Problem s paljenjem racunala

poruka: 28
|
čitano: 2.677
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dakle ovako.Dobio prijatelj novu grafu (GTX275) i idem ja njemu pomoc ugradit.Usput smo ugrađivali i tvrdi disk i Zalmanov coller za procesor.Sve mi ljepo odspojimo i namucimo se dok ugradimo grafu u Antec Nine Hundred,no uspjeli smo.Pokrenemo racunalo ventilatori se pocnu vrtiti kao sto je normalno na tom kucistu no kada se pocne pokretat procesor samo se sve ugasi.Drži sekundu i onda se ugasi.Mislili smo da je problem s napajanjem pa smo vratili sve na staro no problem je isti.Napajanje je Antecovo od 650W.Racunalo radi sekundu i pokrene se ventilator na procesoru no onda se samo ugasi i krece ispocetka.Je li problem u Bios-u,procesoru ili necemu trecem.Također,stavljali smo termalnu pastu je li moguće da smo tu nesto skrsili?Ako treba dat cu vam jos informacija

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovako mislim da vent nije dobro stavljen jel intel ili amd proc

jesi spojio vent u cpu pin  ili u chasis

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2009 22:39 (zeroname).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Intel je i gledali smo upustva i na kineskom i na engleskom i dobro je stavljen i spojen je na mjesto starog fana.Samo stari standardni fan je imao 4 pina a ovaj Zalman ima 3 :

EDIT:dodao bih jos da smo probali iskopcati fan i pokrenut bez fana i rezultat je isti

A mozda je doslo i do šoka električnog jer neznam,mozda su nam prsti naelektrizirani bili :S

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2009 22:42 (Ratten).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jesi ga spojio na regulator brzine jel ti komp neš kaže kad se upali jel ti pokaže temperature error

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Aj navedi ostali dio konfe možda je napajanje preslabo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne pokaze ama bas nista,samo krene sekundu i odma se ugasi potpuno,vidi edit mog posta prije

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem s paljenjem racunala
zeroname kaže...

Aj navedi ostali dio konfe možda je napajanje preslabo.

Nije sto posto najapajenje preslabo jer smo vratili na staru konfu sa 8800GTS koja je radila ali svejedno sada ne radi

16 godina
neaktivan

hm ja isto imam gtx 275 sam sam ju ugradio ak imaš drugi komp istestiraj komponente.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Stavite staru graf natrag, možda je ova nova GTXica neispravna

EDIT: nisam vidio da ste vratili graf, sorry. isprobajte ovu GTXicu u drugom kompu, možda je neispravna

Stick to the shadows.... // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2009 22:46 (Sum_of_all_fears).
16 godina
neaktivan

Koji je proizvođač xfx ili

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Stavite staru graf natrag, možda je ova nova GTXica neispravna

EDIT: nisam vidio da ste vratili graf, sorry. isprobajte ovu GTXicu u drugom kompu, možda je neispravna

Eh,to smo si i mi mislili,samo grafa radi normalno pokrene se vent na njoj zajedno sa svima u kucistu ali se vent od procesora ne mrda par sekundi sto je normalno jer je procesor bio klokan sa 2,4 na 3,3 i sve je radilo stabilno na box cooleru isto tako.Samo se bojim da nismo satrali grafu s naelekrtriziranim prstima.Daj nek se javi netko ko ima iskustva s takvim problemima.Je li moguce da se to dogodi?

16 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Koji je proizvođač xfx ili

BFG,i 8800GTS je također bila BFG.Maticna je Gigabyte,neznam ime al podrzava 1066 DDR2,1333FSB i ima one Ultra Durable 2 kondenzatore

16 godina
neaktivan

Ja mislim da nije do elektriciteta ja sam svoju ugradio bez problema izvadio je iz kutije ubacio i to je to oism toga gtx je oklopljena plastikom

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Ratten kaže...

Eh,to smo si i mi mislili,samo grafa radi normalno pokrene se vent na njoj zajedno sa svima u kucistu ali se vent od procesora ne mrda par sekundi sto je normalno jer je procesor bio klokan sa 2,4 na 3,3 i sve je radilo stabilno na box cooleru isto tako.Samo se bojim da nismo satrali grafu s naelekrtriziranim prstima.Daj nek se javi netko ko ima iskustva s takvim problemima.Je li moguce da se to dogodi?

