Problemi sa Corsair memorijom

poruka: 5
|
čitano: 1.059
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problemi sa Corsair DDR2 memorijom

Može molim Vas mala pomoc. Kupio sam 4gb (2x2GB) memorije Corsair  XMS2, 800MHz, 5-5-5-18  1,80V ver 6.1.

U računalo sam do sada imao istu kombinaciju samo Take MS. Naravno cim sam ubacio sve 4 plocice dolazilo je do

restarta računala, cca 1X dnevno.

Ja se za test odlucim ostaviti samo Corasair jer je naravno daleko bolja od take MS memorije.

Jedno vrijeme mi je sve to šljakalo da bi mi unazad 2-3 dana poceo bacati blue screen  sa "physical dump memory disk" porukom.

Nakon dužeg kombniranja slotova   i memory testova koje nisu otkrivale nikakve pogreške itd.. odlucio sam se vratiti staru take MS memoriju. Danas , za sada sve ok :) .

Naravno pod svaku cijenu bi želio koristiti svih 8 gb rama, u najgorem slucaju makar 4gb Corsair memorije što mi za sada baš i ne 

polazi za rukom. Što i kao da dalje probam, možda neki klinac u biosu treba podesiti???

Napomena: Računalo ima clockan proc. Intel Quad 8200 2,33 na 3.0GHz, napon  proc 1,25V, memorija postavljena na 859MHz.

Prije nego li sam ubacio novu  memoriju, ova clockana kombinacija je radila savršeno.

Ostalo od komponenti:

Ploča Asus P5QD Turbo

Napajanje 650W Corsair

Grafika Nvidia Ge Force GTX 470

Intel Quad 8200 2.33 GHz

Diskovi WD blue caviar RAID 0

Windows 7 X64

Unaprijed hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 22:08 (cubrun).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problemi sa Corsair DDR2 memorijom
cubrun kaže...

Prije nego li sam ubacio novu  memoriju, ova clockana kombinacija je radila savršeno.

a da li si vratio postavke memorije na defult ili?

15 godina
neaktivan

Nisam. Da probam vratiti u Biosu na Auto???

16 godina
neaktivan

naravno, to bih prvo napravio, sve vrati na default ili auto pa ond probaj raditi s tim novim ramima. pusti da rade određeno vrijeme pa tek onda clockaj.

15 godina
neaktivan

Ok, hvala! Budem probao tu kombinaciju..{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice