GB) memorije Corsair XMS2, 800MHz, 5-5-5-18 1,80V ver 6.1.
U računalo sam do sada imao istu kombinaciju samo Take MS. Naravno cim sam ubacio sve 4 plocice dolazilo je do
restarta računala, cca 1X dnevno.
Ja se za test odlucim ostaviti samo Corasair jer je naravno daleko bolja od take MS memorije.
Jedno vrijeme mi je sve to šljakalo da bi mi unazad 2-3 dana poceo bacati blue screen sa "physical dump memory disk" porukom.
Nakon dužeg kombniranja slotova i memory testova koje nisu otkrivale nikakve pogreške itd.. odlucio sam se vratiti staru take MS memoriju. Danas , za sada sve ok :) .
Naravno pod svaku cijenu bi želio koristiti svih 8 gb rama, u najgorem slucaju makar 4gb Corsair memorije što mi za sada baš i ne
polazi za rukom. Što i kao da dalje probam, možda neki klinac u biosu treba podesiti???
Napomena: Računalo ima clockan proc. Intel Quad 8200 2,33 na 3.0GHz, napon proc 1,25V, memorija postavljena na 859MHz.
Prije nego li sam ubacio novu memoriju, ova clockana kombinacija je radila savršeno.
Ostalo od komponenti:
Ploča Asus P5QD Turbo
Napajanje 650W Corsair
Grafika Nvidia Ge Force GTX 470
Intel Quad 8200 2.33 GHz
Diskovi WD blue caviar RAID 0
Windows 7 X64
Unaprijed hvala!