Cooler na procu se mora odma pokrenut. A da vi vratite stari cooler (nisam skužio ono gore sa pinovima, koliko je imao stari, koliko ima Zalman?). Moguće je da ste spržili graf sa elektricitetom ali pošto se komp gasi nakon par sec, izgleda da procesoru nešto ne odgovara. Trebalo bi njega provjerit. Dal matična ima onaj displayić di pokazuje kodove s greškama ili možda pišti drugačije (ono, beep kod POSTa, jeli drugačije neš ili ga upoće nema?)

Stick to the shadows.... // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
16 godina
neaktivan

Možda cooler nije dobro sjeo znam da onda matična pišti i kaže temperature error probajte vratit stari cooler.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma to ti je do kucista ovog.Prvo se upali svi fanovi na kucistu a onda se pokrece racunalo.I tu je problem odma se ugasi.Mislim da nismo sprzili grafu nego maticnu jer smo je vadili van i stavljali cooler golim rukama.Ne maticna nema nikakav display niti se cuje ikakav zvuk,samo se upali na manje od sekunde i ugasi se.Oh da,kad smo odspojili onaj 4 pinski od napajanja konektor sto ide u maticnu nije se gasilo nista sve je radilo ali se nije vrtio ventilator na procesoru

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2009 23:00 (Ratten).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nešto ti je oko proca loše stavljeno,

grafa ti nije jer nisu tak osjetljive, da jesu meni nebi nijedna radila, plus pokrenuo bi ti se vent na procu da je i otišla

meni je komp pištao kad je nešto crklo ili matična

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2009 23:03 (Sakos).
16 godina
odjavljen

Izgleda da matična ne valja. Što se dogodi kad vratite staru 8800? I bilo bi dobro provjerit napajanje, tek toliko. Nekad je najjeftinija komponenta najveći problem.

16 godina
neaktivan

Ma siguro je do procesora,jer kad se upali sve se vrti normalno dok se ne pocne procesor palit tada se samo ugasi.Napominjem ponovo;kod Antec Nine Hundred kucista,Prvo se upale ventilatori na kucistu onda racunalo

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Izgleda da matična ne valja. Što se dogodi kad vratite staru 8800? I bilo bi dobro provjerit napajanje, tek toliko. Nekad je najjeftinija komponenta najveći problem.

Dogodi se isto sto i sa gtx 275.Samo se ugasi odma.Napajanje je u redu jer je radilo na gts8800 a sad vise ne radi nikako komp mislim

16 godina
odjavljen

Napajanje je bilo ok do zamjene. Promjenite graf i cooler, i više ne radi ništa. vratite graf, opet ništa. Mislim da je napajanje otišlo. Stavite neko drugo za probu. Ako ni to ne uspije, neš ne valja sa proc/mbo...

16 godina
neaktivan

reset biosa napravljen i opet niš ne radi....ili je procesor ili matična......grafička nema ama baš nikakve veze sa tim, jer svejedno bi onak komp trebao zapištati par sekundi nakon paljenja, no prije tog se komp sruši

i da, matična je gygabite p35-ds4, proc c2d e6600

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Da je do proca, matična bi pištala. Ili napajanje, ili mbo ne valjaju.

16 godina
neaktivan

Napominjem ponovo:

Kad smo iskopcali 4-pinski konektor iz napajanje iz maticne sve je krenulo normalno,mislim nije se gasilo ali nije se nista drugo događalo

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Sve smrdi na napajanje... Ozbiljno kažem, provjerite ga. Posudite neko napajanje i vidite kaj je onda događa. Ako i dalje niš ne reagira, mb ošla bye-bye.

16 godina
neaktivan

Procesor je bio klokan jako pa ga je mozda zdrmao pad napona kad smo stavili jacu grafu.Mislim da je prosla maticna

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pad napona mu nebi niš napravio. Kad ste stavili jaču graf, napajanje je bilo prvo na udaru. Tako je meni bilo sa starim, starim napajanjem od 275W - imao sam clockani celeron (sa 700 na 840mhz), 2 diska, GeForce4 karticu i CD Rom. Kad sam dodao DVD pržilicu, napajanje je jednostavno crklo - osigurač i par kondezatora. Ako je otišlo samo napajanje, imaš sreće. Ali dok ne isprobaš sa drugim napajanjem, nećeš niš znat. Ako se uspije upalit sa drugim napajanjem, staro je otkazalo. A ako ne uspije, mb je ošla (možda i nije, možda je proc naje, i njega provjeri).

16 godina
neaktivan

Mislim da imas pravo.Hvala

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice