Imam na starom kompu problem sa usb, neće da prepozna usb stick niti usb adapter za wlan.Kada spojim stick na njemu ne gori lampica niti daje signal da se nešto priključilo na usb, međutim kada spojim printer uredno radi.Matična je msi kupljena 2003.g. xp sp2
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jeli spajas to naprijed ili odozada? USB utori odozada su direktno na maticnoj ploci, dok ovi naprijed dobivaju malo manje napona i samim time prave probleme. Bilo sta osim stickova je preporuciljivo spajati direktno na maticnu plocu.
Spajam iza na računalo jer je starije i ima izad samo dva usb
Moguće je puno stvari, pa kreni redom:
1. Da li USB stick i/ili Wlan USB rade? Na, recimo, nekom drugom kompu? (sorry na glupom pitanju, ali...) Isto tako, da li neki drugi USB stick radi na tvojem kompu?
2. Probaj slijedeće - otvori System Properties (desni klik na My Computer ikonu na desktopu pa Properties), pa Advanced tab, pa Environment Variables, pa pod System Variables odaberi New i upiši "devmgr_show_nonpresent_devices" pod name, i "1" pod value (bez navodnika). Potvrdi sve i zatvori, pa idi u Device manager-View-Show hidden devices.
Sada će ti se u svakoj kategoriji prikazati uređaji koji nisu trenutno spojeni (a jednom su bili) a prepoznat ćeš ih jer su "zasivljeni". Možeš proći sve kategorije, ali najvjerojatnije te zanimaju samo "Disk drives" i "Universal Serial Bus controllers". Izbriši one koje SIGURNO više ne koristiš, i PAZI da ne izbrišeš one koji nisu "siviji". Posebno obriši one koji imaju naziv tipa: Unknown device. Restartaj računalo, pa zatim probaj ponovno ubosti stick.
3. Ako imaš žutih upitnika u Device manageru, vidi na što se odnose. Možda ti nedostaje neki driver.
4. Vidi da li za tvoju ploču postoji noviji BIOS, često on zna biti problem na starijim matičnim pločama. Upute za instalaciju novog BIOS-a imaš na stranicama proizvođača.
Eto, probaj pa javi da li je što od ovoga pomoglo. Ako zapneš, javi...
hm Gox... svidja mi se ova druga ideja.... koja je to shema....cemu sluzi kad to napravi.... daj podući mene servisera amatera...
hm Gox... svidja mi se ova druga ideja.... koja je to shema....cemu sluzi kad to napravi.... daj podući mene servisera amatera...
Nije ideja. Evo pročitaj. http://support.microsoft.com/kb/315539
Naime, Device Manager pokazuje po defaultu samo one uređaje koji su trenutno fizički spojeni na računalo.
Na ovaj način možeš vidjeti sve uređaje koji su ikada bili spojeni (razni usb stickovi, vanjski diskovi i sl.) a koje više
ne koristiš. Brisanjem takvih uređaja često se isprave neke banalne greške tipa: ne radi mi neki usb stick.
Ne pomaže uvijek, ali kao što svi znamo, Windowsi vole skupljati svakojako smeće, pa ih na ovaj način ipak
malo "olakšamo".
Imam problem sa usb stickom.
Problem je slijedeći: Sa njega ne mogu ništa obrisati niti ga formatirati.
Počne formatiranje i brzo se završi, ali pokaže se porka da formatiranje nije uspjelo.
Molim vas za pomoć!
Imam problem sa usb stickom.
Problem je slijedeći: Sa njega ne mogu ništa obrisati niti ga formatirati.
Počne formatiranje i brzo se završi, ali pokaže se porka da formatiranje nije uspjelo.
Molim vas za pomoć!
mozes probat sa ovim sta je ivo reko...ali ne vjerujem da ce pomoc...ako ne uspije usb moze u smece..
Hvala na savjetima(F1-IVO, benko) i programu.
Nažalost nisam ga uspio formatirati pa ću ga najvjerojatnije baciti.